Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 11

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 05 28, 08:05)
Raganėle, Actaros registracijos dokumentus pavarčiau, iki 0,08 procentų tirpalas purškimui. Reiškia, į 10 litrų vandens dėti 8 g, jei mažiau vandenio naudosit, persiskaičuokit. Nuo pjūklelių tik ji tegelbėtų, visokie kontaktiniai insekticidai beviltiški. ....

Bet dabar jau pervėlu nuo pjūklelių? Reikėjo kol skraidė? Lervas graužiančias jau itk nuskabau ir sutrypiu.
Kažkaip nebežavi numutantintos rožės, primena Konarskio turgelio kone dirbtines. Mano beveik visos pirktos itin neišvaizdžios plikomis šaknimis smile.gif ale auga gražios ir tokios, kaip ir tikėjausi, visos atitinka savo veislių aprašymus. Ilgainiui išgarbinau iš kiemo visus augalus, kurie buvo parduoti kaip labai gražūs sodinukai, o augdami skurdo bandydami prisitaikyti prie normalių sąlygų.
Atsakyti
as rozes ir lelijas purskiu su Actara; stengiuosi nepurksti kai zydi, kad bites neapsvaigtu, bet skruzdeliu pas pus tiek daug, kad ju visai negaila...

kartais buna koks kenkejas ant kambariniu geliu uzsiveisia; ypac megsta ant orchideju skydmariai ganytis, tai Actara taip pat padeda, tik tada jau laistau, nes uzdaroj patalpoj is esmes geriau nepurskaliot nieko.
Atsakyti
Taigi šiltnamis, hidroponika, tręšimas par šaknis ir lapus ir kiti šiuolaikinės agrotechnikos stebuklai biggrin.gif Tai toks ekspozicinis variantas naiviems pirkėjams: nustebinti, sužavėti ir atkarusia žiauna piniginę atidaryti. Vėliau rožė grįžta iš princesės į pelenę ir viskas susitvarko.
[/quote]

As tai nesuprantu, kodel visi Verbickienes rozes puola. 85 proc. mano roziu is ten. As asmeniskai esu labai patenkinta, auginu 2 metus. Kiek skaitau visos kovoja su amarais ir pjukleliu, as net nesuprantu apie ka kalba, nes mano rozes sveikuteles... stai ir prasau latviai, sibirka... Ir kaina Verbickienes super, su nuolaida galima ir uz 8Lt antramecius sodinukus nusipirkti. O del ziedu- kaip rozes ziedai gali buti negrazus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DarkSecrets: 28 gegužės 2013 - 10:45
QUOTE(DarkSecrets @ 2013 05 28, 11:44)

As tai nesuprantu, kodel visi Verbickienes rozes puola. 85 proc. mano roziu is ten. As asmeniskai esu labai patenkinta, auginu 2 metus. Kiek skaitau visos kovoja su amarais ir pjukleliu, as net nesuprantu apie ka kalba, nes mano rozes sveikuteles... stai ir prasau latviai, sibirka... Ir kaina Verbickienes super, su nuolaida galima ir uz 8Lt antramecius sodinukus nusipirkti.  O del ziedu- kaip rozes ziedai gali buti negrazus  mirksiukas.gif

nevarom, nevarom, tik nusistebejau garsiai, kad labai jau prifarsiruotos. pamaciau viena roze, kuri is ten pat pas mane auga- vos atpazinau. ziedai nu kopusto didumo blink.gif siaip Virbickines rozes man kaip tik geriausiai auga, nors pirkt ir sodint tokias sulapojusias man tikrai nemalonu. smagiau kai tik kambliai su saknim.
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2013 05 28, 09:42)
as rozes ir lelijas purskiu su Actara; stengiuosi nepurksti kai zydi, kad bites neapsvaigtu, bet skruzdeliu pas pus tiek daug, kad ju visai negaila...

kartais buna koks kenkejas ant kambariniu geliu uzsiveisia; ypac megsta ant orchideju skydmariai ganytis, tai Actara taip pat padeda, tik tada jau laistau, nes uzdaroj patalpoj is esmes geriau nepurskaliot nieko.

thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Aš irgi prapurškiu rožėms sprogstant, tai akyse pjūklelio nemačiau, amarų irgi.
Raganėle, galvoju, kad tokį subalamutintą pavasarį ar vasarą g.gif gali pasirodyti antra pjūklelių generacija. Pagalvos, kad į subtropikus pataikė ir davai veistis. Tad Actara nekenks.
Virbickienės rožės- viskas būtų OK, jei nereikėtų pavadinimų parėjus šifruoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(DarkSecrets @ 2013 05 28, 12:44)

As tai nesuprantu, kodel visi Verbickienes rozes puola. 85 proc. mano roziu is ten. As asmeniskai esu labai patenkinta, auginu 2 metus. Kiek skaitau visos kovoja su amarais ir pjukleliu, as net nesuprantu apie ka kalba, nes mano rozes sveikuteles... stai ir prasau latviai, sibirka... Ir kaina Verbickienes super, su nuolaida galima ir uz 8Lt antramecius sodinukus nusipirkti.  O del ziedu- kaip rozes ziedai gali buti negrazus  mirksiukas.gif

Aš apie šios firmos rožes turiu visai kitą nuomonę schmoll.gif
Atsakyti
[quote=DarkSecrets,2013 05 28, 11:44]
Taigi šiltnamis, hidroponika, tręšimas par šaknis ir lapus ir kiti šiuolaikinės agrotechnikos stebuklai biggrin.gif Tai toks ekspozicinis variantas naiviems pirkėjams: nustebinti, sužavėti ir atkarusia žiauna piniginę atidaryti. Vėliau rožė grįžta iš princesės į pelenę ir viskas susitvarko.
[/quote]
As tai nesuprantu, kodel visi Verbickienes rozes puola. 85 proc. mano roziu is ten. As asmeniskai esu labai patenkinta, auginu 2 metus. Kiek skaitau visos kovoja su amarais ir pjukleliu, as net nesuprantu apie ka kalba, nes mano rozes sveikuteles... stai ir prasau latviai, sibirka... Ir kaina Verbickienes super, su nuolaida galima ir uz 8Lt antramecius sodinukus nusipirkti. O del ziedu- kaip rozes ziedai gali buti negrazus mirksiukas.gif
[/quote]

amarai ir pjuklelis nepriklauso nei nuo veisles nei nuo veisejo; jie arba uzskrenda arba ne:)
Atsakyti
prisidedu prie pavadinimų kodavimo. Na, ar vartotojas kaltas, kad augintojai nesusitvarko ar nemoka patentinio mokesčio.

Beje, net tame pačiame kieme augančios gali vienas pjūklelis labai užpulti, kitos lieka nepakenktos. Amaro šiais metais dar nei vieno nemačiau.
Atsakyti
Mūs miesto Bauhofe pridėta Virbickienės rožių ir šalia padėta atkodavimo lentelė biggrin.gif Matyt, pirkėjai įgrįso pardavėjoms ir pačiai"Sodo rožei". Neiškentus prigriebiau "Nostalgie", sodinsiu, kur šilta, gal išgyvens.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 05 28, 12:32)
Aš apie šios firmos rožes turiu visai kitą nuomonę schmoll.gif

drinks_cheers.gif aš taip pat...
Atsakyti
Mano rozes is Elijosiu smile.gif
Turiu vijokline fragezeichen (nu niekaip neatsimenu to pavadinimo), tada new dawn, ritausma ir nostalgie smile.gif
sodinukai antrameciai. nostalgie ruosias zydet, vijokline pazydejo ir dabar jau be pumpuru, ant new dawn daug pumpuriuku mazu.
kazin, gal jau metas trest? kai sodinau, pirkau specialia zeme rozem, tada iberiau zuvu kaulu miltu. ar siemt netrest? is manes tokia "rozininke" kad blush2.gif na bet taip noriu tokio didziulio "sabakstyninio" rozyno salia terasos... dabartines susodinau apie 1 m atstumais, tai taip nykokai atrodo, ale turbut pirmais metais nera ko noret vesliu krumu... tik vis kirba mintis kokia sliauziancia ikist i tarpus. kazi ar labai blogai butu? dar domina tas "po kojom" vijoklinei sodinimas, kokiu mazdaug atstumu tada galima sodint, ar nieko jei visai salia vijoklines?
Atsakyti
QUOTE(mazycius @ 2013 05 27, 17:00)
Sveik, zemiete siaip pas mus nera  ju toks  platus pasirinkimas tu roziu,seniau nors Latvai atvaziuodavo.
Jei skaitote rusiskai,man labai patinka si enciklopedija:
Dole vita http://www.rosebook....olce-vita-plus/ paspaudus nuoroda far nuotrauku,matysite kaip atrodo jusu isrinktos rozes visokiose stadijose
Bella rosa http://www.rosebook....nda/bella-rosa/
Dancing queen http://www.rosebook..../dancing-queen/
Vivian white -nerandu

Oh bigsmile.gif Ačiū labai už nuorodas aciuks.gif
Vis įdomu buvo pasižvalgyti (dar pagal kilmę, metus ir išvedėjo pavardę kažką bandžiau suprasti).. bet vienok įdomiai, nes visai neatpažinau rožių doh.gif Ypač tos Dancing Queen, nes vakar kaip tik turguj užmačiau pražydusią, nu baltai rausva ji, su žaliais parkraščiais ir žiedo forma klasikinė, rožiška, tokia labiau arbatinė (jei gerai įsivaizduoju), jokia ne climbing rose ( http://www.countryga...d=Dancing-Queen ).. Ot ir nusipirk ir žinok, kur ją sodint ir kaip ji augs ax.gif bet labai graži.

Ai, dar vienas vietinis pardavėjas pažadėjo pasidomėti ir gal gauti Knirps'ą ir Leonardo da Vinci.. ačiū temos ligonėms, užkrėtė biggrin.gif

Ai, ir dar Raganėlei norėjau pasakyti.. dėl sodinimo laiku-ne laiku.. Tai, kad šiemet tas "laiku" buvo toks dar su neišėjusiu iššąlu.. biggrin.gif Teoriškai vienaip reikia, bet radot gi augaliuką dabar tongue.gif
O ir jums bus nauja patirtis, sodinti sulapojusį augalą (aš visas tokias sodinau, visos gyvena, tiesiog mano patirtis maža ir paprasta ax.gif ). Galima gi į rožę pažiūrėti kaip į paprastą daugiametį augalą, kurį galima sodinti veik bet kuriuo metu, išskyrus gilią žiemą ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 29 gegužės 2013 - 12:05