QUOTE(limma @ 2013 05 12, 09:33)
tai riebalas kaip ir kiti, pvz lašiniai, ir tikrai valgomas. Bet nespirginčiau, nenoriu oksicholesterolio.
Bet tai aš
nes jau pagyvenus ir problemų nebenoriu. Jauni be problemų tegu daro, kas jiem tinka. Aš žinau:
Aterosklerozės oficialioji ir tikroji priežastis yra arterijų endotelio (sienelių vidinio paviršiaus) oksidacinis pažeidimas. Pažeidimo vietoje organizmo imuninė sistema pradeda formuoti šašą iš kalcio ir cholesterolio. Oksidacinio audinių, kartu ir kraujagyslių endotelio, pažeidimo priežastis yra laisvųjų radikalų formavimasis dėl:
1) netinkamos energijos gamybos ląstelėse, t.y. metabolizmo būklės disbalansai
2) polinesočiųjų riebiųjų rūgščių autooksidacijos, jų šaltinis yra augaliniai (be žuvų) aliejai, kai kurie riešutai, sėklos.
3) glikacija, t.y. jungiamojo audinio baltymų reakcijos su kraujo cukrumi, didžiąja dalimi fruktoze, jos šaltinis yra saldumynai, kultūriniai vaisiai, uogos, medus
4) oksicholesterolio, t.y. oksiduoto cholesterolio, cirkuliacijos kraujyje, jo šaltinis yra kaitinti pieno bei gyvuliniai riebalai, ilgai laikytas sviestas, geltoni sūriai
vakar buvo mamos gimtadienis, buvo tik artimiausia susirinke....tai i mus ziurejo kaip i ligonius, ir vis sake mano MB, kad gal geriau neklausytu manes, nes man su galva kazkas negerai, nes mes valgom priesingai nei jie.....gi negalima lasiniu riebiu, gi negalima riebios greitines, ir kaip mesa be ryziu, o tup labiau be duonos
ir isvis is kur tiek "nesamoniu" prisirinkau, matyt nuo sedejimo namie su vaikais kraustausi is proto.....ir kaip irodinejo, kaip gerai yra bulves, gi kiek vitaminu jose yra, o ypac vaikams kaip ju reikia....tai vakar buvau iki prakaito ismusta su savo ziniom, ir aiskinimais, bet poto pavargau ir sakiau, mums taip geriau, mes taip ir valgysim.....
aha, sunku būt balta varna
Kartą atsiskyrėliui, besišildančiam prie laužo, apsireiškė pranašas ir perspėjo, kad po dviejų dienų greta tekančios upės vanduo taps tokiu nuodingu, kad bet kuris jo atsigėręs, taps bepročiu. Kad išsaugoti blaivų protą, atsiskyrėlis dvi dienas nešė vandenį į savo olą. Praėjo dvi dienos, ir, stebėdamas žmones iš tolo, atsiskyrėlis pamatė, kad žmonės elgiasi kaip išprotėję.
Praėjo laikas. Atsiskyrėlį ėmė kamuoti vienatvė ir jis nuėjo pas žmones. Bet jie buvo išprotėję. Jam buvo baugu būti tarp jų. Tada jis nusileido prie upės ir iki soties atsigėrė iš jos vandens - ir iš karto tapo tokiu pačiu išprotėjusiu, kaip ir visi. Žmonės sveikino jį su sėkmingu ... pasveikimu
tad teks gilinti žinias, mokytis, kad galėtum argumentuotai kalbėti. Tačiau geriausi įrodymai bus sveikatos pokyčiai, kuriuos galėsi pagrįsti med. tyrimais. Juk giminaičiai, kurie darė spaudimą, patys nėra sveiki, nors ir laikosi visų daktarų nurodymų?