Sveiki
Kažkas apie greitpuodį kalbėjo. Kuom jis blogas?
gal kad aukstesne temperatura pasiekia ir daugiau prazudo vitaminu ir kitokiu geriu? nzn is tiesu...
na kagi, Paleoreksikes, kuo siandien mintant?
as kepiau keksiukiu. viena partija su borokeliais, kita - abuoliais. taigis, sutarkavau obuolius burokine tarka, tiksliau virtuves kombainas man juos sutarkavo, sumeciau i puoda su saukstu kokoso riebalo ir saukstu sviestu, dosniai cinamono ir kaitinau. visi namai prakvipo. girdziu MB to kvepo nesinas "atskrenda". apziuri puodus, ir kas cia bus? sakau - keksiukai. o obuoliu pyragas (apple tart) su daug cinamono yra jo megstamiausias desertas. o paskui tik ziu: kombaine burokeliu pritarkuota. tai sako: "ka ir vel su burokeliais?" sakau: "taip, o ka". na, nieko... prisedo virtuvej ant kedes ir pradejo garsiai mastyt: "ir kas tokius receptus sugalvoja? juk burokeliu skonis toks intensyvus, pramus visus obuolius, ju net nesijaus"... aisku, po to pamate, kad dvi partijos ir obuoliniai lieka obuoliniais. tik is to smagumo pamirsau i burokelinius idet banana, tai nesaldus gavosi. teks man vienai juos suvalgyt, o MB tarsys obuolinius. bet jau skanumas ju, hmmm neispasakytas...
pietum vistelis is letapuodziu, dabar patupdziau 20 min po grilium, kad odytes uzspirgint, kalafijoru kus-kus ir pastarnokai. nors as jau prisilaizius keksiuku teslos ir pacius keksiukus 3 prarijus, jauciuosi kaip ir soti, bet juk reik ir kazka normalaus suvalgyt...
na kagi, Paleoreksikes, kuo siandien mintant?
as kepiau keksiukiu. viena partija su borokeliais, kita - abuoliais. taigis, sutarkavau obuolius burokine tarka, tiksliau virtuves kombainas man juos sutarkavo, sumeciau i puoda su saukstu kokoso riebalo ir saukstu sviestu, dosniai cinamono ir kaitinau. visi namai prakvipo. girdziu MB to kvepo nesinas "atskrenda". apziuri puodus, ir kas cia bus? sakau - keksiukai. o obuoliu pyragas (apple tart) su daug cinamono yra jo megstamiausias desertas. o paskui tik ziu: kombaine burokeliu pritarkuota. tai sako: "ka ir vel su burokeliais?" sakau: "taip, o ka". na, nieko... prisedo virtuvej ant kedes ir pradejo garsiai mastyt: "ir kas tokius receptus sugalvoja? juk burokeliu skonis toks intensyvus, pramus visus obuolius, ju net nesijaus"... aisku, po to pamate, kad dvi partijos ir obuoliniai lieka obuoliniais. tik is to smagumo pamirsau i burokelinius idet banana, tai nesaldus gavosi. teks man vienai juos suvalgyt, o MB tarsys obuolinius. bet jau skanumas ju, hmmm neispasakytas...
pietum vistelis is letapuodziu, dabar patupdziau 20 min po grilium, kad odytes uzspirgint, kalafijoru kus-kus ir pastarnokai. nors as jau prisilaizius keksiuku teslos ir pacius keksiukus 3 prarijus, jauciuosi kaip ir soti, bet juk reik ir kazka normalaus suvalgyt...
Sveikos Pagaliau is egzamino parsiritau Meniukas siandien, tai griuk vietoj - ne Paleo.. Pusryciams skaniai sukirtau 2 kiausinius minkstai keptus su lasinuku tik, be jokiu raumenuku ir puse ilgo agurko. Kadangi pats testas truko nuo 10 iki 3.00 su pertrauka 0.5 valandos, tai pietus buvo kava Mazesnis blogis is tu visu bulku, sokoladu automatuose.. Dabar sutepiau greit torta su vysniom, vakarienei bus Gimtadieny is anksto atsvesiu cia, nes pirmadieny jau busiu LT Tai ajajaj mesytes esiu is kaimo! Ir kiausiniu skaniu, niam niam
Y tema apie mesa UK - as tai visiskai nepasitikiu Kiek atsidarau kiauliena - dvokia baisiausiai. Va ir siandien tipo karka kepta ( is Sainsbury`s) nusipirkau - nu baisu. Atrodo pasenusia prieskoniais pritrina, uzkepa ir parduoda Tai galvoju tiek to..Nenoriu net tokios valgyt.. Mesinej nezinau, ka rinktis, ten mesos galiojimai nesurasyti - paklausi, gausi toky atsakyma, koky nori girdet O kiek su realybe sutinka - nezinau Atrodo lyg nuo mamos papo ka tik atsiplesus buciau - mesos net nesugebu issirinkt O tiek metu gyvenu viena Vegetare del tokiu dalyku buvo paprasciau but. Paniskai bijau apsinuodyt..Va drauge askaridziu prisigaude, jos vyras - kaspinuociu, atvaziavo y UK vadinas is Italijos Ka uzsiauginai, uz ta gali garantuot, visa kita - tik pramone. Gal veliau yprasiu, bet dabar ytariai labai ziuriu
Silver79 - skanus rutuliukai, as tokius megeja buvau daryt irgi Tikrai pasiseke vaikams
Na ka, visiems geros kloties 10ciai dienu, kol cia nebusiu Ryt y sunu paroda vaziuoju, nezinau, ar uzsuksiu Bet gryzus butinai viska perskaitysiu ir y whole30 ykibsiu rimtai, uztenka cia zaist
Y tema apie mesa UK - as tai visiskai nepasitikiu Kiek atsidarau kiauliena - dvokia baisiausiai. Va ir siandien tipo karka kepta ( is Sainsbury`s) nusipirkau - nu baisu. Atrodo pasenusia prieskoniais pritrina, uzkepa ir parduoda Tai galvoju tiek to..Nenoriu net tokios valgyt.. Mesinej nezinau, ka rinktis, ten mesos galiojimai nesurasyti - paklausi, gausi toky atsakyma, koky nori girdet O kiek su realybe sutinka - nezinau Atrodo lyg nuo mamos papo ka tik atsiplesus buciau - mesos net nesugebu issirinkt O tiek metu gyvenu viena Vegetare del tokiu dalyku buvo paprasciau but. Paniskai bijau apsinuodyt..Va drauge askaridziu prisigaude, jos vyras - kaspinuociu, atvaziavo y UK vadinas is Italijos Ka uzsiauginai, uz ta gali garantuot, visa kita - tik pramone. Gal veliau yprasiu, bet dabar ytariai labai ziuriu
Silver79 - skanus rutuliukai, as tokius megeja buvau daryt irgi Tikrai pasiseke vaikams
Na ka, visiems geros kloties 10ciai dienu, kol cia nebusiu Ryt y sunu paroda vaziuoju, nezinau, ar uzsuksiu Bet gryzus butinai viska perskaitysiu ir y whole30 ykibsiu rimtai, uztenka cia zaist
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 11, 20:57)
Vegetare del tokiu dalyku buvo paprasciau but. Paniskai bijau apsinuodyt..Va drauge askaridziu prisigaude, jos vyras - kaspinuociu,
tai kad askaridę greičiau pasigausi su" žole", nei su mėsa.
Askaridės toks gyvenimo ciklas, kad ji, tik pagyvenusi ant žemės, su kuom nors turi papulti į žarnokus. Mėsos juk nevolioji ant žemės?
Šviežia mėsa yra tokia, kad paspaudi ir atsiradusi duobutė netrukus išnyksta, išsilygina. Jei iš mėsos bėga rausvas skystis- mėsa buvo užšaldyta ir dabar atšildyta parduodama.
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 11, 21:20)
tai kad askaridę greičiau pasigausi su" žole", nei su mėsa.
Askaridės toks gyvenimo ciklas, kad ji, tik pagyvenusi ant žemės, su kuom nors turi papulti į žarnokus. Mėsos juk nevolioji ant žemės?
Šviežia mėsa yra tokia, kad paspaudi ir atsiradusi duobutė netrukus išnyksta, išsilygina. Jei iš mėsos bėga rausvas skystis- mėsa buvo užšaldyta ir dabar atšildyta parduodama.
Askaridės toks gyvenimo ciklas, kad ji, tik pagyvenusi ant žemės, su kuom nors turi papulti į žarnokus. Mėsos juk nevolioji ant žemės?
Šviežia mėsa yra tokia, kad paspaudi ir atsiradusi duobutė netrukus išnyksta, išsilygina. Jei iš mėsos bėga rausvas skystis- mėsa buvo užšaldyta ir dabar atšildyta parduodama.
Na nezinau, ar skerdejas nemete ant zemes Kaspinuociai tai lygtais per zalia uzkresta mesa ar gyvulio seiles ir ismatas patenka Baisiausia, kad nezinai, su kuo kas tresiama, kaip auginama Matyt kolkas per jautri viskam esu, isnyks su laiku Ir ypac vasara - nezinai, nei kiek laiko, nei kaip, nei kada ta mesa atvezta y parduotuve Mano mama spece situose dalykuose - kaip tarnybinis policijos suo isuostys, kol nupirks geriausia
kažkaip nusivilti neteko ir neteks tikiuos tpu tpu tpu.. višta pasmirdus tik buvo, o faršo nepatikusio nebeperku niekad. nenusivylus buvau ir kai randi mėsos šmotų reduced price - sugamini arba į kamerą.. apsipirkinėju sainsbury arba morrisone daugiausia. visko būna tikiu bet su kirmėlėm tom tikiuos nesusidurt ryškiai ir skirias kur šviežia mėsa, kur nea... blizgesys net kitoks.. arba jo nėra, be to pilksvas atspalvis ant jautienos atsiranda, faršas iš vis papilkuoja... tai jau net nekalbu apie tuos variantus..
Cushy, slow cookeris man netiko nes šeši litrai talpa buvo
Cushy, slow cookeris man netiko nes šeši litrai talpa buvo
labukas
o dieve,net i faršą primarmaliuoja visko,gerai,kad nebeperku perduotuvėje nieko mėsiško,o turguje,mėsininkas ir taip vos spėja suktis,prie akių mala faršą
o dėl tos taukinės,tai kaip paskui su ja -supjaustyti smulkiai kaip spirgučiams ir pakepti keptuvėje?
aš širyt bandžiau tokį receptėlį pusryčiams,kažkur reklamoje iššoko man,pamaniau,kad tinkamas paleo-perpjoviau avokadą viršų truputį paskobiau,sudėjau į salotas,o į avokado puseles įmušiau po kiaušinį paprieskoniavau ir orkaitę gal 15 min.prieš galą apdėjau vytinto kiaulienos kumpio gabalėliais,valgėm su šv. salotomis ,visai skanu ir kitoniška
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 11, 15:38)
ten matau, malta mėsa ar faršas? Žinokit, yra dyyyyydelis skirtumas tarp tų dviejų dalykų, todėl imčiau tik, tai ką po mano akimis sumala
http://vmvt.lt/lt/as...smulkinta.mesa/
taigi, pradedantieji paleo'logai, neapsirikit.
Kiaulės taukinė- tai yra toks vidinis riebalas, kuris yra po lašiniais . Jis nulupamas susukamas į tokius pailgus gniutulus ir parduodamas atskirai nuo lašinių ir pigiai, nes juk tai GYVULINIS BAISUSIS TAUKAS
Pasidairykit turguj, tikrai pamatysit.
http://vmvt.lt/lt/as...smulkinta.mesa/
taigi, pradedantieji paleo'logai, neapsirikit.
Kiaulės taukinė- tai yra toks vidinis riebalas, kuris yra po lašiniais . Jis nulupamas susukamas į tokius pailgus gniutulus ir parduodamas atskirai nuo lašinių ir pigiai, nes juk tai GYVULINIS BAISUSIS TAUKAS
Pasidairykit turguj, tikrai pamatysit.
o dieve,net i faršą primarmaliuoja visko,gerai,kad nebeperku perduotuvėje nieko mėsiško,o turguje,mėsininkas ir taip vos spėja suktis,prie akių mala faršą
o dėl tos taukinės,tai kaip paskui su ja -supjaustyti smulkiai kaip spirgučiams ir pakepti keptuvėje?
aš širyt bandžiau tokį receptėlį pusryčiams,kažkur reklamoje iššoko man,pamaniau,kad tinkamas paleo-perpjoviau avokadą viršų truputį paskobiau,sudėjau į salotas,o į avokado puseles įmušiau po kiaušinį paprieskoniavau ir orkaitę gal 15 min.prieš galą apdėjau vytinto kiaulienos kumpio gabalėliais,valgėm su šv. salotomis ,visai skanu ir kitoniška
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 11, 22:36)
o dėl tos taukinės,tai kaip paskui su ja -supjaustyti smulkiai kaip spirgučiams ir pakepti keptuvėje?
įprastai arba malama mėsmale per rečiausią sietuką, arba pjaustoma stambiai ir puode kaitinama kol išgaruoja drėgmė ir nuskaidrėja riebalas. Riebalus nusemiam supilstom , o likusius spirgus pabarstom prieskoniais ir druska ir galima sunaudoti kam nors. Taip darydavau anksčiau.
Dabar mes nebelydom, tik susmulkinam, pabarstom prieskoniais su druska ir užsišaldom nedideliais kiekiais. Prie liesos mėsos dedam į troškinius.
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 11, 23:33)
Cushy, slow cookeris man netiko nes šeši litrai talpa buvo
Aš klausiau apie greitpuodį, kur viskas daug greičiau pasigamina, slėgyje.
labas rytas
aciu, reiks pasiieskoti
pietum vistelis is letapuodziu, dabar patupdziau 20 min po grilium, kad odytes uzspirgint, kalafijoru kus-kus ir pastarnokai. nors as jau prisilaizius keksiuku teslos ir pacius keksiukus 3 prarijus, jauciuosi kaip ir soti, bet juk reik ir kazka normalaus suvalgyt...
vistienos odeles galima valgyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 11, 14:38)
aciu, reiks pasiieskoti
QUOTE(jautiena @ 2013 05 11, 19:15)
pietum vistelis is letapuodziu, dabar patupdziau 20 min po grilium, kad odytes uzspirgint, kalafijoru kus-kus ir pastarnokai. nors as jau prisilaizius keksiuku teslos ir pacius keksiukus 3 prarijus, jauciuosi kaip ir soti, bet juk reik ir kazka normalaus suvalgyt...
vistienos odeles galima valgyti
QUOTE(limma @ 2013 05 12, 08:14)
vistienos odeles galima valgyti
čia klausimas?
labas rytas
ačiū,na,dar jei nekaitintos varškės receptu pasidalinsi,tai išviso būsi auksas
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 11, 23:08)
įprastai arba malama mėsmale per rečiausią sietuką, arba pjaustoma stambiai ir puode kaitinama kol išgaruoja drėgmė ir nuskaidrėja riebalas. Riebalus nusemiam supilstom , o likusius spirgus pabarstom prieskoniais ir druska ir galima sunaudoti kam nors. Taip darydavau anksčiau.
Dabar mes nebelydom, tik susmulkinam, pabarstom prieskoniais su druska ir užsišaldom nedideliais kiekiais. Prie liesos mėsos dedam į troškinius.
Dabar mes nebelydom, tik susmulkinam, pabarstom prieskoniais su druska ir užsišaldom nedideliais kiekiais. Prie liesos mėsos dedam į troškinius.
ačiū,na,dar jei nekaitintos varškės receptu pasidalinsi,tai išviso būsi auksas