Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės

Labai ačiū :
Atsakyti
Dar iškilo keletas klausimėlių biggrin.gif
Užsisakinėdami per booking'ą viešbutį , gavom nemokamą kodą įėjimui į keletą atrakcijų. Gal kas pakomentuotų, ar verta ten eiti. Būsim su 9 ir 12metų vaikais.

1.Madame Tussauds muziejus. Su MB esam buvę Amsterdame, visai nieko. Ar Londone jis labai didesnis,įdomesnis?
2.Dungeon .Nieko nežinau, ar verta ten eiti?Ten ,kaip suprantu,pagal aprašymą yra apie 1,5val. ekskursija?
3.Sea Life akvariumas
4.Repley's Believe It or Not- keistenybių muziejus.
Atsakyti

Dar iškilo keletas klausimėlių biggrin.gif
Užsisakinėdami per booking'ą viešbutį , gavom nemokamą kodą įėjimui į keletą atrakcijų. Gal kas pakomentuotų, ar verta ten eiti. Būsim su 9 ir 12metų vaikais.

1.Madame Tussauds muziejus. Su MB esam buvę Amsterdame, visai nieko. Ar Londone jis labai didesnis,įdomesnis?
2.Dungeon .Nieko nežinau, ar verta ten eiti?Ten ,kaip suprantu,pagal aprašymą yra apie 1,5val. ekskursija?
3.Sea Life akvariumas
4.Repley's Believe It or Not- keistenybių muziejus.

Madame Tussaud labai neblogas,jis per du aukstus,kiti du aukstai po juo Dungeons.Taip kad jums eiti dar karta i Dungeons tikrai nereikia.Akvariumas labai grazus.Mano akimis Repley-nevertas demesio.Ir jeigu neesate buve Londone aplankykit kas nemokama.Savaites tam neuzteks o busite pamate tai uz ka visam pasaulyje pinigus moka.

Atsakyti

Man atrodo ji klausia apie tuos izymius Dungeons, kurie yra prie Westminsterio Bridge'o salia Sea Life. 

Rasa, as patarciau eiti Madam Tussaud (mes irgi buve Amsterdame, Londone taip pat patiko) ir Sea Life butinai. Ypac, jei busit su vaikais. Musu seima nemegeja tu visokiu fantastiku ir siaubu, tai mums nei Dungeon nei Repley ne prie sirdies. 

Yra labai grazus Londono muziejus - muziejus. Nemokamas. 

Atsakyti
Apie kitus nemokamus aš jau pasiskaičiau, bet man įdomu, ar tie mano išvardinti verti dėmesio,nes jie irgi bus mums nemokami.
O mano vaikams siaubai visai patinka, iki šiol man primena ,kaip San Marine nenuėjom į keistenybių muziejų, nors prie pat buvom priėję rolleyes.gif
Atsakyti
Kadangi grįžau, tai pasidalinsiu įspūdžiais ir patarimais smile.gif

Skridom į Adelės koncertą, kuris, deja, neįvyko. Čia buvo didžiausias kelionės apmaudas, bet susigalvojom ir kitų pramogų.

Transportas:
Autobuso bilietus su Easybus buvau nupirkus iš anksto (Luton-Victoria stotis-Luton). Iš oro uosto į miestą bilietai 2 personoms kainavo £16.90 (rytinis laikas), atgal - £11.90 (popietinis laikas). Ant bilietų parašyta, kad 60 min po užsakyto laiko dar galima keliauti be jokių papildomų mokesčių. Tiesa, nepastebėjau, kad jie ten labai gilintųsi į parašytą laiką. Atskridom ir perėjom visas pasų kontroles kiek greičiau nei tikėjausi, tai autobuse sėdėjom 40 min anksčiau ir įleido be problemų. Atgal važiavom ant bilieto nurodytu laiku.

Mieste važinėjom metro ir autobusais. Victoria stoty nusipirkau Oyster'į (depozitas £5). Su principu "Pay as you go" labai apsimoka važinėt, nes įsidedat į Oyster kortelę kiek norit pinigų (aparatuose galima dėti banknotus, monetas arba mokėti kortele, tačiau priklauso nuo aparato - visur jie skirtingi), tačiau pravažinėjat tiek, kiek keliaujat ir ne daugiau nei dienos bilietas tose zonose tuo metu (pvz. mes savaitgalį važinėjome 1-2 zonomis, tai dienos bilietas kainavo £6,60, kitaip tariant, kol pasiekėm tą sumą, tai nuimdavo tiek, kiek kainuoja kelionė, o po to jau visos kelionės buvo po £0,00).
Grįžtant namo turėjau šiokį tokį likutį, tai Victoria stoty susigrąžinau jį ir depozitą už kortelę. Tiesa, pačią kortelę palieka, jos nereikia grąžinti.

Dar kėlėmės į vieną pusę su Emyratų gondolomis (https://tfl.gov.uk/modes/emirates-air-line/). Galioja tas pats Oysteris. Kadangi oras buvo puikesnis nei puikus, tai buvo labai smagu pasigrožėti miestu.
Atsakyti

Kas turi bekontaktine mokejimo kortele, Oysteris nereikalingas. Tiesiog eini ir atsizymi. Nenuskaiciuoja daugiau nei dienos tarifas. 

Girdejau del Adeles koncerto. Uzjauciu. Bandysit susigrazinti islaidas?

Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2017 07 05, 20:28)
<p>Kas turi bekontaktine mokejimo kortele, Oysteris nereikalingas. Tiesiog eini ir atsizymi. Nenuskaiciuoja daugiau nei dienos tarifas. </p><p></p><p>Girdejau del Adeles koncerto. Uzjauciu. Bandysit susigrazinti islaidas?</p>

Mačiau dėl bekontakčių, bet tokios neturiu smile.gif
Taip, išlaidas bandysim grąžintis - bet tik už koncerto bilietus. Netikiu, kad gražintų už skrydžius ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(spookyGaG @ 2017 07 05, 22:44)
Mačiau dėl bekontakčių, bet tokios neturiu smile.gif
Taip, išlaidas bandysim grąžintis - bet tik už koncerto  bilietus. Netikiu, kad gražintų už skrydžius ir t.t.

bet tai už bilietus privalo grąžinti pinigus šiaip ar taip
Atsakyti
Žiūriu Easy bus bilietus iš Lutono. Anksčiau mano reikiamu laiku buvo po 1,95svaro, o dabar jau rodo 3,95(kol supratau,ko man reikia unsure.gif ). Ar yra tikimybė ,kad dar nukris kaina ar jau pirkti,nes brangs?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2017 07 05, 21:28)
<p>Kas turi bekontaktine mokejimo kortele, Oysteris nereikalingas. Tiesiog eini ir atsizymi. Nenuskaiciuoja daugiau nei dienos tarifas. </p><p></p><p>Girdejau del Adeles koncerto. Uzjauciu. Bandysit susigrazinti islaidas?</p>

o kiek tas dienos tarifas?

ir ar galima 2 žmonėm viena bekontakte kortele naudotis?
Atsakyti

o kiek tas dienos tarifas?

ir ar galima 2 žmonėm viena bekontakte kortele naudotis?

Negalima. Kiekvienas savo kortelę, kaip ir Oysterį turi turėti. 

Įkainiai tokie pat kaip Oysterio, priklauso nuo to, kaip dažnai, kada ir kam naudosit: https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/fares :4u:​ 

Atsakyti