Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės

QUOTE(Miaška @ 2018 09 04, 07:42)
Dėl national express nežinau. Pirkdavau tik easyBus, tai būdavo verta - pigiausias variantas internetu. Kitas, kiek brangesnis - oro uoste prie langelio. Brangiausias - tiesiai iš vairuotojo. Nesu tikra, kaip su bilietų panaudojimu, pabandykit pasieškoti, ką rašo autobuso info, nes pvz easyBus leidžia tuo bilietu naudotis ir valanda anksčiau arba vėliau nustatyto laiko. Arba tiesiog pasilikit saugų laiko tarpą.

Per easy bus paprastai ir perkam National express bilietus smile.gif jie tik perpardavejai.
Paprastai kiek skaiciau leidzia kitu reisu vaziuot, jei tik yra laisvu vietu. Oficialiai raso, kad galima vaziuot ankstesniu laiku, jei vietu yra. Tai geriau uzsimeskit laiko pirkdama bilietus, jei ka - bandykit anksciau isiprasyt.
Mums wizzair skrydzio laika pakeite. Jau buvau nusipirkus autobuso bilieta... tai pasirodo, National express leidzia 1 karta pasikeist oficialiai bilietu laika (iki 24 val skirtumu) tik jau taikoma keitimo metu esanti kaina. Kadangi buvau is anksto pirkus, del wizzair kiaulystes teko 40 eur primoket, tiek pabringo bilietai... (cia grupei zmoniu, ne vienam smile.gif ) Tiesa, si karta tiesiogiai is National express tinklapio buvau pirkus, nezinau, ar su easy bus tas pats galioja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hastalavista: 04 rugsėjo 2018 - 18:39
QUOTE(Hastalavista @ 2018 08 29, 21:46)
O konkretų laiką Tuso buvot užsibukinę iš anksto internetu?

Buvom.
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2018 09 09, 12:31)

Dalinuosi šviežiais įspūdžiais apie Madam Tussauds ir kitas atrakcijas.
Nusipirkom bilietą 3 atrakcijoms (suaugusiam 46 eur, vaikui - 35 eur uz madam tusauds. London eye ir akvariuma). Vaziavom septyniese. Uzsibukinau laikus siandienai: Tusauds 9:30, Akis 14:30, Akvariumas 16:15.
Atvaziavom prie Tusauds 8:45 (netycia taip gavos, labai greit pasiseke su metro suvazinet). Parodem bilietus - iskart pastate i eile, kad ir anksciau, ir gal uz 10 min ileido. Zmoniu tikrai nebuvo daug, su visom izymybem ramiai prisifotkinom, be pasaliniu fone, bet jau bunant paskutinej salej eme jaustis kad minia dideja. Gal kiek mazokai man ten pasirode tu izymybiu, pvz putino ner prie izymybiu. Ir Tairor Swift nebuvo, o dukra labai ja pamatyt norejo... Bet Londono istorija vaziuojant "taxi" ir 4D filmas parodos gale visus trukumus atpirko. Tikrai visiems labai patiko. Isejom is muziejaus pries 11 val, su labai smagia nuotaika ir ispudziais.
Paklausem Londono akvariume ar priims anksciau - sake zinoma. Nuejom, gal ipusejom tik (pasisededami neskubedami zvalgemes), kai eme staugt sirenos ir liepe skubiai evakuotis per arciausia isejima verysad.gif tai nei zymiojo rykliu tunelio, nei kitu didesniu gyvunu ir nematem, tik smulkiasias zuvytes. verysad.gif Nezinau kas ten buvo, uz poros valandu jau veike vel. Gallvojau veliau dar karta eit prasyt kad leistu pakartot, bet mano kompanija nenorejo, sake jau uztenka kiek matem, tai ir neklausiau, ar butu ileide.
Nuejom i Londono aki - irgi anksciau uzbukinto laiko (be problemu, net neidomu jiems laikas). Eile buvo, bet gan greit praejo laikas. Pati Londono akis - super. Grazus vaizdai, i pati virsu pakilus mamai sudainavom "Su gimimo diena" ( jos gimdienis siandien), kartu kile zmones plojo smile.gif Nebuciau buvus pries tai SkyGardene, butu isvis nerealu. Daba kai jau pora kartu maciau Londona is aukstai, ispudis nebe toks didelis, bet visvien labai grazu. Juo labiau, kad kitoj Londono pusej, visai salia parlamento ir BigBeno. Pilna kaina moket gaila, bet imant kombinuota bilieta - smagi atrakcija.
Taigi 13:30 buvom aplanke visas 3 atrakcijas - visiskai neskubedami ir megaudamiesi ispudziais. Jei ne evakuacija, gal dar pusvalandi akvariume butume sugaise. Tad mums tas 3 atrakciju bilietas tikrai atsipirko, jei butume noreje, dar ir i Dungeona ir Sreka butume speje smile.gif tik Srekui jau vaikai per dideli, o Dungeone labai daug senovines anglu kalbos, o kompanijoj dauguma visai nekalba angliskai, tad ju ir nebuvau uzsakius.

O va del Londono paso nusivyliau siek tiek... Turejom 1 dienos bilieta, naudojomes vakar, sestadieni. Aplankem Londono toweri (apie 9:20 atvaziavom, eiles isvis nebuvo jokios), Tower Bridge ekspozicija, paemem Temzes kruiza iki Vestminsterio, ten nuejom iki Vestminsterio abatijos (13:40 val.), ir paaiskejo, kad butent sestadieniais lankytojai ileidziami tik iki 13 val... verysad.gif tai buvo abydna, gi tikrai butume speje, jei butume paskubeje, bet nezinojom, kad laikas toks trumpas verysad.gif Neraso aprasymuos! tad po to tik hop on - off autobusu po Londona pavazinejom. Kadangi su vyresnio amziaus tevais vaziavom, tai labai pasiteisino, nenuvargino vaiksciojimas, ir yra audiogidas (ir rusu kalba), tad ir informacijos suzinojo kazkiek.
Jei ne ta uzdaryta abatija, ir Londono pasui auksta bala duociau. Na bet cia mums nepasiseke, jei butu ne sestadienis, viskas kitaip butu susidelioje.
O vakare, kai jau du Pasu nebedirba niekas, buvom Skygarden uzrezervave. Po autobuso turo smagu visai apziuret is aukstai vietas, kur buvom smile.gif ir jau buvo gan tamsu, graziai apsviesta. Kadangi kita diena i Londono aki ejom diena, tai skirtingi ispudziai - miestas nakti ir miestas diena.
Atsakyti
Ar vykstant tik su vaiku (nepilnametis) į Londoną (savaitės kelionė) reikia tėčio sutikimo?
Atsakyti
QUOTE(Supronti @ 2018 09 17, 05:56)
Ar vykstant tik su vaiku (nepilnametis) į Londoną (savaitės kelionė) reikia tėčio sutikimo?

Nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2018 09 17, 10:05)

Ačiū. Man pirma savarankiška kelionė su vaiku, tai jaudulio yra smile.gif
Skaitinėju, domiuosi, žymiuosi, ką pamatyti, kur pavalgyti ir t.t. Šaunuolės merginos, kurios dalinasi savo įspūdžiais, patarimais 4u.gif
Atsakyti
Dėl National express bilietų (iš Liutono oro uosto į Londono centrą ir atgal) -kai pirksit, užsimeskit daugiau laiko. Mes grįžimui buvom nusipirkę laikui 15:27, atvažiavo autobusas į stotelę 15:50! Tai jau buvau pradėjus panikuot, gal ne toj stotelėj laukiam ar kas... Gerai, kad buvau suplanavus laiką kad prieš 3 val iki skrydžio oto uoste būt. Atvažiavom likus gal 2 val. 20 min.
Ir jei ne iš Victoria stoties (galutinės stotelės) važiuosit - parsisiųskit jų apps'ą (tik po kokių 15 min nerimo sumąsciau tai padaryt). Ten online rašo, kiek vėluoja tavo autobusas.
Atsakyti
Mūsų įspūdžiai taip pat patys geriausi, ačiū visoms padėjusioms ir atsakiusioms į klausimus. Kažkaip pirmą kartą keliaujant į nežinomą vietą visad būna neramu, bet visada viskas būna daug paprasčiau. Nors daug esu skraidžiusi, tačiau pirmą kartą teko atstovėti toookia ilgą eilę prie pasų patikros, žinoma, geriausia būtų skristi su pasu, nes ši eilė praėjo greičiausiai. Na bet skrendančios turi įsivertinti rezervuodamos National express bilietus, aš buvau pasilikusi valandą, tai minučių tikslumu atėjome prie autobuso, jau buvau sunerimusi, kad nespėsime. Grįžtant į oro uostą vėl gi, autobusas neatvyko laiku, bet vėlavo tik dvidešimt minučių taigi, spėjome atvykti laiku. Neįleido į ankstesinį autobusą, nors nebuvo pilnas, taigi, patarčiau atvykti nustatytu laiku. Tai tiek apie National express.
Kadangi buvome tik pusantros dienos, visiškai pasitesino dienos metro bilietas, nors ir taip praėjome trisdešimt kilometrų pėstute smile.gif.
City garden rekomenduoju, tikrai įspūdinga. Bet to, viena iš įdomesnių vietų mums buvo Borough turgus, kadangi esame smalsūs maisto atžvilgiu, mums čia praleistas laikas labai pasiteisino.
Londonas visada buvo paskutinis must see sąraše, tačiau tikrai patiko, nors ir labai trumpai tam turėjome laiko.

Atsakyti

Sveikos, merginos,

Si penktadieni savaitgaliui isskrendame i Londona (Liutona). Gyvensime viesbutyje Double tree by Hilton (2 Bridge Place, Victoria, Westminster Borough). Atskrisim penktadieni apie pietus, sekmadieni atgalinis skrydis - 8:55 ryte. 

Kadangi laiko nedaug (1,5 dienos), tai tikrai neplanuojam nupluke visur lekt, kad kuo daugiau pamatyt. Norisi taip ramiai, be streso:) Turiu klausimu:

1. Kaip suprantu viesbutis salia Victoria stoties, i kuria mes atvaziuosim ir is kurios isvaziuosim. Ar tas rajonas, kaip iprasta kitur, yra tikras stoties rajonas, turiu minty - nesaugus? Ar cia centrinis rajonas?

2. Jei skrydis atgal 8:55, kada reikia stoveti Victoria stoties stoteleje, kad speti i oro uosta? Kaip zinoti, is kokios stoteles isvaziuos autobusas, jei neplanuojam pirkti isankstiniu bilietu? Kurie autobusai laikomi patikimiausi, nes, kiek girdeja, kiti veluoja, ir gerokai.

3. Ar gyvenant minetame viesbutyje galime dauguma dalyku apeiti pestute? I muziejus neisim, i koki parka gal noretusi, St. James girdejau grazus. Nesinori po tuos metro landzioti, tai gal autobuso uztektu? Dar idomu nuo sios vietos, kas arciau Sky garden ar shard? Kaip iki ju nukakti? Is aukstai Londona noretusi pamatyt. 

4. Gal rekomenduotumete aplinkui kokiu fainu restoraneliu, kur tiektu angliska afternoon tea?

ACIU! 

Atsakyti
Victoria stotis yra centre, nepavadinsi vietos “stoties rajonu”, na o saugumas - kaip ir bet kuriame didmiestyje.
Autobusai tikrai vėluoja, iki Lutono galima ir traukiniu nuvykt, būtų tik paskutinis 10 min gabaliukas oro uosto autobusu. Įsimeskit maršrutą į google maps, pažiūrėsit, koks palankiausias variantas tokiu ankstyvu metu.
Dėl vietos transporto - kaip tik naudočiausi metro, greitai ir geras susisiekimas, suprantamas žemėlapis.
Iš parkų centre - Regents parkas gražus.
Alternatyva - plaukti Temze, išgirsit šiek tiek istorijos, pamatysit miestą iš kitokios pusės.
Atsakyti

Kur rasti tvarkarascius apie traukinius, einancius is Victoria stoties i Liutona? Man isties tas nuvykimas i oro uosta visa keliones nuotaika gadina... Ypac, kai nesigaudai visiskai mieste ir marsrutuose. O isivedus i google maps Victoria station - Liutono oro uostas, ka as pamatyciau...?  :huh2: 

Atsakyti
QUOTE(Lapkritė @ 2018 09 24, 13:37)
<p>Kur rasti tvarkarascius apie traukinius, einancius is Victoria stoties i Liutona? Man isties tas nuvykimas i oro uosta visa keliones nuotaika gadina... Ypac, kai nesigaudai visiskai mieste ir marsrutuose. O isivedus i google maps Victoria station - Liutono oro uostas, ka as pamatyciau...?  huh.gif </p>

Na, aš taip darau visose kelionėse, google maps - renkuosi public transport, ir žiūriu, kuris variantas patogesnis.
Konkrečiai UK naudojuos trainline.com - traukiniams, autobusais retai kada tenka važinėtis.
Atsakyti