Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 11

QUOTE(jediara @ 2013 06 16, 18:06)
Mano nupurkštos Actara - tai jokių amarų nėra  rolleyes.gif

O, kodėl lapai su juodom dėmėm , geltonuoja, kas gali būti ir ką daryti ?
Atsakyti
Šaunuolės savašaknės smile.gif maniškės irgi auga, bet na tokiais tempais krūmai plečiasi, kaip skiepytų.
Raudona pas mane Isabele renaisance.
Birželį reikia skelbti rožių mėnesiu, negaliu kaip gražu rolleyes.gif šiandien botanikos sode buvom, na gražūs kai kurių rugosų ir senovinių krūmai, bet kitos nykokai atrodo. Nusprendžiau kad mano rugosų eilėje trūksta Ritausmos
Atsakyti
As vel ateinu patarimo biggrin.gif Mano rozes turbot miltlige uzpuole, dar tik viena kruma, naujus ugliukus, tokie kaip miltais pabarstyti, patryniau ranka, tai grybu kvepia. Nupurskiau melynais milteliais "'cempionas"' Tikiuosi gerus dave.
Viena karta jau purskiau nuo amaru su Aktaru.
Butu labia naudinga jei Jus, mums, naujokems, papasakotumete kaip purskiate ar profilaktiskai, ar kai ligos uzpuola. Ir kada ir nuo ko 4u.gif
Mano gelytes jau krauna naujus pumpurus, labia bijau, kad purskimas nepakenktu. Kai prazys pasirodysiu su ziedais. 4u.gif
Atsakyti
Gal galit paaiškint "žaliai" kodėl nupurškus bordo mišiniu, mano rožės pasidarė žydros, čia taip turi būt g.gif
Atsakyti
hm, nežinau kodėl nusispalvino, gal tas purškalas spalvotas, nuplaut reik pabandyt. Aš purškiu labai retai ir tik jei jau labai reikalas prispiria - vabalų daugybė arba taškų. Ir tai kiek įmanoma iškarpau sergfančius lapus, nurenku vabalus, nemėgstu chemijos. Išskyrus trąšas biggrin.gif tas mėgstam ir aš ir mano rožės
Atsakyti
Bordo mišinys- vario sulfato pagrindu,o šis yra mėlynas. Ant lapų neturėtų smarkiai matytis, o jei žiedams kliuvo, tai nudažė. Nuplauti gal ne g.gif , taigi purškimas perniek bus.
Atsakyti

Labas vakaras, norėčiau patarimo: radau kiniečių puslapyje pirkti rožių sėklų pvz.

http://www.aliexpres.../731451630.html

Gal kas esat pirkę ir kas iš jų išauga, kaip auginti ir t.t. g.gif . Jei kas nors radote info apie tokį rožių auginimo būdą, gal galite nurodyti šaltinį, kuriuo naudotis.
Iš anksto dėkinga. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2013 06 16, 23:19)
hm, nežinau kodėl nusispalvino, gal tas purškalas spalvotas, nuplaut reik pabandyt. Aš purškiu labai retai ir tik jei jau labai reikalas prispiria - vabalų daugybė arba taškų. Ir tai kiek įmanoma iškarpau sergfančius lapus, nurenku vabalus, nemėgstu chemijos. Išskyrus trąšas  biggrin.gif tas mėgstam ir aš ir mano rožės

raganele, kuom tresi? nes pastebejau, mano rozes i pirktines specializuotas trasas nereagavo. buvo mazutes zemutes. sureagavo tik kai palaisciau skiestu paraugintu meslu. vadinai trasos buvo sss...
kazkada buvai rasius lyg schultz trasas perki specialiai rozems, bet kiek ieskojau- neradau pirkti...
Papildyta:
QUOTE(2Ditute @ 2013 06 17, 00:04)
Labas vakaras, norėčiau patarimo: radau kiniečių puslapyje pirkti rožių sėklų pvz.

http://www.aliexpres.../731451630.html

Gal kas esat pirkę ir kas iš jų išauga, kaip auginti ir t.t. g.gif . Jei kas nors radote info apie tokį rožių auginimo būdą, gal galite nurodyti šaltinį, kuriuo naudotis.
Iš anksto dėkinga. Ačiū

oj, kokia apgaule doh.gif puse ziedu apskritai dazyti doh.gif tokios spalvos kaip rainbow apskrai rozese nera. nei tokio grynumo melynos... ziedai labai forma panasus i AH, o sitos vargu ar isvis seklas brandina...
Papildyta:
user posted image
biggrin.gif anekdotas...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 06 17, 09:00)
raganele, kuom tresi? nes pastebejau, mano rozes i pirktines specializuotas trasas nereagavo. buvo mazutes zemutes. sureagavo tik kai palaisciau skiestu paraugintu meslu. vadinai trasos  buvo sss...
kazkada buvai rasius lyg schultz trasas perki specialiai rozems, bet kiek ieskojau- neradau pirkti...
Papildyta:

oj, kokia apgaule doh.gif  puse ziedu apskritai dazyti doh.gif  tokios spalvos kaip rainbow apskrai rozese nera. nei tokio grynumo melynos... ziedai labai forma panasus i AH, o sitos vargu ar isvis seklas brandina...
Papildyta:
user posted image
biggrin.gif  anekdotas...

Ačiū, nes jau būčiau prisipirkusi doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 06 17, 10:00)

oj, kokia apgaule doh.gif  puse ziedu apskritai dazyti doh.gif  tokios spalvos kaip rainbow apskrai rozese nera. nei tokio grynumo melynos... ziedai labai forma panasus i AH, o sitos vargu ar isvis seklas brandina...

drinks_cheers.gif Nes tai iš karto matyti, net nekiltų minčių tokių pirkti .
Atsakyti
QUOTE(mona4 @ 2013 06 16, 22:24)
O, kodėl lapai su juodom dėmėm , geltonuoja, kas gali būti ir ką daryti ?

isskabykit ir sudeginkit pazeistus lapus. Nupurkskit su Pervicur. Posavaites purskima pakartot. Ateiciai stebekit, jei tik pradeda rodytis demeles ar geltonuok, reiskia reik purksti.
Atsakyti
Pagražinsiu ligų temą...
klasikinė Peace, bet man kai pirmas žiedas pražydo, tai vis einu ratais... neįtikėtino dydžio žiedas - išmatavau, 14 cm skersmuo
user posted image

pirmasis Jacques Cartier žiedas, irgi taip jau matos stengiasi kuo didesnį pirmąjį sukrauti...
user posted image

ilgai laukta Rose de Rescht
user posted image

žinau, nieko stebuklingo čia, bet pirmieji naujo rožyno žiedai, taip džiaugiuosi jais... wub.gif
Atsakyti