Įkraunama...
Įkraunama...

Automobilinės kėdutės

nuo 2 men. kazkokia nevykusia chicco kedute nupirkau.... antram vaikui jau tikrai zinociau i ka demesi kreipt. raso, kad nuo 0 iki 13 kg, bet idejau naujagimi i ja ir supratau, kad vaiko sveikata man svarbiausia. vaikas sulinkes per puse, galva nukarus i prieky... tai veziojom vezimo lopsyje. gi vaikai tose kedutese ilgiau 20 min negali buti laikomi, ypac mergaites (esu mokslinike ir daug domejaus situo reikalu). kazkur nuo 2 menesiu, kai pariebejo mazoji labai i ploti ir i ilgi, galva gerai laiko jau sodinam. bet ji po 15 - 20 min pradeda muistytis, bando issivaduoti is tos sedimos pozos ir finale klykia, gi nugaros raumenys neatlaiko dar. tai po miesta veziojam kedutej - neverkia, sedi patenkinta, dairos, o i ilgas keliones tenka vel vezimo lopsy vest.
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2011 08 04, 14:49)
nuo 2 men. kazkokia nevykusia chicco kedute nupirkau.... antram vaikui jau tikrai zinociau i ka demesi kreipt. raso, kad nuo 0 iki 13 kg, bet idejau naujagimi i ja ir supratau, kad vaiko sveikata man svarbiausia. vaikas sulinkes per puse, galva nukarus i prieky... tai veziojom vezimo lopsyje. gi vaikai tose kedutese ilgiau 20 min negali buti laikomi, ypac mergaites (esu mokslinike ir daug domejaus situo reikalu). kazkur nuo 2 menesiu, kai pariebejo mazoji labai i ploti ir i ilgi, galva gerai laiko jau sodinam. bet ji po 15 - 20 min pradeda muistytis, bando issivaduoti is tos sedimos pozos ir finale klykia, gi nugaros raumenys neatlaiko dar. tai po miesta veziojam kedutej - neverkia, sedi patenkinta, dairos, o i ilgas keliones tenka vel vezimo lopsy vest.

Gal galėtumėte plačiau kodėl negalima mergaičių sodinti į tas kėdutes ilgesniam laikotarpiui? Arba bent jau kur pasiskaitinėti tokios info? ax.gif Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
mes ir is ligonines gryzom su autokedute-nesiokle, man tai nepamainomas daigtas tiek masinoje tiek namie(vietoj maitinimo kedutes tarnavo, tik jau dabar lipa is jos-bandom ieskot maitinimo kedutes normalios),o kadangi mums jau 8 su trupuciu men, tai bandem seses likusia kedute, kur yra daugiau sedima padetis, lyg ir patiko mazajai, gali daugiau visko matyt veziojant biggrin.gif
Atsakyti
atleiskit mamytes,nes klausimas turbut ne i tema.gyvenu ne lietuvoj,taciau gryzus atostostogu noreciau nuvykti i palanga.masinos neturiu.tai gi kilo klausimas ar reikia autokeduciu mikriukuose?
Atsakyti
mergaites negali buti ilgai sedimoj padeti (manau yra tikrai geresniu naujagimiams autokeduciu nei manoji, tik kad as gyvenime nebuvau maciu naujagimio, tai neisivaizdavau jo gabaritu, tad man mano kedute atrode pats tas mazam vaikui biggrin.gif ), nes del to netaisyklingai vystosi gimda ir kiausintakiai. ir is viso nesedintys kudikiai turi kuo daugiau laiko praleisti su "tiesiu stuburu".
Atsakyti
QUOTE(naglis @ 2006 05 30, 14:07)
laba diena
prasome patartinu kiek laiko galima sodinti vaikely y kedute kuri skirta nuo 0-13kg. nes musu  ,,mociutes,, to mums neliadzia daryti trecioja savaiteje.sako kad galima tik nuo 4 menesiio bet juk vaikelis isaukti gali iki  ketvirto menesio.aciu

mano sunus gime airijoj, gulejau 10 vietu palatoje, tai ir mes ir visos likusios mamos savo vaikus pasiieme is ligonines su tomis kedutemis, jug jos ir skirtos yra nuo gimimo....o mociuciu maziau klausyti reikia, joms viskas blogai atrodo, nes kai mus augino, net tokiu daiktu neturejo biggrin.gif
Atsakyti

siulau paskaityti si straipsni

avarijos atveju kudikiui nera saugu lopsyje.. apie vezima ant ranku is viso nekalbu.. schmoll.gif
Atsakyti
Mums draugai bvo padovanoję senesnio modelio GRACO kėdutę, bet parsivežti į namus joje vaikelio nesiryžau- taigi ji praktiškai sėdėti skirta, žiūriu, kad dauguma tokios. Parsivežėme lopšyje. O pradėjome jau rimtai kėdėje vežioti nuo trijų savaičių, buvo būtina šen ten nuvažiuoti, o lopšiu tikrai nepasitikiu. Kitam vaikučiui ieškau ir domiuosi geresnės kėdutės, kad ir parsivežt iš ligoninės galėčiau. 4u.gif
Atsakyti
nuo 2 men. kazkokia nevykusia chicco kedute nupirkau.... antram vaikui jau tikrai zinociau i ka demesi kreipt. raso, kad nuo 0 iki 13 kg, bet idejau naujagimi i ja ir supratau, kad vaiko sveikata man svarbiausia. vaikas sulinkes per puse, galva nukarus i prieky...

Jeigu neteisingai pritvirtinot kėdutę, tai taip ir galėjo būti. Juk visos autokėdutės nuo gimimo, t.y. 0-13 kg ir yra skirtos būtent nuo gimimo vežioti vaikučius. Ir ne veltui jos dar vadinamos tiesiog lopšiukais, nes vaikutis ir turi jose gulėti, o ne būti pasodintas doh.gif Jeigu tvirtinot autokėdutę automobilyje kaip kėdutę, o ne kaip lopšiuką, tai darėt neteisingai. Kad vaikučiui gulint tokiame lopšiuke būtų tiesesnis stuburiukas, yra specialūs įdėkliukai. Dažnai naujesniuose modeliukuose jau būna kartu su perkama 0-13 kg autokėdute komplektacijoje. Būna ir atskirai tokių įdėkliukų pirkti.
Atsakyti
QUOTE(gargantiua @ 2011 08 25, 16:38)
Jeigu neteisingai pritvirtinot kėdutę, tai taip ir galėjo būti. Juk visos autokėdutės nuo gimimo, t.y. 0-13 kg ir yra skirtos būtent nuo gimimo vežioti vaikučius. Ir ne veltui jos dar vadinamos tiesiog lopšiukais, nes vaikutis ir turi jose gulėti, o ne būti pasodintas  doh.gif Jeigu tvirtinot autokėdutę automobilyje kaip kėdutę, o ne kaip lopšiuką, tai darėt neteisingai. Kad vaikučiui gulint tokiame lopšiuke būtų tiesesnis stuburiukas, yra specialūs įdėkliukai. Dažnai naujesniuose modeliukuose jau būna kartu su perkama 0-13 kg autokėdute komplektacijoje. Būna ir atskirai tokių įdėkliukų pirkti.

nu rodos paguldziau as ta kedute... bet gali but ir jusu tiesa, kad nemokejom jos teisingai padeti masinoj. o apie padeklus tai neteko girdes, na aisku as ir nesidomejau blush2.gif
labai aciu uz pamokyma, del padeklo! bet dabar manoji jau 3,5 men ir kuo puikiausiai issidrebusi toj kedutej vazinejas smile.gif
beja, nepamirskit, kad gimdoj vaikiukas nuo gravitacijos buvo saugomas amniono skyscio, todel ir galejo bele kokioj pozoj vystytis nesideformuojant. o musu zemej deja taip nebeiseina.
Atsakyti
Nuo pirmosios dienos kai parsivezem is ligonines sedejo autokeduteje, nesuprantu tu,kurie numoja ranka i vaiko sauguma ir sneka apie nepatoguma kedutes, juk saugumas svarbiausia, kas bus is patogumo, kai ivyks avarija???

Gali buti garantuotas uz savo vairavimo stiliu, bet uz aplinkiniu vairavima - niekaip.. g.gif
Atsakyti
jau is ligonines gryzom kedutej.
Atsakyti