QUOTE(zazuna @ 2009 03 27, 16:01)
moterys ir merginos - tokiu kainu jau nera! kaune maziausiai 1200 (1000lt gydytojai, o 200 lt akuseriai). marijampolej tikrai 800 lt (gydytoja pati paskirsto veliau kam kas). man pasiseke, kad mano mama ten dirbo (kaune, tai zino), o marijampolej mano pusesere dirba, nemanau, kad meluotu. be to, kokios jus skregos - negi leliukui gaila!man geda ziuret kai kitos paskui verkia kruvinom asarom, nes gailisi, kad pas ta ar ana gimde, tipo daviau ir vistiek nepriziurejo, arba kaip mesa! jus nepagalvojat, kad gal gydytoja isizeide pamaciu pinigus? be to gera gydytoja, niekad neima pries, visada tik po, o kartais dar pagrazina pinigu - leliukui dovanoja.
mamos mamos - ar jum negeda! sovietiniai laikai praejo, o jus vis dar tom nuotaikom gyvenat!
nu, kad ir kaip ten bebutu - sveiku jums vaikuciu!
Kodel skregos? Juk medikai gauna algas uz savo darba, juk ne uz guzikus dirba. Be to, jie visi yra dave Hipokrato priesaika, kad privalo padaryti viska, ka tik sugeba ir pajegia. Ir nereikia kuklintis, reikalui esant, jiems tai priminti.
O kad gydytojas isizeistu pamates pinigus - sory, bet dar to negirdejau. Manau, kad nei gydytojas, nei mokytojas, nei kunigas, nesvarbu, kokia kilni bebutu profesija, tikrai neisizeidzia pamate pinigus.
Bet tas vadinamas "stafkes" ikelia patys ligoniai. Kas tiesa - tai ne melas. Viena gimdyve dave simta, kita is tos baimes - du simtus, pasisnekejo su trecia, o ta galvoja: "as dar daugiau duosiu, tai mane jau tikrai ziures!" - ir kyla "stafkes" kaip ant mieliu. Dar kita iskelia iki tukstancio, ir kitoms likusioms - jau nera kur trauktis.
Iseitis - bukime aktyvesnes, labiau apsisviete, nebukim tamsuoles, labiau itraukim savo vyrus, kitus seimos narius, kad butu daugiau viesumo, daugiau ziniu, nelikim vienos. Yra ivairiausios makstos, kvepavimas, atsipalaidavimo, baimes nuemimo pratimai, reikia dometis, ruostis ir i gimdyma eiti su vyru. Nezinau, ar Marijampoleje yra toks dalykas, bet vyrams irgi buna pamokeles, jie paruosiami, tiesiog ateje jau zino, ka turi daryti. O tos "stafkes" - butent ir yra sovietmecio, tamsumo ir baimes atgyvena, nes jau tada moterys lipo ant stalo drebedamos ir spausdamos saujoje desimt rubliu...