Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba II

QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 12, 22:05)

LumiLumi temos luminisencija  4u.gif

cha cha cha, aciu biggrin.gif nera cia ko sedet nosi nukabinus, reikia kazka daryt. Chi chi, siandien laksciau sode basa po kiema ir skabiau pienes, pyniau vainika ir kaifavau kaip jos kvepia. Zodziu kaip mazas vaikas pasidariau.
Ok, eina zombis miegot, nes akys jau stiklines biggrin.gif
p.s. myliu sita tema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 12, 21:05)
Elata, o porcijytės tik tokio dydžio ir yra?
Man sekmadieniais ant linksmos gaidos kažkoks nesuvaldomas persivalgymas vis užeina.  blush2.gif
ne tau vienai. as irgi siandien apsiputau viskuo is eiles, be jokios tvarkos. uztat dabar sedziu, kenciu ir keikiu savo durna galva. nieko, rytoj nauja diena, daug darzovyciu, maziau baltymu ir pailses mano pilvukas.

o nuotraukytes kokios puikos, spalvos kokios, labai skaniai atrodo 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Veje, kokiu tempu pokalbiai vyksta. Skaitau vis "atsilikus", parasyti net nespeju.

Aciu vorestai uz patarimus 4u.gif

Aciu ir kitoms/-iems, kad dalinates patirtimi bigsmile.gif

Sulaukem sveciu is Lietuvos su visokiais skanumynais. MB sake, kad jeigu istvers tas dvi savaites, tai gales visa gyvenima paleo laikytis. Neistvere. Blogiausia, kad besokinejant apie svecius nebelieka laiko sau. Tai produktu nenusiperkam, tai pasigaminti nera kada. Visa laika begime. Na bet nuo kito savaitgalio atgal i vezias. O tai dabar ir lietuvisko surio gabaliukas pasipainioja, ir duonos riekute, ir koks saldus grybukas doh.gif MB sako: "Grybai juk paleo" doh.gif biggrin.gif

Apie greitpuodi klausimas buvo. Nezinau, kuo jis blogas, sultiniui man thumbup.gif Skanutelis, skaidrutelis sultinukas gaunasi. O vat mesai... Isigijau su mintim, kad galesiu is prastos kokybes mesos ka nors gero pagaminti. Na lyg ir iseina, bet jei mesa ilgiau greitpuodyje patroskinu, tai man po to nuo jos negerai buna, vidurius pucia ir siaip sunkumas skrandyje.

Na ir mano megiamiausias kepenu receptas. Kepenis supjaustyti gabaleliais, berti pipiru, druskos, man kario prieskoniai labai tinka ir palikti marinuotis, kol ruosiam darzoves. Stambokai supjaustyti svoguna, i keptuve dauuug alyvuogiu aliejaus (taip ipratau gaminti Artimuosiuose Rytuose, jus galit naudoti riebalus, kurie jums patinka), pakepinti svoguna, kol pasidarys skaidrus, sudeti pjaustyta zalios spalvos paprika, truputi apkepti ir sudeti kepenis. Kepti maisant, kol kepenys nebus kraujuotos. Labai svarbu neperkepti! Zodziu, svogunai buna beveik issilyde i padaza, paprikos truputi traskios, o kepenys minkstos ir sultingos. Baigiant kepti uzspausti citrinos sulciu. Vaizdas gal ir nelabai koks buna, bet skonis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 12, 12:53)
minty smidrus vadinamuosius turi?
pagarint, arba apsukti šoninės juostele ir po grilium trumpam. ausys užsigarbanos biggrin.gif

arba trumpam i verdanti vandeni ir pakaitinti, tada valgyti su minkstai virtais kiausiniais, dazyti sparaga i kiausini tongue.gif
Atsakyti
labas rytas
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 12, 23:05)

O jūs taip pat Whole dabar, ar ne?

ne,aš dabar,, prime diet" ,sakyčiau , gal kokią savaitę pasilaikiau whole,tada kokio medučio puse šaukštelio į kavą,tai daržoves su grietine pasidarau,keletą kartų varškės su grietine valgiau,bet jokių neigiamų pojūčių,dingo sąnarių skausmai,tai ir toliau taip laikysiuosi,tik dabar stengsiuosi pati varškę gamintis iš kaimiško pieno,dažnai aš jos nevalgau,bet kokį kartą per savaitę gerai paįvairinimui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaspadine:): 13 gegužės 2013 - 10:13
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 13, 11:12)
labas rytas

ne,aš dabar,, prime diet" ,sakyčiau ,  gal kokią savaitę pasilaikiau whole,tada kokio medučio puse šaukštelio į kavą,tai daržoves su grietine pasidarau,keletą kartų varškės su grietine valgiau,bet jokių neigiamų pojūčių,dingo sąnarių skausmai,tai ir toliau taip laikysiuosi,tik dabar stengsiuosi pati varškę gamintis iš kaimiško pieno,dažnai aš jos nevalgau,bet kokį kartą per savaitę gerai paįvairinimui  smile.gif

žinoma, nes tai siejama su glitimo poveikiu. Man rytais būdavo kojų pėdų sustingimas - dingo labai greit, kai ant paleo perėjau.

Reumatoidinis artritas irgi su glitimu siejamas- tačiau yra žmonių, kurie ris tabletes , pjaustys , operuos sąnarius, bet jokiu būdu nenustos ėsti duonos ar pyragų doh.gif .
Turiu kaimyną, gal 80 metų dieduką, klišas, sąnariai skauda, koją velka. Metus įtikinėjau neėst grūdų. Pagaliau, jau du mėn sėdi ant beglitiminės mitybos- sako lengviau darosi- o tai svaigo apie sąnario keitimą. Prieš savaitę skambina- sako du mėn nevalgiau jokių grūdų, ale žmona įkalbėjo makaronų pavalgyt- sako, kad tu žinotum , kaip man po jų blogai su galva buvo. Sakau- va va, o nepabandęs niekad nesužinotai, kaip smegenis glitimas veikia. Kad visiškai tuom įsitikintų, sakiau, kad dar po poros savaičių pakartotų makaronų. biggrin.gif
Taigi, Gaspadine - toliau bus tik geriau. Galva prašviesės .
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 13, 10:38)

Reumatoidinis artritas irgi su glitimu siejamas- tačiau yra žmonių, kurie ris tabletes , pjaustys , operuos sąnarius, bet jokiu būdu nenustos ėsti duonos ar pyragų  doh.gif .

na tiesiog ne visi zino apie tai. Kiti nepriima naujos info, ypac jei tai ne daktaru pasakyta smile.gif senesniem zmonem sunku perisorientuoti g.gif

Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 13, 11:49)
na tiesiog ne visi zino apie tai. Kiti nepriima naujos info, ypac jei tai ne daktaru pasakyta smile.gif senesniem zmonem sunku perisorientuoti  g.gif

drinks_cheers.gif taip, žmonės nesupranta, kad daktaras daro tai, ką gali- pakiša tabletę, ar išpjauna. Jei pasakys- nustok ėsti grūdus, žmogus išvadins jį durnium ir lėks kito daktaro ieškoti. Duonelė šventa biggrin.gif Duok mums duonos kasdieninės... civilizuoto žmogaus maldelė?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 13, 11:38)
žinoma, nes  tai siejama su glitimo poveikiu. Man rytais būdavo kojų pėdų sustingimas - dingo labai greit, kai ant paleo perėjau.

Taigi, Gaspadine - toliau bus tik geriau. Galva prašviesės .

va,va,man irgi pėdų sustingimas būdavo ryte,jau pamiršau biggrin.gif
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 13, 11:59)
drinks_cheers.gif  taip, žmonės nesupranta, kad daktaras daro tai, ką gali- pakiša tabletę, ar išpjauna. Jei pasakys- nustok ėsti grūdus, žmogus išvadins jį durnium ir lėks kito daktaro ieškoti. Duonelė šventa biggrin.gif Duok mums duonos kasdieninės... civilizuoto žmogaus maldelė?

na,gal jei tik tą duoną naminę- iš raugo keptą ,retkarčiais suvalgytų,tai gal ne tiek žalos būtų,(beje tam HS apie grūdus ir rašo,nors žmogaus skrandis neturi to fermento,kaip atrajojančių gyvulių skrandžiuose,kad perdirbti grūdus,bet rauginant duoną ir įvyksta panašus procesas)bet kur dar visokie batonai,pyragai,makaronai,beverčiai produktai visiškai doh.gif
beje,širyt kepiau duoną pagal šį paleo receptą,labai skanu,jokių grūdų nereikia
My Webpage
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 13, 12:27)
širyt kepiau duoną pagal šį paleo receptą,labai skanu,jokių grūdų nereikia
My Webpage

gal ir skanu, bet oksiduoti polinesotieji riebalai doh.gif duos bumerangu. Ne iškart, bet ...
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 13, 12:32)
gal ir skanu, bet oksiduoti polinesotieji riebalai  doh.gif  duos bumerangu. Ne iškart, bet ...

tai kalbėjom apie tai,bet gi ne kasdien unsure.gif
o jeigu kepti neaukštoje,,virimo" temperatūroje apie 100 laipsnių,gal kiek ilgiau keps,bet ne tokia gal žala bus,ar tas pats ,,š" ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaspadine:): 13 gegužės 2013 - 11:55
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 13, 12:47)
tai kalbėjom apie tai,bet gi ne kasdien  unsure.gif
o jeigu kepti neaukštoje,,virimo" temperatūroje apie 100 laipsnių,gal kiek ilgiau keps,bet ne tokia gal žala bus,ar tas pats ,,š" ?

Deja, tas pat "š". Polinesočiųjų kaitint negalima, o tų, kur Omega6(saulėgrąžos) išvis reik neliesti, nes jų ir taip mūsų mityboj perteklius.
Atsakyti