Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba II

QUOTE(Elata @ 2013 05 07, 20:24)
Okay, be panikos biggrin.gif Daugiau tais bananais nepiktnaudžiaukit ir viskas bus ok smile.gif Šiaip patys whole9 sako, kad relax, mes iš jūsų tobulumo nesitikim, darykit kaip galit geriausiai ir nestresuokit, jei tobulai neišeis smile.gif

Ačiū! Tikrai buvau sunerimus. Ir kas man užplaukė! doh.gif Šiaip aš mėnesiais tų bananų nevalgau, buvę nebuvę man jie - o čia šnai, blynų vaizdai ryte, bananų kekė iš pardės į mano krepšį vakare, makt trijų ir nebėra! lotuliukas.gif
Bet tikrai tikiuosi, per ateinančias dvidešimt tris whole dienas tokių bajerių bananai man nebeiškrės.
P.S. Šiaip, įdomu, kad jie(forume) bananų blynelius vadina SWYPO maistu. Nes neva neatpranti nuo įpročio valgyti blynus kuriuos iš paprastų miltų būdavo kadaise gaminiesi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kalastaja: 07 gegužės 2013 - 21:20
Sveikos, trečiuose namučiuose 4u.gif Kaip greitai lekia tie puslapiai ir pokalbiai vis naudingesni. Čia visos, rodos, kaip senos pažįstamos. O Elatai pagarba už tokius išsamius ir nuoširdžius išdėstymus thumbup.gif Nuo šios dienos pradėjau rimtai-paleolietiškai maitintis, manau, kad pavyks smile.gif Kažklas minėjo, kad reikia grįžinėti atgal ir skaitinėti, aš nusikopinu man reikalingą informaciją ir tada paprasčiau susigaudyti savuose raštuose.
Ar perkate paukštienos kepenėles? Man atrodo, kad jos mažai vertingos, jaunų broilerių, taip kaip ir krūtinėlė. Bet pasirinkimas menkas, geriau jau turbūt jaunas jautukas. Vorestai tik galima baltai pavydėt, kuri palėpes prikabinėjusi deficitais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 07, 22:19)
Ačiū! Tikrai buvau sunerimus. Ir kas man užplaukė!  doh.gif Šiaip aš mėnesiais tų bananų nevalgau, buvę nebuvę man jie - o čia šnai, blynų vaizdai ryte, bananų kekė iš pardės į mano krepšį vakare, makt trijų ir nebėra!  lotuliukas.gif
Bet tikrai tikiuosi, per ateinančias dvidešimt tris whole dienas tokių bajerių bananai man nebeiškrės. 
P.S. Šiaip, įdomu, kad jie(forume) bananų blynelius vadina SWYPO maistu. Nes neva neatpranti nuo įpročio valgyti blynus kuriuos iš paprastų miltų būdavo kadaise gaminiesi.

joa, jie daug ką SWYPO vadina. Mes kažkada su Sedindriuke pašnekėjom, kad tas SWYPO tai visiems skirtingai iš tiesų. Na, aš pvz., gyvenime nevalgau tokio dalyko kaip tortiljos (na, tie kukurūzų dubeniukai US kur populiarūs), tad jei pasidarysiu per whole30, man tai nebus SWYPO, o tiesiog vienas iš patiekalų. Tuo tarpu eiliniam amerikiečiui (ar lotynų amerikiečiui) tos tortiljos gali būti comfort food, valgomas šešis kartus per savaitę, tai jis jas darysis iš paleo produktų, o smegenys tikėsis to įprastinio skonio, jo negaus, bus nusivylimas, tad jam čia jau SWYPO. Nu žodžiu, šiaip pamąstymas biggrin.gif

P.S., kas nežinot, SWYPO - sex with your pants on (liet. seksas nenusimovus kelnių) biggrin.gif Kai iš leistinų paleo produktų gaminiesi įprastinius patiekalus, kaip kad keksiukus ar duoną ar lietinius, tikėdamasis įprastinio skonio (nes smegenys įpratusios gauti atitinkamą malonumo pojūtį po tam tikrų patiekalų, ypač desertų). Ir save apgaudinėji, nes skonis ne toks, o lyg ir valgai tuos patiekalus, kurie gal ir kalti dėl sveikatos ar svorio problemų. Užtat ir sakoma, kad verčiau ne bandyti įprastinės dietos dalis pakeisti paleo dalimis (duoną - paleo duona, miltinius blynus - kokoso blynais ir t.t.), bet pakeisti požiūrį į mitybą ir rinktis kitus produktus, tokius kaip mėsą, žuvį, daržoves.

Ir, mergaitės, žinokit man tikrai nesunku atsakyti į klausimus, sorry, kad gal atrodo, jog piktai kartais atsakau, bet ten daugiau nuostaba būna biggrin.gif
Bandžiau kažkada į blog'ą parašyti keletą įrašų apie riebalus ir angliavandenius, pieno produktus. Bet pradėdavau rašyt ir įpusėjus susivokdavau, kad nu gi niekas neskaitys, niekam nebus įdomu, dar ateis minia internetinių trolių ir iškritikuos mano blogą. Ai, geriau, nereik biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 07 gegužės 2013 - 22:02
Elata tik rasyk, protingi zmones atsirinks,o troliai ar kiti klounai kaip sakant atvaziuos su cirku, ir isvaziuos biggrin.gif
4u.gif 4u.gif
voresta, o jau augintinio grazumas wub.gif Viskas, losiu euromillionus rytoj, jei laimiu pinigus - susidedu daiktus su MB ir traukiam ukininkaut biggrin.gif Ner cia ko svetimiems nugaru lenkt savo biggrin.gif
As ryt dirbu nuo 6 ryto iki 2 dienos, 4 ryto kelsiuos, galvojau, ka cia pusryciams pasidaryt, kad y darba ysidet. Ir gaminsiu ydarytus kiausinius biggrin.gif su trupuciu sviestuko, lasinuku gabaliuku, prieskoniu ir salotu lapais apdeliosiu smile.gif O pietus ir vakariene pavalgysiu jau gryzus, bus geriau taip rolleyes.gif Vis dar tampo skrandy, uj tie miltai doh.gif Va ir bus man doh.gif
Atsakyti
As irgi ryt losiu, ciuosim kartu i uki biggrin.gif

Cia gerai su tuo SWYPO, reikia kazkaip susitvarkyt smegenine...am...visom prasmem biggrin.gif
Atsakyti
blyneliu as siaip nevalgau ir nesiilgiu, nors vaikystej mama kepdavo vos ne kiekviena ryta. taigi ne SWYPO blyneliai man. dabar net negaliu sugalvot, kad man butu tas swypo, hmmm...
Papildyta:
vienintelis budas, kuri sumasciau, kaip panaudoti Smirnoff likuti:
user posted image
imeciau 6 ar 7 vaniles ankstis, dabar metus lauksiu ekstrakto.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 05 07, 23:51)
blyneliu as siaip nevalgau ir nesiilgiu, nors vaikystej mama kepdavo vos ne kiekviena ryta. taigi ne SWYPO blyneliai man. dabar net negaliu sugalvot, kad man butu tas swypo, hmmm...
Papildyta:
vienintelis budas, kuri sumasciau, kaip panaudoti Smirnoff likuti:
user posted image
imeciau 6 ar 7 vaniles ankstis, dabar metus lauksiu ekstrakto.

thumbup.gif drinks_cheers.gif

Po poros mėnesių jau galėsi kvepinti biggrin.gif Aš tai saviškiam ektraktui naudojau pačią pigiausią degtinę. Nuvažiavau į Sanitex'ą ir urmu Žento degtinės užsipirkau biggrin.gif biggrin.gif Buvo puiki Kalėdinė dovana draugėms biggrin.gif
Šiandien draugas kavinėj kokias dešimt minučių spoksojo į vieną indelį prie kasos, galiausiai man sako: kas čia per pagaliai? biggrin.gif Sakau: vanilės ankštys biggrin.gif Tai jam tokia naujiena buvo. Man tik labai įdomu, kaip jis galvojo, ta vanilė atsiranda.
Atsakyti
Nu jus ir pavarot doh.gif biggrin.gif Ysijungiu tema ir tik ziu degtines butelis prie kalbu apie SWYPO biggrin.gif Tokio jau kokosu pienu nepakeistum biggrin.gif Juokauju, as alkoholio neragavus jau apie pora trejeta meteliu, bet labai ydomu, kas cia galutiniam variante gausis?Kam naudojamas tas skystis bus? blink.gif Pirma karta matau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 08, 00:05)
Nu jus ir pavarot doh.gif  biggrin.gif Ysijungiu tema ir tik ziu degtines butelis prie kalbu apie SWYPO biggrin.gif Tokio jau kokosu pienu nepakeistum biggrin.gif Juokauju, as alkoholio neragavus jau apie pora trejeta meteliu, bet labai ydomu, kas cia galutiniam variante gausis?Kam naudojamas tas skystis bus? blink.gif Pirma karta matau bigsmile.gif

Vanilės ekstraktas bus smile.gif Naudojamas kepiniams, suteikia vanilės skonį ir kvapą smile.gif Aš kaskart kepdama naiviai viliuosi, kad alkoholis išgaruoja ir mano kepiniuose jokio alkoholio nebelieka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 08, 00:11)
Vanilės ekstraktas bus smile.gif Naudojamas kepiniams, suteikia vanilės skonį ir kvapą smile.gif Aš kaskart kepdama naiviai viliuosi, kad alkoholis išgaruoja ir mano kepiniuose jokio alkoholio nebelieka biggrin.gif

Kiek zinau, tai ir isgaruoja. Vienas giminaitis verda labai skania zuviene ant lauzo ir pris baigiant virti, supila puse butelio degtines ir dar su degancia malka pamaiso biggrin.gif apsivalgyt gali ir tikrai kad neapgirsti nuo tokios sriubytes schmoll.gif
Atsakyti
Labas rytas

gal galit man paaiškint arba paneigt?

"Kai maiste yra mažai arba visai nėra angliavandenių, dažnai pastebimi ilgalaikiai efektai – sumažėjęs atletiškumas, žala smegenims, nefrotoksikacija. Smegenys gali įsisavinti tik angliavandenius, o baltymų gali nepakakti angliavandenių gamybai. Be to, mintant vien tik baltyminiu maistu organizmas aminorūgštis verčia angliavandeniais, ir šio proceso metu pasigamina daug amonio, kurį organizmas perdirba į šlapalą. Tačiau per ilgesnį laiką perteklinis amonio kiekis pakenkia žmogaus organizmui."

šaltinis http://lt.wikipedia....Angliavandeniai
Atsakyti
nepergyvenk, juk niekas neliepia visiškai jų atsisakyti. Tik sumažinti. Šiaurės tautos, juk negauna tų angliavandenių, kai poliarinę žiemą minta tik mėsa ir riebalais, bet neišmiršta?
Juk toje citatoje rašoma- "vien tik baltyminiu maistu"- o juk pas jus bus angliavandenių iš daržovių, riebalų ir baltymų. Tik angliavandenių bus mažiau.

juk ten pat rašoma
Žmogaus maiste angliavandeniai nėra būtini, nes organizme baltymai gali būti verčiami angliavandeniais. Kai kurių žmonių dietoje angliavandenių kiekis artimas 0 %, bet jie išlieka sveiki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 08 gegužės 2013 - 08:17