QUOTE(Adeliutė @ 2013 05 31, 22:57)
Reikia pagalbos (pati siuo metu pasijungt kompo ir panarsyt neturiu galimybes). Koks pavadinimas rozes- vidurys gelsvas, i krastus pereina i rozine, baigiant zydeti-sviesiai alyvine? Aciu,
O kur tokią matei? Jei jau seniai auginama, tai paieškos ratas susiaurėja.
QUOTE(Adeliutė @ 2013 05 31, 23:57)
Reikia pagalbos (pati siuo metu pasijungt kompo ir panarsyt neturiu galimybes). Koks pavadinimas rozes- vidurys gelsvas, i krastus pereina i rozine, baigiant zydeti-sviesiai alyvine? Aciu,
speju kalba apie gloria day, arba augusta luise...
o gal kalba visai ne apie arbatinukes?
QUOTE(looo @ 2013 06 01, 10:04)
speju kalba apie gloria day, arba augusta luise...
pirmiausia mintis kyla apie gloria dei (arba peace- ta pati):
http://www.google.lt...a...280&bih=566
jei mokat rusų k. - čia pagal spalvas galima pasižiūrėti:
http://www.rosebook.ru/roses/types/
Papildyta:
QUOTE(Linetax @ 2013 06 01, 02:22)
Prašau patarimo Norėčiau auginti apie 1.5-2 m. aukščio krūminę rožę, kuri būtų tvirta, atspari ligoms bei šalčiui, gausiai pakartotinai žydėtų... Gal patartumėte iš savo patirties, kokią turėčiau pirkti?
Neparašėt nieko apie žiedus - spalvą, kvapą ir pan., bet aš iš savo patirties galiu pasiūlyti Westerland. Kad krūmas labai tvirtas, atsparus ir vešlus, žydi iki rudens, labai kvepia ir žiedai man labai gražūs - tai tikrai taip. O vat dėl atsparumo šalčiui nesu tokia garantuota, nes labai skirtingai vertinama... čia pateikiama kaip gan atspari: http://www.rosebook....e-bez-ukrytija/
Sibirkoje priešingai - apibūdino kaip vieną jautresnių. Aš vis tik ją dengiu apačią, tai šiemet man stiebai virš dengimo apšalo antroj žiemos pusėj, nors gan ilgai buvo žali. bet kadangi ji labai greitai atauga į didžiulį krūmą storais stiebais - tai tektų ko gero vis tiek ją karpyti. Jau dabar ataugo virš metro krūmas
QUOTE(GIZZI5 @ 2013 06 01, 13:08)
Gal matėt kur yra pirkti poliantinių rožių? Aš radau tik pas Sibirką. Negi niekas kitas neaugina? Šviesiai rausvą turiu, dabar norėčiau kitos spalvos.
Tai kad jų nedaug veislių belikę. Dažniausiai parduodamos priskiriant prie floribundinių.
QUOTE(GIZZI5 @ 2013 06 01, 14:08)
Gal matėt kur yra pirkti poliantinių rožių? Aš radau tik pas Sibirką. Negi niekas kitas neaugina? Šviesiai rausvą turiu, dabar norėčiau kitos spalvos.
O pas ką dar ieškojot? Nes, tarkim, be Sibirkos daugiau virtualioj erdvėj jokių sąrašų neteko matyti.
QUOTE(zuikis5 @ 2013 06 01, 10:05)
Neparašėt nieko apie žiedus - spalvą, kvapą ir pan., bet aš iš savo patirties galiu pasiūlyti Westerland. Kad krūmas labai tvirtas, atsparus ir vešlus, žydi iki rudens, labai kvepia ir žiedai man labai gražūs - tai tikrai taip. O vat dėl atsparumo šalčiui nesu tokia garantuota, nes labai skirtingai vertinama... čia pateikiama kaip gan atspari: http://www.rosebook....e-bez-ukrytija/
Sibirkoje priešingai - apibūdino kaip vieną jautresnių. Aš vis tik ją dengiu apačią, tai šiemet man stiebai virš dengimo apšalo antroj žiemos pusėj, nors gan ilgai buvo žali. bet kadangi ji labai greitai atauga į didžiulį krūmą storais stiebais - tai tektų ko gero vis tiek ją karpyti. Jau dabar ataugo virš metro krūmas
Ačiū, kad atsiliepėte į mano prašymą. Norėčiau, kad būtų išraiškinga spalva: ryški geltona ar raudona, gali būti ir kitokia, bet baltos gal nelabai norėčiau... Kad kvepėtų, būt gerai, bet jei ir bekvapė, nesvarbu. Westerland auginau, bet pas mane pragyveno dvi žiemas ir numiriojo. Man stiebai virš uždengtos dalies visuomet nušaldavo, taip ir nepasiekė pageidaujamo augumo. Matyt iš tikrųjų nėra tokia atspari.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 01, 15:40)
Tai kad jų nedaug veislių belikę. Dažniausiai parduodamos priskiriant prie floribundinių.
Bet juk jos stipriai skiriasi nuo floribundinių aš auginu ir floribundines, nėr ką lygint
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 01, 16:02)
O pas ką dar ieškojot? Nes, tarkim, be Sibirkos daugiau virtualioj erdvėj jokių sąrašų neteko matyti.
Pas Elijosius, bet ten nieko įspūdingo nemačiau, Žaliakalnio turguj irgi nieko latviai neturi ir visur kitur kur tik pamatau prekiaujant rožėmis.
O ar čia yra auginančių pilnavidures poliantines?
QUOTE(Adeliutė @ 2013 05 31, 23:57)
Sveika, gal visai patiktų rožė John Davis
Tai gan aukšta galima auginti kaip vijoklinę ir kaip krūmą, tai labai graži gausiai žydinti , šalčiui atspari, deja kvapas minimalus, rusaičių atsiliepimai kuo puikiausi. Nuoroda http://www.rosebook....rid/john-davis/ , jei skaitote rusiškai jei ne tai pasispauskite ant daugiau nuotraukų, nors pasigrožėsite šia puikia rože.
QUOTE(Linetax @ 2013 06 01, 00:22)
Prašau patarimo Norėčiau auginti apie 1.5-2 m. aukščio krūminę rožę, kuri būtų tvirta, atspari ligoms bei šalčiui, gausiai pakartotinai žydėtų... Gal patartumėte iš savo patirties, kokią turėčiau pirkti?
Iceberg... daug roziu turiu, bet sita tieiog pasakiska. Dar labai patinka Leonardo da Vinci