Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 11

QUOTE(Amun Ra @ 2013 07 11, 14:58)
sveikos roziu augintojos...  kaskas nutiko mano rozynui... beveik visu roziu lapai ismetyti rudom demem ir krenta... kitos liko isvis be lapu tik su ziedais virsunese... dabar pradejo nauji auginukai lyst. kas joms nutiko ir ka daryt?  unsure.gif

mano rozems tas pats doh.gif , grybine liga, seip purksti fungicidais, ir tiketis kad neapmirs. (nors pas mane jau kelios visikai taip nudziuvo)

seip patarkite kas turejo rimtu bedu su sita liga?, pjauti kruma iki saknu, ar laukti kol isdzius ir likusieji lapai? ziuriu jau ant tusciu stiebu pradejo kaltis nauji pumpurai-lapeliai, bet speju ir ju laukia toks pat likimas? atsigauti galime tik kitamet?

o tiesa ant atsparesniu krumu, tai ir miltlige dar, doh.gif , bet serga tik nauji ugliai, zemesni lapai atrodo sveiki...
zodziu SHUDSKIS siemet doh.gif

skaiciau kad visos sitos ligos atsiranda nuo pertresimo, ir mazo kiekio laistymo/dregmes....+ pas mane jos dar uzmulciuotos prie pat saknu, speju viskas kartu ir suveike sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 11 liepos 2013 - 20:40
QUOTE(looo @ 2013 07 11, 21:39)
mano rozems tas pats  doh.gif , grybine liga, seip purksti fungicidais, ir tiketis kad neapmirs. (nors pas mane jau kelios visikai taip nudziuvo)

seip patarkite kas turejo rimtu bedu su sita liga?, pjauti kruma iki saknu, ar laukti kol isdzius ir likusieji lapai? ziuriu jau ant tusciu stiebu pradejo kaltis nauji pumpurai-lapeliai, bet speju ir ju laukia toks pat likimas? atsigauti galime tik kitamet?

o tiesa ant atsparesniu krumu, tai ir miltlige dar,  doh.gif , bet serga tik nauji ugliai, zemesni lapai atrodo sveiki...
zodziu SHUDSKIS siemet  doh.gif

skaiciau kad visos sitos ligos atsiranda nuo pertresimo, ir mazo kiekio laistymo/dregmes....+ pas mane jos dar uzmulciuotos prie pat saknu, speju viskas kartu ir suveike sad.gif

Pas mane beveik visas sodas jau persirgo grybeliu ir ne tik...
Aš nuskabau lapelius, bet pas mane atvirkščiai seni lapai serga. Kol yra dar sveikų lapų - nepuršksiu. Man atrodo, kad grybelis nuo drėgmės atsiranda unsure.gif
Atsakyti
Pernai sodinau kelias rozes sergancias miltlige (pirkau jas tik tam, kad isgelbeciau, nes vaizdas buvo baisus). Siais metais jos tikros grazuoles, miltliges nera. Uztat turiu viena vienintele roze, kuri miltlige serga visa laika, nors ir fungicidus naudoju.
Atsakyti
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
sveikutes. paskaiciau elijosiu puslapy, kad reikia rudens link tresti trasom kur daugiau kalcio ir fosforo, na saknims stiprinti. gal kas parekomeduotu tokios sudeties? dabar turiu compo skystas, jom tresiu...
Atsakyti
user posted image

liudesys visiskas, siandien tiek daug nukirpau paciu didziausiu ir su pumpureliais roziu stiebu:(
user posted image

galvociau kad cia pjuklelis, bet kad nukirpus nera jokios kiaurymes, jokios kirmeles neradau, tik kazkokiu tokiu kaip kiausinuku prideta, nesuprantu g.gif
Kiek skaiciau, tai supratau kad tie pjukleliai alia skraido geguzes men, as rozes pirkau vazoneliuose ir sodinau birzelio pradz., tai ar tai reiskia, kad jau parsiveziau sergancias, ar kaip?

Gal patarimu kokiu? siemet mano pirmi metai ir se tau verysad.gif
Ar purkst kuo dabar, nes jei visus stiebus su pumpureliais teks taip nukirpt, tai liudesys visiskas:(
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daffni: 14 liepos 2013 - 22:20
labas rytas. nu siaube siaube, palei mano rozyna per koki pusmetri prasineses kurklys. aisku jis ir rozxes punta? ar neturejot kas sio siaubuno? jau nezinau nei ka daryt. panasu kad gal dar roziu neede, ale baisu baisiausia...
Atsakyti
Pilnas kiemas kurklių- rožės klesti. Tai, kur tas siaubas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 15 liepos 2013 - 09:03
gal kas zinos kas mano antrametei rozei luzta sakos nuo kamieno, ar neatlaiko svorio, ar cia liga, nes jau gruadu ziuret is 4 saku jau 2 nuluzo sad.gif
Atsakyti
daffni gal pas jus Sausasis puvinys (fomozė). Ant gumbų atsiranda tamsios dėmės, žievė po dėmėmis susiraukšlėja, paviršiuje susidaro mažos rausvos, baltos, žalsvos pagalvėlės. Ypač greitai liga plinta aukštoje temperatūroje. Kartais gumbas sukietėja lyg akmuo
gal pravers pasidomėkite https://www.google.l... ...420&bih=668
http://pnwhandbooks....d-common-canker
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulelė: 15 liepos 2013 - 11:01
"Rožinė" vijoklinė maximinė (erškėtis) doh.gif

user posted image

Toks pat nesusipratimas, berods Golden red doh.gif

user posted image

Bet, kad jau žydi, tai baisiai nepykstu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 15 liepos 2013 - 10:54
QUOTE(Para @ 2013 07 15, 12:53)