Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 11

QUOTE(Vaidilu @ 2013 05 24, 16:24)
Merginos reikia pagalbos,siemet pasisodinau roze,isleido keleta sakeliu,graziai zaliavo ,siandien pamacius issigandau-naujos sakeles visiskai nugeibe  verysad.gif kas jai galejo nutikti?tiesiogines saules gauna tik ryte,lauke kelios dienos lyja,bet vijokline roze bujoja  verysad.gif

Nukirpkit iki nenuleipusios vietos, gali būti, kad rožinio pjūklelio lerva viduj stiebo valgo, t.y. ties sveikais audiniais turėtumėt rasti baltą kirminą 4u.gif
Atsakyti
Turiu keletą rožių pirmus metus tai nieko visiškai neišmanau apie jas. ar skruzdės kenkia rožėms ydomu g.gif
Atsakyti
Skruzdes nekenkia,bet reiktu susirupinti kazkokiu vabaliuku yra ant jusu roziu kurie gali pridaryti daug zalos
Atsakyti
Dekui uz atsakyma 4u.gif ,kurmiu pas mus tikrai nera schmoll.gif reikes nukirpti ir ziuresim kaip bus,blogiau jau tikrai nebus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(erika_daug @ 2013 05 24, 16:59)
Turiu keletą rožių pirmus metus tai nieko visiškai neišmanau apie jas.  ar skruzdės kenkia rožėms ydomu g.gif

Pačios skruzdės-ne, tačiau jos suneša ant rožių amariukus ir juos gano..va tos tai bėdos pridaro..DAŽNAI, KAI NAIKINAME AMARUS, PAMIRŠTAME, KAD JOS SU SKRUZDĖM KAIP SESĖS DVYNĖS, TAD NORINT ATSIKRATYTI AMARŲ, TURIM ATSISVEIKINTI IR SU SKRUZDĖLĖMIS.
Atsakyti
Dar ydomu, kokie vabaliukai graužia neprasiskleidusius rožių pumpurus? g.gif
Atsakyti
Merginos, ar pas jus rožių ūgliai šiemet normalaus ilgio? Maniškės visos išaugino potrumpius ūgliukus ir apsipumpuravo. Gal čia nuo sausros ir karščio? O gal papilti azoto trąšų? Pas mane dar ir dabar nėra per šlapia, o iki šiol buvo labai sausa, kiek ten su laistytuvu bepriliesi. Dar tas gegužis su tropiniu karščiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 05 25, 18:34)
Merginos, ar pas jus rožių ūgliai šiemet normalaus ilgio? Maniškės visos išaugino potrumpius ūgliukus ir apsipumpuravo. Gal čia nuo sausros ir karščio? O gal papilti azoto trąšų? Pas mane dar ir dabar nėra per šlapia, o iki šiol buvo labai sausa, kiek ten su laistytuvu bepriliesi. Dar tas gegužis su tropiniu karščiu g.gif

pas mane tas pats. irgi labai ilgai buvo sausa, bet as jas gan gausiai laisciau g.gif tiesiog numesdavau slanga po saknim ir po gero pusvalandzio tik i kita vieta perkeldavau. pas mane smelynai...
patrestos ir trasom ir azotu. bet visur spingalietai su pumpuriukais. rimtesnius uglius isleido tik tos, kurios buvo labiau apsalusios ir teko trumpiau pakirpt arba tos, kurios naujai pasodintos...
pastebejau, kad buna taip augaluose: pernai pas mane jurginai uzaugo perpus zemesni nei iprastai. taciau vazinedama su vaikais dviraciais pastebejau, kad pas visus aplink pernai jurginai buvo zemuciai, o buvau jau isidemejus kas kur ir kokius augina. kazkokios klimatines salygos nuleme pernai perpus zemesni ju ugi... gal siemet rozems kazkas oruose neitiko...
o dabar pas mus lyja be pertrukio doh.gif kad taip butu lije tas tris savaites kai nei laso nenukrito.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 25 gegužės 2013 - 17:45
Vobla O kokios būtent azoto trąšos?
Atsakyti
QUOTE(saulelė @ 2013 05 25, 19:11)
Vobla O kokios būtent azoto trąšos?

perpuves meslas smile.gif
Atsakyti
Perpuvęs mėšlas bus organinė kompleksinė trąša smile.gif Azoto trąšos- turėjau minty amonio salietra arba karbamidą. Naudoju tik salietrą, nes efektas matosi jau po savaitės, o su karbamidu reikia žaisti: įterpti, palieti. Šiandien ir pas mane lyja visą dieną, vakar kelis gėlynus prapurenau, jokio tolko. Reiks per nauja eiti.
Atsakyti
Gal kas auginate vijokline roze Veilchenblau- nusigundziau nuolaida ir nusipirkau doh.gif , dabar galvoju ar jos man tikrai reikia g.gif. Kokie atsiliepimai?

Akropolyje 2-etes Verbickienes rozes vazonuose po 10 Lt (is 26Lt) labai grazios ir tikrai nemazos (yra angliskos, floribundines ir vijoklines vazonuose), vienmetes po 15 Lt (nuolaidos nera). Dar yra rozes vazonuose po 8 ar 9 Lt (is 20Lt)- pavadinimus minejau pries savaite.

Ermitaze yra 0.5-0.6 m. stiebiniu smulkiaziedziu roziu po 10Lt (man asmeniskai jos ne pacios graziausios). Visu kitu roziu kainos Ermitaze- ne pacios maziausios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DarkSecrets: 26 gegužės 2013 - 14:18