QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 07, 22:19)
Ačiū! Tikrai buvau sunerimus. Ir kas man užplaukė!
Šiaip aš mėnesiais tų bananų nevalgau, buvę nebuvę man jie - o čia šnai, blynų vaizdai ryte, bananų kekė iš pardės į mano krepšį vakare, makt trijų ir nebėra!
Bet tikrai tikiuosi, per ateinančias dvidešimt tris whole dienas tokių bajerių bananai man nebeiškrės.
P.S. Šiaip, įdomu, kad jie(forume) bananų blynelius vadina SWYPO maistu. Nes neva neatpranti nuo įpročio valgyti blynus kuriuos iš paprastų miltų būdavo kadaise gaminiesi.
joa, jie daug ką SWYPO vadina. Mes kažkada su Sedindriuke pašnekėjom, kad tas SWYPO tai visiems skirtingai iš tiesų. Na, aš pvz., gyvenime nevalgau tokio dalyko kaip tortiljos (na, tie kukurūzų dubeniukai US kur populiarūs), tad jei pasidarysiu per whole30, man tai nebus SWYPO, o tiesiog vienas iš patiekalų. Tuo tarpu eiliniam amerikiečiui (ar lotynų amerikiečiui) tos tortiljos gali būti comfort food, valgomas šešis kartus per savaitę, tai jis jas darysis iš paleo produktų, o smegenys tikėsis to įprastinio skonio, jo negaus, bus nusivylimas, tad jam čia jau SWYPO. Nu žodžiu, šiaip pamąstymas
P.S., kas nežinot, SWYPO - sex with your pants on (liet. seksas nenusimovus kelnių)
Kai iš leistinų paleo produktų gaminiesi įprastinius patiekalus, kaip kad keksiukus ar duoną ar lietinius, tikėdamasis įprastinio skonio (nes smegenys įpratusios gauti atitinkamą malonumo pojūtį po tam tikrų patiekalų, ypač desertų). Ir save apgaudinėji, nes skonis ne toks, o lyg ir valgai tuos patiekalus, kurie gal ir kalti dėl sveikatos ar svorio problemų. Užtat ir sakoma, kad verčiau ne bandyti įprastinės dietos dalis pakeisti paleo dalimis (duoną - paleo duona, miltinius blynus - kokoso blynais ir t.t.), bet pakeisti požiūrį į mitybą ir rinktis kitus produktus, tokius kaip mėsą, žuvį, daržoves.
Ir, mergaitės, žinokit man tikrai nesunku atsakyti į klausimus, sorry, kad gal atrodo, jog piktai kartais atsakau, bet ten daugiau nuostaba būna
Bandžiau kažkada į blog'ą parašyti keletą įrašų apie riebalus ir angliavandenius, pieno produktus. Bet pradėdavau rašyt ir įpusėjus susivokdavau, kad nu gi niekas neskaitys, niekam nebus įdomu, dar ateis minia internetinių trolių ir iškritikuos mano blogą. Ai, geriau, nereik