Tai ir bus juozazole
O dabar gelbekit mane - kodel sukasi, gal daugiau garbanojasi roziu lapai, ypac jaunu ugliuku, amaru lyg ir nematyti, arba jie gal jau pasidarbavo ir dingo ?
O kita roze lyg miltais pabarstyta, bandziau plauti, bet nieko....... Ka man dabar daryt????A?
Gal yra "miciuriniu", kurios rozes daugina, as kartais taip darau, tik niekada su parko rozem nebandziau, gal kuri dauginat, ar verta, ar isleidzia parko rozes saknis?As cia kalbu apie dauginima po stiklainiuku
Dauginu visokias rožes. Koks skirtumas, parko ar floribundinė. Netgi ne po stiklainiuku. Pavoliojau "Augink šaknis"milteliuose, susmaigsčiau į durpes puodeliuose ir pavėsyje pastačiau po suoliuku. Jau pradėjo augti. Šaknytės pro dugną matosi.
Nuo miltligės Candit, Effektor , Score, visai neblogai Signum.
Nuo miltligės Candit, Effektor , Score, visai neblogai Signum.
Is kaimo, gera ranka turint, jei taip einasi dauginti
O ka is naturaliu priemoniu galima naudoti kovai su miltlige???Namie is chemijos turiu tik Actara ar kaip ten........
O ka is naturaliu priemoniu galima naudoti kovai su miltlige???Namie is chemijos turiu tik Actara ar kaip ten........
QUOTE(kuzdaite @ 2013 07 05, 17:47)
actara nuo vabalu, o mitlige- grybas
va ka radau is naminiu: ''visą krūmą nupurkšti fungicidinį poveikį turinčiomis medžiagomis: kas 3-5 dieną šviežiu karvės pienu; mėšlo srutų užpilu (1:6) atskiestu vandeniu (į 10 l vandens 200 g užpilo); skalbiamosios sodos (40 g į 10 l) tirpalu''.
bet kiek zinau ji taip lengvai nepasiduoda
QUOTE(kuzdaite @ 2013 07 05, 16:47)
Gal ne tiek ranka, kiek žinios Pjauti ūglį reikia kažkuo labai aštriu, kad nesutrinti audinių. Sutrinti pūna ir nesišaknija. Čia visiems augalams galioja. Naudoju skutimosi peiliukus. Po lapu pjauti reikia įstrižai, maždaug pusė cm nuo pumpuro. Tuo pačiu peiliuku pritrumpinu lapus, pavolioju miltukuose ir į durpes. Palaistau, bet drėgmės per daug irgi negerai. Sėkmės, bandykt ir būtinai pasiseks.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 07 05, 23:37)
Gal ne tiek ranka, kiek žinios Pjauti ūglį reikia kažkuo labai aštriu, kad nesutrinti audinių. Sutrinti pūna ir nesišaknija. Čia visiems augalams galioja. Naudoju skutimosi peiliukus. Po lapu pjauti reikia įstrižai, maždaug pusė cm nuo pumpuro. Tuo pačiu peiliuku pritrumpinu lapus, pavolioju miltukuose ir į durpes. Palaistau, bet drėgmės per daug irgi negerai. Sėkmės, bandykt ir būtinai pasiseks.
ACIU
Mano klaida buvo, kad nenaudojau astraus peiliuko, su sodo zirklem darbavausi, bet nieko, dvi rozes turiu 'savos gamybos'
Pernai siltnamy labai gerai prisidaugino, bet patapau , tai taip ir liko viskas- kas nusalo, o kas suziuvo
vobla, bandysiu Jusu naturalius receptukus, gal pades, tik va srutu tai neturiu.....
Baigėsi didysis žydėjimas, dabar darbas kasdieninis - krepšiai vystančių žiedų. Maloniausias vasaros darbas, tarp dūzgiančių levandų
o ka darot su surinktais ziedlapiais
Turbut kokia eiga purskiate rozes ir kada neatsakysite Padekite naujokei, nes skaityti yra viena, bet patirtis kita
QUOTE(alicija.ali @ 2013 07 09, 10:19)
Turbut kokia eiga purskiate rozes ir kada neatsakysite Padekite naujokei, nes skaityti yra viena, bet patirtis kita
Dėl savišvietos ir savo rožių reikia nors tiek pasistengti. Nepurškiu niekuo, o rožės elitinės - čia naujokės efektui sustiprinti.
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 09, 12:29)
Dėl savišvietos ir savo rožių reikia nors tiek pasistengti. Nepurškiu niekuo, o rožės elitinės - čia naujokės efektui sustiprinti.
Aš susišypsojau iš "rožės elitinės"
Bet, Gaudvile, kiek suprantu vis paskaitydama jūsų pasisakymus, jūs nepurškiate prieš vabalus chemijos (na, ir aš panašiai, lyg dar nepurškiau nieko.. kiek jų būna, apeinu, nurankioju), bet nuo grybinių ligų, miltligės ir pan. turbūt sunku apseiti be chemijos?
Labai gražūs visi žiedai. Voblos kokios gražios foto irt nežiniukės labai gražios
Ai, ir dar truputį ne į temą.. nu, kaip galima painioti juozažolę su levandomis? Paveiksliukų daugiau pažiūrėt reikia, knygas botanikos pavartyti: juk tikrai skiriasi žiedeliai, jų išsidėstymas, lapai, pats krūmas, kvapas pagaliau..
Šiaip, gražiai dera juozažolė Voblos foto šalia rožių. Labai.
QUOTE(tyli upė @ 2013 07 09, 11:43)
Aš susišypsojau iš "rožės elitinės"
Bet, Gaudvile, kiek suprantu vis paskaitydama jūsų pasisakymus, jūs nepurškiate prieš vabalus chemijos (na, ir aš panašiai, lyg dar nepurškiau nieko.. kiek jų būna, apeinu, nurankioju), bet nuo grybinių ligų, miltligės ir pan. turbūt sunku apseiti be chemijos?
Labai gražūs visi žiedai. Voblos kokios gražios foto irt nežiniukės labai gražios
Labai dažnai tenka bendrauti su naujokėmis ir pagrindinis argumentas būna, kiek kainuoja. Keli litai - vadinasi gali kas metus vis naujas sodinti, kai realią kainą pasakai, tik tuomet pradeda mąstyt Man tai jos visos rožės.
Na, jei rašau, kad niekuo nepurskiu, vadinasi niekuo Grybinių ligų, miltligės galima išvengti sudarant tinkamas augimo sąlygas, laiku patręšus, genint ir jei atsiranda poreikis - laistyti. Sveiki krūmai atsilaiko ir prieš kenkėjus, ir ligos jų nepuola