Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba II

Och, kokios jūs čia visos jaunos doh.gif Aš tai jau nedrįstu ir prisipažinti, man jau daug, užtai ir problemų pynė bigsmile.gif Pagaliau ir liežuvis suplyšo ir deginimo jausmas toks, kai medikai taip mandrai pasako: - tai 95 procentai, kad jums niekas nepasakys nuo ko taip yra. Nu ir kam pasiguosti? Internete radau, kad gali būt nuo vit B12 trūkumo, tai teks išsitirti. Labai čia tinka posakis, kad skęstančiojo gelbėjimąsis yra jo paties reikalas doh.gif Merginos kiek skaitinėju, tai jūs ir karbonaduką ir šoninikę črškinat, ir kaip dažnai tai leistina? Silver ir Voresta tai už lengvą troškinimą ar menkai kaitintą. Silvetio patiekaluose niekur nepastebėjau kepto. Tiesa, o kaip su džiovintais vaisiais, ką galima ir ko ne.?Ar tarp valgymų kai labai kažko norisi, banano galima ar NE?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 10, 08:27)
Moterytėms, kurioms išsivysto PKS (policistinių kiaušidžių sindromas) dėl rezistencijos insulinui, irgi kišamos tos pat cukrų mažinančios tabletės, kad jos galėtų pastoti, tačiau vėliau jos labai reta neateina iki 2 tipo diabeto.
PKS, tai jau diabeto pradžia- metabolinis sindromas. Kai kaip čia kažkas anksčiau rašė: plonos kojos ir gelbėjimosi ratas aplink juosmenį tai ir yra -metabolinis sindromas.

Va va cia mano isvaizda buvo, ypac isryskejo tai turint II tipo diabeta. Ydomiausia yra tai, kad tuo metu sveriau 72 kg ir tas gelbejimosi ratas tiesiog baisiai isryskejes buvo, kai siuo metu yra 80 kg, bet tie riebaliukai kazkaip tolygiau pasiskirste, nera tos ryskios padangos schmoll.gif Aisku turbut visos mano ligos susijusios tarpusavy ir siai dienai turiu toky rezultata, bet su laiku susitvarkysiu. Beje, mano skaiciavimas apeme viska - 1/2 riekutes duonos max y diena, darzoves virtos/zalios buvo matuojamos puodukais, kad tik ytilpciau y ta low car dieta. Akivaizdu, kad padejo, bet tada vel nutrukau nuo grandines, kol skydliaukes bedos nepasibelde y duris doh.gif
Akutee - mano seima bulvine-bulkine-tortine doh.gif biggrin.gif Uzaugau tarp tradiciju kepti kugelius, bulves su raugintais agurkeliais, daryti balta misraine LABAI DAZNAI. Mesos su ryziais nelabai net atsimenu bevalgius, viskas su bulvem. Pyragai buvo kepami kas savaitgaly. Ir zinau, kad ne is blogos valios tai, tuo metu tiesiog tokia informacija, kokia turime siandien, nebuvo pasiekiama. Visi taip valge smile.gif Kitaip maitintis pradejau gyvenant atskirai nuo tevu. Dariau tai klaidu-atradimu budu. Ir mano rankinuke tokiu paciu dalyku buvo galima rast, nors vaiku neturejau. Taip greiciau ir skanu be galo, taip. Bet turbut pirma kose, sutrinta is morkos, irgi skanu buvo mums, kai vaikiukai buvom, nes kitokio maisto neragave. Mano sunenas paragavo colos ir cipsu pirma karta darzelyje doh.gif Nuejus y parduotuve mato tik kinderius, guminukus ir kita slamsta. Kol to neragavo, valge viska ir be prieskoniu. O dabar - kiausiny kepi, duok 3 riekes bulkos ir dar ketciupo uzdek doh.gif Issikraipe skoniu receptoriai ir tiek verysad.gif
Doroteja, gal per mazai banano/per daug kiausinio ar per greit apverst isejo? g.gif Youtubej maciau vercia tik po karta ir viskas, todel ilgeliau kepa viena puse. Pati galvoju juos isbandyt, kai LT busiu wub.gif Gal sunenas irgi valgys g.gif Beje, vaikiukam tokie pavyzdziai super drinks_cheers.gif Nes jie kopijuoja suaugusius, tai jei teveliai taip valgo, ir jiem to noris rolleyes.gif
O kiek tada laiko reikia kiauliena kept? g.gif
As pavalgiau pirma valgy - nemazas dubenelis sultinio su daug svogunu, morku ir 3 vistienos sparneliais. Oda nulupau, nepatiko blush2.gif Visa kita buvo puiku thumbup.gif
Bet y ta sonine paziurejus seiles teka, kaip tik nebeturiu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 10, 13:46)
tai jei teveliai taip valgo, ir jiem to noris rolleyes.gif

biggrin.gif mano vaikam tas netinka biggrin.gif

As pati uzaugus kaime, mano mityba buvo gera -sava kiaule, savos vistos, savi kiausai, savos darzoves, savos desros ir lasiniai smile.gif zinoma -tarybine duona dar prie to, bulves, kartais naminiai makaronai. Svenciu progom (bet cia jau tikrai svenciu, nes gi tarybiniai laikai!) -ledai, bananas, ir gazirovke is automato is bendros granionkes lotuliukas.gif
Atsakyti
Silvetio patiekaluose niekur nepastebėjau kepto. Tiesa, o kaip su džiovintais vaisiais, ką galima ir ko ne.?Ar tarp valgymų kai labai kažko norisi, banano galima ar NE?

Na, mano gyv. kilmes baltymai kaitinami max. 1-5 min. Maisto beveik niekad nekepu, tad mano didziausia nuodeme tai bananu blynai 1-2 kartai per menesi. Be juos kepu ant labai mazos ugnies viena puse, o kai sutvirteja apverciu kita puse ir pakaitinu dar max kokia minute. Viskas. Kad neirtu reikia mazai banano. Tam kam iro idejot per daug banano arba per daug riesutu miltu.
Dekit 3-4 kiausus, maza arba puse vid. banano (max 60-80 g.) Arbatini sauksteli kokosu miltu. Gali buti su kaupu smile.gif. Kepkite dideliame kiekyje riebalu. Jie susigers, nes ugnis bus nedidele ir gausit neblogas proporcijas baltymu, riebalu, angliavandeniu.
As daznai, kad nepadauginti baltymo, dedu 3-4 trynius ir viena visa kiausini.

Vaisiai, o ypac dziovinti,tai tas pats cukrus. O kadangi jie dziovinti, tai net ir keletas ju gali labai padidinti Carb'u suvartojima. Nesu as labai pries juos, bet kam tas cukrus ???!!!

Jei norisi uzkandziauti, atsilausk kakavos sviesto gabaliuka ar atsiskelk sustingusio kokosu aliejaus gabaliukas. Naudos bus daugiau , nei is banano
Papildyta:
Griztant prie baltymu neperkaitinimo, tai pvz. vakar vakare patroskinau kopustus (raudona ir balta) su nedidele tarkuota morkyte. Ir i karstus supyliau malta versiena. Isjungiau troskintuva ir ismaisiau viska kartu kol karsta. Farsas pasiskleide ir issimaise su kopustais. Jei kas butumet valge, pazadu net nebutumet suprate, kad ta mesyte troskinosi t.y. visai nesitroskino smile.gif o tik pasilo kopustuose ir karstame riebalu/sulitnio padaze.

http://public.fotki....-troskinti.html
Atsakyti
QUOTE(Faustinata @ 2013 05 10, 14:42)
Och, kokios jūs čia visos jaunos doh.gif Aš tai jau nedrįstu ir prisipažinti, man jau daug, užtai ir problemų pynė bigsmile.gif Pagaliau ir liežuvis suplyšo ir deginimo jausmas toks, kai medikai taip mandrai pasako: - tai 95 procentai, kad jums niekas nepasakys nuo ko taip yra. Nu ir kam pasiguosti? Internete radau, kad gali būt nuo vit B12 trūkumo, tai teks išsitirti. Labai čia tinka posakis, kad skęstančiojo gelbėjimąsis yra jo paties  reikalas doh.gif  Merginos kiek skaitinėju, tai jūs ir karbonaduką ir šoninikę črškinat, ir kaip dažnai tai leistina? Silver ir Voresta tai už lengvą troškinimą ar menkai kaitintą. Silvetio patiekaluose niekur nepastebėjau kepto. Tiesa, o kaip su džiovintais vaisiais, ką galima ir ko ne.?Ar tarp valgymų kai labai kažko norisi, banano galima ar NE?

Džiovintų vaisių geriau vengti, nes ten tikrai tik cukrus belikęs, tad labai retais atvejais. O be to, pas mus dauguma dž. vaisių sirupe mirkomi arba cukruoti, tad iš viso nieko gero.
Jei tarp valgymų jaučiatės alkana (t.y. ne norisi kažko emociškai), jau geriau suvalgykite mėsos gabaliuką su daržove ar na, kad ir riebalų (nors aš labiau už baltymus), kadangi bananas jau burnoje virsta gliukoze ir staigiai pakelia cukraus kiekį. Taip pat staigiai jis ir nukris ir vėl jausitės alkana. Užtat ir sako, kad bananą reiktų su baltymais valgyt smile.gif
Atsakyti
ar kas skaitete? Gal ir daugiau kam protas nusvis?! smile.gif Gana atsargiai pakalbeta, bet kito ir nesitikejau tokiame puslapyje smile.gif

http://grynas.delfi....i.d?id=61334101
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silver79: 10 gegužės 2013 - 14:47
QUOTE(Faustinata @ 2013 05 10, 14:42)
Silver ir Voresta tai už lengvą troškinimą ar menkai kaitintą.

todėl, kad mudu jau nudegę mirksiukas.gif ir turėjom problemų. Tad dabar stengiamės organizmui duoti kuo geriausią statybinę medžiagą- nesugadintą ilgu kaitinimu baltymą. Lai kepa tie, kas neturi problemų. Jiem galima.
Daržoves tinka patroškinti, nuo to jos blogesnėmis netampa, užtat baltymą stengiuosi negadinti, varškę darau iš nekaitinto pieno, kiaušinio baltymą, kai tik pabąla ir vos sutraukia, valgau. Pupeles ar avinžirnius, jei kartais naudoju, išmirkau, po to tik palaukiu kad užvirtų ir išjungiu ugnį. Po 5 min jau galima valgyti.sumaišau su troškintu svogūnu ir tarkuotu virtu burokėliu. Aišku, pupelės būna kietokos...
Tiesa, pastebėjau kad mano žarnynas nebetoleruoja pervirtos mėsos. Jau du kart paleido vidurius, kai mėginau pasigraibyti nuo kaulų nuoviro likusioj mėsytėj, kojytę panaršyt.
Dar toks pastebėjimas. Kadangi nesugalvojau kur tuos sultiniui panaudotus kaulus su mėsos likučiais padėti (o dabar juk primedžiojo) tai pravėsusius išverčiau tokiem jau paaugintiems vištukams (2,5 mėn) ir dabar smarkiai gailiuosi, matau, kaip sutriko virškinimas, vaikšto palaidais sparnais, vienas labai viduriuoja. O žalią mėsą ( kruvinas atliekas maltas, plaučius sudoroja be jokių problemų). Lygiai tas pat nutiko pernai, tačiau nesupratau kodėl, vėliau atsitaisė po truputį. Ir tik dabar suvokiau, kai pati nebegaliu tokios valgyt doh.gif pati kalta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 10 gegužės 2013 - 14:56
Labas , visiems! smile.gif

QUOTE(Silver79 @ 2013 05 10, 15:29)
Jei norisi uzkandziauti, atsilausk kakavos sviesto gabaliuka ar atsiskelk sustingusio kokosu aliejaus gabaliukas. Naudos bus daugiau , nei is banano

Kaip su kakavos sviestu - perkate ar gaminatės? Jei perkate tai kur, jei gaminatės - tai kaip? Ir ar tinka jis Whole30 metu?
Atsakyti
As tai prisipazinsiu, kad siuo metu pataikauju sau, virdama ar kepdama mesa ilgiau. Nes pakankamai jautriai jauciuos jau tai valgydama po savo veganizmu, tai jei dar tik pasildyta reiktu schmoll.gif Tikiu, kad skonio prasme gal skirtumo ir didelio ner, bet bandau pratintis tiesiog. O kiausinio baltymas ir trynys man turi buti tvirti, kitaip pilvas pucias labai ir paskaudena. Manau visi atras su laiku, kas ir kaip. Bet kasdien cirskint tikrai nesiruosiu, kad ir kaip noreciau ir skanu man tai butu ax.gif
To straipsnio esmes net nesupratau. Nei neigiamas, nei teigiamas, toks teoretinis skaitalas be jokios prasmes g.gif Kaip sakant bijai vilko - neik y miska biggrin.gif O cia noris ir Paleo dieta paskelbt, bet atsargiai, kad nebutu sumalta su sh..Baisu pasakyt, kad tai nera taip baisu, kaip visi ysivaizduoja g.gif Bent as toky vaizda susidariau permetus aky smile.gif

http://www.youtube.c...h?v=nI_0Ibi18fA

Cia va parodyta, kaip graziai blynukus iskepa. Bet cia deda migdolu sviesta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 10, 16:14)
. Nes pakankamai jautriai jauciuos jau tai valgydama po savo veganizmu,

manau ir teisingai, kad atsargiai keities, nes turi pasikeisti žarnyno mikroflora, vėl gamintis mėsai virškinti reikalingi fermentai, reikia daugiau druskos rūgšties.

Atsakyti
plem apsipirkinėt su bernais... išsipi..vojo iš visų pusių, kad aš mėsą valgau..sako kiba straipsnį paskaitei, kad gerai mėsa... sako, kiek draskėmės draugystės pradžioj, kai šaukei, kad mėsa negerai, o aš sakiau, tie kas mėsos nevalgo yra silpni, ir greit sunaikinami biggrin.gif lol biggrin.gif sako dabar pirma nušovė į mėsos skyrių, prisirinko krūvas pakuočių, sako o man (maniškiui ta prasme) nei reik nei ką...

parduotuvėj apsipirkimas prasidėjo kopūstų, morkų, savojos kopūsto, kelių obuolių sukrovimu, nukainuotų špinatų maišiokas... tada kol bernai sukinėjas apie š kokį..surinkau kelias pakuotes faršo (kiaulienos..akcija... ) ir jautienos vienas, jaučio kepenų ėmiau, nes Voresta sakius, kad geriau jaučio (mIArginos, kaip darot su kepenim? kaip jas šutinat ar į kotletus įmaišot? pasikartokit please), kiaušinių 36, nukainuotų rūkytų silkių (to die for į salotas kaip niammm), citrinų ir imbiero vandeniui skaninti ir arbatoms, sardinių skarbonkėse (jaja mano žuvis čia..)... na ką sakau galim eiti prie kasų....

ir prasidėjo: ne mum duonos reik (NĖRA DUONOS UK NĖRAAAA.. smirdanti rūgštim, t.y. mielėm bulka), tai aka duonų, spurgyčių prisikrovė, ledų du litrus (šaukiu per gvaltas - kameroj mėsa bus ne ledai, suėsit šiandien juos man!), tepamų sūrelių, žemės riešutų mišinių, uncle benz padažų.... facepalm... dar skystos duonos, t.y. alaus....

taip va ir kovojam... apsiskaičius aš ir neapsiskaitę jie... grįžę kaifuoja, kaip skaniai pasiprekinom, kokio sveiko maisto, širdžiai tinkamo (pi..vojas vėl..).. man beliko tepasakyt..kad išsisukus koją ne šiaip sau temperatūra sukilo (kaimynui), nes imunitetą nuo tokių š tik silpniną... na o kas jiems... dar ūkiniu muilu burną vis skalbti man žada, nes tiesiai šviesiai šūdu pavadinu jei paklausia gal tas geriau nei anas... biggrin.gif
Atsakyti
Panasu y musu shopingus, tik pakeliui y kasa, as dar sausainius ir bulkas prametau, o kai moket reik, MB apsiziuri ir klausia kur tas ar tas - ups.. rolleyes.gif biggrin.gif Bet nesipykstam del maisto jau, draugystes pradzioj tai oi kaip budavo rolleyes.gif Dabar gaminu, ka as noriu, jei nepatinka - pasidarys pats.
Is kepeneliu pasteta galima pasidaryt, arba sumalti ir kepti kaip maltinukus su darzovem ymaisytom. Silver tai patroskina trumpai su darzovem. Paragauk, jei skanu bus, as gal veliau isbandysiu bigsmile.gif
As pastebejau, kad jei pusryciams suvalgau 2 kiausinius su sonine, tai esu rami ilgam, be jokiu saldumynu poreikiu schmoll.gif O va paskutines 3 dienas nebuvo galimybiu to pasidaryt, nes ejau y darba ( ten tik mikrobange ), tai y galva lenda mintys visokios jau blink.gif Greiciau mano gimtadienis ateitu ir praeitu ir bus ramu iki liepos menesio, jokiu pagundu schmoll.gif Tikra whole30 pasidaryt bus galima. Siandien jau vos pirsto y kondensuoto pieno skardine nesukisau blink.gif doh.gif
Atsakyti