Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės

QUOTE(smiles11 @ 2018 02 19, 22:42)
O kaip jus manot 5 metu vaikui ta Shreko programa neisgazdins? Ten raso , kad rekomenduotina nuo 6 metu ...
o bilietus pirkot visur atskirai vietoje ar is anksto internetu ?  O gal pirkot kur buna 3 kazkokios atrakcijos ( tarkim londono akis, shrekas ir dar kazkas) ?
Hm, priklauso nuo vaiko. Siaip as ten nieko tokio baisaus neprisimenu, bet jeigu organizatoriai raso, kad nuo 6, tai isvis ar ileis penkiameti? Jeigu dvejojat - jusu vietoj parasyciau jiems tiesiogiai.
Pirkausi viska atskirai. Maciau ta pasiulyma is 3. Visai geras variantas. smile.gif
Atsakyti
Kviečių apsilankyti mano susikurtame FB puslapyje. Bus įrašų ir apie kelionę po Londoną ir apie kitas keliones tiek buvusias, tiek būsimas. smile.gif

https://www.facebook...ywheretogether/

QUOTE(paslydau @ 2017 11 30, 19:57)
Sveiki,

Lapkričio 25-27 lankiausi Londone, tebuvo 1 pilna diena, tai pasivaikščiojau - nueita apie 30 km.

Nakvynę turėjau netoli Hyde Park, kaip tik ten šiuo metu Winter Wonderland. Tai vakare, įvažiavusi iš oro uosto, pasidairiau viduje. Prekyba suvenyrais, karštas vynas, vafliai, maistas, gėrimai, atrakcionai, kitos pramogos. Buvau be vaiko, tai užtrukau ten max pusvalandį. smile.gif

National Express autobuso bilietus iš ir į oro uostą iš anksto nusipirkau internetu. (abi pusės apie 20 eur, nes man tinkamu laikų su jokiais autobusais akcijų negavau, o traukinys netiko) Į Londoną važiavau apie 17 val, buvo Black Friday, tai ilgiau truko centre gatvelėmis kol įsisukinėjo. Į Oro uostą važiavau 12 val, pirmadienį, tai kamštyje nestrigome. Sklandžiai į abi puses kelionė truko maždaug 1,3 -1,4 val.

Sky Garden - rekomenduoju apsilankyti 100 proc. Visad keliaudama ieškau visokių sky terasų ir barų, pamatyti miestą iš aukštai, tai čia viena gražiausių vietų. Registruotis reikia internetu, nemokama, bilietų laikus savaitei į priekį atnaujina pirmadieniais. Laiką rinkausi saulėlydžiui - buvo nuostabu. pasitaikė giedra diena.

Harrods turgus - išsskirtinės prekės, gal kiek prabangos prekės, bet įdomių dalykų yra. Nuo iki, visko ten.

Emirates air line keltuvas - labai nebrangi pramoga, keltuvas per upę, nuo O2 arenos į vieną pusę arba abi. Verta persikelti. smile.gif

Valgyti rinkausi įvairias vietas - Soho, China Town, ir kitose gatvelėse aplink.

Canary Wharf - verslo rajonas. Ant kažkurio pastato atvažiavus į rajoną, gražus sodas.

Na aišku begalė muziejų. Tate Modern galima pakilti pasigrožėti iš viršaus.

Metro visur galima eiti tiesiog su bekontakte kortele ir nesirūpinti jokiais Oyster. smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti

Sveiki, Noriu paklausti ar verta važiuoti į Legolendą Windsore? Ar yra ten kas veikti 10 metu vaikui? Ar jis daugiau skirtas mažesniems?

Atsakyti
QUOTE(saule00 @ 2018 03 01, 10:43)
<p>Sveiki, Noriu paklausti ar verta važiuoti į Legolendą Windsore? Ar yra ten kas veikti 10 metu vaikui? Ar jis daugiau skirtas mažesniems?</p>

Mes planuojam su 9mečiu, maniau, kad turėtų tikrai patikti, taip pat įdomu komentarai.
Atsakyti
QUOTE(saule00 @ 2018 03 01, 09:43)
<p>Sveiki, Noriu paklausti ar verta važiuoti į Legolendą Windsore? Ar yra ten kas veikti 10 metu vaikui? Ar jis daugiau skirtas mažesniems?</p>
Mano desimtmetei patiko. Tikrai ras ka veikti. Yra keli ekstremalesni atrakcionai (drakonas, plaustai upe, status nusileidimas i vandeni), taip pat yra ir robotikos bureliai, lego konstravimo atrakcijos ir pan. Yra ir ramesniu, pasiplaukiojimui, pasivazinejimui. Aplankyti verta, bet mums Disneilendas labiau patiko.
Aisku dar ir nuo vaiko priklauso. Jeigu abejojat siulau pasiziureti youtube atrakcionus ir tada bus aisku verta ar ne.
Mes nesigailim, bet nemanau, kad antra karta vaziuosim. smile.gif
Atsakyti
Merginos, o kaip Londone su taxi? Gal yra kokia alia etaksi programele, kur pigiau kainuotų, nei įsėsti gatvėje? O gal uber? Truputį baugina nusibaladojimas iki 3 zonos nuo Viktorijos stoties, gal ne kosmosą kainuotų su taxi, mapsas rodo, kad 8,5 mylios 4u.gif .

Ir dar su tais oysteriais ar bekontaktėm kortelėm rolleyes.gif -
1) Jei noriu belekuo važiuot visą dieną - kaip man jį papildyt, dienos bilietu? Kokia dabar kaina?
2) Vienam vaikui 14, tai ? Turi irgi turit oysterį ar bekontaktę - pirkt su nuolaida galima dienos bilietą?
3) Jei vaikui 8 metai, tai aš jam nieko nei perku nei turiu, tiesiog praeinam jei metro, per platesnį įėjimą?

Ačiū, kas nepatingėsit atsakyt 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amrinasta: 16 gegužės 2018 - 07:06
Yra tekę taksi važinėtis, tai kaina tikrai kosmosas 😃
O kodėl baidotės viešojo transporto? Londone jis puikiai sutvarkytas, lengva susigaudyt, o ir pasiklausti visada galima.
Atsakyti
QUOTE(Amrinasta @ 2018 05 16, 06:45)
Merginos, o kaip Londone su taxi? Gal yra kokia alia etaksi programele, kur pigiau kainuotų, nei įsėsti gatvėje?  O gal uber? Truputį baugina nusibaladojimas iki 3 zonos nuo Viktorijos stoties, gal ne kosmosą kainuotų su taxi, mapsas rodo, kad 8,5 mylios  4u.gif .

Ir dar su tais oysteriais ar bekontaktėm kortelėm  rolleyes.gif -
1) Jei noriu belekuo važiuot visą dieną - kaip man jį papildyt, dienos bilietu? Kokia dabar kaina?
2) Vienam vaikui 14, tai ? Turi irgi turit oysterį ar bekontaktę - pirkt su nuolaida galima dienos bilietą?
3) Jei vaikui 8 metai, tai aš jam nieko nei perku nei turiu, tiesiog praeinam jei metro, per platesnį įėjimą?

Ačiū, kas nepatingėsit atsakyt  4u.gif .

Uber yra londono nr1 taxi. Man nuo Victorios iki 3 zonos siaurej kainuoja apie £18-25, priklauso kokia diena ir valanda. Black cab yra super brangu ir 'apsimoka' nebent vazinejant centre, nes taksistai treniruoti manevruoti kiek kitaip nei uber, dazniausiai zino trumpus kelius ir visokius uzkobarius smile.gif

Oyster:
1) labai priklauso kiek dienu norit naudotis viesuoju transportu. turint oyster card (kuria pasibaigus kelionei grazinat ir atgaunat 5£ depozita) yra dienos 'lubos', kurias pasiekus, keliones bus nebeapmokestintos (daugiau info apie capping cia: https://tfl.gov.uk/f...r/price-capping )
3) iki 11os metu nemokamai, geriausia stotyse metro eiti pro vartus prie kuriu salia stovi kontrolierius, kuris matys, kad su vaiku keliaujat ir jei kas pats tuos vartus atidarys.
2) nezinau tiksliai, bet berods galima perkant oyster reikia pasiklabet su ten dirbanciu zmogum del young visitor discount, ir puse kainos bus mokejimas viskam smile.gif
Atsakyti

8.5  mylios Londone yra labai daug. Ypač aplink Viktoriją stotį. 

Jūs pasakykit adresą, pasižiūrėsim, greičiausiai jums daug patogiau bus metro. 

Uberis bus pigiausias, bet vėlgi: tokį atstumą centre pravažiuoti užtruksit minimum valandą laiko. Ir už tai susimokėsit. 

Jeigu turit bekontaktę kortelę, jums nereikia Oysterio. Iš kortelės jums nenuskaičiuos daugiau, nei dienos bilietas. 

Atsakyti
Ačiū, kad dalinatės info 4u.gif

Važinėsim iš 3, beveik 4 zonos 4 dienas į centrą. Tai vat įdomu kokius tuos bilietus įsigyti ? Kiek dabar kainuoja dienos bilietas šiom zonom? Ir kiek kainuotų savaitės bilietas?

Dėl bekontakčių kortelių - tai man pildyti nieko nereikėtų? Tiesiog prie praėjimo vartų atsikaityti kaip su bekontakte priliečiant? O kaip autobuse?
O kaip tada 14mečiui vaikui? Bekontaktę kortelę jis turi, tik nuolaidos jau kaip ir nebūtų jokios?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amrinasta: 16 gegužės 2018 - 14:10

Taip, su bekontakte jie nuskaičiuoja patys. Nors, dabar prisiminiau, kad skirtingos valiutos, tai jūs pasitikrinkit kiek jūsų bankas papildomai jums skaičiuos, už valiutų konvertavimą. Patogumo atžvilgiu tai bekontakte daug patogiau, nebent pas jus mokesčiai dideli. 

14mečiui, taip, nebus nieko mažiau, jeigu jis naudosis atskira kortele. Turi būti spec oysteris išimtas, kad jam pritaikytų nuolaidą. 

Atsakyti
Turiu Revolut kortelę, tai manau, kad nebūtų jokių papildomų mokesčių.
Atsakyti