QUOTE(R.i.R. @ 2013 05 24, 09:19)
QUOTE(Mangute @ 2013 05 24, 09:40)
Aukštyn nosytę
visos mes čia panašiai jaučiamės. Va, pažiūrėk, ir Gote netgi. Ir aš padarau, pasidžiaugiu, o paskui milijonas abejonių - o gal blogai, o kas blogai, o kodėl blogai. Rankos svyra. Bet svarbiausia čia - užsispyrimas. Nuryji ir eini, darai ir rodai jau tada, kai gauni bent kažkiek panašaus į tai, ką norėjai. O jei po to pasako, kad neįdomu, ieškai, kame bėdos - žiūri kitų foto, analizuoji savo foto, vėl iš naujo ieškai.
negalvok, kad senbuvės taip nesijaučia. aš irgi visada jaudinuosi, kai dedu savo foto. na nedrebu, bet pasijaudinu švelniai. kad ir kaip jos man asmeniškai patiktų, visada jauti nerimą, kaip pakomentuos, ar patiks, ką pastebės, ko nepastebės, ar įžvelgs tai, ką norėjai pasakyti.
mes visi žmonės, ir dėdami kritikai kažką, ką padarai, visada kažkiek jaudiniesi. išgirdusi kritiką žiūri, analizuoji, sutinki arba ne.
žinoma, kai esi labiau patyręs, vertingesni atrodo kitų labiau patyrusių komentarai, nes juose preziumuojama, kad labai smulkias klaidas arba padarei sąmoningai, arba to tyčia siekei, todėl gilinamasi į visai kitus dalykus. ir lauki labiau turinio analizės ar pastebėjimų, o ne formos, nes formą mes pačios gebame pasižiūrėti ir dėl jos apsispręsti.
tuo nesiekiu pasakyti, kad naujokių komentarai nevertingi. jie vertingi visų pirma pačioms naujokėms, nes jos mokosi analizuoti, bet ir mums jie gali būti naudingi, nes kartais mes nebematome tam tikrų dalykų, kurie užkliūna naujiems žmonėms - jie savo šviežias žinias pritaiko komentuodami.
QUOTE(Iks @ 2013 05 24, 09:35)
Mangute, draugiskas patarimas: grieztai atskirk save kaip asmeni ir savo foto darbelius, i kuriuos smigo viena kita kritikos strele. Turetu palengveti. A? Man regis (esu tikra!), niekas tau asmeniskai neigiamu jausmu neissake (net ir potekstese). Galu gale, vargu, ar kas cia sugeba nekesti (?!!) net tavo ar kieno kito maziau vykusiu darbu - ne ta scena
Suprantu tavo apmauda (pati esu mimozu mimoza
), bet... imk ir paversk ji i privaluma, lai tai buna varomoji jega, principo reikalas, truksplysimas
, krov-s-nos-umas
Patikek, kad gali,.. mes tai tikim!
Beje, ir absoliutinimas nieko doro neduoda, neseniai pasiskundei, kad ne 1 tavo foto niekam nepatiko... Ar tikrai? As, tarkim, smagiai atsimenu tavo sakuciu jungtuves
Si tema man jauki butent del
geranoriskumo. Cia retai kada rasi/ar visai nerasi lryto, delfio etc budingu uzgauliojimu, niekuo nepagristos mizantropijos, patyciu ir kt. virtualaus purvo.
na, aš asmeniškai ne kartą esu sulaukusi priekaištų dėl tyčiojimosi
tad ne visos su Tavim sutiktų dė temosl geranoriškumo
mano griežtumą kartais vadina pašaipomis, nes kartais ironiškai aprašau apie dalykus, kurie šioje temoje besilankančioms jau turėtų būti savaime suprantami, bet nėra. tada pasitelki ironiją kaip metodą, nes normalus aiškinimas nepadeda. kitas dalykas, aš tikrai nesu usi pusi musi asmenybė, kuri girtų išsijuosus. kai yra dėl ko - pagiriu, kai nėra - negiriu. dirbtinai neieškau, ką pagirti, todėl tikriausiai ir nesu pedagogė, nes nemoku paskatinti ir palaikyti, ir apeliuoju į protą ir žinias, o ne į emocinę autoriaus būseną. bet tyčiotis tikrai nesityčioju, na, nebent užknisa kartais, būna atvejų..
apie neapykantą tai net neturiu komentaro, man keista, kad kažkas gali kažko nepažįstamo internete
neapkęsti, t.y. jausti tokią stiprią neigiamą emociją