Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba II

QUOTE(jautiena @ 2013 05 09, 22:18)
Beje, man tuoj bus 33 metai. taigi esu jau gan sena karve ir pageidauciau, kad i mane butu kreipiamasi "Jusu Didenybe".

ramiakas, man 36 cool.gif taip ir itariau, kad cia jaunutes gana susirinke, nes vaiku neturit biggrin.gif kas man labai aktualu - vaiko mityba. O va ner su kuo pakalbet biggrin.gif

Klausykit, viena vakar pazistama pasakojo, kad laikydamasi dukano dietos vos nenumire, nes acidoze igyjo g.gif nzn kaip ji ten tiksliai laikes ir pan, bet nuraminkit, kad su normalia paleo mityba mums tas negresia?
latentinės acidozės priežastis yra su maistu gaunamas per didelis baltymų kiekis, kuris, esant pablogėjusiai inkstų funkcijai, ypač vyresniame amžiuje, ir sukelia latentinę acidozę.
Kiek gi tu baltymu mum reikia i diena? kazkas rase lyg 1g-1kg svorio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 10, 08:46)
ramiakas, man 36  cool.gif taip ir itariau, kad cia jaunutes gana susirinke, nes vaiku neturit  biggrin.gif kas man labai aktualu - vaiko mityba. O va ner su kuo pakalbet  biggrin.gif

Klausykit, viena vakar pazistama pasakojo, kad laikydamasi dukano dietos vos nenumire, nes acidoze igyjo g.gif nzn kaip ji ten tiksliai laikes ir pan, bet nuraminkit, kad su normalia paleo mityba mums tas negresia?
latentinės acidozės priežastis yra su maistu gaunamas per didelis baltymų kiekis, kuris, esant pablogėjusiai inkstų funkcijai, ypač vyresniame amžiuje, ir sukelia latentinę acidozę.
Kiek gi tu baltymu mum reikia i diena? kazkas rase lyg 1g-1kg svorio?  g.gif

nu jo, kitos mūsų amžiuje jau keturis vaikus turi :| man dar prieš tai būtų gerai ir vyrą susirasti biggrin.gif

dėl baltymų pertekliaus ir organizmo užsiteršimo rašiau 7 šios temos puslapy
Dukano dietoje nėra riebalų ir riboja angliavandenius ryškiai, tuo tarpu Paleo juk to nėra, riebalus mes valgom laisvai, o angliavandenius gaunam iš daržovių ir vaisių.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 10, 08:00)

Dukano dietoje nėra riebalų ir riboja angliavandenius ryškiai, tuo tarpu  Paleo juk to nėra, riebalus mes valgom laisvai, o angliavandenius gaunam iš daržovių ir vaisių.

na...dukane darzoves irgi valgomos g.gif siaip tai viskas kaip ir aisku, tik sakau, gal yra kazkokia norma, kad neuzdaugint tu baltymu...netycia biggrin.gif

Del vaiku tai jo, mano amziuje kitos jau suaugusius vaikus turi biggrin.gif o pas mane tik kinderiukai dar biggrin.gif pirma gimdziau 30-ies. Tad spesit ir jus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 10, 09:07)
na...dukane darzoves irgi valgomos g.gif siaip tai viskas kaip ir aisku, tik sakau, gal yra kazkokia norma, kad neuzdaugint tu baltymu...netycia  biggrin.gif
Del vaiku tai jo, mano amziuje kitos jau suaugusius vaikus turi  biggrin.gif o pas mane tik kinderiukai dar  biggrin.gif pirma gimdziau 30-ies. Tad spesit ir jus  drinks_cheers.gif

Bet Dukane ribotai tos daržovės, ar ne? Aš jos nesilaikius, tik knygą akim permečiau, tai gal ir klystu.

Na, baltymai turėtų sudaryti 10-35 proc. gaunamų kalorijų (10 - mažiausiai, 35 - daugiausiai). Radau rekomendacijas, kad 57 kg sveriančiai moteriai per dieną reikia 88-100 g baltymų.
Jei valgysit daugiau riebalų (riebią mėsą pvz), kurie greičiau suteikia sotumo pojūtį, tikrai neuždauginsit baltymų smile.gif
Atsakyti
merginos, skaitau kaip kalbat apie įvairius puodus ar keptuves, noriu įspėti, ypač turinčias problemų, nesižavėkit maisto gadinimu ilgai kaitinant, pasidomėkit:

Perkaitinti baltymai ne tik nenaudingi, bet ir žalingi: juos ne pilnai atpažįsta virškinimo fermentai, todėl jie ne pilnai suvirškinami, susidarę peptidai imituoja kai kurių hormonų veikimą ir sukelia alergines reakcijas; suskilusios aminorūgštys organizmo negali būti panaudojamos statybai, todėl iškart keliauja į kepenis perdirbimui ir pašalinimui – tai stipriai ir visai bereikalingai apkrauna kepenis; skilusių aminorūgščių neutralizavimo metu susidaro nuodingi tarpiniai junginiai aminai, jie veikia ne tik kaip kancerogenai, bet ir bendrai nuodija organizmą; taip pat pakitę baltymai skatina per didelę amoniako gamybą, o šis veikia centrinę nervų sistemą ir sukelia migreninius galvos skausmus ir kitus pažeidimus.

kol civilizuotai "gadinsit" maistą, gerai nebus. schmoll.gif Imkit pavyzdį iš Silverio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 10 gegužės 2013 - 08:20
QUOTE(Elata @ 2013 05 10, 08:13)
Na, baltymai turėtų sudaryti 10-35 proc. gaunamų kalorijų (10 - mažiausiai, 35 - daugiausiai). Radau rekomendacijas, kad 57 kg sveriančiai moteriai per dieną reikia 88-100 g baltymų.

as vakar prisireginau tam saite, kur Silveris nurode -cronometer.com, tai ten susivedus ugis, svori ir t.t., pazymejus kad noriu numest svorio ir kad mityba paleo, va ka man paskaiciavo:
Energy: 1157 kcal
Protein: 43.4 g
Carbs: 57.9 g
Fat: 83.6 g
g.gif
Papildyta:
Na jau supratau, kad cia delto, jog svorio norint numest. Jeigu palaikant esama svori, tada taip -80-100 g baltymu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 10, 09:22)
as vakar prisireginau tam saite, kur Silveris nurode -cronometer.com, tai ten susivedus ugis, svori ir t.t., pazymejus kad noriu numest svorio ir kad mityba paleo, va ka man paskaiciavo:
Energy:  1157 kcal
Protein:  43.4 g
Carbs:  57.9 g
Fat:  83.6 g
g.gif

energy 1157 kcal unsure.gif

Aš ilgą laiką skaičiavau kalorijas, tai būdavo visaip, bet po to visi ėmė teigti, jog mažiau nei 1 200 kcal negalima, nes vien tiek reikia mūsų organizmui nieko nedarant, t. y. visą dieną gulint lovoje, o mes tai juk dar ir veikiam šį bei tą.
Tačiau su paleo kitaip, nes paleo kalorijų ne tik kad neskaičiuoja, bet ir nepripažįsta. Sako, kad pats organizmas kalorijų nepripažįsta, nes skirtingoms organizmo funkcijoms reikia skirtingų kalorijų, kaip skirtingos valiutos. Na, yra nemažai straipsniukų šia tema.
Be to, paleo šiuo atveju apima daugybę dietų, skirtingus supratimus, kas tai yra. Vieniems paleo tik toks maistas, kurį valgė jų protėviai. Kitiems paleo tiesiog taisyklių rinkinys. Tretiems paleo yra tai, kas tinka jų organizmui. Vat Silver79 ir "voresta" labiau į riebalus linkę ir riboja angliavandenius, aš mieliau daržoves valgau, kurias papildau riebalais ir baltymais. Užtat ir tas skaičiavimas gaunasi toks, kuris priklauso nuo konkretaus suvokimo, ko ir kiek kam reikia.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 10, 08:31)
energy 1157 kcal  unsure.gif

tai cia delto, kad pazymejau jog noriu numesti viena kg i savaite lotuliukas.gif jeigu pazymi 0.5 kg, tuomet jau leidzia 1600 kcal, ir t.t. biggrin.gif tas 1157 man ir be proto mazai g.gif na dabar bandysiu kelias dienas zymetis maista, paziuresiu kiek as gi visko cia suvartoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 10, 09:31)
energy 1157 kcal  unsure.gif

Vat Silver79 ir "voresta" labiau į riebalus linkę ir riboja angliavandenius, aš mieliau daržoves valgau, kurias papildau riebalais ir baltymais. Užtat ir tas skaičiavimas gaunasi toks, kuris priklauso nuo konkretaus suvokimo, ko ir kiek kam reikia.

priklauso nuo metabolizmo būklės, man ir mano vyrui jau negalima valgyti daug angliavandenių, nes tai didins insulino gamybą, o pas mus vystėsi insulino rezistencijos problema. Retai valgant iš angliavandenių nepakaks energijos.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 10, 09:34)
tai cia delto, kad pazymejau jog noriu numesti viena kg i savaite  lotuliukas.gif jeigu pazymi 0.5 kg, tuomet jau leidzia 1600 kcal, ir t.t.  biggrin.gif tas 1157 man ir be proto mazai  g.gif na dabar bandysiu kelias dienas zymetis maista, paziuresiu kiek as gi visko cia suvartoju  smile.gif

aa biggrin.gif kaži, jei pažymėtumėt, kad 2 kg netekti norit, ar duotų po 200 kcal dienai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 10, 08:46)
aa biggrin.gif kaži, jei pažymėtumėt, kad 2 kg netekti norit, ar duotų po 200 kcal dienai biggrin.gif

nu va nera tokio zymejimo, ten konkretus pasirinkimai biggrin.gif

Na va, surijau pusrycius uz 500 kcal biggrin.gif (kiausiniai kepti ant lasiniu su darzovem)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumpica: 10 gegužės 2013 - 08:58
Labas visoms 4u.gif ziuriu, mes visos daug maz vienmetes , man 31, 2 vaikuciai, na pirmoji tai jau didele ax.gif smagu skaityti, kad su paleo tvarkosi sveikatos bedos thumbup.gif man ir tikiu susitvarkys, kazko ranku oda streikuoja jau kelis menesius, dirbu virtuveje, bet nieko be pirstiniu nedarau, bet matomai, tiek kiek gauna vandens, uztenka, kad odai pakenktu. Bet manau, kad ir vitamino A trukumas, nes tepu gydomuoju kremu, bet kol kremas veikia, gerai, o paskui .... Buvo, kad besedint oda prie nago itrukdavo iki kraujo, o skauda.... Gal is senbuviu, patartumete, kokiu gal daugiau produktu itraukti i meniu? Nors valgau labai ivairias, nuo kopusto iki moliugu, beveik visas... tikrai, noriu, kad pradingtu si odos problema, nors tik su rankom kenciu, visa likusi oda , kaip kudikio biggrin.gif buna, traukiny net geda rankas issitraukti, nes siurkscios , nu zodziu ....
Atsakyti