Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba II

QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 09, 22:20)
Elata, jusu labai kokybiskos nuotraukos  4u.gif  noreciau ir as pafotkint savo marmalynes, bet jau muiline nebe ta  blush2.gif

dėkui, bet ir mano nuotraukos nekažkokios biggrin.gif būtumėt mačius, kokias aš nuotraukas iš atostogų parsivežiau. Pasižiūrėjusi žliumbiau, nes kažkoks košmaras, spalvos išėjusios, overexposed ir pan., tačiau nėra to blogo, ko nesutvarkytų Photoshopas. Tikrai, tokius stebuklus su juo galima padaryti biggrin.gif

jautiena, o ėriena neturi to specifinio avienos skonio? nesu valgiusi ėrienos, tai smalsu, koks jos skonis smile.gif
Atsakyti
Elatos patiekalas toks neprastas, niekaip nepasakytum, kad is likuciu saldytuve. anaiptol, viskas specialiai atrinkta ir pagal mandra recepta pagaminta biggrin.gif

straipsniukius irgi permeciau. "kulturiste" na taip... toli jai dar iki kulturistes, paprasciausiai pana i stangine vaiksto, vaje didis ivykis. antras straipsniukas man per ilgas skaityt visa, bet gera dali suskaiciau. smagu, kad atsiverte i normalu gyvenimo buda ir neprimetineja savo vaikui visokiu crazy ideju.
nupirko MB kazkokia knyga apie mityba, greiciau mitybos istorija, knyga "Cooked" vadinasi, perskaiciau tik pora lapu, idomiu minciu prisigraibiau. pvz, kazkas stebejo simpanzes (artimiausius mum zinduolius), jos yra tikru tikriausios zaliavalges. tai stai is tu visu stebejimu, paiskejo, kad jos praktiskai visa savo laika, kai nemiega, praleidzia valgydamos ir per diena vidutiniskai teturi 18minuciu "laisvo" laiko, kad veikt kazka kita. zalias maistas reikalauja daug pastangu vien tik sukramtyt ir aisku virskinamas sunkiau. kaip pasiseke zaliavalgiams, kad jie gali susmulkinti zalesiu savo galingas blenderiais, sutrinti specialiom sulciaspaudem ir t.t., nes kitaip sedetu per diena ir kramtytu, kramtytu...
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 09, 21:32)
jautiena, o ėriena neturi to specifinio avienos skonio? nesu valgiusi ėrienos, tai smalsu, koks jos skonis smile.gif

As troskinus ir aviena ir eriuka, tai eriukas to kvapo neturi (bent mano snipas neuzfiksavo), ir mesyte sultingesne blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 05 09, 22:37)
<...>nes kitaip sedetu per diena ir kramtytu, kramtytu...

thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Elata, sakai verkei? aš tai ir.. nors kaip lopas P nustatyme buvo..galvoju žliumbsiu labiau jei M nustatysiu ir paskui bus baisuma...

eisiu skaitinėt ISWF... iš tikro per gerai mintu, ypač dabar kelių mėnesių užėdimai, naktiniai pavalgymai/užkandimai, ir pasireiškia kai pilvas yra, nepatenkinta figūra savo.. pernai geresnė situacija buvo daug, tiesiog dabar susitvarkyt įpročius, sunormalizuot save, ir ilgainiui bus gerai, kaip kad norėčiau.

Jautiena, rašei apie riebalus ir ciklą.. o taip. aš kcal įdomumo dėlei kai buvau pradėjus skaičiuoti (na š nevalgiau, dietų nesilaikiau, bet pradėjau sportuoti, tai užsiimti kažkuo reikia; aišku ir riebalai NO NO NO), ir ką dingo.. pusė metų.. einu pas šeimos daktarę, siuntimus gaunu, ant rytojaus pareina dienos.. ir taip nereguliariai visą gyvenimą, su skausmeliais, kad ir ketanovą gerdavau.. dabar tiek nebėr, ibuprofeną imu, nes kitaip nuo skausmo galėčiau ir apsivemti net tuščiu skrandžiu.. Bet dar pas mane lengva forma (tikriausiai lengva, kai paskaitau kas tas tikras PCOS yra..) PCOS... tai su paleo ir tvarkosi iš tikro, vasar` mizeris būdavo... kaip vasara taip kas dešimt dienų... prie to aišku prisidėję buvo ir mėsos nevalgymai, geležies trūkumas... o dabar keli mėnesiai na nereguliariai kad cik cik btų, bet bent ne fake dienos būna kas dešimt dienų, bet tikros.. su tikru skausmu.. žiūrėsiu kaip tolyn bus.

Ir taip riebalai ANTSYK išderina hormonų pusiausvyrą, kurią daktarai paskui tais š visokiais kt atstatinėja.. po kurių vėl išsibalansuoja dar labiau kitąsyk.. brrr...
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2013 05 09, 20:37)
pasiseke zaliavalgiams, kad jie gali susmulkinti zalesiu savo galingas blenderiais, sutrinti specialiom sulciaspaudem ir t.t., nes kitaip sedetu per diena ir kramtytu, kramtytu...

patikėk jie rūpinas, kiek kartų ašmenys sukasi, nes kuo mažesnis sąlytis su metalu turi būti... blenderiais jie nekaifuoja vis tik biggrin.gif stengias nenaudot - nes metalas ir žalėsiai blogai...
Atsakyti
LumiLumi, aciu uz paaiskinima, tiek cia visko naujo, ydomu labai 4u.gif
Beje nezinau, kaip kreiptis y visas, tai jus, tai tu gaunas, pati susimaisau, jerguteliau doh.gif Jei ka patujinu, nepykit doh.gif blush2.gif
Gaspadine, as niekad y kotletukus nededu kiausinio, jei orkaitej kepu. Tik su darzovem ismaisau, suformuoju kukuliukus, paspaudziu pridejus ant skardos a la kotleta ir tiek. Vartyt juk nereik, nesubyres 4u.gif
Elata - niam niam maistukas 4u.gif Aciu uz straipsny 4u.gif Turejau faila veganine mityba nesciai moteriai ir vaikui - nu neytikino ji manes schmoll.gif Visada zinojau, kad prie mesos grysiu, ypac jei pastociau unsure.gif Man tai sventas reikalas. Su kunu eksperimentu tokiu metu tikrai nedaryciau. Viena yra mano mityba, kita yra atsakomybe uz nesiojama gyvybe unsure.gif Plius man tie baltymu kiekiai is pupu, zirniu ir t.t. Kiek reikia suvalgyt, kad susirinkt dienos norma doh.gif Kilograma pupeliu, maisa spinatu ir dar truksta doh.gif Bet dziaugiuos, kad isbandziau, ygyjau patirties ir supratau, kas ir kaip. Plius kiek produktu GMO, tik ziurek ir skaityk doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 09, 20:21)
jautiena tai į faršą dėjai tik kepintų svogūnų ir baklažano,pomidorų pastos? o kiaušinių ne?o,, susiriša" jie  g.gif

imeciau viena kiausini, greiciau is iprocio, bet tikrai jis ten nebutinas... kepiau juk orkaitej, jokio vartymo. is 800g mesos farso, vieno didelio svoguno ir nediduko baklazano (situos pakepiau kokoso riebale, gale uzmeciau sviesto smoteli, kad istirptu), dar gera sauksta pomidoru pastos, aisku druskytes, pipiriuko, petrazoliu (situ turiu dar nuo pernai susisaldzius porcijytem) suformavau 12 kukulaiciu ant folijos, folija aisku ant skardos, skarda i orkaite 35-40min, ar kol parus. as teistengiau du suvalgyt, nes eriena riebi ir dar tas sviestas, bet uztat skanu ir sotu.

Elata: yra aviena ir eriena. eriena - jaunu aviuku mesa, neturi jokio nemalonaus kvapo. dabar parduotuvese pagrinde pries kaledas gimusiu eriuku mesyte. kilojau siandien eriuko sonkauliukus, tokie mazyciai, smulkuciai, kazkaip net pagailo to gyvuniuko ir neprikau. kasdien matau per langa aviu banda besiganancia... oj ziu ir asarele tuoj isredes, verksne, jautruole as beviltiska blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 09, 22:45)
patikėk jie rūpinas, kiek kartų ašmenys sukasi, nes kuo mažesnis sąlytis su metalu turi būti... blenderiais jie nekaifuoja vis tik biggrin.gif stengias nenaudot - nes metalas ir žalėsiai blogai...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif biggrin.gif As rankom daznai plesydavau viska, kad tik daugiau vitaminu liktu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 09, 21:45)

Mane drasiai galit tujinti (taikau visiems), man tik 27 tai nera cia ko sendint, plius jau senokai pliurpiam.
Bet vat as neprisiverciu kitu tujinti, kartais pasitaiko, bet man nepatogu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 05 09, 22:48)
Elata: yra aviena ir eriena. eriena - jaunu aviuku mesa, neturi jokio nemalonaus kvapo. dabar parduotuvese pagrinde pries kaledas gimusiu eriuku mesyte. kilojau siandien eriuko sonkauliukus, tokie mazyciai, smulkuciai, kazkaip net pagailo to gyvuniuko ir neprikau. kasdien matau per langa aviu banda besiganancia... oj ziu ir asarele tuoj isredes, verksne, jautruole as beviltiska  blush2.gif

užsimaniau aš dabar tos ėrienos, tik kur man mano mažamiesty jos rasti. Jaučiu, kad be šansų. Reiks ieškoti. Svarbu, kad draugė nesužinotų, nes jai ėriukai - pats fainiausias dalykas pasaulyje, tai muštų mane po to biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 09, 20:51)
Mane drasiai galit tujinti (taikau visiems), man tik 27 tai nera cia ko sendint, plius jau senokai pliurpiam.
Bet vat as neprisiverciu kitu tujinti, kartais pasitaiko, bet man nepatogu.  4u.gif

aš ir už tujinimą; bendraamžė su Lumi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 09, 22:45)
Plius man tie baltymu kiekiai is pupu, zirniu ir t.t. Kiek reikia suvalgyt, kad susirinkt dienos norma doh.gif Kilograma pupeliu, maisa spinatu ir dar truksta doh.gif Bet dziaugiuos, kad isbandziau, ygyjau patirties ir supratau, kas ir kaip. Plius kiek produktu GMO, tik ziurek ir skaityk doh.gif

tai,kad vegetarai ir kitaip ,,normas" nustatinėja,pagal juos baltymų užtenka 25-30 gr.per dieną,skaičiau kažkokiame straipsnyje biggrin.gif
Egliukasz,jautiena dėkui -kepsiu ryt smile.gif
Atsakyti