Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba II

QUOTE(" voresta " @ 2013 05 13, 13:43)
jam tabu visi polinesotieji, o jūs duonytę kepat iš jų.

taip ir laikykitės.
Prašom,  mirkant sumažėja fito rūgšties

tai kuo man jį užkišt doh.gif jis visad alkanas, mėsa ir daržovėm nepasisotina doh.gif ir man pačiai kažko trūksta iki pilnos laimės doh.gif straipsniuką atssispauzdinsiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 13, 14:58)
teisingai, jautiena, ši skani soti mityba yra dar ir apsauganti nuo stresų. Maniškis ant pyragų buvo kaip degtukas, tryda, o dabar negaliu atsidžiaugt.  biggrin.gif

aš manau, kad čia pavasaris veikia biggrin.gif toks gražus oras (jeigu ir pas jautiena gražus oras), taip nesinori sėdėt viduj ir dar prie knygų. O mokslo knygos mane visad migdančiai veikdavo biggrin.gif

O dėl riešutų mirkymo tai tiesa. Riešutai ar sėklos, pajutę vandenį, pagalvoja, kad juos čia kažkas pasodino, ir baisiai apsidžiaugia, kad laikas dygti, todėl atsikrato žalingų medžiagų, o vertingos organizmui tampa labiau pasisavinamos. Dar vadinama riešutų aktyvavimu. Buvo kažkada čia juokas žiniasklaidoje kai kažkokia įžymybė, apie savo dietą pasakodamas, nurodė, kad valgo aktyvuotus riešutus, tai internetas mirė iš juoko, kad kas čia per riešutai kaip pokemonai turi aktyvuotis smile.gif
Atsakyti
Nežinau nežinau, jau po savaitės rimtos draugystės su PALEO, galima sakyt Whole30 man nučiuožė 1kg schmoll.gif Ar tai normalu? Bijau netekt ir 100 gramų bigsmile.gif Kodėl, o todėl, kad per 4-5 mėnesius ( spalis- vasaris) netekau 14 kg ir visai neaišku dėl kokių priežasčių. Na virškinimas buvo šiek tiek sutrikęs ir ne pirmą kart, bet taip nenutikdavo. Tai gal dėl to, kad kūnas negauna anglevandenių? Ko dar galima tikėtis? Aš čia atėjau tikrai ne svorio mesti. Lauksiu komentarų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 05 13, 15:05)
tai kuo man jį užkišt doh.gif jis visad alkanas, mėsa ir daržovėm nepasisotina doh.gif ir man pačiai kažko trūksta iki pilnos laimės doh.gif  straipsniuką atssispauzdinsiu thumbup.gif

Riebalais smile.gif Tikrai, pabandykit riebesnę mėsą valgyti, lašinukus, šoninę smile.gif Riebalais greičiau pasisotinama ir ilgesniam laikui.
O šakninių daržovių nebandėt (salierų šaknies, morkų, burokėlių, saldžiųjų bulvių, taip pat moliūgų)? Ten angliavandenių daugiau, tai jie nors kažkiek laimės suteiks biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Faustinata @ 2013 05 13, 15:14)
Nežinau nežinau, jau po savaitės rimtos draugystės su PALEO, galima sakyt Whole30 man nučiuožė 1kg schmoll.gif Ar tai normalu? Bijau netekt ir 100 gramų bigsmile.gif  Kodėl, o todėl, kad per 4-5 mėnesius ( spalis- vasaris) netekau 14 kg ir visai neaišku dėl kokių priežasčių.  Na virškinimas buvo šiek tiek sutrikęs ir ne pirmą kart, bet taip nenutikdavo. Tai gal dėl to, kad kūnas negauna anglevandenių? Ko dar galima tikėtis? Aš čia atėjau tikrai ne svorio mesti. Lauksiu komentarų smile.gif

Jei nenorite svorio mesti, didinkite angliavandenių suvartojimą.
O šiaip tikrinotės sveikatą? Nėra mineralų nepakankamumo, anemijos? Nesijaučiat pavargusi? Gali būti kokio nors maisto produkto netoleravimas. Aš dabar neprisimenu, ar kamuoja jus kokia sveikatos problema, bet gal būtų gerai pasidaryti tyrimus. Ir skydliaukę išsitirti, nes negerai, kai nei iš šio nei iš to svoris ima kristi.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 13, 12:17)
Jei nenorite svorio mesti, didinkite angliavandenių suvartojimą.
O šiaip tikrinotės sveikatą? Nėra mineralų nepakankamumo, anemijos? Nesijaučiat pavargusi? Gali būti kokio nors maisto produkto netoleravimas. Aš dabar neprisimenu, ar kamuoja jus kokia sveikatos problema, bet gal būtų gerai pasidaryti tyrimus. Ir skydliaukę išsitirti, nes negerai, kai nei iš šio nei iš to svoris ima kristi.

Energijos turiu pakankamai. Tyrimų buvo atlikta daug ir visi normos ribose. Tik skydliaukė truputį hiper, o tiksliau aš jos jau ir nebeturiu ir tulžies pūslė pašalinta. Va visa pynė mirksiukas.gif Žalių salotų ne itin galiu, bet retkarčiais neiškenčiu, kai šiltnamyje ošia žalumynai. Matyt kokio batono reiks užkapot biggrin.gif Šiandien dėl viso pikto dar nuėjau B12 tyrimą pasidaryt. Dar pamiršau pasakyt, kad labiausiai esu čia dėl padidėjusio cholesterolio 8,45, kai MTL yra virš 6 ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Faustinata: 13 gegužės 2013 - 14:33
QUOTE(Faustinata @ 2013 05 13, 15:28)
Energijos turiu pakankamai. Tyrimų buvo atlikta daug ir visi normos ribose. Tik skydliaukė truputį hiper, o tiksliau aš jos jau ir nebeturiu ir tulžies pūslė pašalinta. Va visa pynė mirksiukas.gif Žalių salotų ne itin galiu, bet retkarčiais neiškenčiu, kai šiltnamyje ošia žalumynai. Matyt kokio batono reiks užkapot biggrin.gif  Šiandien dėl viso pikto dar nuėjau B12 tyrimą pasidaryt.

Kai hipertiroidizmas, tuomet svoris krenta ar ne? Keista, kad svoris taip iš niekur nieko krenta... o jums skydliaukė operuota? Vartojate kokius hormonus skydliaukės funkcijoms pakeisti? Gal tų hormonų kiekis netinkamas.. Na čia prielaidos, iš tiesų visko gali būti arba nebūti smile.gif Tikėkimės, kad nieko nėra. Pabandykit daugiau maisto valgyti... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 13, 14:17)
Riebalais smile.gif Tikrai, pabandykit riebesnę mėsą valgyti, lašinukus, šoninę smile.gif Riebalais greičiau pasisotinama ir ilgesniam laikui.
O šakninių daržovių nebandėt (salierų šaknies, morkų, burokėlių, saldžiųjų bulvių, taip pat moliūgų)? Ten angliavandenių daugiau, tai jie nors kažkiek laimės suteiks biggrin.gif

valgom,bet kai angliavandenius ribojam tai ir jų privengiam g.gif reiks daugiau riebalų naudot (kurių anot gydytojų MB negalima biggrin.gif tik liesą mėsytę ir liesus pieno produktus doh.gif ) bet kaip MB įtikint,kad tos riešutduonės nereikia doh.gif pasiūliau kaip mažesnę blogybę,o pasirodo, kad tokia pat blogybė. Kai užsiminiau,kad jos gal nevalgyk, supyko, atseit nieko tada nebėr ką bevalgyt, o ir ją valgant glikemija gera,tai kam atsisakyt doh.gif tie vyrai
Atsakyti
QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 05 13, 15:36)
valgom,bet kai angliavandenius ribojam tai ir jų privengiam g.gif reiks daugiau riebalų naudot (kurių anot gydytojų MB negalima biggrin.gif tik liesą mėsytę ir liesus pieno produktus doh.gif ) bet kaip MB įtikint,kad tos riešutduonės nereikia doh.gif pasiūliau kaip mažesnę blogybę,o pasirodo, kad tokia pat blogybė. Kai užsiminiau,kad jos gal nevalgyk, supyko, atseit nieko tada nebėr ką bevalgyt, o ir ją valgant glikemija gera,tai kam atsisakyt doh.gif tie vyrai

Net nežinau ką pasakyt. Aš nesu tokia kategoriška tuo riešutų, sėklų, polinesočiųjų riebalų rūgščių klausimu ir sakyčiau, kad kelis kartus per savaitę jis po riekutę riešutų duonos tegu suvalgo. Tačiau kaip kartais tenka matyti whole30 besilaikančius ir keturis kartus dienoje valgančius riešutų produktus ir gaminius, tai jau nieko gero.
O neieškojai duonelės iš kokoso miltų recepto? Arba bent dalį migdolų miltų keisti kokoso miltais?
Atsakyti
QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 05 13, 15:05)
tai kuo man jį užkišt doh.gif jis visad alkanas, mėsa ir daržovėm nepasisotina doh.gif ir man pačiai kažko trūksta iki pilnos laimės doh.gif  straipsniuką atssispauzdinsiu thumbup.gif

Dorotėja, dabar jūs turit važiuoti ant riebalo, juk pagal Kwasnewskį didesnę raciono dalį turi sudaryti riebalas. Tik jis gali duoti sotumą.

kad jos gal nevalgyk, supyko, atseit nieko tada nebėr ką bevalgyt, o ir ją valgant glikemija gera,tai kam atsisakyt

todėl, kad kasai kenks, jei ji kažkiek gyva ir galėtų atsistatyti.
Manau nereikia ypatingo intelekto, kad suprasti, jog visos tokios (autoimuninės) būsenos labai pablogėja ir paaštrėja, kai į organizmą patenka visų rūšių aliejai (ypač kenksmingi šiuo atveju kepti aliejai ir žuvų taukai – beveik konjugatai)

Faustinata,
jei svoris krito dar iki šios mitybos, tai gal procesas dar nesustojo. Ši mityba duoda optimalų svorį, pvz ,mano vyrui trūko- tai jis priaugo. Tad nebijok sočiai valgyti.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 13, 12:34)
Kai hipertiroidizmas, tuomet svoris krenta ar ne? Keista, kad svoris taip iš niekur nieko krenta... o jums skydliaukė operuota? Vartojate kokius hormonus skydliaukės funkcijoms pakeisti? Gal tų hormonų kiekis netinkamas.. Na čia prielaidos, iš tiesų visko gali būti arba nebūti smile.gif Tikėkimės, kad nieko nėra. Pabandykit daugiau maisto valgyti... biggrin.gif

Anksčiau nekrisdavo tokiais kiekiais. Skyd. pašalinta, vartoju tiroksiną, bet rodikliai šokinėjantys, labai dažnai reikia kiekį laviruoti, ką ir pati esu išmokusi. Na tikiuosi, kad viskas laikina. Pikčiausia, kad beveik reikia visą garderobą keisti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Faustinata @ 2013 05 13, 15:48)
Anksčiau nekrisdavo tokiais kiekiais. Skyd. pašalinta, vartoju tiroksiną, bet rodikliai šokinėjantys, labai dažnai reikia kiekį laviruoti, ką ir pati esu išmokusi. Na tikiuosi, kad viskas laikina. Pikčiausia, kad beveik  reikia visą garderobą keisti biggrin.gif

O kad man jūsų problemos su garderobu biggrin.gif ne, šiaip suprantu, nervina tas nepastovumas smile.gif

*Dorotėja* jei bus noro, pabandyk šitą kokoso duoną arba šitą kokoso duoną su cukinija (ši matyt kiek saldesnė)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 13 gegužės 2013 - 14:53
[quote=Elata,2013 05 13, 12:52]
O kad man jūsų problemos su garderobu biggrin.gif ne, šiaip suprantu, nervina tas nepastovumas smile.gif

Ačiū, Elata 4u.gif garderobas baika, aišku tas nepastovus svoris nervina bigsmile.gif Viskam reikia laiko. Ant dūšios lengviau kai išsisakai smile.gif
Aha, receptai angliškai, gal su vertimu susigaudysiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 13, 12:48)

Faustinata,
jei svoris krito dar iki šios mitybos, tai  gal procesas dar nesustojo. Ši mityba duoda optimalų svorį, pvz ,mano vyrui trūko- tai jis priaugo. Tad nebijok sočiai valgyti.

Svoris jau apie pora mėnesių nekito. Dabar galvoju, kad įtakojo staigus mitybos pokytis. Jei dar mažės, gal reikės kažką keisti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Faustinata: 13 gegužės 2013 - 15:03