Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 11

Priminkite, Verbickienes, AFRD- kas chia, vis negaliu rasti tikro pavadinimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2013 05 26, 18:19)
Priminkite, Verbickienes, AFRD- kas chia, vis negaliu rasti  tikro pavadinimo  4u.gif

Frederic Mistral
Atsakyti
Labas vakaras,
Gal kuri nors roziu myletoja atsakys 4u.gif man. Tik si pavasari pasisodinau rozes, pirkau is Neveroniu, is Zalios stoteles, kuri neatsigauna. Bet klausimas toks butu biggrin.gif iki kokio ilgio reikia nukirpti nuzydejusia roze?Man patare , kad nuo apacios skaiciuojant ties 3 pazastele, nes mano tos zydincios rozytes jau nuzydejo, nes pirkau is siltnamio. Snd taip ir padariau, o dbr gailiuosi, buvo aukstas ir storas stiebas, o as ji nukirpau. schmoll.gif
Ir dar... taip gaila kada lietus jas tasko, visi apatiniai lapeliai nuo zemes taskymo suglamzyti, purvini. Ar Jus mulciuojate?Ar naturaliai leidziate joms augti? ir dar... pastebejau, kad mano ziedeliai nuzydi per savaite, gal cia nuo tokio bjauraus oro, kaitina, o paskui maudo lietus .
Dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alicija.ali @ 2013 05 26, 21:26)
Labas vakaras,
Gal kuri nors roziu myletoja atsakys  4u.gif man. Tik si pavasari pasisodinau rozes, pirkau is Neveroniu, is Zalios stoteles, kuri neatsigauna. Bet klausimas toks butu  biggrin.gif iki kokio ilgio reikia nukirpti nuzydejusia roze?Man patare , kad nuo apacios skaiciuojant ties 3 pazastele, nes mano tos zydincios rozytes jau nuzydejo, nes pirkau is siltnamio. Snd taip ir padariau, o dbr gailiuosi, buvo aukstas ir storas stiebas, o as ji nukirpau.  schmoll.gif
Ir dar... taip gaila kada lietus jas tasko, visi apatiniai lapeliai nuo zemes taskymo suglamzyti, purvini. Ar Jus mulciuojate?Ar naturaliai leidziate joms augti? ir dar... pastebejau, kad mano ziedeliai nuzydi per savaite, gal cia nuo tokio bjauraus oro, kaitina, o paskui maudo lietus .
Dekoju 4u.gif

Jums teisingai patarė, susiformuos gražus krūmas.Pirmais metais iš karto didelio grožio nenorėkite, jei nekarpysite, šakosis viršuje, žydės, bet po šaltesnės žiemos iš to vieno stiebo gali neužtekti pumpurų atžėlimui.Dėl žydėjimo trukmės, tai priklauso nuo veislės. Kai kurių žiedai ir tris savaites laikosi, kitų kelias dienas.Pamulčiuoti galite nupjauta žole, mažiau ravėti reikės ir lapai bus švarūs. Paskui žemė susislegia ir nesitaško, nebent per liūtį.
Atsakyti
Merginos, patarkit, ar galiu sliauziancia roze sodinti i "Klomba" kur zeme bus uzpilta skaldele? Jei taip, tai kaip ja ziemai reiktu paruost?
Uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2013 05 25, 13:45)
Pačios skruzdės-ne, tačiau jos suneša ant rožių amariukus ir juos gano..va tos tai bėdos pridaro..DAŽNAI, KAI NAIKINAME AMARUS, PAMIRŠTAME, KAD JOS SU SKRUZDĖM KAIP SESĖS DVYNĖS, TAD NORINT ATSIKRATYTI AMARŲ, TURIM ATSISVEIKINTI IR SU SKRUZDĖLĖMIS.

Mergaites, HELP! Kaip naikinat nuo roziu amarus ir skruzdes?
Siandien paziuriu, ant roziu amarai trim aukstais blink.gif
Man patare nutaskyti pelenu nuoviru. Ar cia geras budas? Gal dar yra kokiu budu?
Papildyta:
QUOTE(b.kite @ 2013 05 23, 20:09)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  geras su ta coca
siaip as ir saugau ir tausoju gamta, kiek imanoma ekologiskiau gyvenu, bet pavargau nuo tu skruzdziu ir amaru, su daciu nuvarai tai ramu kuriam laikui..

Paaiskinkit man neismanelei, kas tas dacius? ir kur jo gauti? ax.gif
Atsakyti
Pirmus kelis metus pradžioj rinkdavau nuo rožių rankomis. Tiesiog užsidėdavau pirštinę ir nutrindavau. Dabar jau nebe reikia su jokiais amarais kovot, natūralūs priešai nenaudojant chemijos užsiveisė ir jie visą darbą atlieka. Su amarais jokių bėdų jau keleri metai neturiu 4u.gif
Atsakyti
Ačiū, Iš Kaimo dabar ramiau ant dūšios. smile.gif Jau spėjau mulčio nusipirkti, nors pas mane labai vėjuota, bet gal jo neišpūs. Kol grįžau lietus ir vėl nulijo verysad.gif Per medžio drožlių mulčą prasikals nauji stiebeliai?
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2013 05 23, 12:30)
oj as tai praeita savaite jau radau keleta virsuneliu sulipusiu ir su sedinciu kirminu blink.gif  neziurejau nei lietaus, nei saules - nupurskiau; galvoju blogiau vistiek nebus. siandien ryte apziurejau tai berods viskas puikiai suveike thumbup.gif

Kuom purskiat? Eisiu i parduotuve visko uzsipirksiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 23, 15:39)
Gal netinkamą koncentraciją naudojai? Vienais metais bandžiau čili maltus pipirus su kalio muilu. Dviejų kartų užteko. Beje, tas receptas ekologiškas ir veikia net gi šliužus.

Galima, plačiau bigsmile.gif Kokiom proporcijom, kaip naudoti? Ir prieš ką? Dabar domina kova su pjūkleliais doh.gif Spėju, tą brudą anądien radau ant kelių rožių viršūnių.. arba šiaip drugelių vikšrelius, užkandžiaujančius viršūnėlių šviežiais lapeliukais doh.gif
KAi rožės kelios, tai rankomis nurinkau, bet suneramino, nes nebūtinai gi visus pamatai..

Ir dar klausimą turiu dėl rožių vardų.. anądien išvaikščiojau savo miestelio turgų.. oi mačiau, oi turi rožių "dideliais žiedais, raudonos, baltos" doh.gif Tik vieni kiti pardavėjai turi kažkokios informacijos. Nu ir kas iš tos informacijos, jei jos nežino googleas doh.gif biggrin.gif
Gal kuri pažįstat kelis pavadinimus, gal kažką apibūdidinti galit.. Šiaip, spėju, kad dalis ar visos bus arbatinės-hibridinės pagal nuotraukas ir vienintelės google rastos apibūdinimą. Radau tik Dolce Vita (balta su rausvais kraštais). Dar domina Bella Rosa (turėtų būt peleninė), Dancing Queen (į žalumą), Vivian-White (balta). Rožių kilmė: iš Mažeikių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 27, 13:56)
Pirmus kelis metus pradžioj rinkdavau nuo rožių rankomis. Tiesiog užsidėdavau pirštinę ir nutrindavau. Dabar jau nebe reikia su jokiais amarais kovot, natūralūs priešai nenaudojant chemijos užsiveisė ir jie visą darbą atlieka. Su amarais jokių bėdų jau keleri metai neturiu  4u.gif

vat pirmus metus ir as taip noresiu pabandyt, dabar tik zaliu muilu nupurskiu.
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2013 05 27, 14:32)
Galima, plačiau bigsmile.gif  Kokiom proporcijom, kaip naudoti? Ir prieš ką? Dabar domina kova su pjūkleliais  doh.gif  Spėju, tą brudą anądien radau ant kelių rožių viršūnių.. arba šiaip drugelių vikšrelius, užkandžiaujančius viršūnėlių šviežiais lapeliukais  doh.gif
KAi rožės kelios, tai rankomis nurinkau, bet suneramino, nes nebūtinai gi visus pamatai..

Ir dar klausimą turiu dėl rožių vardų.. anądien išvaikščiojau savo miestelio turgų.. oi mačiau, oi turi rožių "dideliais žiedais, raudonos, baltos"  doh.gif  Tik vieni kiti pardavėjai turi kažkokios informacijos. Nu ir kas iš tos informacijos, jei jos nežino googleas  doh.gif  biggrin.gif
Gal kuri pažįstat kelis pavadinimus, gal kažką apibūdidinti galit.. Šiaip, spėju, kad dalis ar visos bus arbatinės-hibridinės pagal nuotraukas ir vienintelės google rastos apibūdinimą. Radau tik Dolce Vita (balta su rausvais kraštais). Dar domina Bella Rosa (turėtų būt peleninė), Dancing Queen (į žalumą), Vivian-White (balta). Rožių kilmė: iš Mažeikių  ax.gif

Sveik, zemiete siaip pas mus nera ju toks platus pasirinkimas tu roziu,seniau nors Latvai atvaziuodavo.
Jei skaitote rusiskai,man labai patinka si enciklopedija:
Dole vita http://www.rosebook....olce-vita-plus/ paspaudus nuoroda far nuotrauku,matysite kaip atrodo jusu isrinktos rozes visokiose stadijose
Bella rosa http://www.rosebook....la-rosa/Dancing queen http://www.rosebook..../dancing-queen/
Vivian white -nerandu
Atsakyti