QUOTE(*sanel* @ 2009 03 04, 15:11)
susidaro toks vaizdas, kad jei duodi, tai duok normaliai... o jei normaliai neturi, tai neduok visai
aš asmeniškai prieš davimą
Ne visada ir tas normaliai suveikia.. Nėštumą lankiausi pas Razmirskienę, tai nėštumo eigoje buvo paeiliui gavus 300Lt. Prieš pat gimdymą sumokėjome dar 400Lt, kad gerai pasirūpintų. Na savotiškai pasirūpino, bet nepatarčiau pas ją gimdyt toms, kurios eina už natūralumą.
Atvažiavau į ligoninę kai ji budėjo apie pusę keturių nakties. Skatino gimdymą, kaip supratau, tik todėl, kad spėčiau per jos pamainą pagimdyt. Nes sąrėmiai buvo kas 5min, sąrėmių stiprumas 98%, vandenys nenubėgę, atsidarymas kaklelio penki cm, vaikučio būklė gera.. Tai kam skatinti? Ir to pačio skatinimo nepaaiškino, neklausus pastatė lašelinę. O kai paklausiau kas joje, atkirto, kad nesakysim. Bet ir pati supratau kai sąrėmiai pasidarė nežmoniški. Kitas dalykas, kas nelabai patiko, tai kad po gimdymo nepadėjo vaikelio man ant krūtinės, kas manau svarbu tiek motinai, tiek vaikui (kas domisi žino kodėl). O kai paklausiau kodėl nepadėjo, tai kad pasiuto ir pradėjo aiškint, kad per daug SM skaitau, kad gydytojų pareigas žinau, o savo ne.
Aplamai ji nėštumo eigoje ėmė pykti ant manęs, nes buvau "per daug apsiskaičiusi", jos visko klausinėdavau ir savo nuomonę sakydavau.
Dar patarčiau gimdant rinktis jaunus gydytojus, o ne tuos kurie sako, kad jau trisdešimt metų gimdymus priiminėja ar pyksta už apsiskaitymus. Jaunesni gal daugiau žiūrės gimdyvės norų ir poreikių, o pastarieji viską daro mechaniškai, elgiasi ne kaip su žmogumi, o kaip su mėsos gabalu - ką nori, tą daro. O ir pyksta dėl apsiskaitymo greičiausiai todėl, kad nenori jog gimdančioji dar ką aiškintų, kad galėtų elgtis taip kaip įpratę ar kaip jiems patogiau, per daug nesigilindami ir nieko neaiškindami.
Papildyta:
QUOTE(gigute2 @ 2009 03 05, 19:31)
tai kaunas geriau? o kur ta gydytoja, kokioj ligoninėj?
Geriausia atidžiai pasidomėti gydytojais, atsiliepimais apie juos, jų požiūrį į gimdymą, tartis su juo iš anksto, aptarti kokio gimdymo norite.