Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba II

QUOTE(jautiena @ 2013 05 11, 12:14)

NICE, really nice ir apie taupymą/sutaupymą thumbup.gif vakar sakiau perku aš maistą, o už kitką pinigų neturiu.. nes pirko briedų, alaus dėžę... tai sumokėjo už viską... o ir pirkiniai panašu, tik daržovės, mėsos indeliai biggrin.gif einu į kt pardę pažiūrėsiu kaip avies koja, akcija mat... bet kaip aš ją virsiu.. puode nebent, slow cookerio neturiu... ant silpnos ugnies, paskui apkamšyiau, palikčiau šusti.. nesu pirkus avies nieko.. įdomu biggrin.gif tikiuos valgoma biggrin.gif ai dar širdelių prigriebčiau radus, kokoso kremo ir pomidorų ir paskui vėl ramu kuriam laikui su pardėm biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 11, 13:19)
QUOTE(Silver79 @ 2013 05 11, 11:16)

Žaviuosi tokiu tėčiu 4u.gif

Tokie rutuliukai gėris yra! thumbup.gif

Silveri, jūs Lietuvoje?

Taip, as Lietuvoje. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 11, 10:06)
Nusiunčiau emailą smile.gif man rodo, kad vis dar atsidaro, tai net nežinau kokios problemos su tuo failiuku ir kaip padėt smile.gif

aciu labai 4u.gif

QUOTE(jautiena @ 2013 05 11, 10:54)
as nebeskirstau dienos valgymu i pusrycius, pietus, pavakarius ir t.t., o galvoju taip Valgymas Nr1, Nr2, Nr3. Nr1 gali buti ir praeitos dienos pietu likuciai, zinoma jeigu dar yra kas like  biggrin.gif

ir sveika prisijungusi! ir nesedek tyliai, o reikskis garsiai. kuo musu daugiau, tuo geriau.

na pas mus dar yra kazkiek....bet MB siandien pusryciu nevalge, nesinorejo, tai tiesiai prie pietu stalo sedeto. o as tai apzora, suritinau bliuda varskes su grietine ir zirneliais+zalios arbatos puodukas.

aciu aciu uz priemima. kai turesiu ka pasakyti butinai issiziosiu biggrin.gif

QUOTE(Silver79 @ 2013 05 11, 12:16)
Siandien gaminau riesutinius rutuliukus. Senas receptas dar is veganavimo laiku smile.gif
Tik ji stengiausi padaryti kuo labiau paleo. T.y. kad kuo maziau cukraus ir polinesociuju.

eina sau koks skonis turi buti biggrin.gif anksciau darydavau is datuliu ir riesutu, arba slyvu dziovintu ir riesutu...

QUOTE(" voresta " @ 2013 05 11, 12:55)

Limma, sveika prisijungus, ir tikrai reikškis.

dabar buvau turguj, prisipirkau įvairių daigų, lekiu sodinti. Mačiau turguj šviežia kiaulės taukinė 1lt/kg- pigiau grybų  biggrin.gif  kam reik, nusipirkit ir taukų išsilydikit.

aciu, bandysiu tikrai pasisakyti biggrin.gif

kas ta taukine as nelabai suprantu? tai kakzkoks riebalas pats yra, kaip kad lasiniai bet nelasiniai? reiks vaziuoti ieskoti ir nusipirkti.

siandien pietums valgem garinta namine vistienos/kalakutienos kepsniukus. garnyrui daug tusinto kalafiforo, pievagrybius, cesnakas+ 1 v.s. garstyciu grudeliu+puse citrinos sulciu+ciberzole, pipiriukai, bazilikas....idejau daug sudytu savu lasinuku ir gabala tauku kad pariebintu. nu apsiryjom su MB nerealiai, daba issi[ute sedim....ir nebereik nei bulviu nei ryziu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 05 11, 14:14)

ka tik gryzau is savaitinio apsipirkimo, 65eur:

ten matau, malta mėsa ar faršas? Žinokit, yra dyyyyydelis skirtumas tarp tų dviejų dalykų, todėl imčiau tik, tai ką po mano akimis sumala

http://vmvt.lt/lt/as...smulkinta.mesa/

Taip vadinamas „faršas“ yra šviežia smulkinta mėsa, į kurią pridėta kitų maisto produktų (pvz. sojos baltymų, vandens, morkų skaidulų, krakmolo, druskos), prieskonių (pvz. pipirų, prieskonių aromatinių medžiagų) ar maisto priedų (pvz. antioksidantų E301, tirštiklių E415, rūgštingumą reguliuojančių medžiagų E300, E330)

taigi, pradedantieji paleo'logai, neapsirikit.

Kiaulės taukinė- tai yra toks vidinis riebalas, kuris yra po lašiniais . Jis nulupamas susukamas į tokius pailgus gniutulus ir parduodamas atskirai nuo lašinių ir pigiai, nes juk tai GYVULINIS BAISUSIS TAUKAS lotuliukas.gif
Pasidairykit turguj, tikrai pamatysit.
Atsakyti
UK labiau pasitikiu pirkdama apskritai bet kokią šviežią mėsą nei Lietuvoje. Labai abejočiau tuo bendriniu faršo apibrėžimu.
Jautieną ypač mes čia turim beveik visą grass-fed. Airijoj ji dar geresnė. Su avim tas pats. Kiaulos - kitas reikalas.
Žinoma, geriausia, kai sumaltų prie tavo akių, bet tokių cirkų nedaro jie, nes paprasčiausiai faršai malami prekybos centruose dažniausiai, šviežūs, tos pačios dienos malimo, ir mėsininkais dirba net ne etatui pasamdyti žmonės, o tikri mėsininkai, su kuriais bet kuriuo mėsos klausimu gali bendraut.

vos nenusipirkau slow cookerio kažkokio vardinio, akcija nuo 50 svarų iki 14... bet kur tau 6 litrai... vien dėl to ir išsiparduoda ... et... avių/avinų kojos ir didelės buvo... 50 litų nenorėjau mokėt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 11 gegužės 2013 - 14:47
as irgi pasitikiu, ypac po arklio mesos skandalo, reikalavimai dar sugrieztejo. o i mesos parduotuve nuejus laisvai gali reikalaut, kad sumaltu prie akiu, ir ne tik, dar gali supjaust, kaula isimt, prieskoniuose isvoliot ir i skarda idet. tesco esu macius kaip mala, nors is tiesu labiau pasitikiu vietininiu mesininku, bet visu tasku per diena neapvaziuosi. ten foto: malta eriena ir organic malta jautiena. visciuka jau itupdziau i slowcooker. Sendrine: taip 6ltr - monstras, jau vien kiek vietos jam reiktu laikyt. bent jau musu virtuve tai grusta prigrusta visko.

skanaus! (paziurekit paveiksleliu seka): http://www.refinery2...ideshow#slide-1
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 11 gegužės 2013 - 14:53
QUOTE(jautiena @ 2013 05 11, 13:49)
as irgi pasitikiu, ypac po arklio mesos skandalo, reikalavimai dar sugrieztejo. o i mesos parduotuve nuejus laisvai gali reikalaut, kad sumaltu prie akiu, ir ne tik, dar gali supjaust, kaula isimt, prieskoniuose isvoliot ir i skarda idet. tesco esu macius kaip mala, nors is tiesu labiau pasitikiu vietininiu mesininku, bet visu tasku per diena neapvaziuosi.

skanaus! (paziurekit paveiksleliu seka): http://www.refinery2...ideshow#slide-1

ir tai arkliena buvo pusfabrikačiuose... ir šiaip ko arkliena bloga mėsa lotuliukas.gif aišku jei juos mėsai skerstų..o jų neskerdžia taip, tik nuo senatvės ir ligų pamirojusius vadinas naudojo...
ir apskritai rasta buvo tų arklių ir būtent tose šalyse kur griežčiausi reikalavimai maisto saugai : Uk ir Francūzuos.. o kitose šalyse ta arkliena ir toliau migruoja gaminiuose.... aišku man tai neaktualu iš tikro... š neperku... pink slime..

tai taip arklinis tas Slow cookeris, ieškočiau tik 1,5 litro... o 6 tai kaimui visam... bet deja mėsa per brangi kad dalinčiaus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 11 gegužės 2013 - 14:56
Practical Paleo knygoje radau citatą
PALEO IS NOT AN RX
Paleo is a template, not a dietary prescription. There is no one cookie-cutter “Paleo diet.” If you are eating solely chicken breasts, broccoli, and olive oil, you’re missing the point entirely.
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 11, 11:58)
Viršuj paieškoj suveski Paleo Lietuva. Tikrai išmes. Closed group.

neranda...dingo reiskias biggrin.gif

Nusipirkau pagaliau to GHI sviesto. Paragavau. Kazkodel man ledus primena lotuliukas.gif

Atsakyti
nežinau kodėl et.. paieška mesti turi.. šiaip būna kad nemeta ieškomų bet egzistuojančių dalykų...

Aš kotletus kepu orkaitėj, dalį kepenų pačirškinau ant keptuvės.. pasmeigiu peiliu ir galvoju kąst nekąst.. vienų nesu taip valgius. Nieko-valgoma. Pasiskrudinau tai skaniau biggrin.gif

o atvėsusias, sakau į salotas vis pasismulkinsiu sukirsiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 11 gegužės 2013 - 16:29
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 11, 16:28)
nežinau kodėl et.. paieška mesti turi.. šiaip būna kad nemeta ieškomų bet egzistuojančių dalykų...

o tai nuorodos neturit? smile.gif nors jeigu ji ten neveikianti ta grupe, na neaktyvi, tai ko man ten biggrin.gif nebent atsigautu smile.gif
Atsakyti
Paleortorexia ... ir kitos ..rexios..
Atsakyti