na, pas mane niekad nebuvo problemų su pieno produktais, tai ir nemaniau, kad jų reikia atsisakyti.
Sinusitą tai tik kartą, prieš 20 metų turėjau, daugiau ne. Sloga pasitaikydavo, bet kai atradau arbatmedžio aliejų, tai daugiau 3 dienų nesitęsia ir baigiasi be snargliavimosi.
O dabar, per pusantrų metų tai ir sloga tik sykį bebuvo apsireiškus.
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 14, 22:06)
Reikėjo pasiguosti- būč patarus arbatmedžio aliejaus inhaliacijas, būtum be antibiotikų apsiėjusi. Išbandyta, sloga net neišsivysto. Tačiau ir dabar dar gali darytis, sinusus pravalys.
sinusitas- grybelių, pelėsių sinusų ertmėse išbujojimo pasekmė, tad tie antibiotikai lyg ir gydo, tačiau tik laikinai. Paleo mityba leis sinusams galutinai išsivalyti visam laikui, nes ši mityba kartu ir priešgrybelinė
Kai aš perėjau į šią mitybą- porą mėn tirštas sekretas tekėjo iš sinusų į gerklę krenkščiau ir spjaudžiaus po pusmečio pasikartojo, tačiau jau trumpiau. Daugiau nieko- nei slogos nei gerklės skausmų. Spėju, kažkas iš sinusų išsinešdino.
sinusitas- grybelių, pelėsių sinusų ertmėse išbujojimo pasekmė, tad tie antibiotikai lyg ir gydo, tačiau tik laikinai. Paleo mityba leis sinusams galutinai išsivalyti visam laikui, nes ši mityba kartu ir priešgrybelinė
Kai aš perėjau į šią mitybą- porą mėn tirštas sekretas tekėjo iš sinusų į gerklę krenkščiau ir spjaudžiaus po pusmečio pasikartojo, tačiau jau trumpiau. Daugiau nieko- nei slogos nei gerklės skausmų. Spėju, kažkas iš sinusų išsinešdino.
turiu as ta arbatmedi, pagarinu kartais ziema kambary, kur vaikai miega. Tai reikes ir man paciai dabar griebtis, kad vel sloga nesikomplikuotu jau dabar bijau po paskutinio karto
tai gal cia man irgi toks "valymasis" nes nu kazkaip keista, turetu kaip tik stipret organizmas, o cia -prie normalios mitybos nesirgdavau, o dabar bac ...
matai, kažkaip susikaupusias organizme atliekas reikia utilizuoti. Jei nustoji gadinti maistą, nevalgai netinkamo, tų atliekų nebelieka ir jų nebereikia išvedinėti pro visus galus. Tada nustoji sirgti. Tačiau dabar dar reikia atsikratyti jau iš anksčiau sukauptų. Yra teorija, kad atliekos patalpinamas į riebalų sankaupas
http://www.sveikata....ja-nutukima-430
tai dabar tavo svoris tirpsta, atliekos atsipalaiduoja ir keliauja perdirbimui bei pašalinimui. O šalinama gali būti per bet kur. Tad nereikia svorio mesti staigiai, kad organizmas spėtų susitvarkyti su jau esamomis, ir apriboti naujų patekimą. Todėl ir reikėtų valgyti tik tinkamą maistą. Kantrybės.
http://www.sveikata....ja-nutukima-430
tai dabar tavo svoris tirpsta, atliekos atsipalaiduoja ir keliauja perdirbimui bei pašalinimui. O šalinama gali būti per bet kur. Tad nereikia svorio mesti staigiai, kad organizmas spėtų susitvarkyti su jau esamomis, ir apriboti naujų patekimą. Todėl ir reikėtų valgyti tik tinkamą maistą. Kantrybės.
Del svorio, tai nelabai man jis krenta, per paskutine savaite -200 gr per paskutines dvi -1 kg bet ten dar biski dukano laikiaus...noreciau kad kristu labiau, bet yra kaip yra
Labas rytas, man dabar per dvi savaites nukrenta 1 kg. Gal ir gerai, oda speja trauktis.
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 15, 08:29)
Labas rytas, man dabar per dvi savaites nukrenta 1 kg. Gal ir gerai, oda speja trauktis.
super, tiktu ir man toks kritimas o kiek dabar sveriat?
Labas rytas,
šiaip sugalvojau, kad geriau prisiduosiu, bus motyvas didesnis.
Whole30 prasideda (tam tarpe su sviestu draugausiu, kol pabaigsiu; per visas w30 a6 jį naudojau; dabar liko pusė pokelio, o paskui nepirksiu).
Pusryčiai: du kiaušiniai ghee kepta, su špinatų sauja, keli migdolai. Valgyta su sviestu užsikandant.
Užkandžiams: skaitinėsiu knygą ISFW. Myliu ją, taip fainai rašo ir ir taip gerai prisiminti iš naujo (kai kurios vietos atrodo lyg neskaitytos), bet dabar su markeriu žymiuos, kas man patinka )
Ne dėl svorio absoliučiai w30. Dėl emocinės būsenos, kontrolės,... griežtos kontrolės.
Gražios dienos!
Papildyta:
O va svarstyklės visų dietų juk pagrindas... wtf (= what a fly!)? praranda žmogeliai per dietas vandenius iš raumenų ir tiek. ir jau džiaugias puskiliu nukritusiu..kitam jį numest užtenka į wc nueit..
Taip ir yra, kad reikia žiūrėt veidrodžio - rūbai kaip krenta, kaip gula ant kūno, vizualiai kūnas, kaip traukias, nes su paleo tai riebalinį sluoksnį tirpdini, o ne optine apgaule vandens išstūmimu iš raumenų užsiimama. Bet tu papasakok kam nors kad svarstykles mestų pro langą... įpratę visi prie skaičiukų.
šiaip sugalvojau, kad geriau prisiduosiu, bus motyvas didesnis.
Whole30 prasideda (tam tarpe su sviestu draugausiu, kol pabaigsiu; per visas w30 a6 jį naudojau; dabar liko pusė pokelio, o paskui nepirksiu).
Pusryčiai: du kiaušiniai ghee kepta, su špinatų sauja, keli migdolai. Valgyta su sviestu užsikandant.
Užkandžiams: skaitinėsiu knygą ISFW. Myliu ją, taip fainai rašo ir ir taip gerai prisiminti iš naujo (kai kurios vietos atrodo lyg neskaitytos), bet dabar su markeriu žymiuos, kas man patinka )
Ne dėl svorio absoliučiai w30. Dėl emocinės būsenos, kontrolės,... griežtos kontrolės.
Gražios dienos!
Papildyta:
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 15, 07:38)
Mano svorio kaita tai visai nesuprantama - +/- 2 kg aukštyn žemyn keičiasi kelis kartus per dieną. Bet vis mažėja po truputį. Suprantu, kodėl laikantis Whole30 yra reikalavimas svarstykles atiduoti kaimynui. Nes rimtai - ką tie skaičiukai nurodo, kai savijauta gera, kelnės neplyšta
O va svarstyklės visų dietų juk pagrindas... wtf (= what a fly!)? praranda žmogeliai per dietas vandenius iš raumenų ir tiek. ir jau džiaugias puskiliu nukritusiu..kitam jį numest užtenka į wc nueit..
Taip ir yra, kad reikia žiūrėt veidrodžio - rūbai kaip krenta, kaip gula ant kūno, vizualiai kūnas, kaip traukias, nes su paleo tai riebalinį sluoksnį tirpdini, o ne optine apgaule vandens išstūmimu iš raumenų užsiimama. Bet tu papasakok kam nors kad svarstykles mestų pro langą... įpratę visi prie skaičiukų.
Man tai keistumas tame, kad jeigu anskciau krisdavo svoris, tai visu pirma sureaguodavo moteriskas pasididziavimas o dabar ne krust pameciau 6 kg, liemuo apmazejo, kojos, gal kazkiek sedimoji, o va autoritetas kaip D taip D dydzio irgi keista, nes gi ten tai riebalai, ne raumenys
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 15, 09:45)
Bet tu papasakok kam nors kad svarstykles mestų pro langą... įpratę visi prie skaičiukų.
Va, kad ir man pačiai tas įprotis. Aišku, smagu, kai užsilipi, o ten jau dešimtmetį nematyti skaičiukai pasirodo. Bet be skaičiukų irgi - jųk vistiek jaučiu ir matau iš šonų kyšančius dubenkaulius, ir šonkaulius netgi! (aišku kai guliu labiausiai )
Nu bet, vistiek, žiūriu, cukraus daug lengviau yra atsisakyti nei svarstyklių.
Sveikinu su nauju STARTU, Sedindriuke!
labas rytas
nezinau kodel, bet as kava meciau per viena ryta....nebegeriau ir viskas, pora rytu kvapas viliojo, bet kaip tik siandien MB sakiau, kaip gerai kad tos kavos negeriu, ir sleikstulio nebera, nes paskutiniu metu buvo, ir kartumo nebeliko burnoj...kiekviena ryta geriu zalia arbata
inhaliacijs su verdanciu vandeniu?
o mane kaip isbere, visa veida manes niekad neberdavo, nebent pries sirgima pora spuogiuku, o dabar siaubas, visi zandai
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 14, 21:36)
nezinau kodel, bet as kava meciau per viena ryta....nebegeriau ir viskas, pora rytu kvapas viliojo, bet kaip tik siandien MB sakiau, kaip gerai kad tos kavos negeriu, ir sleikstulio nebera, nes paskutiniu metu buvo, ir kartumo nebeliko burnoj...kiekviena ryta geriu zalia arbata
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 14, 22:06)
Reikėjo pasiguosti- būč patarus arbatmedžio aliejaus inhaliacijas,
inhaliacijs su verdanciu vandeniu?
o mane kaip isbere, visa veida manes niekad neberdavo, nebent pries sirgima pora spuogiuku, o dabar siaubas, visi zandai
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 14, 20:36)
Kalastaja, net malonu skaityti As irgi uostineju viska
Man irgi reiktu patarimo, esu priklausoma nuo kavos
Man irgi reiktu patarimo, esu priklausoma nuo kavos
Kai sėdžiu namie, tai liurlinu kavą... baisuma... kenčiu paskui dvi dienas po kavinės dienos... o kuom... o geriant kavos, valgant, pilnas jauties tiesiog, taigi vandeniui vietos nėra..o kai čia pas mus šalta ( o taip aš sustipus, su vilnonėm kojinėm pastoviai būnu) tai vandens nenori gerti.... vakarop jauti kūnas tvinksi... kraujas sutirštėjęs vadinas, širdelė sunkiau dirba, galvoje tvinksėjimas nebemalonus daros (primena man universiteto laikų pavasarius..kiekvienais metais skaudėdavo galvą pavasariais.. įtariu dehidrataciją)... ryte atsikeli, kad ir nakčiai prilurlinęs vandens, akys užtinusios, wc šaukia, o ten palašini tik ... viską pasisavino kūnelis ..... akys ant kaktos lipa - KAIP AŠ TAIP GALĖJAU SAU???
iš vakaro išsitraukiau plastmasinį ąsotį, prisivariau citrinos, imbiero (dar mėtos, agurkai tinka( užsipyliau vandeniu... viskas, dienos metu gersiu, akyse stovės tokie ąsočiai nuolat. Pati ir galvoju prie Elatos prisijungti, ir negerti kavos per whole 30. Jo dabar pat po smakru rymo kavos rytinis puodelis... Bet šiadien tikslas daugiau nebegerti ...
Kalastaja, kokoso daug negerai nebent tik pieną darai iš jų nes tai jau žiū sex with pants gaunas - swypo, nia?
Iš tikro tas startas toks pas mane - nieko naujo.. nes aš ir mintu pagal whole30.. po pirmojo w30 aš net medaus jau minimaliai esu vartojus.. bet visa ko esmė, snackavimas, kuris baigiasi persivalgymu... pieno produktų ... per pusmetį nedaug vartojus. Visokie miltiniai dalykai - nebe mano draugai jau n metų... tokios tad nuodėmės, kurios kartina smegenis. Kava ir.... beje, kavą pusė metų juodą geriu, apie su pienu svajoju Latte.. bet reik braukt, be išvedžiojimų ir kalbėjimų kaip čia kokie kvapai kelėnus lanksto. Tiesiog rytoj tašką dedu - nes dabar per vėlu.