Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 11

o man siais metais isvis ner ka rodyt, vasaros vidury nukirpau zemai viska (viskas buvo miltlege, juodoju demetumu apsirge), iki siol labai jau slabnai atauge...
belieka tiketis, kad bent saknyna uzaugino...ech, tikesiuos kitamet.
Atsakyti
sveikos roziu myletojos.
pas maniskes tokia bedele - daugelio lapai (vijokliniu, kazkaip AH Nostalgie ir ritausma aplenke sita beda) kaip retis, kazkoks neikadejas isgrauze. neiko as nedariau, jokiu actaru nepurskiau, sezono pabaiga arteja tai galvoju vis tiek lapus reiks kirpt smile.gif
bet idomu, kas cia galejo pasidarbuot ir taip isgrauzt?

ir dar - vijokline frazegeichen tikrai iki kokiu 3,5 m ilgio sakas isvare. manau kad reikes jai tokio kaip "obelisko" ieskot, kad apvyniot, nes kazkaip gavos man ji gelyno vidury ax.gif
aisku, kazi kaip perziemos, pirmi metai... bet gal kas rekomenduotu, kur galima pasidairyt tu sieneliu ir pan rozems?
Atsakyti
QUOTE(rek @ 2013 09 09, 13:24)
sveikos roziu myletojos.
pas maniskes tokia bedele - daugelio lapai (vijokliniu, kazkaip AH Nostalgie ir ritausma aplenke sita beda) kaip retis, kazkoks neikadejas isgrauze. neiko as nedariau, jokiu actaru nepurskiau, sezono pabaiga arteja tai galvoju vis tiek lapus reiks kirpt smile.gif
bet idomu, kas cia galejo pasidarbuot ir taip isgrauzt?

pas mane tai tokia ''bite'' atskrenda ir ispjauna lape toki veik centimetro lopa. ir nusinesa. rozes kaip susaudytos. kai kurios labai smarkiai. ir needa ta bite to lapo, ji nesasi ji po zeme i urveli, suka toki kokona ir ten savo vaikus peri... taigi actara nepadetu. dieds sako jau juokiasi- stovek ir vaikyk, nes nieko kito nelieka. o ''bites'' kokona is roziu lapu radom atsitiktinai kazka kasdami...
gal pas jus tas pats, jei kirmeliu nesimato?
Atsakyti
O, pas mane Lykefund visa tokia „sušaudyta“, nors aplink nieko nemačiau sukantis... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 09 09, 13:31)
pas mane tai tokia ''bite'' atskrenda ir ispjauna lape toki veik centimetro lopa. ir nusinesa. rozes kaip susaudytos. kai kurios labai smarkiai. ir needa ta bite to lapo,  ji nesasi ji po zeme i urveli, suka toki kokona ir ten savo vaikus peri... taigi actara nepadetu. dieds sako jau juokiasi- stovek ir vaikyk, nes nieko kito nelieka. o ''bites'' kokona is roziu lapu radom atsitiktinai kazka kasdami...
gal pas jus tas pats, jei kirmeliu nesimato?

O čia tai gerulis su ta bite biggrin.gif mano rožių lapuose irgi pilna tokių skylių doh.gif Žinosiu dabar ką kaltinti lotuliukas.gif
Atsakyti
rek, mano antrametes vijoklines pavirto gigantem, dideles kaip karves, mes planuojame ikisti i kartono deze nuo saldytuvo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 09 09, 19:02)
rek, mano antrametes vijoklines pavirto gigantem, dideles kaip karves, mes planuojame ikisti i kartono deze nuo saldytuvo lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

tai cia ziemai, o kur igyt kazka kas leistu visa grozi atskleist kai zydes kitamet, aisku, jei nenusals? smile.gif kaimyunystej maciau toki rema, na kaip obeliska, is metalo karkasa, jauciu grazu butu, tik va kur tokiu pirkt buna???
Atsakyti
Sodo daržo prekių parduotuvėse. Anksčiau įdomių buvo Skyrup'e, bet šios parduotuvės neliko. Schetelig'e (Vilniaus) ieškočiau 4u.gif
Atsakyti
Tai vyro paprasykie, jei toki geri turit, ir pavirins Jums strypeliu, padazysit ir baigta, tai nors laikys, teko buti parduotuvese, kuriose visokie metaliniai sodo groziai, stipriau paspaudus linksta, taip kam toks metalas sode reikalingas.....
Mano vienai rozei, tai padare tokia arka, o kita prie pavesines sienos, bet labai issiplete, reikia irgi kazko jai prilaikyti, planuojame toki medinuka sukalti, nudazyti namo spalva ir bus gerai, vis tiek lapais uzauga, nieko nesimato 4u.gif
Atsakyti
Kad nepatinka augalams metaliniai strypai ir laikikliai, geriau mediniai. Aišku, metaliniai ilgaamžiškesni. Nebent pririštumėt, nes savo noru niekas nenori prie jų "glaustis" mirksiukas.gif
Atsakyti
Tiek vijoklinės rožės, tiek raganė sezono metu remiasi į metalinius obeliskus, arkas ir nemėgimo nematyt smile.gif

Kas dėl keistų vabzdžių, kaip tik neseniai vieno detektyvo dalyvės buvo osmia avosetta - reta ir saugoma rūšis. Taigi, gal gi reiktų sugalvot kitas apsaugos priemones, nei iškart imtis chemikalais žudyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 12, 12:34)

Kas dėl keistų vabzdžių, kaip tik neseniai vieno detektyvo dalyvės buvo osmia avosetta  - reta ir saugoma rūšis. Taigi, gal gi reiktų sugalvot kitas apsaugos priemones, nei iškart imtis chemikalais žudyt  4u.gif

nugis pagooglinau- akurat labai panasi i sita, tik ji ne is ziedlapiu, o is roziu lapu kokona pas mus suka. seniau sukdavo is diedo azuoliuku ir kitu panasiu augalu lapu, o pernai as joms roziu pasodinau. pas mane si rusis turbut nei reta nei nykstanti, nes rozes veik be lapu stovi doh.gif masiskai susaudytos verysad.gif tiesa ne visos, bet jei jau kuri patiko- ta ir suvarpo. o kita stovi neliesta uz keliu metru g.gif
o apie pacias rozes- tai pas mane pats zydejimas doh.gif . pilna pumpuru prikrauta ir dqar kraunama, pilna nauju raudonu saku is po zemes lenda doh.gif tikejausi, kad taip jos elgsis rugpjuti, o ne rugseji. ar cia del to, kad pavasaris apskritai uzvelavo ir jos nespejo savo ciklo prasukt, ar del sausros musu krastose( nors kiek istengiau- laisciau ir mulciuotos), ar del trasu, kurios buvo isisavintos per velai( tresiau apie liepos antra puse) g.gif
Atsakyti