Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 11

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 06, 15:35)
Tiesą sakant, kiek teko matyti rožynų, kurie kepa ant tiesioginės saulės tiek LT, tiek užsieny, net negražu. Spalvos išdegę. Žymiai gražesni žiedai, kurie per patį piką papuola į šešėlį.

na as savaitgali ruosiuos susodint kepimo puseje...kazin kas is to gausis... nera ten jokios uzuovejos nuo saules spinduliu. bet vis tiek pabandysiu, kaip kitaip galesiu zinot "gausis ar nesigaus":)
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 06, 15:21)
Apie kokį kenkimą čia? Vienintelis žievės mulčo blogis yra tas, kad jis irdamas sunaudoja nemažai azoto, todėl ir rašau, kad tręšti būtina. Maniškės taip uždengtos auga jau nemažai metų, kiekvieną sezoną sluoksnį papildom. Kitokių blogumų ( dėl rūgštinės terpės, kurmių, pelėnų žiemos metu) nepastebėjau  mirksiukas.gif

Skaičiau daug kur, kad rožės daugiau serga grybeliu užsikrėsdamos nuo gendančio mulčo. Pas mane jos saulėkaitoje, žemė - molis, tai vanduo dažnai stovi. Pasodinau rudenį, bet kol kas joms patinka. Turiu tik 7 rožes, bet planuose daug daug rožių, tai ir apie mulčą pamastau...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sm2002: 06 birželio 2013 - 15:38
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 06, 14:35)
Tiesą sakant, kiek teko matyti rožynų, kurie kepa ant tiesioginės saulės tiek LT, tiek užsieny, net negražu. Spalvos išdegę. Žymiai gražesni žiedai, kurie per patį piką papuola į šešėlį.

Maniškės visos kepa ant tiesioginių spindulių, ryškiosios neblunka, o tos, kurioms skirta blukti nes veislė tokia - gražiai blukdamos sensta. Bet tiesą sakant aš rinkdamasi veisles atsirinkinėjau nebijančias saulės ir jokių pavėsį pakenčiančių nesodinau.
Mulčas kad nekenktų, reikia kad nesiliestų prie kamienų ir šakų. Straipsniukas Sibirkos rožininkų apie sodinimą http://www.rozes.lt/...-pagrindai.html skiepas turi būti po žeme. Mano mama prieš daug metų rožes augino, tais laikais patarinėdavo skiepą virš žemės sodint. Čia "atskiros mokyklos" biggrin.gif matyt, arba naujas požiūris, kuris bent mano kieme pasiteisino.
Atsakyti
Pas mane pirmoji Parade prisidave:
user posted image
user posted image

dar kelios zydi, bet ziedukai tokie pasuse, kazkokie suzaloti, panasu, kad per ilgai as su amarais ekologiskai zaidziau. nes kiti nauji pumpurai jau kur kas didesni ir sveikesni...
Atsakyti
Ne apie žiedų spalvos tikrą pasikeitimą rašau, vakare ar apsiniaukusią dieną tos pačios rožės- tie patys žiedai žymiai gražiau atrodo mirksiukas.gif

Tiesa, šian keturios skiringos jau žydi ir visų skiringas aromatas. Rožiškas, tačiau kiekvienos skirtingas wub.gif
Atsakyti
Dar zydi Rhapsody in Blue, bet niekip fotikui nepavyksta spalvos tikrosios pagauti, ji tikrai ne ruzava. Nors imk ir fotosopink doh.gif
user posted image
Atsakyti
Mergaites kaip sifruojasi PEDN, galvoju ,kad busiu su roze truputi prasovus doh.gif
Aciu, nebereikia, radau pati smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luju: 06 birželio 2013 - 20:36
QUOTE(luju @ 2013 06 06, 11:44)
Sibirkos rozyno rozes pirkau ir visss buvo liepta susodinti 5 cm virs skiepo, t.y. paslepti skiepo vieta, pirkau rozes is kitur tai liepe skiepa palikti 5 cm virs zemes. Tai kaip is tikro reik?
Del mulco supratau, medzio zieves ieskot, turbut kokiose senukuose ju rasiu g.gif

Sibirkoj teisnigai sakė - įsitikinau praktiškai. Kai rožės porą metų skurdo, ėmiausi ieškoti priežasčių, tai po ilgų studijų internete persodinau, įkišau giliau. Dabar auga bujoja.
Atsakyti
jei PEDR, tai Eden rose ir pati tokias dvi štukes pas kaimyne auginu - nesvietnai gražūs žiedai.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 06, 20:55)
jei PEDR, tai Eden rose ir pati tokias dvi štukes pas kaimyne auginu - nesvietnai gražūs žiedai.

ne, pas mane PEDN, radau , bijojau del dieliu ziedu, tokie ir bus i bijunus panasus, nu grazus labai, bet apie dydi nepaklausiau ir matau ,kad links labai,na nieko,turesiu graziu geliu vazose wub.gif
Paziurejau i jusu,nu ta pati roze, nesuprantu,uzrasas blogas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luju: 06 birželio 2013 - 21:12
labas rytas smile.gif nu va vakar prasiejau su actara per saviskes. ale baisu, ar nebusiu ko pridarius, na su koncentracija prasovus, nes pas mane keturi roziu krumai, tai jau labai mazucius kelis tuos grudelius atseiket reikejo... nu ziuresiu kas bus.
pastebejau liedama vakar, kad new dawn skiepas kazkaip jau virs zemes gaunas, na duobej dejom roziu zeme tai sukrito. kazi o jei tiesiog papildyciau zemes? siaip planuose yra daryti misru rozyna, nuimt velena ir gerint zeme tam plote kur rozes auga, tai galvoju tada pasikeltu ta "klomba" tai gal nebutu problemu del sekloko pasodinimo???
new dawn skleidzia ziedelius smile.gif planuose jau man kirba swan lake ir knirpsas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(harambele @ 2013 06 06, 16:27)
Noreciau Jusu patarimo. Pernai Sibirkos rozyne pirkau keleta roziu sodinuku, tarp ju pora pilnaviduriu vijokliniu, zydejo labai graziai praeita vasara, taciau dabar jau viena eme zydeti ir ziedai nebepilnaviduriai...Kas galejo jai nutikti? g.gif

Maniskes siemet dar net nesuzydejo, kurias tik rudeni pasodinau. Tai is manes gal ir ne kazin kokia patareja, bet skaiciau, kad jei rozei neuztenka maisto medziagu, tai ziedai gali suprasteti. Gal nepatreset? g.gif
Atsakyti