Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 11

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 09, 10:50)
Sveiki krūmai atsilaiko ir prieš kenkėjus, ir ligos jų nepuola  mirksiukas.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2013 07 09, 11:43)
hihihi.gif Aš susišypsojau iš "rožės elitinės"  biggrin.gif

Bet, Gaudvile, kiek suprantu vis paskaitydama jūsų pasisakymus, jūs nepurškiate prieš vabalus chemijos (na, ir aš panašiai, lyg dar nepurškiau nieko.. kiek jų būna, apeinu, nurankioju), bet nuo grybinių ligų, miltligės ir pan. turbūt sunku apseiti be chemijos?
Labai gražūs visi žiedai. Voblos kokios gražios foto bigsmile.gif  irt nežiniukės labai gražios 4u.gif

Ai, ir dar truputį ne į temą.. nu, kaip galima painioti juozažolę su levandomisunsure.gif  Paveiksliukų daugiau pažiūrėt reikia, knygas botanikos pavartyti: juk tikrai skiriasi žiedeliai, jų išsidėstymas,  lapai, pats krūmas, kvapas pagaliau.. mastau.gif
Šiaip, gražiai dera juozažolė Voblos foto šalia rožių. Labai.

ir dar kaip galima blush2.gif gavau sodinuku daigiuku levandu ir juozazoliu. situ net nezinojau, kad gavau- maniau, kad visos levandos. susodinau dar taip mandrai: viena tokia, kita kitokia. paskui ziuriu, kad labai jau nevienodo augumo doh.gif teko skubiai tikrasias levandas i kita vieta evokuoti.
dekui uz komplimentus rozems. siemet nedaug ju ir tepirkau. visgi labiausiai vykes pirkinys- Rokoko. nauja mano meile po Biedermejerio. kuria diena sukelsiu nuotraukas. tiesiog nuostabi. zalioj stotelej pirktos bevardes labai nuvyle. abi buvo skirtingos, o prazydo visai vienodos doh.gif toks vaizdas, kad dar dvi Tom Tom nusipirkau doh.gif ir ipakavimai ten tokie, kad tikrai nesumaisysi, kaip maximoj- konkreciai suvystytos, suklijuotos buvo. vat...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 09, 13:03)
dekui uz komplimentus rozems. siemet nedaug ju ir tepirkau. visgi labiausiai vykes pirkinys- Rokoko. nauja mano meile po Biedermejerio. kuria diena sukelsiu nuotraukas. tiesiog nuostabi. zalioj stotelej pirktos bevardes labai nuvyle. abi buvo skirtingos, o prazydo visai vienodos doh.gif  toks vaizdas, kad dar dvi Tom Tom nusipirkau doh.gif ir ipakavimai ten tokie, kad tikrai nesumaisysi, kaip maximoj- konkreciai suvystytos, suklijuotos buvo. vat...

Aš kaip tik Rokoko nusivyliau, nes tik pražydo, ir po poros dienų jau visai nuvyto. Taip kartojosi su visais žiedais. Tikiuosi ateityje pasitaisys...
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 07 09, 13:58)
Aš kaip tik Rokoko nusivyliau, nes tik pražydo, ir po poros dienų jau visai nuvyto. Taip kartojosi su visais žiedais. Tikiuosi ateityje pasitaisys...

Ania? unsure.gif as kaip tik dziaugiuosi, kad ziedai laikosi jau antra savaite ir nenubyra. ir prasiskleide ( siemet tik sodinta) visas glebys ziedu. matau vieninteli minusa, kad ji ko gero bus linkus isgult, nes ziedai vos ne sprindzio g.gif bet ne beda- pakisiu jau kokia ''pagalve'' atsiremti...
mastau, kad gal ziedu zydejimo trukme priklauso nuo dregmes, nuo trasu. gal truksta kokio kalio ar ko g.gif Vienos rozes biski nedaziurejau( pasodinta atskirai) ir per sausras nepalaisciau- tai kaip kurie ziedai sudziuvo net neissiskleide, o tie kurie skleidesi- zydejo trumpai.
Atsakyti
Sveikutes, kazkur skaiciau, kad rozems patinka, kai pelenu aplink pabarstai, gaunasi kaip trasa... Jau ruosiausi saslykine issivalyti, o kaimyne pasake, kad taip negalima, reikia pelenus nugesinti verdanciu vandeniu ir tik tada galima berti po rozemis.

Gal kuri zino, kaip ten is tiesu yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 09, 11:29)
Dėl savišvietos ir savo rožių reikia nors tiek pasistengti. Nepurškiu niekuo, o rožės elitinės - čia naujokės efektui sustiprinti.

Tikrai skaitau, net gi pries pirkdama rozes domejausi . nenusipirkau siaip sau biggrin.gif tik spalvas tikrai rinkausi, nes raodonos spalvos nemegstu tongue.gif
Tai stebuklai pas Jus, jog nepurkstos rozes grazios, nes darbe pas mane kieme nepurkstos, tai ir stovi apkramtytos.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 09, 14:49)
Ania? unsure.gif  as kaip tik dziaugiuosi, kad ziedai laikosi jau antra savaite ir nenubyra. ir prasiskleide ( siemet tik sodinta) visas glebys ziedu.  matau vieninteli minusa, kad ji ko gero bus linkus isgult, nes ziedai  vos ne sprindzio g.gif  bet ne beda- pakisiu jau kokia ''pagalve'' atsiremti...
mastau, kad gal ziedu zydejimo trukme priklauso nuo dregmes, nuo  trasu. gal truksta kokio  kalio ar ko g.gif  Vienos rozes biski nedaziurejau( pasodinta atskirai) ir per sausras nepalaisciau- tai kaip kurie ziedai sudziuvo net neissiskleide, o tie kurie skleidesi- zydejo trumpai.

Pas mane žiedai perpus mažesni, gal todėl ir šakelės stačios biggrin.gif Tręšiu po truputį, nes pirmametės juk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sm2002: 09 liepos 2013 - 15:43
QUOTE(alicija.ali @ 2013 07 09, 15:53)
Tikrai skaitau, net gi pries pirkdama rozes domejausi . nenusipirkau siaip sau biggrin.gif tik spalvas tikrai rinkausi, nes raodonos spalvos nemegstu tongue.gif
Tai stebuklai pas Jus, jog nepurkstos rozes grazios, nes darbe pas mane kieme nepurkstos, tai ir stovi apkramtytos.

Vadinasi daugiau kartų skaityt reikia ar laiko, kad informacija susigulėtų. Gal dar trupučio atidumo. Sekančioj žinutėj išvardinau didžią dalį darbų. Jos nėra paliktos ponaičiui Likimui. Ir dar vienas mažmožis, pinigų turiu užtektinai, tačiau nenoriu būti priklausoma nuo prekybininkų. Jei jau pradedi purkšti, privalėsi tai daryt nuolat. Iš Kaimo minėjo, kad jau ir actaros greitu metu neliks, tai ar neverta susimąstyt. Iš praktikos galiu pasakyt, kad nepurškiu niekuo ne pirmą sezoną ir manęs visai negąsdina actaros dingimas, o kas jau pripratę, turės nervų ir nemažai 4u.gif

Vobla, gi yra specialūs lankai, žalios spalvos. Jais bijūnų krūmus esu apgaubus. Pačio laikiklio nesimato, bet krūmas neišgula net po didžiausios liūties, žydint mirksiukas.gif Tai, jei tik rožė ne šliaužianti, laisvai galima paramstyt.
Atsakyti
rožė "vestuvinė puokštė" biggrin.gif
user posted image
ant vieno stiebo suskaičiavom 23 gan stambius kvepiančius žiedus:
user posted image
o kitos "puokštės" - kuklesnės:
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 09, 17:54)
Vobla, gi yra specialūs lankai, žalios spalvos. Jais bijūnų krūmus esu apgaubus. Pačio laikiklio nesimato, bet krūmas neišgula net po didžiausios liūties, žydint  mirksiukas.gif Tai, jei tik rožė ne šliaužianti, laisvai galima paramstyt.

sekmadienį Rundalėj kaip tik atkreipiau dėmesį, kad daug rožių lankais apgaubtos, bet beveik nepastebimi jie paskui...
foto iš ten:
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 09, 16:54)

Vobla, gi yra specialūs lankai, žalios spalvos. Jais bijūnų krūmus esu apgaubus. Pačio laikiklio nesimato, bet krūmas neišgula net po didžiausios liūties, žydint  mirksiukas.gif Tai, jei tik rožė ne šliaužianti, laisvai galima paramstyt.

taip, reiks ir apie juos pasidomet. kol kas dar jaunas augalas- sunku spresti. bet vis tiek labai jau dideli ziedai- abejoju ar kitamet elgsis kitaip g.gif

QUOTE(zuikis5 @ 2013 07 09, 17:03)
rožė "vestuvinė puokštė"  biggrin.gif

tikrai, kad vestuvine puokste thumbup.gif
Atsakyti
sveikos roziu augintojos... kaskas nutiko mano rozynui... beveik visu roziu lapai ismetyti rudom demem ir krenta... kitos liko isvis be lapu tik su ziedais virsunese... dabar pradejo nauji auginukai lyst. kas joms nutiko ir ka daryt? unsure.gif
Atsakyti