Įkraunama...
Įkraunama...

Marijampolė: ligoninė, gydytojai

Na zinoma kad neramu kaip viskas vyks per ta gimdyma, man ir beliko pora savaiteliu. Lankausi dabar pas Rutkauskiene, faina gydytoja, bet tartis nezadu, paliksiu viska kaip sakote likimo valiai, bet jei matysiu kad gimdymas koks nesklandus ar siaip kas ne taip tai noreciau buti pasikalbejusi su gydytoja kad esant reikalui noreciau ir prie jos gimdyti. Sutinku su ta nuomone kad viska gi akusere atlieka, tai labai svarbu kad ji puiki pasitaikytu. O kas zinot gera akusere Marijampoleje?
Atsakyti
tai va kad pagrindini darba atlieka tai akuseres 4u.gif , joms ir reikia dekavoti uz leliukus. daktarai tai tik pastovi paziuri ir viskas.
Atsakyti
Tu turi galvoj kad nesitarti su jokia gydytoja? Jei taip tai sakyciau kad nesitark,nes as gimdziau sunkiai,bet isgyvenom ir manau gydytoja su akusere dejo visas pastangas kad viskas butu gerai.Beje as gimdziau pas Gyd.Radaviciene nezinau ar ji dar dirba ir pas akusere Satiene ji tikrai nedirba nes siuo metu Anglijoj.Nebent gali tiesiog atsidekot kokia gele ar saldainem na kazkuo tokiu....
Atsakyti
Per pirmaji gimdyma tariausi su Juciene, o ji tik kelis kart buvo atejusi palaton ir per pati gimdyma keliskart koja pakilnojo. Tai kam is esmes tartis, gal tada geriau akusere gera susizinoti ir ja kazkaip tartiis
Atsakyti
Tai va o as nebuvau su niekuo tarusis,o su manim gydytoja ir kvepavo kartu kad lengviau butu.Akusere masazavo nugara ir MB mokino kaip ka reikia daryti.Taip kad manau jog neverta taip jau tartis... smile.gif
Atsakyti
Visos akuseres geros ir visos gydytojos smile.gif . Nei viena nieko blogo nenori padaryt, taip kad ramiai merginos gimdykit. O akuserija aplamai tamsus dalykas, kai viena minute viskas gerai,o kita gali but jau blogai.
Gydytoja Radaviciene jau nedirba,ji irgi kazkur uzsienyje smile.gif
Atsakyti
Pirmą sūnų gimdžiau pas Razmirskienę - nieko gero - daugiau su ja susitikti net nenorėčiau, nors viskas "laimingai" baigėsi. Man ji nei kaip gydytoja, nei kaip žmogus nėra maloni. O tai taip svarbu gimdant ..
Kitus du sūnus gimdžiau prie gydytojos Rutkauskienės - tai NUOSTABUS wub.gif ŽMOGUS, su meile ir šiluma dirbantis savo darbą. Nuo pat pirmos susitikimo akimirkos pasitikėjau ja. Gimdyme ji man buvo ir medikė, ir draugė, ir net mama, kuri suprato, guodė, drąsino ir visapusiškai padėjo. To pasekoje abu gimdymai (jeigu galima taip išsireikšti) buvo malonūs ir neilgai užtruko. Beja, vyrui taip pat Ji labai patiko thumbup.gif
Labai džiaugiuosi, kad toks nuostabus ŽMOGUS padėjo ateiti į gyvenimą mūsų dviems sūneliams wub.gif
DIDELIS JUMS A wub.gif Č wub.gif I wub.gif Ū wub.gif
Atsakyti
Ar gimdant nedalyvavo akuseres,kad negirdziu nei vieno grazaus zodzio ju adresu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Siglara @ 2007 08 22, 21:13)
Visos akuseres geros ir visos gydytojos  smile.gif . Nei viena nieko blogo nenori padaryt, taip kad ramiai merginos gimdykit. O akuserija aplamai tamsus dalykas, kai viena minute viskas gerai,o kita gali but jau blogai.



pritariu 100 proc. kad kiekvienas gydytojas ir akušerė nori atlikti savo darbą kuo geriausiai, juk niekas nenori pakenkti ar nedadaryti darbų specialiai ir turėti problemų.
o va v iena pažįstama žavėjosi Rutkauskiene ir tarėsi su ja gimdyti, o kai atsitiko komplikacijos, ja truputį ir nusivylė( nors tokie dalykai gali nutikti prie bet kurio gydytojo) , tad manau kiekvienas gydytojas stengsis kiek galės, o atsitikti kažkas gali tiek jei tarsiesi, tiek ir prie bet kurio gydytojo.

o dėl Razmirskienės - seniau kada pas ją nesilankiau, o tik gulėjau ligoninėje ir teko su ja susidurti tik akies krašteliu, man ji pasirodė griežta, bet kai dabar pas ją lankausi, net nustebau, kokia labai maloni gydytoja.

Gimdyti pirmą sūnelį teko pas Valiukienę ( įdomu ar dabar ji dirba) ir ji labai patiko, mes su ja nesitarėm, bet iš jos išgirdau daug palaikančių žodžių ir į palatą užsukus buvo ne kartą kol buvo sąrėmiai, nors man didžiausią darbą ir palaikymą suteikė vyras, manau su juo gimdant yra ramiau, kai kleckutė rašė, kad pergyveno kad vos nenualpo ir pan. tokiu momentu vyras galėtų pakviesti igydytoją ar akušerę jei iškiltų kokios problemos ir pan.

Atsakyti
QUOTE(keiraxxx @ 2007 08 27, 11:49)
kai kleckutė rašė, kad pergyveno kad vos nenualpo ir pan. tokiu momentu vyras galėtų pakviesti igydytoją ar akušerę  jei iškiltų kokios problemos ir pan.



Zinok mano vyras gali tik uz duru pastoveti, nes jam atrodo kad jis tik maisytu, o as jo neverciau eiti kartu i gimdyma. Zinojau kad jis yra uz sienos ir buvo ramu.
Gerai tom mamytem kuriu vyrai eina kartu gimdyti.

nu zinokit jei as buciau vyras , tai abejoju ar irgi eiciau kartu g.gif
Atsakyti
Per pirmaji gimdyma visalaik buvo kartu vyras, labai padejo, o dabar kai jau arteja antrasis gimdymas jauciu kad nenoriu kad jis dalyvautu, nors zinau kad jo parama butu labai svarbi, tiesiog nenoriu kad matytu kaip kankinuosi ir raitausi is skausmo, nieko jam nesakau, nes manau kad nesutiks nedalyvauti... smile.gif
Atsakyti
maniškis taip pat nusiviltų jei pasakyčiau nenorinti, kad dalyvautų. o dėl pagalbos, tai manau daug padeda, aš vonioje kada visus sąrėmius prakentėjau, tai kai tik suimdavo sąrėmis, jis dušo srove pakreipadavo vis į pilvą, tas labai palengvindavo skausmą, taip lašelinę patampydavo iš paskos, ranką iš vandens ištraukdavo( nes kateteris buvo), kai man atrodydavo kad noriu kad užeitų gydytoja ar akušerė ir ko pasiklausti, jis nuėję pakviesdavo, o tarkim vienai būtų tekę laukti kol kas ateis ar eiti kviestis ir tarkim šlapiai laipioti iš vandens ( kai buvo mano situacijoje) jau būtų buvę sunkiau.
o stebėti kenčiančią sąrėmius žmoną ir gimdymą, manau yra dar kartais gal ir sunkiau nei gimdyti, nes nori artimam žmogui padėti, o nevisada ir gali. žinoma jei vyras nenori, nesinorėtų versti, bet jei jam noras yra, tegu dalyvauja, juk ir jiems norisi vieniems iš pirmųjų pamatyti savo vaikiuką ir pan. smile.gif
Atsakyti