Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba II

nežinau, niekaip netraukia saldumas, jau geriau tuos trynius sūdyčiau.

Na, as ir mielai sudyciau, bet kai pusrycius darau bendrai ir noriu , kad vaikai valgytu sveikiau, tai sis variantas arti idealaus smile.gif Ir pats paleo style islaikau ir vaikai kerta be problemu smile.gif Dukros zodziai siandien pusryciaujant, "Tėti, kada vėl iskepsi tokiu skaniu blynu, nes babos ir mamos visai netokie.
Matot, nei cukraus , nei uogienes, o vaikui tai atrodo skaniau ... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @
2013 05 07, 10:57)
Na, as ir mielai sudyciau, bet kai pusrycius darau bendrai ir noriu , kad vaikai valgytu sveikiau, tai sis variantas arti idealaus smile.gif Ir pats paleo style islaikau ir vaikai kerta be problemu smile.gif Dukros zodziai siandien pusryciaujant, "Tėti, kada vėl iskepsi tokiu skaniu blynu, nes babos ir mamos visai netokie.
Matot, nei cukraus , nei uogienes, o vaikui tai atrodo skaniau ...  smile.gif

Jūsų vaikai stebuklingi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2013 05 06, 23:22)
Aciu, Elata, uz nauja tema.
Mazai cia rasau, bet perskaityti viska stengiuosi smile.gif jau eina trecia savaite kaip as maitinuosi pagal paleo. Viskas labai puikiai, apetitas susitvarke, energijos uztenka (sportuoju kasdien kaip sportavus), tik odos problemos niekur nesitraukia. Suprantu, kad anksti kazko tiketis, bet neramu, kad galbut si dieta netinka, nes atsirado nemazai nauju zidinuku. Nuo rytojaus nevalgysiu kiausiniu su pomidorais, kuriu kaip ir nebuvau isbraukus is meniu, o pasirodu jie prie zvynelines nerekomenduojami.
Sitas forumas vienintelis ziniu saltinis man, nes skaitau tik lietuviskai, o ir laiko nelabai nuo vaiku lieka verstis is kt.kalbu. Tad aciu visiems, kurie dalinasi cia svarbia informacija, kurie stengiasi svarbesnius dalykus isversti i lt kalba  4u.gif  smile.gif

Varnike, tavo problemos pradžia tavo žarnyne, kuris yra kiauras, priezastis to gali būti ar tai glitimas ar grybeliai
Šiuo metu vis didesnei daliai pacientų aptinkama candida albikans ir kitų patogeninių ligą sukeliančių grybelių. Daugumoje atvejų taip yra dėl didelio antibiotikų vartojimo, blogos dietos ir maisto medžiagų stygiaus, ilgalaikio toksinų poveikio ir streso. Kiekvienas iš šių faktorių priklauso didiesiems organizmo vidinės pusiausvyros griovimo veiksniams ir mažina imuninį atsparumą.Kai kandida, o ypač candida albicans, skaičius peržengia normą, virškinimo trakto gleivinės sienelėje atsiranda mikroskopinių plyšelių. Per susidariusias skylutes pereina svetimkūniai (kandida) ir jų toksiniai apykaitos produktai, nesuvirškinti baltymai. Visi jie patenka į kraujotaką, dėl to suaktyvėja imuninė sistema ir prasideda uždegiminis procesas.

žarnyno gijimui reikia laiko ir tų produktų, kurie įtakoja/gali įtakoti tą pralaidumą atsisakymo. Ir aišku, kol tas žarnynas tvarkysis, atsisakyti tų baltymų, kurie dažniau įtakoja alergiją. Mažiausiai pavojinga yra mėsos baltymas. Vėliau, kai žarnynas sugis, vėl bus galima susigrąžinti po vieną kiaušinus, vėliau pieno produktus, stebint organizmo reakciją į "naują maistą".
Tad čia tos trys savaitės -dar tik pradžia, akivaizdžių rezultatų teks palaukti ilgiau.
Kandida, jei čia ji, minta angliavandeniais- cukrumi- ar tai gliukozė, ar fruktozė ar laktozė ar sacharozė- jai tai maistas. Ir vienintelis teisingas gydymas- jos maisto apribojimas, atsisakant saldumynų ir krakmolo.
O kaip vaistas žarnyno remontui reikalingas cholesterolis- gyvuliniai riebalai.
Aišku, čia reikia didelės kantrybės ir savo maisto kontroliavimas.
Ale atsikratysi jos visam laikui, o kai tokia mityba atstatoma organizmo pusiausvyra, negrės papildomos autoimuninės ligos. Jei pastebėjot, daugumas, turinčių vieną autoimuninę ligą, vėliau suserga dar viena , ir dar. Tai ne ligos, tai gilaus katabolinio disbalanso simptomai ir kai tik pusiausvyra atsistato, jos ima nykti, net be gydymo.
O medicina "gydo" tas ligas-šalina simptomus- kiekvieną atskirai, skiria skirtingus vaistus, slopina imuninę sistemą, kad ji nereaguotų. Vietoj to, kad pasakytų- keisk mitybą.
To niekada nepasakys- nes "nepagydomai sergantys" žmonės yra tikros melžiamos karvutės farmafijai.

Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 05 07, 10:56)
as tai dar cia neatmesciau stipraus tikejimo, noro tiketi tuo pasveikimu. As labai tikiu tokiais dalykais, tuo placebu  smile.gif

tai nėra placebas, minčių galia yra didžiulė. Perskaityk
http://www.ezoterika...amp;hcur_page=2
čia gi biologo parašyta knyga, ne kokie paistalai. Ir daktarai žino minčių galią.
Kai po trijų mėnesių bergždžio vaikščiojimo pas daktarus, aš pati sau nusistačiau kraujo vėžį (iš simptomų ir interneto pagalba) nuvažiavau pasitikrinti pas hematologę, po rentgeno ir kraujo tyrimų ji manęs paklausė, koks mano požiūris į gyvenimą, ar aš optimistė ar pesimistė. Atsakiau, kad esu užkietėjusi optimistė. Tai ir pasakė -vėžio gydymas tau nesukels jokių problemų.
Na, taip ir buvo. Aišku, antrąsyk to nenoriu kartoti doh.gif
Atsakyti
žarnyno gijimui reikia laiko ir tų produktų, kurie įtakoja/gali įtakoti tą pralaidumą atsisakymo. Ir aišku, kol tas žarnynas tvarkysis, atsisakyti tų baltymų, kurie dažniau įtakoja alergiją. Mažiausiai pavojinga yra mėsos baltymas. Vėliau, kai žarnynas sugis, vėl bus galima susigrąžinti po vieną kiaušinus, vėliau pieno produktus, stebint organizmo reakciją į "naują maistą".
Tad čia tos trys savaitės -dar tik pradžia, akivaizdžių rezultatų teks palaukti ilgiau.
Kandida, jei čia ji, minta angliavandeniais- cukrumi- ar tai gliukozė, ar fruktozė ar laktozė ar sacharozė- jai tai maistas. Ir vienintelis teisingas gydymas- jos maisto apribojimas, atsisakant saldumynų ir krakmolo.
O kaip vaistas žarnyno remontui reikalingas cholesterolis- gyvuliniai riebalai.
Aišku, čia reikia didelės kantrybės ir savo maisto kontroliavimas.

Manau, pas mane si beda ir buvo. O tai nutiko del to, kad mano maistas nr.1 visa vaikyste, paauglsyte buvo blynai, koldunai, lietiniai, lazankos, aisku cepelinai, vedarai, kugelis. Mokykloje beliasai, bandeles, pyrageliai. Be abejo visi limonadai Lebarde, tarchunas, diuses, buratinas ir t.t. veliau colos, fantos, spraitai. Pamenu kai atsirado margarinas ir jis tepdavosi puikiai, tai tepdavau ant batono ir valgydavau kaip koki stebukla. Po puse batono ar visa pynute vienu prisedimu susveisdavau.
Va ir atsakymas is kur pas mane vienas, o po to kitas autoimuninis susirgimas atsirado. Pirma PSO, O kai nenustojau ir toliua nuodytis ir IS nagucius parode.

Ir dar vienas dalykas, kuri valgydavau kaip isprotejes - indelis uogienes, pynute ar minkstos bandeles ir litras pieno. Braskiu sezono metu jas trindavau su cukrumi (daug cukraus) pildavau ant ju piena ir sveisdavau su bulka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silver79: 07 gegužės 2013 - 10:39
QUOTE(Silver79 @ 2013 05 07, 11:36)

Ir dar vienas dalykas, kuri valgydavau kaip isprotejes - indelis uogienes, pynute ar minkstos bandeles ir litras pieno.

mano vyro topas lotuliukas.gif o aš džiaugdavaus, nereikia valgyt taisyt .O pati nemėgau pyragų ir,net jei jų prikepdavau kalną, pati eidavau lašinio ar kumpio ieškoti pyragai man- tuščia vieta- tik iš bado.
Va, juoda ruginė naminė duona- kitas reikalas. galėjau vieną pačią be nieko valgyt, o jei dar padžiovinta -tai skaniausias galykas.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 07, 11:30)
Varnike, tavo problemos pradžia tavo žarnyne, kuris yra kiauras, priezastis to gali būti ar tai glitimas ar grybeliai

Aciu tau labai uz vaizdu paaiskinima, del ko kiausiniu negaliu. Bus lengviau ju atsisakyti zinant kaip kas veikia smile.gif
Esu rimtai nusiteikus keist gyvenima, pavargau nuo nuolatinio niezejimo, sniego is galvos, aiskinimosi aplinkiniams kas ir del ko doh.gif
Atsakyti
Dar viena zaliavalge baigiai sveikata susivaryti

Sigutė 
Neperskaitytas pranešimasParašytas: šiandien, 08:25
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Lytis: Moteriška
Vietovė: Suvalkija-Kaunas 
Po pastarojo Ekadašio toptelėjo mintis, kodėl pas mane toks deginimas viduj būna- įtariu, jog naktį išsilieja tulžis į skrandį. Ryte vos pakylu iš patalo, jėgų turiu tik dašliaužt iki lauko įkvėpt oro, o pradėjus valgyti atsigaunu per pusę dienos. Neperseniausiai, kai dariausi skrandžio tyrimą, jame rado tulžies skysčio. Įdomu, kaip elgis tokiu atveju, neramu tik dėl to, kad tas skystis gali pragraužt skylę, o pas mane yra smulkių žaizdelių ir tada, subėgus kraujui į skrandį, ateit labai lengva mirtis. Per vieną laidą kažkada taip rodė laugh.gif !igutė 

Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2013 05 07, 11:56)
Aciu tau labai uz vaizdu paaiskinima, del ko kiausiniu negaliu. Bus lengviau ju atsisakyti zinant kaip kas veikia  smile.gif
Esu rimtai nusiteikus keist gyvenima, pavargau nuo nuolatinio niezejimo, sniego is galvos, aiskinimosi aplinkiniams kas ir del ko  doh.gif

tada dar ir šitą perskaityk
rašo-kandida kelia baltą vėliavą po pusmečio, taigi tada jau ir pasirodys poveikis ant paviršiaus. Kantrybės varnike, tik kantrybės...

Kai skaitau, kai rašoma, kad vėžys yra grybelinės kilmės, o priešvėžinė mityba -tai angliavandenių ribojimas (ne daugiau 1 gr 1 kg kūno svorio), o paleo mityba yra 1:1 priešgrybelinė mityba- tai kyla mintis, kad dėl tokio dabartinio sergamumo įvairiomis ligomis ir yra kaltas tas nesvietiškas cukraus(visais pavidalais) ir krakmolo ėdimas.
g.gif
Jų nebevalgau ir galiu gyventi atsipūtus.
Einu žolių rinkt salotoms, mano žarnynui jos laaabai tiko ir patiko. O ir skanu, tik va morką nuskust žymiai greičiau. Netrukus lepinsiuos šerno nugarinės muštinukais su krauju. Niam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2013 05 07, 10:08)
Dar viena zaliavalge baigiai sveikata susivaryti
ziauriai ten doh.gif

mano pusryciai taip pat buvo blynai:
user posted image
Atsakyti
As jau po sociu ir skaniu pietu smile.gif

Troskinti brokoliai su voveraitemis ir malta versiena. (versienos nekaitinau. Tik sudejau i karstus brokolius su padazu, ismaisiau ir palaikiau apie pora minuciu uzdenges troskintuvo dangti)
Padazui: taukai, sultinys, ciberzole, svogunai, petrazoles, druskyte
Salotos: pekino kopustas, agurkai, krapai, nefiltruotas obuoliu actas, alyvuogiu aliejaus geras saukstas

http://public.fotki....-troskinti.html
Atsakyti
LAmba diena,

Aš ir vel cia vaidenuos, vis gryztu paskaitau jusu senas temas...

ir kaip visada kyla klausimų... ax.gif

Tai ar gerai supratau.. Galima valgyti:daržoves, vaisius, mėsas, zuvis.. Riesutai?
Viska kepinam, gaminam, troskinam ant sviesto, GHI arba kokosu..
Alyvuogiu aliejus, kaip ir linu semenu- tik salti, jokiu budu nekaitinti ju..

Kuo maziau valgymu, tarkim 2 per diena tuo geriau... ?

Vandens gali gerti ir nesaldintu arbatu kiek nori.. kitaip nei kava, jie neuzlaiko VISKo ten.. (skysciu taip pat).. Na seip ar taip, kavo sretai labai geriu..

Taip pat vengti pieno produktu..o jei kartais ir liesus?o kaip fermentinis suris? g.gif Desros ne vytintos, o rukytos.. ?

Taip pat, jei as neturiu is ko ir kur pirkti tikrai sveikos mesos, tinkamai augintos, ar nebus blogiau misti tokia mesa, nei kad kruopomis kartais?

Ir kaip ten su Whole30 primeciau, paziurejau piesinuku, bet kas cia laikosi, gal turti plana visam menesiui, su meniu? kaip planuotis, orientuotis butu lengviau, turint pries nosi..?

Ar si mityba/valymasis, Whole30 tai kelias i Paleo? KAd lengvaiu priprasti? suprasti..?

O dabar beliak laukti atsakymo, ir nusipirkti GHI..arba tauku susirasti kur nors.. Nes kokoso turiu , tik labai jau mazai, o gaminu tikrai daug, ir daznai, ne tiek sau, kiek del vaiku.. ax.gif

AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
jo jo, girkis savo voveraitėm, o aš tuoj trauksiu bobausiauti biggrin.gif jie ima ,kai keletą dienų pabūna ~20 laipsnių šilumos, o eiti reikia 100 metrų nuo namų iki jų augimvietės. Kadangi niekas daugiau jų nerenka, tai be konkurencijos .

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 07 gegužės 2013 - 12:49