Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 11

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 04, 08:35)
Nuo amarų - tik Actara. Decis gi kontaktinis, kam klius, kam neklius...

Pas mane nedaug roziu (6), tai as amarus nurinkau rankom ir papurskiau deciu.
Kol kas amaru nera.

Merginos o kiek roze paauga pasodinta pirmais metais.
As sodinau pries men, tai stovi tokie pora trumpu ugliuku ir nei is vietos. Nors viena jau prazydo
Atsakyti
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 06 04, 12:30)
Kol kas amaru nera.

As sodinau pries men, tai stovi tokie pora trumpu ugliuku ir nei is vietos. Nors viena jau prazydo

As pernai pirmametes rozes sodinau liepos antroje puseje, tai vijoklines paaugo iki 1.7 m, o krumines 1-1.2 m plius minus. O siais metais pries 3 savaites sodintos rozes, jau mazdaug virs 0.5 m.
Atsakyti
g.gif
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 06 04, 13:30)
Kol kas amaru nera.

mano irgi neauga. Ziedu pumpureliai tik mezgasi. O noriu krumo.
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 06 04, 14:14)
g.gif

mano irgi neauga. Ziedu pumpureliai tik mezgasi. O noriu krumo.

Kantrybės biggrin.gif Bus krūmai, kaip pas Raganėlę.,
Beje, Raganėle, o rugosos visad taip trumpai žydi ar tik šiemet dėl karščio? Nes laukinės rugosos tai dar pilnos žiedų ir pumpurų.
Maniškės irgi ryt poryt pasipuoš, dabar gėriuosi pumpurais smile.gif
Atsakyti
pirmas žiedas...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 04, 14:23)
Kantrybės biggrin.gif Bus krūmai, kaip pas Raganėlę.,
Beje, Raganėle, o rugosos visad taip trumpai žydi ar tik šiemet dėl karščio? Nes laukinės rugosos tai dar pilnos žiedų ir pumpurų.
Maniškės irgi ryt poryt pasipuoš, dabar gėriuosi pumpurais smile.gif

O rozes visos buna dideles? Gal yra rusiu kurios auga nedideles ir pas mane kaip tik tokios.... g.gif
Atsakyti
O pagal pavadinimą internete susirasti aukščių, pločių neįmanoma? Paprastai šiokie tokie nedideli nukrypimai galimi, bet veislės ypatybės būna pastovios. Tarkim senovinė baltoji rožė vasaros pradžioj yra nedidelis krūmelis, vasaros antroj pusėj jau turi 2,5-3 metrų ilgio ūglius ir taip kasmet.
Atsakyti
na su ziedais ateina ir ligos. biggrin.gif
spekime visi kartu, kas tai...
http://www.rosebook....teli-i-bolezni/

puole mano smulkiaziedes, miniatiurines, ziuriu jau pradejo kresti viena kita...
geltonuoja apatiniai lapeliai.
kuo geriausiai gydytis? speju ir lapelius uzkriestus visus geriausia aplauzyt?
user posted image
user posted image

isankto ACIU smile.gif
Atsakyti
Ui pas mane irgi tokių margumynų jau yra, skabau ir tiek, kadangi ir dėmėtumo radau, ruošiuosi fungicidais prasieit.
Rožės savo ūgį deklaruojamą pasiekia ne pirmais metais. Jei antrametes susodinot ir jos nori iškart žydėt, tai pažydės ir paskui dar pasišakos. Mano daugumai rožių tik trečia vasara, o jos tikrai didelės. Veislei priklausančius aukščius dauguma priaugo pirmais metais, bet buvo retos, antrais metais nuo pavasario jau šakojosi ir tankėjo.
Rugosos kaip kurios - Wasagaming nuo gegužės vidurio žydi, tai jau baiginėja, Hansa vėliau pradėjo, didžioji dauguma greit peržyd4jo, nes per šilumą pataikė, ji kartojanti, tad dar yra keli pumpurėliai, ją pjūklelis pripjovė gerokai... Dar yra Wild Edric, ta žiūriu tik pradėjo žydėt, kažkaip nebuvau priskaičiavusi prie erškėčių. Tai ne visos baigia, tik tos spartuolės pirmos.
Atsakyti
Merginos, gal kuri nepatingėsit padėt.. smile.gif
Šiemet turėjau tokią viziją - terasos didžiuosius vazonus apsodint ne vien tik vienmetėm, bet pasodint į juos rožes, šalia-apačioj-nusvirimui sprigės, bakopos, ir gubojos. Pasakyta - padaryta, nušiaušiau į mugę, ir du vazonai žydi! Aišku, niekas manęs nepaprotino, kad jom žydėt gal nereikia leist - kirpt, ar vis tik nieko ? Paklausiau - ar žiemos storuose terasiniuose gėliapuodžiuose, sakė - žiemos. O dabar, skaitydama Jūsų temą, jau suabejojau, ar tikrai ?
Dar pasitisklinu, kirpt, kai nužydės, pakliekant 10-15 cm stiebo apačioj? Užtept kokiu sodo tepalu, ar nereikia?
Ir dar apšvieskit mane, ką aš čia įsigijau?... Suprantu, kad reik IŠ PRADŽIŲ sakityt, po to pirkt, bet neatlaikiau pamačius tuos žalsvai rausvus pumpurus...
user posted image
Atsakyti
Pirmieji žiedai ax.gif

user posted image
Atsakyti
saigha, o bent veisles pavadinima zinot? gal ji apskritai iki 2 metru auga biggrin.gif
man kazkaip ji per didele tam vazonui. auga rozes vazonuose, ivairios stiebines, Knirpsai, terasines rozytes. bet ziemai sutempiamos i rusiukus ar garazus. vazonas persala- roze nusals.
Atsakyti