Organines vistos odele perskrudusia valgyciau
Labas rytas, kaip gyvuojate
Vakar vėl sau atradimą padariau. Kažkaip susišvietė, kad koksos pienas yra riebus, todėl gerai laikysis ir ne šaldytuve (neklauskit kodėl taip sugalvojau, gi pati žinau, kad riebus karvės pienas ore greičiau rūgsta. ) Na, grįžus vakare sugalvojau kavos su kokopienuku pasidaryti. Ir, voila - jis suitraukė ir plaukiojo gumbeliais kavos paviršiuje. Kava gavosi neskani, iškeliavo pas kanalizacijos undines.
Bet tada paragavau to rūgusio pieno likučius - na, visai nieko dalykėlis gavosi! Cocorūgpienis! Šiandien pasigaminau naujo pieno, ir jau specialiai laikau ore. Žiūrėsiu kas bus. Bet kitas klausimas - jei jį sutraukia nuo karštos kavos, tai gal galima ir cocovarškę sutraukti? O dar kitas klausimas - ar tas cocorūgpienis nepavirsta į cocogirą, ar net cocoalkoholį?
Papildyta:
Labai laukiu Elatos virtuvės reportažų, įdomu ką ji per savo griežtąjį Whole valgė?
Vakar vėl sau atradimą padariau. Kažkaip susišvietė, kad koksos pienas yra riebus, todėl gerai laikysis ir ne šaldytuve (neklauskit kodėl taip sugalvojau, gi pati žinau, kad riebus karvės pienas ore greičiau rūgsta. ) Na, grįžus vakare sugalvojau kavos su kokopienuku pasidaryti. Ir, voila - jis suitraukė ir plaukiojo gumbeliais kavos paviršiuje. Kava gavosi neskani, iškeliavo pas kanalizacijos undines.
Bet tada paragavau to rūgusio pieno likučius - na, visai nieko dalykėlis gavosi! Cocorūgpienis! Šiandien pasigaminau naujo pieno, ir jau specialiai laikau ore. Žiūrėsiu kas bus. Bet kitas klausimas - jei jį sutraukia nuo karštos kavos, tai gal galima ir cocovarškę sutraukti? O dar kitas klausimas - ar tas cocorūgpienis nepavirsta į cocogirą, ar net cocoalkoholį?
Papildyta:
Labai laukiu Elatos virtuvės reportažų, įdomu ką ji per savo griežtąjį Whole valgė?
Kokospienį iš skardinės tik pylus į kavą ir labai man patinka, tie gumbeliai netrukdo išsimaišo. Bet jūsiškis matyt gerokai parūgo, o ir naminis..
Šiaip kokoso pieno sūrį daro.. Čederis
Sūris
alia grūdėta varškė
Šiaip kokoso pieno sūrį daro.. Čederis
Sūris
alia grūdėta varškė
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 12, 08:58)
labas rytas
ačiū,na,dar jei nekaitintos varškės receptu pasidalinsi,tai išviso būsi auksas
ačiū,na,dar jei nekaitintos varškės receptu pasidalinsi,tai išviso būsi auksas
super sudėtinga: rūgusio pieno puodą lengvai pamaišyti, įstatyti į kitą puodą su karštu vandeniu (50-60)laipsnių , palaukti pusvalandį ir, jei išrūgos atsiskyrė , gautus dribsnius išversti į kokį retą audinį, tinka marlė. (jei po pusvalandžio dar neatsiskyrė varškė, dar pašildom vandenį , kartu su įstatytu rūgpienio puodu, tačiau reik stebėti, kad neperkaitinti- varškės temperatūra neturi pakilt virš 40 laipsnių.. ) Pakabinam nuvarvėti. viskas. Taip gauta varškė bus nesugadintas baltymas.
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 12, 07:24)
super sudėtinga: rūgusio pieno puodą lengvai pamaišyti, įstatyti į kitą puodą su karštu vandeniu (50-60)laipsnių , palaukti pusvalandį ir, jei išrūgos atsiskyrė , gautus dribsnius išversti į kokį retą audinį, tinka marlė. (jei po pusvalandžio dar neatsiskyrė varškė, dar pašildom vandenį , kartu su įstatytu rūgpienio puodu, tačiau reik stebėti, kad neperkaitinti- varškės temperatūra neturi pakilt virš 40 laipsnių.. ) Pakabinam nuvarvėti. viskas. Taip gauta varškė bus nesugadintas baltymas.
eina sau ..naminė varškė... nuo jos gal nestreikuotų virškinimas. Skaitau ir įsivaizduoju, kaip daryčiau ir valgyčiau su grietine ir cinamonu..
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 12, 09:24)
super sudėtinga: rūgusio pieno puodą lengvai pamaišyti, įstatyti į kitą puodą su karštu vandeniu (50-60)laipsnių , palaukti pusvalandį ir, jei išrūgos atsiskyrė , gautus dribsnius išversti į kokį retą audinį, tinka marlė. (jei po pusvalandžio dar neatsiskyrė varškė, dar pašildom vandenį , kartu su įstatytu rūgpienio puodu, tačiau reik stebėti, kad neperkaitinti- varškės temperatūra neturi pakilt virš 40 laipsnių.. ) Pakabinam nuvarvėti. viskas. Taip gauta varškė bus nesugadintas baltymas.
ačiū,va,kažką panašaus radau pas žaliavalgius,bet buvo dar ir paprastesnis variantas-sušaldyti kameroje rūgpienį ir sumetus i marlę nuvarvinti ir viskas
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 12, 07:53)
čia klausimas?
aga
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 12, 07:59)
Organines vistos odele perskrudusia valgyciau
vakar buvo mamos gimtadienis, buvo tik artimiausia susirinke....tai i mus ziurejo kaip i ligonius, ir vis sake mano MB, kad gal geriau neklausytu manes, nes man su galva kazkas negerai, nes mes valgom priesingai nei jie.....gi negalima lasiniu riebiu, gi negalima riebios greitines, ir kaip mesa be ryziu, o tup labiau be duonos ir isvis is kur tiek "nesamoniu" prisirinkau, matyt nuo sedejimo namie su vaikais kraustausi is proto.....ir kaip irodinejo, kaip gerai yra bulves, gi kiek vitaminu jose yra, o ypac vaikams kaip ju reikia....tai vakar buvau iki prakaito ismusta su savo ziniom, ir aiskinimais, bet poto pavargau ir sakiau, mums taip geriau, mes taip ir valgysim.....
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 12, 07:32)
ačiū,va,kažką panašaus radau pas žaliavalgius,bet buvo dar ir paprastesnis variantas-sušaldyti kameroje rūgpienį ir sumetus i marlę nuvarvinti ir viskas
paskaninus prieskoniais, puikus tepamas sūrelis gaunas... Na turi truputį kefyriškumo skonį, bet išmėgintas šis variantas, skanu.
Labas rytas
o kažin kaip su iš šaldyto rugpienio gauta varškyte? Ji nesugadinta šalčio? Ar tik karštis gadina baldymą? Būsiu labai dėkinga už komentarą
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 12, 08:24)
super sudėtinga: rūgusio pieno puodą lengvai pamaišyti, įstatyti į kitą puodą su karštu vandeniu (50-60)laipsnių , palaukti pusvalandį ir, jei išrūgos atsiskyrė , gautus dribsnius išversti į kokį retą audinį, tinka marlė. (jei po pusvalandžio dar neatsiskyrė varškė, dar pašildom vandenį , kartu su įstatytu rūgpienio puodu, tačiau reik stebėti, kad neperkaitinti- varškės temperatūra neturi pakilt virš 40 laipsnių.. ) Pakabinam nuvarvėti. viskas. Taip gauta varškė bus nesugadintas baltymas.
o kažin kaip su iš šaldyto rugpienio gauta varškyte? Ji nesugadinta šalčio? Ar tik karštis gadina baldymą? Būsiu labai dėkinga už komentarą
QUOTE(limma @ 2013 05 12, 07:33)
aga
vakar buvo mamos gimtadienis, buvo tik artimiausia susirinke....tai i mus ziurejo kaip i ligonius, ir vis sake mano MB, kad gal geriau neklausytu manes, nes man su galva kazkas negerai, nes mes valgom priesingai nei jie.....gi negalima lasiniu riebiu, gi negalima riebios greitines, ir kaip mesa be ryziu, o tup labiau be duonos ir isvis is kur tiek "nesamoniu" prisirinkau, matyt nuo sedejimo namie su vaikais kraustausi is proto.....ir kaip irodinejo, kaip gerai yra bulves, gi kiek vitaminu jose yra, o ypac vaikams kaip ju reikia....tai vakar buvau iki prakaito ismusta su savo ziniom, ir aiskinimais, bet poto pavargau ir sakiau, mums taip geriau, mes taip ir valgysim.....
vakar buvo mamos gimtadienis, buvo tik artimiausia susirinke....tai i mus ziurejo kaip i ligonius, ir vis sake mano MB, kad gal geriau neklausytu manes, nes man su galva kazkas negerai, nes mes valgom priesingai nei jie.....gi negalima lasiniu riebiu, gi negalima riebios greitines, ir kaip mesa be ryziu, o tup labiau be duonos ir isvis is kur tiek "nesamoniu" prisirinkau, matyt nuo sedejimo namie su vaikais kraustausi is proto.....ir kaip irodinejo, kaip gerai yra bulves, gi kiek vitaminu jose yra, o ypac vaikams kaip ju reikia....tai vakar buvau iki prakaito ismusta su savo ziniom, ir aiskinimais, bet poto pavargau ir sakiau, mums taip geriau, mes taip ir valgysim.....
užjaučiu, kad tokį spaudimą reikėjo atlaikyti.
man patinka susivažiavimai tokie, kai ant stalo padėta ir imi pats valgai, o ne tau kaip svečiui krauna lėkštėn ir dar bruka vos ne su šaukštu.. negaliu papkęsti tokių įpročių to...
bet skaičiau žinutę ir atrodo jutau, kaip ten akis drąskė dėl bulvių, makaronų... kaip atsilaikyt reikėjo nedėjus kokiam į zūbą... ir lidnimąsi į kitų reikalus... aš tokiose situacijose pasimesčiau, nes nemoku akių drąskyti, ginčytis, savęs užginti, tai vargo vakarienė būtų ir vengčiau kaip velnių tokių draugų ar giminių paskui
Kol rašiau komentarą, jau ir kitos tą patį parašė
o ant ko jį tept? :lotuliukas
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 12, 08:36)
paskaninus prieskoniais, puikus tepamas sūrelis gaunas... Na turi truputį kefyriškumo skonį, bet išmėgintas šis variantas, skanu.
o ant ko jį tept? :lotuliukas
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 12, 09:11)
Kokospienį iš skardinės tik pylus į kavą ir labai man patinka, tie gumbeliai netrukdo išsimaišo. Bet jūsiškis matyt gerokai parūgo, o ir naminis..
Šiaip kokoso pieno sūrį daro.. Čederis
Sūris
alia grūdėta varškė
Šiaip kokoso pieno sūrį daro.. Čederis
Sūris
alia grūdėta varškė
AČIŪ! Bandysiu.
P.S. aš esu senutė 36 metų, bet sakykite(visos) man TU, jei nesunku.