Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba II

QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 09, 23:25)
Jautiena, bet Jusu Didenybe skaldo bajerius  thumbup.gif

Turiu va toki http://www.londonchi...t...4l&Itemid=1
Rankena nusukus galima orkaitej kankinti, gal pabandysiu kada koki mesgali istroskinti slow budu  g.gif

nu bet jūs visos ir apsirūpinusios visokiais puodais ir keptuvėm. Man su saviškėm slėptis tenka biggrin.gif Turiu vieną ketaus keptuvę, kurios pakelt net negaliu, tai jos rankenai atsukti reikia rimtos jėgos ir rimto atsuktuvo. Privargstu ir po to jau tingiu ką nors bekepti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 09, 23:00)
O galima ta letpuodi kaip nors pakeisti, kazkokia alternatyva surasti? Pvz storadugnis puodas ir ant letos ugnies?  g.gif  Ar deti puoda i orkaite? (turiu toki kur tinka ir orkaitej)

Labiausiai patinka primytivus ir ekonomiškas lėtpuodis - dėžė, išklota kuo nors šiltu(sena kaldra, pagalvėm, ar pan.) Viralą užverdi, biški paverdi, uždengi, ir užkamšai toje dėžėje. Super. Viskas tikrai labai skaniai išverda. Labai patinka taip virti ryte, prieš darbą, ir grįžus rasti vakarienę "gatavą". smile.gif

Elata, dar kartą ačių už vertimą. Perskaičiau, ir pradėjau suvedinėti visokius dalykus. Kad ir tai, jog kiek kraujo tyrimų darydavau, visada viskas gerai, "tik kažkoks mažytis uždegimukas yra"(cituoju gydytojus). Tai gal jie ir rodo tą imuninės sistemos kovą visuje ir maisto netoleravimą, ir tuomet aišku iš kur mano endoemtriozė kyla ir pan. g.gif
Bet kol kas tik kiaušinių ir riešutų atsisakysiu(vakar ir 6iandien su keliais migdolais nusidėjau.) Bet valyto sviesto, gal dar ne. jau taip jis man patinka. Šiaip, primečiau, kad tik jis ir kokoso pienas yra mano SWYPO partneriai. tongue.gif
O savo mamos paprašykit kad bent dvi savaites whole ar bent paleo išmėgintų. Dėl jūsų... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kalastaja: 09 gegužės 2013 - 22:38
QUOTE(Elata @ 2013 05 09, 22:35)
nu bet jūs visos ir apsirūpinusios visokiais puodais ir keptuvėm. Man su saviškėm slėptis tenka biggrin.gif Turiu vieną ketaus keptuvę, kurios pakelt net negaliu, tai jos rankenai atsukti reikia rimtos jėgos ir rimto atsuktuvo. Privargstu ir po to jau tingiu ką nors bekepti biggrin.gif

Nieko cia mandro, buvo IKI pardej akcija 70% nuolaida sitiems puodams, tai ir griebem su MB, sita troskintuva ir keptuve. Galvojau gal koks papigiai a la fuflo bus, bet kolkas nesiskundziu, patiko. Tik paskui pamaciau kokios ju kainos internete doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 09, 22:35)
"tik kažkoks mažytis uždegimukas yra"(cituoju gydytojus).

Va pas mane iki dabar kazkas tokio sedi, nesuvedu galu kas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 09, 23:35)
Elata, dar kartą ačių už vertimą. Perskaičiau, ir pradėjau suvedinėti visokius dalykus. Kad ir tai, jog  kiek kraujo tyrimų darydavau, visada viskas gerai, "tik kažkoks mažytis uždegimukas yra"(cituoju gydytojus). Tai gal jie ir rodo tą imuninės sistemos kovą visuje ir maisto netoleravimą, ir tuomet aišku iš kur mano endoemtriozė kyla ir pan.  g.gif
Bet kol kas tik kiaušinių ir riešutų atsisakysiu(vakar ir 6iandien su keliais migdolais nusidėjau.) Bet valyto sviesto, gal dar ne. jau taip jis man patinka.
O savo mamos paprašykit kad bent dvi savaites whole ar bent paleo išmėgintų. Dėl jūsų... smile.gif

Bet tai geri gydytojai. Jo, uždegmas yra, o jie niekuo nesidomi ir palieka jus su tuo uždegimu. Siaubas. Nors man tokie patys pasitaikė gydytojai.

Joa, mamai zyziu, kad pasilaikom nors truputį. Tai jinai pradėjo priežasčių ieškoti, kaip nesilaikyti. "o tai va, pagal kraujo grupės dietą taip sako" "o veganai taip sako" biggrin.gif Susinervinau net. Sakau aš jai, kad paleo pagrįsta moksliškai, o ne mėnulio duobėmis ir žvaigždžių forma, bet tai kur tau. Pats žmogus turi norėti, aš jo nepriversiu.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 09, 23:42)
Va pas mane iki dabar kazkas tokio sedi, nesuvedu galu kas  schmoll.gif

QUOTE(Elata @ 2013 05 09, 23:43)
Bet tai geri gydytojai. Jo, uždegmas yra, o jie niekuo nesidomi ir palieka jus su tuo uždegimu. Siaubas. Nors man tokie patys pasitaikė gydytojai.

OMG! Bet tai baisu. Aš naiviai galvodavau, kad tas "uždegimukas" kokia sloga ar pan. nes akivaizdžiai NIEKO nesimatydavo. O čia! Tai jei būčiau žinojus, velniam man visokius durnus nevaisingumo tyrimus ir operacijas reikėjo daryti - šitiek babkių, tiek laiko, tiek sveikatos, nervų ir ašarų prapilta. sad.gif
Ir dar kodėl jie net nesiūlydavo išsitirti iki galo nuo ko tas ''uždegimukas''? Net žliumbti norisi.
Jei rimtai sveikatą galima pataisyti TIK atsisakant kažkokių produktų, pasikartosiu, bet tikra dovana, kad atradau čia jumis visas su visomis garbingiausiosiomis didenybėmis.
4u.gif
Atsakyti
Ok, laikas miegot, kaip narkomane negaliu is sitos temos iseiti, cia turbut gera aura biggrin.gif
Dar imetu linka jeigu kas megstat prieskonius gamintis http://wellnessmama....e-spice-blends/
Atsakyti
Ačiū už tokį malonų palaikymą 4u.gif
voresta, nebloga idėja dėl dienoraščio, tik niekad nieko panašaus nesu darius,bet pabandyti verta. Gal tikrai,kažkas gausis, gal kažkam bus naudinga.

QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 09, 19:47)
Buvo, apie pietus pasidarydavau kaip zombis, plaukdavo vaizdas, nesukoncentruodavau zvilgsnio. Is pradziu galvojau, kad liga kalta, bet matomai organizmas persitvarkyt turejo.

MB irgi negerumai pasitaiko apie pietus g.gif man jokių šalutinių poveikių kolkas viskas super pilna entuziazmo biggrin.gif kažkoks labai stiprus vidinis tikėjimas yra... Žinau, kad pataikiau ten kur reikia. Ir už tai esu dėkinga kissable_lips jei ne ji net nežinočiau apie tokią galimybę. Ir žinomą Vorestai už padrasinimą ir paskatinimą. Ir aišku visiem kitiem už patirties pasidalijimą. Ačiū, kad esate 4u.gif

QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 09, 20:01)
Gal tai diabetologei paciai smegenys nuo cukraus susisuke??? blink.gif As kai turejau II tipo diabeta, man buvo pasakyta, kad jei nenori nueiti y diabetine koma, tai buk gera ir 1800 kcal dietoje suvartok ne daugiau 150 gr angliavandeniu blink.gif O cia sitoks kiekis..Ar ta moteris suvokia, ka ji sneka??? Oi kaip gerai, Doroteja, kad jus cia - baisu net pagalvot, kad jei nezinotumet ir pasivadovautumet tokiais nurodymais..Baisu tikrai.. Ir kaip tie zmones darbus tokius gauna???

žinokit taip ir lankstinukuose knygutėse parašyta doh.gif aš tokį marazmą galiu paaiškit tik farmacininkų bizniu. Niekas gi nenori,kad kasa atsigautų, jei ji dar veikia, geriau padaryt žmogų priklausomą nuo insulino tada garantuoti pinigiukai doh.gif
o kaip jums tokioj jaunystėj II tipo diabetą diagnozavo? Ir jo pas jus nebėra?
Aš ir miegot einu ir keliuos su mintim, kokia laimė,kad atsidūriau pas jus temoje.
Beje ir aš į kompaniją bendraamžėms už 2 mėnesių bus 27 biggrin.gif
Atsakyti
Net telefa lovoj pasijungus cia skaitau.. Nein gulet kaip pecius nudegiau,tai nepasiremsi knyga skaityt.. Gaunas kad skaitau cia ir zvengiu kaip Didenybes pratrydint neina biggrin.gif lol biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 05 10, 00:03)
o kaip jums tokioj jaunystėj II tipo diabetą diagnozavo? Ir jo pas jus nebėra?
Aš ir miegot einu ir keliuos su mintim, kokia  laimė,kad atsidūriau pas jus temoje.
Beje ir aš į kompaniją bendraamžėms už 2 mėnesių bus 27 biggrin.gif

Didelis stresas, saldumynu persivalgymas, nemiegojimas - zodziu zalojau savo sveikata kaip tik ymanoma per mokslus ir du darbus (vienas is ju buvo 24 val. per para, tada dvi dienos kitam darbe ir viena iseigine per visa sav. mokymuisi) doh.gif Veliau ligoninej buvau sauniai pagydyta. Nezinau iki dabar, kas ten atsitiko man - 39 temperatura vos ne menesy laiko, skausmai baisiausi inkstu srityje, lasalines, vaistai ir t.t. Ytare ir negimdiny nestuma, ir dviguba inksta, uzdegima ir t.t. doh.gif Iki dabar nezinau, ka kortelej jie ten parase vietoj diagnozes. Is pradziu cukrus vis pakrisdavo, daktare sake vis koky saldainiuka ar gliukozes suciulpt, jeigu bus bloga doh.gif Bet vietoj to as labai susiemiau - daug ilsejaus, sportavau reguliariai, valgiau reguliariai, angliavandenius sveriau, skaiciavau duonos vienetais, laikiaus Seltono derinimo principu. Ir kazkur per metus du visi parodymai pagerejo 4u.gif Ar tai buvo tos ligos ir vaistu vartojimo pasekme, ar tai, kad issekau tiesiog ir tortai kilogramais eidavo, bet tikrai galiu pasakyti, kad II tipo diabetas pradzioje smarkiai susiemus yra isgydomas, jokiu insulinu nei karto nenaudojau schmoll.gif O va po to pradejau prasciau jaustis, nekreipiau demesio, galvojau cia del to, kad y UK isvaziavau ir reikia prisitaikyt doh.gif Kol prisiruosiau issitirt normaliai ir skydliaukes hipoterioze nustatyta. Nors blogai jauciaus apie 2 metus doh.gif Nurasiau viska slogiam orui ir t.t. Kaip sakant apleidau. Bet situacija nera bloga tfu tfu tfu ir tikrai susitvarkysiu. Tiesiog reikia ismokt suvaldyt stresa, jokiu cukru, neest krakmolu, susidaryt ramu rezima ir megautis gyvenimu mirksiukas.gif Ligos ne be priezasties, Tai stabdis, kol nevelu, kad gyveni ne pagal savo galimybes.
Atsakyti
o siaube, kai pradeda pjaustyt patys nezinodami ko ir ka, tai no comments. mano mama ex-medicinos sesuo, dirbo traumatologiniam skyriui, pasakoja: "ateina chirurgas, kaip visada stopke viena kita ikales, sulauzytos kojos sustatinet. prapjauna - tai kad nesuluzhus! aisku, kad ne - juk sveikaja prapjove doh.gif "
beje, as nesu gyvenime normalaus kraujo tyrimo dariusius, o gal vertetu g.gif g.gif

na viskas ir Musu Didenybei reik i lovike traukt, dushiukas, pizamyte ir liuli. oj, sorry, turetu but "Jacuzzi, silkiniai peniuarai ir queen size lova".
labos! ir sveikatytes visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 10, 00:31)
bet tikrai galiu pasakyti, kad II tipo diabetas pradzioje smarkiai susiemus yra isgydomas, jokiu insulinu nei karto nenaudojau schmoll.gif

visiškai teisingai, su juo galima susidoroti, kol nepribaigta kasa. O kasą pribaigia žmonės, gydytojų nurodymu, toliau valgantys angliavandenius dideliais kiekiais ir naudojantys tabletes cukrui mažinti. Tai yra, kai jau išsivysė rezistencija insulinui ir ląstelės "priešinasi" jo pertekliui, tablečių pagalba jas prievartauja . Kasa varo dar daugiau insulino ir galų gale tabletės nepadeda, įvedamas dirbtinis insulinas. Tada kasai kajuk- žmogelis pakabintas ant insulino .
Iš tiesų 2 tipo diabeto atveju reikia mažinti ne cukrų, o insulino gamybą, jo yra per daug, dėl per dažno užkandžiavimo ir per daug naudojamų angliavandenių.Toks mano vyro atvejis. Apribojus angliavandenius ir nustojus užkandžiauti, maitinantis low carb insulino lygis krenta, rezistencija mažėja. O energijos šaltiniu tampa riebalas.
Tačiau žmonės tiki daktarais, kurie juk nedraudžia angliavandenių, o net skatina juos valgyti. doh.gif Mano sesers vyrui prieš porą metų irgi nustatė 2 tipo diabetą, ėda kaip ėdęs, tik tabletėm užkanda. Kai mėginau išaiškinti, tai ranka numojo- daktarai geriau žino, jie gi lankstinuką turi, kur parašyta, kaip jis turi maitintis. O kas tu tokia biggrin.gif
Moterytėms, kurioms išsivysto PKS (policistinių kiaušidžių sindromas) dėl rezistencijos insulinui, irgi kišamos tos pat cukrų mažinančios tabletės, kad jos galėtų pastoti, tačiau vėliau jos labai reta neateina iki 2 tipo diabeto.
PKS, tai jau diabeto pradžia- metabolinis sindromas. Kai kaip čia kažkas anksčiau rašė: plonos kojos ir gelbėjimosi ratas aplink juosmenį tai ir yra -metabolinis sindromas.
6,7 proc. 20-29 metų amžiaus žmonių serga metaboliniu sindromu, 60-69 metų – 43,5 proc. ir 42,0 proc. žmonės virš 70 metų. Nors, gali būti, kad rizikos faktoriai lemiantys atsparumą insulinui formuojasi dar vaikystė ar jaunystėje
40-50 metų amžiaus tarpsnyje asmenims kuriems būdinga hipertenzija su atsparumu insulinui, metabolinis sindromas pasireiškia sudėtingu metabolinių sutrikimų kompleksu, o vienas ligonis serga 6-8 susirgimais vienu metu, neskaitant nutukimo.

juk tai lobis vaistų gamintojams, žmogų pakabina ant vaistų iki jo dienų galo.
Papildyta:
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 09, 23:55)
Tai jei būčiau žinojus, velniam man visokius durnus nevaisingumo tyrimus ir operacijas reikėjo daryti - šitiek babkių, tiek laiko, tiek sveikatos, nervų ir ašarų prapilta. sad.gif

jie tam, kad iš tavęs, (ar valstybės, kuri kompensuoja) būtų galima išmelžti kuo daugiau šlamančiųjų. Kažkada mėginau PKS temoje apie tai pakalbėti, tai doh.gif
O kam save varžyti, kažko atsisakyti, va tabletėlių pagersim, cukriukas nukris ir pastosim, o kaip ėdėm tortukus, taip juos ir ėsim.. Dink, nesuk mums galvos.
Taip, nė vienam negalima padėti, jei jis to nenori.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 10 gegužės 2013 - 07:31
QUOTE(jautiena @ 2013 05 10, 00:46)
o siaube, kai pradeda pjaustyt patys nezinodami ko ir ka, tai no comments. mano mama ex-medicinos sesuo, dirbo traumatologiniam skyriui, pasakoja: "ateina chirurgas, kaip visada stopke viena kita ikales, sulauzytos kojos sustatinet. prapjauna - tai kad nesuluzhus! aisku, kad ne - juk sveikaja prapjove  doh.gif "

Mano kolegė ex-medicinos seselė, tai tą patį pasakojo biggrin.gif Sako: prigeria per budėjimą ir eina operuoti biggrin.gif Nu gera sistema, gera biggrin.gif
Atsakyti