QUOTE(varnikė @ 2013 05 06, 23:22)
Aciu, Elata, uz nauja tema.
Mazai cia rasau, bet perskaityti viska stengiuosi
jau eina trecia savaite kaip as maitinuosi pagal paleo. Viskas labai puikiai, apetitas susitvarke, energijos uztenka (sportuoju kasdien kaip sportavus), tik odos problemos niekur nesitraukia. Suprantu, kad anksti kazko tiketis, bet neramu, kad galbut si dieta netinka, nes atsirado nemazai nauju zidinuku. Nuo rytojaus nevalgysiu kiausiniu su pomidorais, kuriu kaip ir nebuvau isbraukus is meniu, o pasirodu jie prie zvynelines nerekomenduojami.
Sitas forumas vienintelis ziniu saltinis man, nes skaitau tik lietuviskai, o ir laiko nelabai nuo vaiku lieka verstis is kt.kalbu. Tad aciu visiems, kurie dalinasi cia svarbia informacija, kurie stengiasi svarbesnius dalykus isversti i lt kalba
Varnike, tavo problemos pradžia tavo žarnyne, kuris yra
kiauras, priezastis to gali būti ar tai glitimas ar grybeliai
Šiuo metu vis didesnei daliai pacientų aptinkama candida albikans ir kitų patogeninių ligą sukeliančių grybelių. Daugumoje atvejų taip yra dėl didelio antibiotikų vartojimo, blogos dietos ir maisto medžiagų stygiaus, ilgalaikio toksinų poveikio ir streso. Kiekvienas iš šių faktorių priklauso didiesiems organizmo vidinės pusiausvyros griovimo veiksniams ir mažina imuninį atsparumą.Kai kandida, o ypač candida albicans, skaičius peržengia normą, virškinimo trakto gleivinės sienelėje atsiranda mikroskopinių plyšelių. Per susidariusias skylutes pereina svetimkūniai (kandida) ir jų toksiniai apykaitos produktai, nesuvirškinti baltymai. Visi jie patenka į kraujotaką, dėl to suaktyvėja imuninė sistema ir prasideda uždegiminis procesas.
žarnyno gijimui reikia laiko ir tų produktų, kurie įtakoja/gali įtakoti tą pralaidumą atsisakymo. Ir aišku, kol tas žarnynas tvarkysis, atsisakyti tų baltymų, kurie dažniau įtakoja alergiją. Mažiausiai pavojinga yra mėsos baltymas. Vėliau, kai žarnynas sugis, vėl bus galima susigrąžinti po vieną kiaušinus, vėliau pieno produktus, stebint organizmo reakciją į "naują maistą".
Tad čia tos trys savaitės -dar tik pradžia, akivaizdžių rezultatų teks palaukti ilgiau.
Kandida, jei čia ji, minta angliavandeniais- cukrumi- ar tai gliukozė, ar fruktozė ar laktozė ar sacharozė- jai tai maistas. Ir vienintelis teisingas gydymas- jos maisto apribojimas, atsisakant saldumynų ir krakmolo.
O kaip vaistas žarnyno remontui reikalingas cholesterolis- gyvuliniai riebalai.
Aišku, čia reikia didelės kantrybės ir savo maisto kontroliavimas.
Ale atsikratysi jos visam laikui, o kai tokia mityba atstatoma organizmo pusiausvyra, negrės papildomos autoimuninės ligos. Jei pastebėjot, daugumas, turinčių vieną autoimuninę ligą, vėliau suserga dar viena , ir dar. Tai ne ligos, tai gilaus katabolinio disbalanso simptomai ir kai tik pusiausvyra atsistato, jos ima nykti, net be gydymo.
O medicina "gydo" tas ligas-šalina simptomus- kiekvieną atskirai, skiria skirtingus vaistus, slopina imuninę sistemą, kad ji nereaguotų. Vietoj to, kad pasakytų- keisk mitybą.
To niekada nepasakys- nes "nepagydomai sergantys" žmonės yra tikros melžiamos karvutės farmafijai.
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 05 07, 10:56)
as tai dar cia neatmesciau stipraus tikejimo, noro tiketi tuo pasveikimu. As labai tikiu tokiais dalykais, tuo placebu
tai nėra placebas, minčių galia yra didžiulė. Perskaityk
http://www.ezoterika...amp;hcur_page=2
čia gi biologo parašyta knyga, ne kokie paistalai. Ir daktarai žino minčių galią.
Kai po trijų mėnesių bergždžio vaikščiojimo pas daktarus, aš pati sau nusistačiau kraujo vėžį (iš simptomų ir interneto pagalba) nuvažiavau pasitikrinti pas hematologę, po rentgeno ir kraujo tyrimų ji manęs paklausė, koks mano požiūris į gyvenimą, ar aš optimistė ar pesimistė. Atsakiau, kad esu užkietėjusi optimistė. Tai ir pasakė -vėžio gydymas tau nesukels jokių problemų.
Na, taip ir buvo. Aišku, antrąsyk to nenoriu kartoti