Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Mangute @ 2013 05 24, 08:29)
aš actioną išbandžiau  g.gif matau nevykusiai  g.gif

manau, kad darai tą pačią klaidą, kurią daro labai daug žmonių - bandai actionus, kai originali foto yra neįdomi, ir tuo ją dar labiau sugadini. mano galva, prioritetas yra padaryti tokią foto, prie kurios reikėtų kuo mažiau kišti nagus. visų pirma tai - nepriekaištinga kompozicija, graži šviesa, spalvinė dermė, darnus fonas, puiki techninė kokybė. o tada jau galima galvoti apie actionus ir ko jais siekiama.
tarkim, gali užsibrėžti sau tikslą - fotografuoju gėles ir nenaudoju jokių actionų tol, kol padarysiu tokį kadrą, nuo kurio visos aiktelės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 24 gegužės 2013 - 08:37
QUOTE(lunameja @ 2013 05 24, 09:29)
zinok pirmas ispudis paziurejus i foto, isdege!augalo lapai i salotine spalva uznesa. sakyciau, pereksponuota. Pritariu Say pastaboms, juk turi gera technika, kas trugdo? apie ankstesne foto--saulelydis. spalvos ten grazios, bet irgi per daug saturation uzvarei, nes aplink saule matesi,kad geltona spalva jau permusa. bet patiko pagauta banga, smeliukas. kompozicija anoj foto svelni, tikrai tinka i saulelydzio tema. bet si foto  schmoll.gif kazkos nesusipratimas is taves.tikiuosi neisizeisi, o kaip tik imsi perdarysi, ir pateiksi gera varianta. 4u.gif

Ačiū už patarimus wink.gif aš retai kada įsižeidžiu, tik kartais mane taip suvarot savo "patarimais", kad tikrai stengtis nebesinori. atrodo, kad nėra nei vienos draugės, ir visos nekenčia manęs. va tokia savijauta, tai, kad net rodyt nieko nesinori.

bet ačiū Lumamėja, gražiai ir aiškiai pakomentavai nuotrauką, būtinai perdarysiu.

Saturation saulėlydžiau nenaudojau, tik kontrastą g.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2013 05 24, 09:36)
manau, kad darai tą pačią klaidą, kurią daro labai daug žmonių - bandai actionus, kai originali foto yra neįdomi, ir tuo ją dar labiau sugadini. mano galva, prioritetas yra padaryti tokią foto, prie kurios reikėtų kuo mažiau kišti nagus. visų pirma tai - nepriekaištinga kompozicija, graži šviesa, spalvinė dermė, darnus fonas, puiki techninė kokybė. o tada jau galima galvoti apie actionus ir ko jais siekiama.
tarkim, gali užsibrėžti sau tikslą - fotografuoju gėles ir nenaudoju jokių actionų tol, kol padarysiu tokį kadrą, nuo kurio visos aiktelės.

ačiū už "normalų" komentarą :buckis
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 05 24, 09:40)

Aukštyn nosytę gossip.gif visos mes čia panašiai jaučiamės. Va, pažiūrėk, ir Gote netgi. Ir aš padarau, pasidžiaugiu, o paskui milijonas abejonių - o gal blogai, o kas blogai, o kodėl blogai. Rankos svyra. Bet svarbiausia čia - užsispyrimas. Nuryji ir eini, darai ir rodai jau tada, kai gauni bent kažkiek panašaus į tai, ką norėjai. O jei po to pasako, kad neįdomu, ieškai, kame bėdos - žiūri kitų foto, analizuoji savo foto, vėl iš naujo ieškai.
Labai laukiu jūsų naujų foto smile.gif aš kažkaip tikiu, kad galit ir kada nors mes aiktelėsim mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 24 gegužės 2013 - 09:20
QUOTE(gotte @ 2013 05 23, 20:38)
tai tu šiandien čia su heliosu grožius gaudei? bigsmile.gif

Taip, šviežūs gaudymo rezultatai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 05 24, 08:40)
Ačiū už patarimus wink.gif aš retai kada įsižeidžiu, tik kartais mane taip suvarot savo "patarimais", kad tikrai stengtis nebesinori. atrodo, kad nėra nei vienos draugės, ir visos nekenčia manęs. va tokia savijauta, tai, kad net rodyt nieko nesinori.

bet ačiū Lumamėja, gražiai ir aiškiai pakomentavai nuotrauką, būtinai perdarysiu.

Saturation saulėlydžiau nenaudojau, tik kontrastą  g.gif

tai tu tik ekspermentuok, daryk, dek cia foto.komentuosim. aisku, jei turesim laiko. bet svarbiausia,kad senu klaidu nekartotum.tokia yra mokymosi esme. sekmes 4u.gif
Atsakyti
Mangute, draugiskas patarimas: grieztai atskirk save kaip asmeni ir savo foto darbelius, i kuriuos smigo viena kita kritikos strele. Turetu palengveti. A? Man regis (esu tikra!), niekas tau asmeniskai neigiamu jausmu neissake (net ir potekstese). Galu gale, vargu, ar kas cia sugeba nekesti (?!!) net tavo ar kieno kito maziau vykusiu darbu - ne ta scena smile.gif Suprantu tavo apmauda (pati esu mimozu mimoza biggrin.gif ), bet... imk ir paversk ji i privaluma, lai tai buna varomoji jega, principo reikalas, truksplysimas biggrin.gif , krov-s-nos-umas biggrin.gif Patikek, kad gali,.. mes tai tikim! mirksiukas.gif Beje, ir absoliutinimas nieko doro neduoda, neseniai pasiskundei, kad ne 1 tavo foto niekam nepatiko... Ar tikrai? As, tarkim, smagiai atsimenu tavo sakuciu jungtuves smile.gif Si tema man jauki butent del geranoriskumo. Cia retai kada rasi/ar visai nerasi lryto, delfio etc budingu uzgauliojimu, niekuo nepagristos mizantropijos, patyciu ir kt. virtualaus purvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 24 gegužės 2013 - 09:44
QUOTE(Ka @ 2013 05 23, 20:17)
Meditacijų vaizdiniai. Nu, dievinu aš tą heliošą.  wub.gif Meditacijos ne tik vaizdinių padovanojo, bet ir erkių parsinešiau į namus  biggrin.gif

wub.gif fantastika

gotte -> jau flickr uždėjau vkr žvaigždutė, bet tu ŠAUNUOLĖ. Labai gerai padirbėjai, tie rožių žiedlapiai, parinkta vieta - fantastika wub.gif spalvos uj, kokios skanios.

Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2013 05 24, 09:19)
QUOTE(Mangute @ 2013 05 24, 09:40)

Aukštyn nosytę gossip.gif visos mes čia panašiai jaučiamės. Va, pažiūrėk, ir Gote netgi. Ir aš padarau, pasidžiaugiu, o paskui milijonas abejonių - o gal blogai, o kas blogai, o kodėl blogai. Rankos svyra. Bet svarbiausia čia - užsispyrimas. Nuryji ir eini, darai ir rodai jau tada, kai gauni bent kažkiek panašaus į tai, ką norėjai. O jei po to pasako, kad neįdomu, ieškai, kame bėdos - žiūri kitų foto, analizuoji savo foto, vėl iš naujo ieškai.

negalvok, kad senbuvės taip nesijaučia. aš irgi visada jaudinuosi, kai dedu savo foto. na nedrebu, bet pasijaudinu švelniai. kad ir kaip jos man asmeniškai patiktų, visada jauti nerimą, kaip pakomentuos, ar patiks, ką pastebės, ko nepastebės, ar įžvelgs tai, ką norėjai pasakyti.

mes visi žmonės, ir dėdami kritikai kažką, ką padarai, visada kažkiek jaudiniesi. išgirdusi kritiką žiūri, analizuoji, sutinki arba ne.

žinoma, kai esi labiau patyręs, vertingesni atrodo kitų labiau patyrusių komentarai, nes juose preziumuojama, kad labai smulkias klaidas arba padarei sąmoningai, arba to tyčia siekei, todėl gilinamasi į visai kitus dalykus. ir lauki labiau turinio analizės ar pastebėjimų, o ne formos, nes formą mes pačios gebame pasižiūrėti ir dėl jos apsispręsti.

tuo nesiekiu pasakyti, kad naujokių komentarai nevertingi. jie vertingi visų pirma pačioms naujokėms, nes jos mokosi analizuoti, bet ir mums jie gali būti naudingi, nes kartais mes nebematome tam tikrų dalykų, kurie užkliūna naujiems žmonėms - jie savo šviežias žinias pritaiko komentuodami.

QUOTE(Iks @ 2013 05 24, 09:35)
Mangute, draugiskas patarimas: grieztai atskirk save kaip asmeni ir savo foto darbelius, i kuriuos smigo viena kita kritikos strele. Turetu palengveti. A? Man regis (esu tikra!), niekas tau asmeniskai neigiamu jausmu neissake (net ir potekstese). Galu gale, vargu, ar kas cia sugeba nekesti (?!!) net tavo ar kieno kito maziau vykusiu darbu - ne ta scena smile.gif  Suprantu tavo apmauda (pati esu mimozu mimoza biggrin.gif ), bet... imk ir paversk ji i privaluma, lai tai buna varomoji jega, principo reikalas, truksplysimas biggrin.gif , krov-s-nos-umas biggrin.gif Patikek, kad gali,.. mes tai tikim! mirksiukas.gif  Beje, ir absoliutinimas nieko doro neduoda, neseniai pasiskundei, kad ne 1 tavo foto niekam nepatiko... Ar tikrai? As, tarkim, smagiai atsimenu tavo sakuciu jungtuves smile.gif Si tema man jauki butent del geranoriskumo. Cia retai kada rasi/ar visai nerasi lryto, delfio etc budingu uzgauliojimu, niekuo nepagristos mizantropijos, patyciu ir kt. virtualaus purvo.

na, aš asmeniškai ne kartą esu sulaukusi priekaištų dėl tyčiojimosi ax.gif tad ne visos su Tavim sutiktų dė temosl geranoriškumo biggrin.gif mano griežtumą kartais vadina pašaipomis, nes kartais ironiškai aprašau apie dalykus, kurie šioje temoje besilankančioms jau turėtų būti savaime suprantami, bet nėra. tada pasitelki ironiją kaip metodą, nes normalus aiškinimas nepadeda. kitas dalykas, aš tikrai nesu usi pusi musi asmenybė, kuri girtų išsijuosus. kai yra dėl ko - pagiriu, kai nėra - negiriu. dirbtinai neieškau, ką pagirti, todėl tikriausiai ir nesu pedagogė, nes nemoku paskatinti ir palaikyti, ir apeliuoju į protą ir žinias, o ne į emocinę autoriaus būseną. bet tyčiotis tikrai nesityčioju, na, nebent užknisa kartais, būna atvejų..smile.gif

apie neapykantą tai net neturiu komentaro, man keista, kad kažkas gali kažko nepažįstamo internete neapkęsti, t.y. jausti tokią stiprią neigiamą emociją biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 05 24, 10:05)

Nors prie temos prisiplakiau neitin seniai, vis tik nesijauciu visiskas Pilypas is kanapiu - pakankamai nuodugniai studijavau ir archyva. Studijavau saziningai, neapeidama ir karo lauko kroniku. Tad zinau, apie ka kalbi... Ir tai mano geranorisku nuostatu del temos geranoriskumo (su visa Sayorara in corpore biggrin.gif ) ne kiek nekeicia. Taip, pastebejau, kad turi savita braiza, jei jau kritikuoji, tai is peties, be narkozes, be eufemizmu, be dekoratyviniu deminutyvu, be nutylejimu ar kokiu "kak by cevo to ne vyslo" skrupulu. Ir man patinka. Suprantu, kad tiesioginiam adresatui tokia salto duso procedura gal ir nera pati maloniausia, tiketina, kad bedzius trumpam netenka amo, gyvenimo dziaugsmo ir prasmes hihihi.gif Bet radikali terapija kartais veiksmingesne uz sanatorini gydyma smile.gif Isejimas is komforto zonos nera lengvas, uztat veiksmingas. Tavo komentarai daznai labai taiklus, issamus, apgalvoti, mano galva, juos puosia tiek intelektinis, tiek ironiskasis demuo. Matau juose ta pati geranoriskuma, kad ir kitokiais rubeliais aprengta - pasidalinimas patirtimi, izvalgomis, poziurio taskais, kableliais, sauktukais, klaustukais, paskatinima neapsnusti etc. Asmeniskumu nelabai pastebejau, is neapykantos pasruvusiu akiu, baskervilisko snopavimo i nugara - tez smile.gif Galop, man patinka, kad zmones cia renkasi skirtingi, nenulieti ant vieno kurpalio, vieni pakutena prota (ar varga del jo), kiti atveria emociju cakras - kuo ne gyvenimo pilnatve ir - NETRUKUS - pilnatis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 05 24, 12:34)
Nors prie temos prisiplakiau neitin seniai, vis tik nesijauciu visiskas Pilypas is kanapiu - pakankamai nuodugniai studijavau ir archyva. Studijavau saziningai, neapeidama ir karo lauko kroniku. Tad zinau, apie ka kalbi... Ir tai mano geranorisku nuostatu del temos geranoriskumo (su visa Sayorara in corpore biggrin.gif ) ne kiek nekeicia. Taip, pastebejau, kad turi savita braiza, jei jau kritikuoji, tai is peties, be narkozes, be eufemizmu, be dekoratyviniu deminutyvu, be nutylejimu ar kokiu "kak by cevo to ne vyslo" skrupulu. Ir man patinka. Suprantu, kad tiesioginiam adresatui tokia salto duso procedura gal ir nera pati maloniausia, tiketina, kad bedzius trumpam netenka amo, gyvenimo dziaugsmo ir prasmes hihihi.gif Bet radikali terapija kartais veiksmingesne uz sanatorini gydyma smile.gif Isejimas is komforto zonos nera lengvas, uztat veiksmingas. Tavo komentarai daznai labai taiklus, issamus, apgalvoti, mano galva, juos puosia tiek intelektinis, tiek ironiskasis demuo. Matau juose ta pati geranoriskuma, kad ir kitokiais rubeliais aprengta - pasidalinimas patirtimi, izvalgomis, poziurio taskais, kableliais, sauktukais, klaustukais, paskatinima neapsnusti etc. Asmeniskumu nelabai pastebejau, is neapykantos pasruvusiu akiu, baskervilisko snopavimo i nugara - tez smile.gif Galop, man patinka, kad zmones cia renkasi skirtingi, nenulieti ant vieno kurpalio, vieni pakutena prota (ar varga del jo), kiti atveria emociju cakras - kuo ne gyvenimo pilnatve ir - NETRUKUS - pilnatis biggrin.gif

o ji dar nestojo? nes nekantrauju..biggrin.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 05 24, 12:58)
o ji dar nestojo? nes nekantrauju..biggrin.gif  essen.gif

JAU! (lrytas buvo subalamutines)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 24 gegužės 2013 - 13:13
QUOTE(Iks @ 2013 05 24, 13:12)
JAU! (lrytas buvo subalamutines)

YES!!! biggrin.gif
Atsakyti