Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 11

Tai ir bus juozazole 4u.gif
O dabar gelbekit mane - kodel sukasi, gal daugiau garbanojasi roziu lapai, ypac jaunu ugliuku, amaru lyg ir nematyti, arba jie gal jau pasidarbavo ir dingo g.gif ?
O kita roze lyg miltais pabarstyta, bandziau plauti, bet nieko....... blush2.gif Ka man dabar daryt????A?

Gal yra "miciuriniu", kurios rozes daugina, as kartais taip darau, tik niekada su parko rozem nebandziau, gal kuri dauginat, ar verta, ar isleidzia parko rozes saknis?As cia kalbu apie dauginima po stiklainiuku blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Dauginu visokias rožes. Koks skirtumas, parko ar floribundinė. Netgi ne po stiklainiuku. Pavoliojau "Augink šaknis"milteliuose, susmaigsčiau į durpes puodeliuose ir pavėsyje pastačiau po suoliuku. Jau pradėjo augti. Šaknytės pro dugną matosi.
Nuo miltligės Candit, Effektor , Score, visai neblogai Signum.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 05 liepos 2013 - 12:20
Is kaimo, gera ranka turint, jei taip einasi dauginti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
O ka is naturaliu priemoniu galima naudoti kovai su miltlige???Namie is chemijos turiu tik Actara ar kaip ten........
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 07 05, 17:47)
Is kaimo, gera ranka turint, jei taip einasi dauginti 4u.gif  4u.gif  4u.gif
O ka is naturaliu priemoniu galima naudoti kovai su miltlige???Namie is chemijos turiu tik Actara ar kaip ten........

actara nuo vabalu, o mitlige- grybas g.gif
va ka radau is naminiu: ''visą krūmą nupurkšti fungicidinį poveikį turinčiomis medžiagomis: kas 3-5 dieną – šviežiu karvės pienu; mėšlo srutų užpilu (1:6) atskiestu vandeniu (į 10 l vandens 200 g užpilo); skalbiamosios sodos (40 g į 10 l) tirpalu''.
bet kiek zinau ji taip lengvai nepasiduoda verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 07 05, 16:47)
Is kaimo, gera ranka turint, jei taip einasi dauginti 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Gal ne tiek ranka, kiek žinios smile.gif Pjauti ūglį reikia kažkuo labai aštriu, kad nesutrinti audinių. Sutrinti pūna ir nesišaknija. Čia visiems augalams galioja. Naudoju skutimosi peiliukus. Po lapu pjauti reikia įstrižai, maždaug pusė cm nuo pumpuro. Tuo pačiu peiliuku pritrumpinu lapus, pavolioju miltukuose ir į durpes. Palaistau, bet drėgmės per daug irgi negerai. Sėkmės, bandykt ir būtinai pasiseks. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 07 05, 23:37)
Gal ne tiek ranka, kiek žinios smile.gif Pjauti ūglį reikia kažkuo labai aštriu, kad nesutrinti audinių. Sutrinti pūna ir nesišaknija. Čia visiems augalams galioja. Naudoju skutimosi peiliukus. Po lapu  pjauti reikia įstrižai, maždaug pusė cm nuo pumpuro. Tuo pačiu peiliuku pritrumpinu lapus, pavolioju miltukuose ir į durpes. Palaistau, bet drėgmės per daug irgi negerai. Sėkmės, bandykt ir būtinai pasiseks.  smile.gif

ACIU 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Mano klaida buvo, kad nenaudojau astraus peiliuko, su sodo zirklem darbavausi, bet nieko, dvi rozes turiu 'savos gamybos' blush2.gif
Pernai siltnamy labai gerai prisidaugino, bet patapau nestuke.gif , tai taip ir liko viskas- kas nusalo, o kas suziuvo doh.gif

vobla, bandysiu Jusu naturalius receptukus, gal pades, tik va srutu tai neturiu.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 05 liepos 2013 - 23:17
Baigėsi didysis žydėjimas, dabar darbas kasdieninis - krepšiai vystančių žiedų. Maloniausias vasaros darbas, tarp dūzgiančių levandų smile.gif

Atsakyti
o ka darot su surinktais ziedlapiais
Atsakyti
Turbut kokia eiga purskiate rozes ir kada neatsakysite unsure.gif Padekite naujokei, nes skaityti yra viena, bet patirtis kita blink.gif
Atsakyti
QUOTE(alicija.ali @ 2013 07 09, 10:19)
Turbut kokia eiga purskiate rozes ir kada neatsakysite unsure.gif Padekite naujokei, nes skaityti yra viena, bet patirtis kita  blink.gif

Dėl savišvietos ir savo rožių reikia nors tiek pasistengti. Nepurškiu niekuo, o rožės elitinės - čia naujokės efektui sustiprinti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 09, 12:29)
Dėl savišvietos ir savo rožių reikia nors tiek pasistengti. Nepurškiu niekuo, o rožės elitinės - čia naujokės efektui sustiprinti.

hihihi.gif Aš susišypsojau iš "rožės elitinės" biggrin.gif

Bet, Gaudvile, kiek suprantu vis paskaitydama jūsų pasisakymus, jūs nepurškiate prieš vabalus chemijos (na, ir aš panašiai, lyg dar nepurškiau nieko.. kiek jų būna, apeinu, nurankioju), bet nuo grybinių ligų, miltligės ir pan. turbūt sunku apseiti be chemijos?

Labai gražūs visi žiedai. Voblos kokios gražios foto bigsmile.gif irt nežiniukės labai gražios 4u.gif

Ai, ir dar truputį ne į temą.. nu, kaip galima painioti juozažolę su levandomis? unsure.gif Paveiksliukų daugiau pažiūrėt reikia, knygas botanikos pavartyti: juk tikrai skiriasi žiedeliai, jų išsidėstymas, lapai, pats krūmas, kvapas pagaliau.. mastau.gif
Šiaip, gražiai dera juozažolė Voblos foto šalia rožių. Labai.
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2013 07 09, 11:43)
hihihi.gif Aš susišypsojau iš "rožės elitinės"  biggrin.gif

Bet, Gaudvile, kiek suprantu vis paskaitydama jūsų pasisakymus, jūs nepurškiate prieš vabalus chemijos (na, ir aš panašiai, lyg dar nepurškiau nieko.. kiek jų būna, apeinu, nurankioju), bet nuo grybinių ligų, miltligės ir pan. turbūt sunku apseiti be chemijos?
Labai gražūs visi žiedai. Voblos kokios gražios foto bigsmile.gif  irt nežiniukės labai gražios 4u.gif

Labai dažnai tenka bendrauti su naujokėmis ir pagrindinis argumentas būna, kiek kainuoja. Keli litai - vadinasi gali kas metus vis naujas sodinti, kai realią kainą pasakai, tik tuomet pradeda mąstyt biggrin.gif Man tai jos visos rožės.

Na, jei rašau, kad niekuo nepurskiu, vadinasi niekuo mirksiukas.gif Grybinių ligų, miltligės galima išvengti sudarant tinkamas augimo sąlygas, laiku patręšus, genint ir jei atsiranda poreikis - laistyti. Sveiki krūmai atsilaiko ir prieš kenkėjus, ir ligos jų nepuola mirksiukas.gif
Atsakyti