Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 11

Taip baisiai lietus mano rozes ismurzino, tiksliau zeme aplink jas taip taskesi, tai dabar galvoju,kad turubut nieko naujo as nesugalvosiu,tik mulsas, gal galit patart kur perkat?
Atsakyti
kokio medzio zeve geriausiai mulciuoti rozes...
ar pusu zieve, labai rugstina? gal imanoma kaipnors ja neutralizuoti?
sharminiu vandeniu ar pan...-ar neimanoma? man pusu mulchas graziausias... ax.gif
Atsakyti
Jediara, nu grožis grožis tos didžiosios baltosios wub.gif

Ingriuko žydinti šakelė tai jooo biggrin.gif kirpk jas ir pasimerk, tegul krūmas auga. Manrods persekliai įsodintas, skiepas sulig ar virš žemės, ne? Mano visos per sprindį įtupdytos aukščiau skiepo, įtariu dėl to dauguma krūmų išsiplėtė stipriai - prileido šaknų kultūrinės šakos, ne vien erškėčio šaknys maitina.

Mano buvo mulčiuotos pušų žieve, niekuo nešarminau.
Atsakyti
Sibirkos rozyno rozes pirkau ir visss buvo liepta susodinti 5 cm virs skiepo, t.y. paslepti skiepo vieta, pirkau rozes is kitur tai liepe skiepa palikti 5 cm virs zemes. Tai kaip is tikro reik?
Del mulco supratau, medzio zieves ieskot, turbut kokiose senukuose ju rasiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2013 06 06, 13:44)
Sibirkos rozyno rozes pirkau ir visss buvo liepta susodinti 5 cm virs skiepo, t.y. paslepti skiepo vieta, pirkau rozes is kitur tai liepe skiepa palikti 5 cm virs zemes. Tai kaip is tikro reik?
Del mulco supratau, medzio zieves ieskot, turbut kokiose senukuose ju rasiu g.gif

turbūt ne taip supratot - sodinama kad skiepas būtų po žeme vis tik...
Aš pjuvenom ir drožlėm mulčiuoju nestorai, durpių kur lieka po žiemos dengimo paskleidžiu...
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2013 06 06, 12:44)

giliau reikia...
as tai pjauta zole mulciuoju... pas mane dirva prasta- smelis, tai tuo paciu ir pagerinu...
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2013 06 06, 11:33)
Taip baisiai lietus mano rozes ismurzino, tiksliau zeme aplink jas taip taskesi, tai dabar galvoju,kad turubut nieko naujo as nesugalvosiu,tik mulsas, gal galit patart kur perkat?

Thomas Philipps'e

QUOTE(looo @ 2013 06 06, 11:48)
kokio medzio zeve geriausiai mulciuoti rozes...
ar pusu zieve, labai rugstina? gal imanoma kaipnors ja neutralizuoti?
sharminiu vandeniu ar pan...-ar neimanoma? man pusu mulchas graziausias...  ax.gif

Išskyrus 4, visos likusios auga pušų žievės mulčiu apdengtos. Šarminti nereikia, tręšti - būtinai 4u.gif
QUOTE(luju @ 2013 06 06, 12:44)

Net jų internetiniame kataloge parašyta, kad reikia sodinti 5-10cm žemiau skiepo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 06, 14:47)
Išskyrus 4, visos likusios auga pušų žievės mulčiu apdengtos. Šarminti nereikia, tręšti - būtinai  4u.gif

Kokio storumo sluoksniu galima mulčiuoti rožes, kad nepakenkti joms?
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 06 06, 15:04)
Kokio storumo sluoksniu galima mulčiuoti rožes, kad nepakenkti joms?

Apie kokį kenkimą čia? Vienintelis žievės mulčo blogis yra tas, kad jis irdamas sunaudoja nemažai azoto, todėl ir rašau, kad tręšti būtina. Maniškės taip uždengtos auga jau nemažai metų, kiekvieną sezoną sluoksnį papildom. Kitokių blogumų ( dėl rūgštinės terpės, kurmių, pelėnų žiemos metu) nepastebėjau mirksiukas.gif
Atsakyti
As tai pernai specialiai mulciavau pirmametes rozes pjauta vejos zole, nes pas mane pietine puse, ziauriai viskas nukepa. tamsus zieves mulcas nelabai, geriau sviesus sienas. plius zole neleido taip greit isdziuti zemes pavirsiui. plius, tai misrus rozynas ir siemet jau pildosi kitais augalais. zieves mulcas kiek trukdytu sodinti... g.gif
aplamai man toks ispudis, kad turet rozyna po langais nuplauks kaip ir svajone tureti vysniu soda( sunkiai musu kaime vysnios isikabina- praradau jau gal 10. kaimynai sake irgi desimtimis yra sodine). tiesiog toje pietineje puseje taip sausa ir tiek daug saules, kad toje vietoje augancios rozes atrodo kur kas prasciau nei ju seses kitose vietose, kur kliuna nors kiek seselio... nors ir laistau papildomai , bet vis tiek kaip ant keptuves verysad.gif cia tik levandom ir gubojom patinka....levandos jau pradeda zydet- pralenks man rozes unsure.gif
Atsakyti
Tiesą sakant, kiek teko matyti rožynų, kurie kepa ant tiesioginės saulės tiek LT, tiek užsieny, net negražu. Spalvos išdegę. Žymiai gražesni žiedai, kurie per patį piką papuola į šešėlį.
Atsakyti
Noreciau Jusu patarimo. Pernai Sibirkos rozyne pirkau keleta roziu sodinuku, tarp ju pora pilnaviduriu vijokliniu, zydejo labai graziai praeita vasara, taciau dabar jau viena eme zydeti ir ziedai nebepilnaviduriai...Kas galejo jai nutikti? g.gif
Atsakyti