Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 11

QUOTE(janudi @ 2013 05 09, 11:32)
oho, na, jus cia ir skaiciuojat rozytes ne vienetais o simtais blink.gif  thumbup.gif
Bet kiek tokio kiekio uzdengimas ziemai tada kainuoja  g.gif

Tai kad ne kažin ką kainuoja, tik nuosvą darbą. Dauguma floribundinės, apkerpu, jei yra, kokią eglišakę užmetu, jei nespėju, peržiemoja apkastos sniegu. parko ir vijoklinės žiemojo pirmą žiemą, didesnėms teko po gabalą didmaišio ir sniegas, mažesnės prilenktos , su plyta prispaustos tik po sniegu. Nuostoliai minimalūs, , labiausiai gaila Bremeno muzikantų, šitie sušuto įtariu, nes labai ilgai sniego pusnis ant jų laikėsi.
Nijole, pas mane Tom Tomas pražydo murzinai oranžiškai rausva g.gif , reiškia, gal ne Tomas buvo. Po dienos kitos pražys Heidi Klum, nekirpau, nes jau pusiau prasiskleidusius nupirkau smile.gif
Atsakyti
Pasodinau as tas neziniukes is ''zalios stoteles". importuotos www.seklos. is olandu.
nu kokie stiprus ir grazus daigai. ne dvieju triju saku ragatke, o visas keras. pas viena, 6, pas kita- 8. zalios sakos, pilnos sprogstanciu pumpuru. ale tai minusas- nu kodel negali importuot su pavadinimais? perka patvoriuke kontrabandines? suprantu, kad musu augintojams finansiskai per sunku issipirkt patenta, tai slepia, koduoja, nu bet olandams g.gif unsure.gif
Papildyta:
va , radau is kur veztos:
http://www.blomsterlandet.se/
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 05 09, 14:15)
Pasodinau as tas neziniukes is ''zalios stoteles". importuotos www.seklos. is olandu.
nu kokie stiprus ir grazus daigai. ne dvieju triju saku ragatke, o  visas keras. pas viena, 6, pas kita- 8. zalios sakos, pilnos sprogstanciu pumpuru. ale tai minusas- nu kodel negali importuot su pavadinimais? perka patvoriuke kontrabandines? suprantu, kad musu augintojams  finansiskai per sunku issipirkt patenta, tai slepia, koduoja, nu bet olandams g.gif  unsure.gif
Papildyta:
va , radau is kur veztos:
http://www.blomsterlandet.se/

Aš turiu tris olandiškas iš žalios stotelės pernai pavasarį pirktas - nors ir be pavadinimų, bet nepaprastai džiugina jos mane. Gerai visos peržiemojo, puikiai prisigyveno.
Vieną tik pirktą su užrašu "parko rožė" radau Sibirkoj tip top - manau, čia bus gal "Westerland":
user posted image
O vat šitos net panašios niekur nemačiau, buvo su užrašu "terasinė" - bet nepaprastai graži, kvepianti ir labai įdomi - pumpurai balti, išsiskleidžia švelniai rausvais pakraščiais, o paskui dar raudonai taškuoti žiedlapiai pasidaro wub.gif :
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 09 gegužės 2013 - 12:48
QUOTE(janudi @ 2013 05 09, 13:32)
oho, na, jus cia ir skaiciuojat rozytes ne vienetais o simtais blink.gif  thumbup.gif
Bet kiek tokio kiekio uzdengimas ziemai tada kainuoja  g.gif

Aš tik durpėmis dengiu - 5 maišai po 250l , tai nėra labai brangu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 05 09, 13:06)
nu, kad nei vysniniai nei  roziniai  unsure.gif
sakyciau- salto atspalvio rausva g.gif
-------------
itariu, kad ta Tom Tom as visgi irgi turiu g.gif  jeigu ziedai tokie nedidukai ir kone kekemis: menki ir pabluke...

Ot ačiū už nuotrauką, jei tokios bus tai rankom reik plot...pati gražiausia spalva, nes ant dėžutės paprasta raudona, dar nustebau, galvojau gal ne tokios kažkada ieškojau..
O Tom Tom- ne tokie jau ir maži tie žiedai, ir ne kekėmis..Šiemet tiksliau žinosiu, pernai juk jaunutis krūmas buvo, be to- pirktas kaip negyvėlis, tad jis mane labai džiugina..SAKYČIAU EKSTREMALAS... biggrin.gif Dydis kaip ir Margaret, jos augo šalia, pagal spalvinę gamą ir dydį labai panašios, tik Margaret, rudeniop sirgt pradėjo..
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 05 09, 13:57)
Aš tik durpėmis dengiu - 5 maišai po 250l , tai nėra labai brangu  ax.gif

as siemet turbut durpem nedengsiu. reiks kazka kito sugalvot. labai ilgai durpes buvo susale i leda, del temperaturu skirtumo suskilinejo sakeliu zieve unsure.gif bandysiu kokia sena agroplevele pasaknius apkamsyt. turiu priklaupus visokiu gabaliuku, arba kokia nors pakavimo plevele su burbuliukais g.gif
Atsakyti
nijole, pas Jus tikrai ne tom tom, sakyciau pasiseke wink.gif . Jie kekemis, vos vos roziniai, bet gerokai pabluke, mazoki, nuo lietaus paruduoja. Bet pas mane ant saules, gal pas jus pavesyje.
Pritariu is kaimo, is maximiniu mane dziugina tik helga, golden parfum. O red gold neprigijo sad.gif
Atsakyti
Pasigirsiu jau žiedais, kol kas kibire užmerktos ramesnio oro laukia. biggrin.gif Tuščiavidurė rožinė- Lupo, šalia vienas žiedas didesnis Elvershorn, o daug mažyčių pumpurėlių gelsvai oranžinių- Baby Maskarad. Sodinsiu jas po kojom vijoklinėms. user posted image
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 05 09, 15:44)
Pasigirsiu jau žiedais, kol kas kibire užmerktos ramesnio oro laukia.

is kur sitas grobis? bigsmile.gif
tokiu sulapojusiu prekyboje maciau tik Virbickienes g.gif su ziedais ir tokiais gleznais jaunais lapais ir ugliais, kad net mintis tokia smekstelejo, kad nuodeme tokiom prekiaut. bet tikiu, kad tokias sulapojusias, apsiziedavusias mieliau pirkejai renkasi, nei plikus strampus celofane.
beja, Virbickienes labai grazi persikine vijokline asortimente buvo. Nu taip norejosi, bet man jos absol nera kur artimiausiu metu sodint. tai vat nuo sitos susilaikiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 09 gegužės 2013 - 15:47
QUOTE(vobla @ 2013 05 09, 15:45)
is kur sitas grobis? bigsmile.gif
tokiu sulapojusiu prekyboje maciau tik Virbickienes g.gif  su ziedais ir tokiais gleznais jaunais lapais ir ugliais, kad net mintis tokia smekstelejo, kad nuodeme tokiom prekiaut. bet tikiu, kad tokias sulapojusias, apsiziedavusias mieliau pirkejai renkasi, nei plikus strampus celofane.
beja, Virbickienes labai grazi persikine vijokline asortimente buvo. Nu taip norejosi, bet man jos absol nera kur artimiausiu metu sodint. tai vat nuo sitos susilaikiau.

Latviškos iš Panevėžio turgaus. Man irgi baisu sodinti, nes labai sausas vėjas.Pratinu prie lauko sąlygų pavėsyje kokią savaitę. Prieš savaitę pasodintas vėjas kai kurių lapus apdraskė. Šiaip renkuosi mažesnes, su daugiau šakų, bet čia pasiėmiau mažąsias jau su žiedeliais, nes norėjau pasižiūrėti, kaip atrodys namo fone ir prie vijoklinių. Labai gaila būna kilnoti ir draskyti, jei pagal spalvą netinka. Šeštadieniui lyg tai užsakė daugiau parko veislių atvežti. Pernai jas vežė beveik birželį, tai kol prigijo, kai kurios nė žiedelio neparodė.
Atsakyti
Šiandien nulėkiau į turgelį, apžiūrėjau naujienas, kelias nusipirkau ir gavau nusirašyti latvio sąrašiuką. Vakare susirašysiu į Wordą ir bandysiu įkelti, jei kam įdomu{jei mokėsiu blush2.gif }Gal kas bandė įšaknydinti Knirpsą, kažkur lyg tai skaičiau, kad lengvai šaknyjasi. Tiesiog gaila pinigus mėtyti, o jo reikėtų daugiau g.gif
Atsakyti
Is kaimo, butinai lauksim sarasiuko. [COLOR=yellow]
Gal ilgai miegu, bet pas moteriskes nieko gero neberandu, net europeana nebegavau. Bet is vyriskio nusipirkau, pasirodo jis taip pat latvio rozemis prekiauja. Beje, po kiek mokate pas moteriskes? Man rodos, kad pries geras dvi sav.pardavinejo po 10, paskui po 12lt, vakar uz da vinci jau 15 norejo paimt... [COLOR=yellow]
Parade is maximos- vijokline?
Ar kas turite maximine pierot, kaip ji?
Pas mane helga zydejo neistisai, nes augino ilgus stiebus, bet jau ziedai ispudingo dydzio, nenulinkstantys.
Atsakyti