Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba II

QUOTE(" voresta " @ 2013 05 08, 08:14)
nepergyvenk, juk niekas neliepia visiškai jų atsisakyti. Tik sumažinti. Šiaurės tautos, juk negauna tų angliavandenių, kai poliarinę žiemą minta tik mėsa ir riebalais, bet neišmiršta?
Juk toje citatoje rašoma- "vien tik baltyminiu maistu"- o juk pas jus bus angliavandenių iš daržovių, riebalų ir baltymų. Tik angliavandenių bus  mažiau.

ai čia brolis mane supainiojo, sako gerai gerai mažinkit angliavandenius būsit laimingesni, nes būsit kvailesni doh.gif susinervinau labai smile.gif

Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 08, 08:14)

juk ten pat rašoma

bet to to sakinio seka žodis TAČIAU lotuliukas.gif
Atsakyti
jau spaudžia- būkit kaip visi, ėskit toliau krakmolą ir badykitės biggrin.gif .
Nepasiduokit, gilinkitės į tas visas subtilybes ir greit išmoksit atsikirsti.
Atsakyti
QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 05 08, 09:00)
Labas rytas

gal galit man paaiškint arba paneigt?

"Kai maiste yra mažai arba visai nėra angliavandenių, dažnai pastebimi ilgalaikiai efektai – sumažėjęs atletiškumas, žala smegenims, nefrotoksikacija. Smegenys gali įsisavinti tik angliavandenius, o baltymų gali nepakakti angliavandenių gamybai. Be to, mintant vien tik baltyminiu maistu organizmas aminorūgštis verčia angliavandeniais, ir šio proceso metu pasigamina daug amonio, kurį organizmas perdirba į šlapalą. Tačiau per ilgesnį laiką perteklinis amonio kiekis pakenkia žmogaus organizmui."

šaltinis http://lt.wikipedia....Angliavandeniai

Paleo nėra low carb (mažai angliavandenių) turinti dieta. Tai nėra išimtinai baltyminė (high-protein) dieta. Taip gali nutikti, jei valgysim vien vištienos krūtinėlę tris kartus dienoje, tačiau kaip Whole9 kūrėjai sakė, jei pagrinde valgai liesą mėsą ir salotas, tuomet tu visai nesi paleo ir nesupranti, kas tai yra (aš čia perfrazuoju, nes tiksliai neprisimenu). Bet kokios daržovės turi angliavandenių, tik vienos daugiau, kitos mažiau. Nereikia angliavandenių bijoti ar jų atsisakyti visai. Lygiai taip pat nereikia bijoti riebalų. Smegenims iš tiesų tinka tik gliukozė, kurią organizmui paprasčiausia pasiimti iš angliavandenių. Tačiau organizmas sugeba gliukozę pasiversti iš kitų medžiagų, pvz. baltymų ar susikaupusių riebaliukų. Valgant vien liesą baltyminį maistą organizmas tikrai pavargsta jį perdirbti į gliukozę ir amonio kiekis gali pakenkti, tačiau tinkamam amonio apdirbimui taip pat reikalingi ir riebalai bei angliavandeniai. Paleo dietoje tų angliavandenių ir riebalų YRA. Tinkamai apdirbant baltymus ir gaminant amonį, organizmas sugeba jį pašalinti.
Inuitu (čia eskimai), galėdami maitintis tik triušiais (nes pas juos niekas daugiau neauga), patirdavo "rabbit starvation" (triušių badas), nes triušių/zuikų mėsa liesa. Jie jausdavosi pavargę, nusilpę, netekdavo svorio - taip nutikdavo dėl baltymų pertekliaus ir nepakankamo kitų maistinių medžiagų (riebalų, angliavandenių) kiekio. Kitais metų laikais, valgydami riebalus ir baltymus ir minimalų kiekį angliavandenių, jie kuo puikiausiai gyvendavo ir jausdavosi.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Gal reiks pabandyt kada ta vaniles aromata. Dabar kepiniu saldziu dar vengsiu bent kelis menesius, labai retom progom bus, nes saiko vis dar nera tokiem dalykam plius reikia susitvarkyt sveikata schmoll.gif
Na wikipedia nera pats tinkamiausias saltinis tokio pobudzio informacijai ieskot g.gif
O cia sakinis is to pacio saltinio, paimto pries jusu citata:

Žmogaus maiste angliavandeniai nėra būtini, nes organizme baltymai gali būti verčiami angliavandeniais. Kai kurių žmonių dietoje angliavandenių kiekis artimas 0 %, bet jie išlieka sveiki. Tačiau angliavandenių įsisavinimui reikia mažiau vandens nei baltymų ar riebalų įsisavinimui, todėl jie išlieka svarbiu energijos šaltiniu.

Informacija priestarauja pati sau g.gif Nebutini, o bet taciau..

Manau zalingiausia yra low fat/no fat dieta 4u.gif Plius kai valgiau tik vaisius ir darzoves, man atmintis tai dar ne taip slubavo. Net pamirsdavau, ka pries tai puslapyje paskaiciau doh.gif Sunku susikaupt doh.gif

Atsiras visada "protingesniu" patart. Ypac tu, kurie isvis jokiu sveikatos bedu neturi, net nebuvo su tuo susidure, tad uzsiauginkit stora oda Doroteja, tiek jums, tiek vyrui jos reikes 4u.gif

Oi kokios jus greitos, kol rasiau, aplenket visos blush2.gif doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egliukasz: 08 gegužės 2013 - 08:34
Sveikos, o as pasimetime esu -ka valgyt g.gif jau kokia savaite nuo Dukano persokau ant Paleo principu, t.y. -pasikepu kazka ant kokosu aliejaus, valgau kiauliena, i kiausiniene lasinuku isidedu, valgau kasdien darzoves (dukane galima ne kasdien)...ir sustojes svoris, o taip noris dar atsikratyt blush2.gif g.gif

Beje, ar jum pasikeite miegas ir kaip? As vakarais luztu kuo anksciausia, miegu daug giliau, ir sapnuot pradejau visokias nesamones -katastrofas pvz. ir pan doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 08, 09:32)
Atsiras visada "protingesniu" patart. Ypac tu, kurie isvis jokiu sveikatos bedu neturi, net nebuvo su tuo susidure, tad uzsiauginkit stora oda Doroteja, tiek jums, tiek vyrui jos reikes 4u.gif

Va va, visada tų gudruolių atsiras, kurie tik kritikuoti sugeba. Aš tokiu atveju sakau: "Okay, jūs darykit savaip, aš darysiu savaip, žiūrėsim, kas iš to gausis" biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 05 08, 09:36)
Sveikos, o as pasimetime esu -ka valgyt g.gif jau kokia savaite nuo Dukano persokau ant Paleo principu, t.y. -pasikepu kazka ant kokosu aliejaus, valgau kiauliena, i kiausiniene lasinuku isidedu, valgau kasdien darzoves (dukane galima ne kasdien)...ir sustojes svoris, o taip noris dar atsikratyt  blush2.gif  g.gif

Beje, ar jum pasikeite miegas ir kaip? As vakarais luztu kuo anksciausia, miegu daug giliau, ir sapnuot pradejau visokias nesamones -katastrofas pvz. ir pan  doh.gif

Mhm, miegas iš tiesų pasikeičia. Pirmą savaitę dar gali kamuoti sunkūs sapnai, po to turėtų pasikeisti miegas ir ramesnis bus. O šiaip, gal prieš miegą valgote? Na, nes sapnai kamuoja esant negilaus miego stadijai, o negilus miegas būna, kai organizmas negali nurimti, pvz., virškindamas maistą.
Man irgi ilgą laiką košmarai sapnuodavosi, kol pastebėjau, jog aš varškę vakarienei valgau, o organizmui po to laaaabai negera būna biggrin.gif

O jūs kasdien sveriatės? Nenorit mesti tų svarstyklių? Arba kartą per savaitę tik svertis? Nes labai nemotyvuoja tas nemažėjantis skaičius smile.gif
Valgot tris kartus dienoj? Nepersivalgot, bet ir valgot pakankamai? Nepiktnaudžiaujat vaisiais ar riešutais? Sėlenas dar valgot?
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 08, 09:36)
Sveikos, o as pasimetime esu -ka valgyt g.gif jau kokia savaite nuo Dukano persokau ant Paleo principu, t.y. -pasikepu kazka ant kokosu aliejaus, valgau kiauliena, i kiausiniene lasinuku isidedu, valgau kasdien darzoves (dukane galima ne kasdien)...ir sustojes svoris, o taip noris dar atsikratyt  blush2.gif  g.gif

Beje, ar jum pasikeite miegas ir kaip? As vakarais luztu kuo anksciausia, miegu daug giliau, ir sapnuot pradejau visokias nesamones -katastrofas pvz. ir pan  doh.gif

Sveika 4u.gif Kadangi man aktualu svorio numetimas, tai po savaites valgymo Paleo man jis nukrito tik 6 ir 7 dienom, 2 kg. Iki tol stovejo, nes tiesiog jauciaus sunkesne, organizmas persitvarkinejo matyt 4u.gif O po to susigriesinau su gimtadieniu doh.gif Bet svoris pasiliko tiek, kiek nukrites 4u.gif Nepriaugau bent jau biggrin.gif Taip kad kantrybes, ne per diena privalgem, ne per diena ir numesim 4u.gif As miegu visada gerai, nes mano darbas isbalansuoja mane - ir autobuse randu laiko pasnaust y darba vaziuojant, ir per pertraukas darbe doh.gif biggrin.gif Svarbiausia manau daryt tinkamus tarpus tarp mitybos, nes mesyte ir kiausiniai vistiek virskinasi ilgiau 4u.gif Man sutarsius du kiausinius su sonine pusryciams, pietums pakanka lengvo patiekaliuko, o jau vakarienei pasilepinu, bet butinai 3 valandos pries miega, kad apsivirskint spetu. Kaip sakant nepasiduokit, ilgiau pabandykit, organizmui reikia duoti laiko apsiprast su naujovem 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 08, 08:43)

O šiaip, gal prieš miegą valgote?

O jūs kasdien sveriatės? Nenorit mesti tų svarstyklių? Arba kartą per savaitę tik svertis? Nes labai nemotyvuoja tas nemažėjantis skaičius smile.gif

Valgot tris kartus dienoj? Nepersivalgot, bet ir valgot pakankamai? Nepiktnaudžiaujat vaisiais ar riešutais? Sėlenas dar valgot?

ne, neturiu iprocio isvis vakarais valgyt, mano paskutinis maistas buna 18-veliausia 19 val, o uzmiegu as 23 val (luzciau dabar daug anksciau, bet vaikas mano totalus peledziukas, velai uzmiega doh.gif )

aha, sveriuos paprastai kasdien, svarstykliu neismesiu tikrai biggrin.gif bet kad tas svoris man stovi jau antra savaite turbut, turiu lentele ( biggrin.gif ), tai tarkim per dvi savaites esu numetus 600-700 gr tik, gal atrodys kad cia nemazai, bet buvau nusiteikus su Dukanu i savaite tiek numest biggrin.gif siaip tegul krenta ir po tiek, svarbu nukrenta, bet dabar bijau kad sustos isvis. O gal kol organizmas prisitaikys g.gif

Valgau paprastai 4 kartus...nes pusryciam valgydavau visada varske su selenom (dabar jau nebevalgysiu), bet man tai nebudavo sotu, tad po poros val vel eidavau valgyt blush2.gif riesutu nevalgau, vaisiu kol kas irgi....
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 08, 08:24)
jau spaudžia- būkit kaip visi, ėskit toliau krakmolą ir badykitės  biggrin.gif .
Nepasiduokit, gilinkitės į tas visas subtilybes ir greit išmoksit atsikirsti.

drinks_cheers.gif nepasiduodu geriau atbėgu pas jus stiprybės ir patarimų pasisemt blush2.gif matau, kad MB reikia mažesnių dozių insulino kai valgo pagal mano nurodymus tai džiugina ir neleidžia pasiduot

QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 08, 08:32)

Oi kokios jus greitos, kol rasiau, aplenket visos blush2.gif  doh.gif  biggrin.gif

taip taip visad tų protinguolių atsiranda smile.gif sakiau kad savaitgalį buvom sutiklę ale pradedančių vegetarų lotuliukas.gif gal mėnesį nevalgo mėsos numetė kažkiek kg ir kaip super atrodau. Nieko aš nesakiau, tik pagalvojau, kad kol turi rezervą 30 metų kauptą gal ir super viskas, o kas bus tada kai tikslą pasieksi ir atrofuosies toliau? grįši turbūt atgal prie įprastos mitybos, o su ja ir numesti kg grįš g.gif

QUOTE(Elata @ 2013 05 08, 08:43)
Va va, visada tų gudruolių atsiras, kurie tik kritikuoti sugeba. Aš tokiu atveju sakau: "Okay, jūs darykit savaip, aš darysiu savaip, žiūrėsim, kas iš to gausis" biggrin.gif

labai sveikas požiūris thumbup.gif

Mano mažius kapoja kokosų sviestą kaip didžiausią skanėstą wub.gif ir man neduoda prie kavutės pasilepint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 08, 08:48)
Kaip sakant nepasiduokit, ilgiau pabandykit, organizmui reikia duoti laiko apsiprast su naujovem 4u.gif

taiva kad nelabai cia man naujove, riebalu daugiau tik pridejau..jeigu nuo iprasto valgymo su gausybe angliavandeniu pereitum ant Paleo, tai turbut kristu greitai, o kadangi as jau nuo kovo menesio panasiai maitinuos, tai uztai cia taip... g.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 08, 09:51)
ne, neturiu iprocio isvis vakarais valgyt, mano paskutinis maistas buna 18-veliausia 19 val, o uzmiegu as 23 val (luzciau dabar daug anksciau, bet vaikas mano totalus peledziukas, velai uzmiega doh.gif )

aha, sveriuos paprastai kasdien, svarstykliu neismesiu tikrai  biggrin.gif bet kad tas svoris man stovi jau antra savaite turbut, turiu lentele ( biggrin.gif ), tai tarkim per dvi savaites esu numetus 600-700 gr tik, gal atrodys kad cia nemazai, bet buvau nusiteikus su Dukanu i savaite tiek numest biggrin.gif siaip tegul krenta ir po tiek, svarbu nukrenta, bet dabar bijau kad sustos isvis. O gal kol organizmas prisitaikys  g.gif

Valgau paprastai 4 kartus...nes pusryciam valgydavau visada varske su selenom (dabar jau nebevalgysiu), bet man tai nebudavo sotu, tad po poros val vel eidavau valgyt blush2.gif riesutu nevalgau, vaisiu kol kas irgi....

Ne ne, išmest tai neišmeskit biggrin.gif aš namie turiu trejas svarstykles ir darbe dar vienas biggrin.gif Aš jas laikau tiesiog biggrin.gif
Aš suprantu, kad svorio numesti norisi greitai. Čia ir dabar. Bet nebus taip, kad "šiandien nusprendžiau numesti 2 kg. Kriskit, kilogramai", o kilogramai ims ir nukris. Jausdamas stresą, įtampą, organizmas už tų papildomų kilogramų laikosi ir nenori paleisti. Pirmomis naujos mitybos dienomis organizmui gali būti streso, todėl jis tų kilogramų ir nepaleis. Be to, daug prisideda ir tinkamas/pakankamas miegas, streso nebuvimas darbe ar namie. Žodžiu, nepergyvenkite, tie kilogramai tikrai nukris, tik gal ne per savaitę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 08, 09:43)

drinks_cheers.gif Is tikruju baisiai demotyvuojantis dalykas yra. Ypac, jeigu sportuoji, tai svoris net nesikeicia, nes raumenys sunkesni daros. As megstu matuotis apimtis karta per menesy ir tiek. Zinau, kad viska darau del sveikatos, man tai pirmenybe. O jei grauziamasi del kiekvieno patiekaliuko su riebalais, kad nenukris niekas, nesimegaujama maistu, tai taip labai negerai. Man Paleo tikras issigelbejimas, nes kiausinio vieno nepraryciau, o su lasinukais, sonine labai skanu biggrin.gif
Beje, apie low fat dietas. Laikiausi kiausiniu dietos. Meniu buvo toks - puse apelsino ar greipfruto, pora virtu ar sausai keptu kiausiniu, pietums vaisiai ar salotos, vakarienei sausai keptas mesos gabalas. Per 4-5 dienas nebuvau net wc, pilvas buvo ispustas, is burnos kvapas kaip acetono, slapimo irgi baisus doh.gif O cia atsikelus ryte is skrandzio jokio kvapo, galeciau net dantu nevalyt biggrin.gif
Taip kad tikrai planuoju pasilikt, o jei pavyks nuo tiroksino nulipt su siuo gyvenimo budu, tai isvis busiu laiminga thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 05 08, 09:54)
taiva kad nelabai cia man naujove, riebalu daugiau tik pridejau..jeigu nuo iprasto valgymo su gausybe angliavandeniu pereitum ant Paleo, tai turbut kristu greitai, o kadangi as jau nuo kovo menesio panasiai maitinuos, tai uztai cia taip... g.gif

Na as perejau nuo vaisiu ir darzoviu tikrai, angliavandeniu pas mane buvo ir taip maksimum 100-150 g per diena 4u.gif Cia su visom duonom, pupom ir t.t. 4u.gif

Atsakyti