Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės

QUOTE(Limcamca @ 2017 10 04, 23:45)
<p><a data-ipb='nomediaparse' href='https://skygarden.london/sky-garden'>https://skygarden.london/sky-garden</a>spauskit book free visit. Pasirinkit diena ir laika. Laikas duodamas mazdaug pora savaiciu i prieki. Atnaujina naujus slotus pirmadieni ryte apie 10 val, UK laiku.  </p>

QUOTE(rasa32 @ 2017 10 05, 09:14)
Taip, pirmadienį būtinai reikia rezervuoti, nes vėliau gali nebūti laisvų laikų. Pirmadieniais atsiranda galimybė rezervuoti kitai savaitei.

Ačiū!
Gaila pražiopsojau jau.

O dar paprotinkit mane, kaip ten su tais raudonais autobusais?
Noriu trumpai pavažiuot, na vaikams kad atrakcija būtų,
ar galima ten kokių popierinių vienkartinių bilietukų nusipirkt?
Ir vaikai jei 7,9 ir 10 metų, tai jiems nemokamai?
Papildyta:
QUOTE(rasa32 @ 2017 10 05, 09:14)
Taip, pirmadienį būtinai reikia rezervuoti, nes vėliau gali nebūti laisvų laikų. Pirmadieniais atsiranda galimybė rezervuoti kitai savaitei.

Dar prisiminiau. Parduotuvėje pirkom Cadbury sausainių mažiuką maišelį, tai ant jo pakuotės yra kuponas nemokamam pasikėlimui į London eye, jei kitas žmogus eina už pilną kainą. Vienu žodžiu, eina 2 žmonės už 1 kainą. Nusipirkom paskutinį vakarą, tai nebespėjom pasinaudoti, bet galioja iki kitų metų vasaros smile.gif

aš kėliausi tuo London Eye, tai įvertinus kainą man didelio įspūdžio nepaliko.
O su mano 4 vaikais, tai man ir kas antras nemokamas piniginės nedžiugins.
Atsakyti
O turesit oysteri ar day travel card arba gal turit bekontaktine mokejimo kortele?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2017 10 05, 09:39)
O turesit oysteri ar day travel card arba gal turit bekontaktine mokejimo kortele?

aš turiu bekontaktę
daugiau jokių kortelių neplanuojam, nes gyvensim daugmaž centre
Atsakyti

Tai su ja tiesiog įlipat į autobusą, atsižymit ir viskas. Vaikams nereikia nieko. 

Kainuoja 1,50 svaro. 

Dabar paskaičiau, kad jūsų bekontaktinė kortelė gali jums priskaičiuoti banko mokesčius. Čia jau su savo banku reiktų šnektelt. Kaip yra, atsiskaitant užsienyje. 

Atsakyti
Jokių mokesčių nuo kortelės nenuskaičiuos, nes juk čia paprasčiausias mokėjimas, kaip ir bet kokia kortele bet kokioj parduotuvėj.

O kiek metų vaikams? nes 1 kortelė ar Oysteris yra 1-am žmogui. Jei vaikai 11metų ir daugiau, jau reikia mokėti.
Atsakyti

Kortelių mokesčiai priklauso nuo pačios kortelės ir banko. Negalima teigti, kad nėra jokių mokesčių. Nes, visi turim skirtingas korteles. Dar juk ir valiutos skiriasi. Pvz mūsų UK kortelėmis užsienyje išvis negali atsiskaityti be kontakto. Tik su pin kodu. 

Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2017 10 05, 11:56)
<p>Tai su ja tiesiog įlipat į autobusą, atsižymit ir viskas. Vaikams nereikia nieko. </p><p>Kainuoja 1,50 svaro. </p><p>Dabar paskaičiau, kad jūsų bekontaktinė kortelė gali jums priskaičiuoti banko mokesčius. Čia jau su savo banku reiktų šnektelt. Kaip yra, atsiskaitant užsienyje. </p>

ačiū!
o tai bilietuką kokį išmeta?
kaip paskui įrodyti, kad sumokėjai

QUOTE(rasa32 @ 2017 10 05, 12:55)
Jokių mokesčių nuo kortelės nenuskaičiuos, nes juk čia paprasčiausias mokėjimas, kaip ir bet kokia kortele bet kokioj parduotuvėj.

O kiek metų vaikams? nes 1 kortelė ar Oysteris yra 1-am žmogui. Jei vaikai 11metų ir daugiau, jau reikia mokėti.

nei vienam dar nėra 11
Atsakyti

Nea, negauni jokio bilietuko. Jeigu ilipa kontrolė, tai jiems tiesiog prie tokio aparačiuko pridedi kortelę kuria mokėjai įlipęs į autobusą (nesvarbu ar oysteris ar kita) ir jiems parodo, mokėta ar ne. 

Atsakyti

Lipi tik per priekines duris, išlipi tik per galines. 

Jeigu nori, kad sustotų tam tikroje stotelėje, reikia paspausti mygtuką. Raudonas toks, pačiame autobuse. Be jo, gali ir nestoti. Lygiai taip pat, stotelėje, jeigu matai, kad atvažiuoja autobusas, pakeli ranką, vairuotojas supranta, kad bus įlipančių. 

Atsakyti
Sveiki,

Lapkričio 25-27 lankiausi Londone, tebuvo 1 pilna diena, tai pasivaikščiojau - nueita apie 30 km.

Nakvynę turėjau netoli Hyde Park, kaip tik ten šiuo metu Winter Wonderland. Tai vakare, įvažiavusi iš oro uosto, pasidairiau viduje. Prekyba suvenyrais, karštas vynas, vafliai, maistas, gėrimai, atrakcionai, kitos pramogos. Buvau be vaiko, tai užtrukau ten max pusvalandį. smile.gif

National Express autobuso bilietus iš ir į oro uostą iš anksto nusipirkau internetu. (abi pusės apie 20 eur, nes man tinkamu laikų su jokiais autobusais akcijų negavau, o traukinys netiko) Į Londoną važiavau apie 17 val, buvo Black Friday, tai ilgiau truko centre gatvelėmis kol įsisukinėjo. Į Oro uostą važiavau 12 val, pirmadienį, tai kamštyje nestrigome. Sklandžiai į abi puses kelionė truko maždaug 1,3 -1,4 val.

Sky Garden - rekomenduoju apsilankyti 100 proc. Visad keliaudama ieškau visokių sky terasų ir barų, pamatyti miestą iš aukštai, tai čia viena gražiausių vietų. Registruotis reikia internetu, nemokama, bilietų laikus savaitei į priekį atnaujina pirmadieniais. Laiką rinkausi saulėlydžiui - buvo nuostabu. pasitaikė giedra diena.

Harrods turgus - išsskirtinės prekės, gal kiek prabangos prekės, bet įdomių dalykų yra. Nuo iki, visko ten.

Emirates air line keltuvas - labai nebrangi pramoga, keltuvas per upę, nuo O2 arenos į vieną pusę arba abi. Verta persikelti. smile.gif

Valgyti rinkausi įvairias vietas - Soho, China Town, ir kitose gatvelėse aplink.

Canary Wharf - verslo rajonas. Ant kažkurio pastato atvažiavus į rajoną, gražus sodas.

Na aišku begalė muziejų. Tate Modern galima pakilti pasigrožėti iš viršaus.

Metro visur galima eiti tiesiog su bekontakte kortele ir nesirūpinti jokiais Oyster. smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paslydau: 30 lapkričio 2017 - 19:00
paslydau, labai smagu, kad pasidalinat info, manau kitiems tikrai pravers.
gaila, kad kai pati važiavau, apie sky garden sužinojau per vėlai

o Tate modern mokamas?
Atsakyti
Tate galerija- nemokama.

O Sky Garden tikrai nuostabiausia vieta! Labai gražūs vaizdai, paslydau.

Keistuole, kaip jums sekėsi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa32: 30 lapkričio 2017 - 22:00