Aš sakyčiau, kad šiemet labiau prižiūriu nei pernai. Nukerpu dar greičiau nei spėja žiedlapiai nubyrėti, ir tręšiau, ir "raugais" laisčiau. Bet lyginant su pernai - tos, kur pernai nepertraukiamai žydėjo, dabar labai labai neskuba leist naujų ūglių. Per karščius pas mane labai didelė saulėkaita, tad šiemet pastebėjau, kad ir kitos daugiametės gėlės labai greitai peržydėjo
nu ir as priziuriu, kasdien einu aplink jas prieziuros pakankamai, nukarpomos nuzydejusios, bet tikrai neskuba kitam zydejimui..
tai va, kad ir pas mane aptupinetos: ir patrestos gausiai kompleksinemis, ir ziedai reguliariai nukarpomi, ir buvo gausiai laistytos sausros metu, dar ir baziliku nuoviru nupurskiau ( atliko nuo pomidoru) , tik va AH pradejo leisti storas sakas is po zemes, o parko- tyluma. pavieniai uzsilike ziedukai o visos veisles pas mane atzydincios
Pas mane irgi neskuba antrą kartą žydėti. Vienintelis Da Vinčis daugmaž žiedus skleidžia, bet ne taip gausiai kaip pernai. Pas mus drėgmės trūkumas.
QUOTE(Adeliutė @ 2013 07 24, 22:51)
Del AH dar suprasciau, jos linkusios taip elgtis, bet dabar floribundines irgi miega. Gaudvile, kurioje vietoje pas Jus rozynas? As labiau sieciau ne su tresimu, o su dideliu temperaturu skirtumu, gal soka gavo
Rožės išsimėčiusios po visą sklypą. Yra kur per du kastuvus iki derlingo sluoksnio šaknims reikia prasibrauti, yra kur gryname molyje. Sakyčiau senutėms vienodai, bet, kad ir pernai kelios persodintos ar naujai pirktos nelabai stresuoja. Tiesa, laisčiau per šį sezoną tik kartą, lyja gana dažnai.
Ai, prisiminiau. Pernai dar ir kaimyniniame sklype sodinau, kelias persodinau. Kaimynai tikrai netręšė, tai vat jos atrodo tikrai ne kaip.
va taip atrodo kad daug lija, bet roziu zeme aplink pakapscius tikrai truksta lietaus ir pas mus..
o kokios tos trasos ilgai grojancios?
Parodysiu kraščiuką savo gražuolių - Cyclamen iš Sibirkos: http://public.fotki....702-072827.html
(tik nežinau, ar gerai iš Fotki keliu, kažko man nesigauna).
(tik nežinau, ar gerai iš Fotki keliu, kažko man nesigauna).
QUOTE(b.kite @ 2013 07 25, 08:25)
va taip atrodo kad daug lija, bet roziu zeme aplink pakapscius tikrai truksta lietaus ir pas mus..
Compo, vokiškos, 6 mėn po truputį tirpsta, specialiai rožėms pritaikytos.