Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba II

Organines vistos odele perskrudusia valgyciau biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas, kaip gyvuojate 4u.gif
Vakar vėl sau atradimą padariau. Kažkaip susišvietė, kad koksos pienas yra riebus, todėl gerai laikysis ir ne šaldytuve (neklauskit kodėl taip sugalvojau, gi pati žinau, kad riebus karvės pienas ore greičiau rūgsta. biggrin.gif) Na, grįžus vakare sugalvojau kavos su kokopienuku pasidaryti. Ir, voila - jis suitraukė ir plaukiojo gumbeliais kavos paviršiuje. Kava gavosi neskani, iškeliavo pas kanalizacijos undines.
Bet tada paragavau to rūgusio pieno likučius - na, visai nieko dalykėlis gavosi! Cocorūgpienis! Šiandien pasigaminau naujo pieno, ir jau specialiai laikau ore. Žiūrėsiu kas bus. Bet kitas klausimas - jei jį sutraukia nuo karštos kavos, tai gal galima ir cocovarškę sutraukti? O dar kitas klausimas - ar tas cocorūgpienis nepavirsta į cocogirą, ar net cocoalkoholį? g.gif

Papildyta:
Labai laukiu Elatos virtuvės reportažų, įdomu ką ji per savo griežtąjį Whole valgė? smile.gif
Atsakyti
Kokospienį iš skardinės tik pylus į kavą ir labai man patinka, tie gumbeliai netrukdo išsimaišo. Bet jūsiškis matyt gerokai parūgo, o ir naminis..

Šiaip kokoso pieno sūrį daro.. Čederis
Sūris
alia grūdėta varškė

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 12 gegužės 2013 - 08:12
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 12, 08:58)
labas rytas

ačiū,na,dar jei nekaitintos varškės receptu pasidalinsi,tai išviso būsi auksas  biggrin.gif

biggrin.gif super sudėtinga: rūgusio pieno puodą lengvai pamaišyti, įstatyti į kitą puodą su karštu vandeniu (50-60)laipsnių , palaukti pusvalandį ir, jei išrūgos atsiskyrė , gautus dribsnius išversti į kokį retą audinį, tinka marlė. (jei po pusvalandžio dar neatsiskyrė varškė, dar pašildom vandenį , kartu su įstatytu rūgpienio puodu, tačiau reik stebėti, kad neperkaitinti- varškės temperatūra neturi pakilt virš 40 laipsnių.. ) Pakabinam nuvarvėti. viskas. Taip gauta varškė bus nesugadintas baltymas.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 12, 07:24)
biggrin.gif super sudėtinga: rūgusio pieno puodą lengvai pamaišyti, įstatyti į kitą puodą su karštu vandeniu (50-60)laipsnių , palaukti pusvalandį ir, jei išrūgos atsiskyrė , gautus dribsnius išversti į  kokį retą audinį, tinka marlė.  (jei po pusvalandžio  dar neatsiskyrė varškė, dar pašildom vandenį , kartu su įstatytu rūgpienio puodu, tačiau reik stebėti, kad neperkaitinti- varškės temperatūra neturi pakilt virš 40 laipsnių.. ) Pakabinam nuvarvėti. viskas. Taip gauta varškė bus nesugadintas baltymas.

eina sau ..naminė varškė... nuo jos gal nestreikuotų virškinimas. Skaitau ir įsivaizduoju, kaip daryčiau biggrin.gif ir valgyčiau su grietine ir cinamonu..
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 12, 09:24)
biggrin.gif super sudėtinga: rūgusio pieno puodą lengvai pamaišyti, įstatyti į kitą puodą su karštu vandeniu (50-60)laipsnių , palaukti pusvalandį ir, jei išrūgos atsiskyrė , gautus dribsnius išversti į  kokį retą audinį, tinka marlė.  (jei po pusvalandžio  dar neatsiskyrė varškė, dar pašildom vandenį , kartu su įstatytu rūgpienio puodu, tačiau reik stebėti, kad neperkaitinti- varškės temperatūra neturi pakilt virš 40 laipsnių.. ) Pakabinam nuvarvėti. viskas. Taip gauta varškė bus nesugadintas baltymas.

ačiū,va,kažką panašaus radau pas žaliavalgius,bet buvo dar ir paprastesnis variantas-sušaldyti kameroje rūgpienį ir sumetus i marlę nuvarvinti ir viskas
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 12, 07:53)
čia klausimas?

aga blush2.gif ax.gif

QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 12, 07:59)
Organines vistos odele perskrudusia valgyciau biggrin.gif

biggrin.gif

vakar buvo mamos gimtadienis, buvo tik artimiausia susirinke....tai i mus ziurejo kaip i ligonius, ir vis sake mano MB, kad gal geriau neklausytu manes, nes man su galva kazkas negerai, nes mes valgom priesingai nei jie.....gi negalima lasiniu riebiu, gi negalima riebios greitines, ir kaip mesa be ryziu, o tup labiau be duonos doh.gif ir isvis is kur tiek "nesamoniu" prisirinkau, matyt nuo sedejimo namie su vaikais kraustausi is proto.....ir kaip irodinejo, kaip gerai yra bulves, gi kiek vitaminu jose yra, o ypac vaikams kaip ju reikia....tai vakar buvau iki prakaito ismusta su savo ziniom, ir aiskinimais, bet poto pavargau ir sakiau, mums taip geriau, mes taip ir valgysim.....
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 12, 07:32)
ačiū,va,kažką panašaus radau pas žaliavalgius,bet buvo dar ir paprastesnis variantas-sušaldyti kameroje rūgpienį ir sumetus i marlę nuvarvinti ir viskas

paskaninus prieskoniais, puikus tepamas sūrelis gaunas... Na turi truputį kefyriškumo skonį, bet išmėgintas šis variantas, skanu.
Atsakyti
Labas rytas
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 12, 08:24)

o kažin kaip su iš šaldyto rugpienio gauta varškyte? Ji nesugadinta šalčio? Ar tik karštis gadina baldymą? Būsiu labai dėkinga už komentarą
Atsakyti
QUOTE(limma @ 2013 05 12, 07:33)
aga blush2.gif  ax.gif
biggrin.gif

vakar buvo mamos gimtadienis, buvo tik artimiausia susirinke....tai i mus ziurejo kaip i ligonius, ir vis sake mano MB, kad gal geriau neklausytu manes, nes man su galva kazkas negerai, nes mes valgom priesingai nei jie.....gi negalima lasiniu riebiu, gi negalima riebios greitines, ir kaip mesa be ryziu, o tup labiau be duonos doh.gif ir isvis is kur tiek "nesamoniu" prisirinkau, matyt nuo sedejimo namie su vaikais kraustausi is proto.....ir kaip irodinejo, kaip gerai yra bulves, gi kiek vitaminu jose yra, o ypac vaikams kaip ju reikia....tai vakar buvau iki prakaito ismusta su savo ziniom, ir aiskinimais, bet poto pavargau ir sakiau, mums taip geriau, mes taip ir valgysim.....

užjaučiu, kad tokį spaudimą reikėjo atlaikyti. 4u.gif

man patinka susivažiavimai tokie, kai ant stalo padėta ir imi pats valgai, o ne tau kaip svečiui krauna lėkštėn ir dar bruka vos ne su šaukštu.. negaliu papkęsti tokių įpročių to...

bet skaičiau žinutę ir atrodo jutau, kaip ten akis drąskė dėl bulvių, makaronų... kaip atsilaikyt reikėjo nedėjus kokiam į zūbą... ir lidnimąsi į kitų reikalus... ax.gif aš tokiose situacijose pasimesčiau, nes nemoku akių drąskyti, ginčytis, savęs užginti, tai vargo vakarienė būtų ir vengčiau kaip velnių tokių draugų ar giminių paskui biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 12 gegužės 2013 - 08:43
Kol rašiau komentarą, jau ir kitos tą patį parašė smile.gif
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 12, 08:36)
paskaninus prieskoniais, puikus tepamas sūrelis gaunas... Na turi truputį kefyriškumo skonį, bet išmėgintas šis variantas, skanu.

o ant ko jį tept? :lotuliukas
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 12, 09:11)
Kokospienį iš skardinės tik pylus į kavą ir labai man patinka, tie gumbeliai netrukdo išsimaišo. Bet jūsiškis matyt gerokai parūgo, o ir naminis..

Šiaip kokoso pieno sūrį  daro..  Čederis
Sūris
alia grūdėta varškė

AČIŪ! 4u.gif thumbup.gif Bandysiu.

P.S. aš esu senutė 36 metų, bet sakykite(visos) man TU, jei nesunku. rolleyes.gif
Atsakyti