Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba II

Visi (dažniausiai kūdoki) autoimunininkai priklausytų katabolikams. IS (ir kitos autoimuninės ligos)yra katabolinio disbalanso simptomas.
O žmonės, turintys antsvorio ir jį toliau kaupiantys, anabolikams. Tačiau, kai apkūnokas žmogus nustoja užkandžiauti, sumažina smarkiai angliavandenius ir panaudoja sočiuosius riebalus, kaupimo (anabolizmo) procesas nutrūksta, nes krenta insulino lygis ir sukaupti riebalai ima tirpti ir vartojant sultinį (anaboliką) šis procesas gali pablogėti. Tad apkūniosios damos, neturinčios autoimuninių susirgimų ir metančios svorį, turėtų nuo sultinio suilaikyti, iki numes pakankamai. Sveikam, neturinčiam problemų sultinys netrukdo.
Lumi lumi- manau, tavo viršsvoris buvo vaistų nuo IS įtakotas, dabar procesas jau įsibėgėjęs ir sultinys nepamaišys.
Deja, tiksliai tuose dalykuose ką nors pasakyti, nedarant tyrimų, sunku, tad tai ką parašiau, yra tik aplamai, o ne tiksliai. 4u.gif

lapnoju šviežią varškę su grietine, niam..
Visą dieną sėjau daržus, nes žada palyti, o mūsų pajūrio smėlynai jau perdžiūvo. Bulvių irgi sodinau- kiaulėms 4 vagas, sau- morkų ir pastarnokų- tris. Pernai pastarnokų mažokai išdygo, ale įvertinom thumbup.gif
Atsakyti
na stai as jau kepu keramikinej keptuvej. pasirinkimo musu kaime praktiskai nebuvo, teko pirkti TV isreklamuota daikta (kas man labai nepatinka), bet ispudi paliko gera. ta keptuve skirta kepti be riebalu, ko gero atrodziau tikra sveikuole ja nesina, bet as juk ne "No! to fat", o "No! to teflon". paprastai indus perku tk-maxx, buvo ten pora keramikiniu. viena visai nebrangi, tik 22eur, bet matyt kazkas ja ismete ant grindu beziurinedami ir ilinko vienas sonas. is pradziu pagalvojau, kad dar nusidereciau koki "petaka", bet paskui susilo, kad gi dangcio ant tokio kiauso formos nelabai uzdesi, o kitos tokios nebuvo. kiti variantai - per lengvi, man keptuve ir siaip puodai turi turet svori rankoj. o stalo indai kaip lekstes, dubeneliai, puodziukai - turi but kuo lengvesni (prasom tik fine bone china man!) biggrin.gif
turiu viena shpizine grilio tipo keptuve kazkur uzmesta a-le creuset, bet man ji labai nepatinka, nes ja reik kaitinti be proto iki dumu, kad kept, tai taip ir guli.

siandien pusryciams sonines griezinys, vienas kiausas ir daug darzoviu. tiesa tuos pusrycius valgiau 14:30 wink.gif nes ryte labai uzsinorejau lekt, o ne valgyt darytis, tai tik kavos be nieko puodziuka islakiau ir per duris. ir nieko, pilvas jokio marso negrojo, tik galvoj toks lengvas spaudimas bangom uzeidavo, smegenai savo gliukozes reikalavo, bet nuotaika gera, varinejau sau su sypsena, gera dienele sian. mano tas paukstulis dar vis snuduriuoja, pasvires i viena sona, bet apetita turi gera. beveik 100% esu tikra, kad issikapstys. dar 3 metelius turetu gyvent. o taip noretusi, kad visus 30, kaip tie vezliukai.

pietum kepu kotletukus orkaitej is per puse jautienos/erienos farso, pridejau daug kepintu svogunu ir baklazano, prieskonu, pomidoru pastos. garnyrui yra like nuo vakar darzoviu, jeigu bus mazai, tai kalafijoru kuskuso pasigaminsiu, bet nemanau, nes po velyvu pusryciu, bus velyvi pietus, todel laukia tik nedidelis patiekalas.

*Dorotėja* kaip saunu, kad viskas gerai einasi. labai smagu, kad temoje bus dar viena sekmes istorija.
Atsakyti
Iš tiesų kiekvienam storuliui svarbu atrasti sau tinkamą dietą. Kad ir ką jis pasirinko, jei krenta svoris ir jis jaučiasi gerai - tegul. Po kiek laiko gal ir mėsą pradės valgyti ir vėl jausis sveikai. tongue.gif Dažnam storuliui sveika mityba ne rodiklis. Man pačiai buvo taip pat. Svarbiausia, kad krenta svoris ir vien nuo to aš sveikiau jaučiuosi. Pvz. čia vis kyla kalbų dėl Dukano dietos. Žinau kelis žmones, ir aš pati tokia, kurie sunkiai pasiduoda dietom dėl bevalystės, ar praeity nepavykusių dietų. Bet mane pramušė Dukanas, mano sesę(!!!), mamą - taip pat. Rezultatai džiuginantys, nors tai nėra labai sveika dieta (vien dėl cocacolos leidžiamo gėrimo. lotuliukas.gif ) Bet, kaip kitaip priversti strorulį atsisakyti saldumynų, makaronų ir kt.š., nebent tik duodant jiems pakaitalą (gal pavyks net atpratinti nuo jų?).
Pati sveika mityba susidomėjau tik pasilaikius Dukano dietos. Kai jos metu pastebėjau, kad nevalgant cukraus, miltų, riebalų dingo visą gyvenimą erzinę išbėrimai, supratau kad jie buvo kažkokios alergijos kožkokiam produktui pasekmė. Tikrai, Dievo vedina, atradau jus su Paleo, ir Whole30. ''Surizikavau'' pradėti riebalus - išbėrimai nesugrįžo. thumbup.gif Su saldumu ir gi - kol nevartojau ten leidžiamų saldiklių, tol potraukio saldumui nejutau. Padariau suvokimą - prie saldumo įprantama. Galiausiai, ir paleo ir tikriausiai daug kitų mitybos principų kūrėjų, sako tą patį.
Tai manau, kad net ir nesveikos, bet asmeniškai labiausiai priimtinos dietos, vis gi dažną žmogų atves į atsakingesnį, sveikesnį maitinimasį. Ir kaip dažnai čia minime - svarbiausiai ne kūną, bet mąstymą ar požiūrį į kultūros suformuotus ''chemikalus'' apvalyti.
Mano trys pensai. ax.gif
p.s. čia įkvėpė LumiLumi nuoroda, ir ankstesnės mūsų kalbos apie dietas kur nespėjau savo trigrašio įkišti ir pasisakyti demokratiniame forume lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kalastaja: 09 gegužės 2013 - 19:17
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 09, 18:43)
Lumi lumi- manau, tavo viršsvoris buvo vaistų nuo IS įtakotas, dabar procesas jau įsibėgėjęs ir sultinys nepamaišys.
Deja, tiksliai tuose dalykuose ką nors pasakyti, nedarant tyrimų, sunku, tad tai ką parašiau,  yra tik aplamai, o ne tiksliai.  4u.gif

voresta, vaistus vartoju dar tik penktas menuo, o virsvoris kabojo apie 7 metus, svoris pradejo tirpti dar pries pradedant leistis vaistus, bet vis dar palengva krenta. Sultinio kasdien negeriu, gal i savaite puodukas iseina. Visa kita naturaliai gaunasi, pvz troskinys su mesa ir tt.
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2013 05 09, 18:47)
paprastai indus perku tk-maxx,

jezus kaip pasiilgau sitos parduotuves biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki visi 4u.gif
Silver noriu paklausti, iš kokios dalies jaučio taukus lydėt, ir kur galima nusipirkt ? Mielai iš jūsų ir gatavų nusipirkčiau, bet tikriausiai ne Vilniuj randatės? Apie kiaulę viskas aišku- ieškot turguj taukinės.
Atsakyti
Noriu paklausti,ar jums taip nebuvo pradžioje.Kuo toliau tuo labiau ,,slabnėju"energijos-nulis,vaikštau kaip kokia apdujusi pavasarinė musė doh.gif kaip kokioje transo būsenoje,šlubuoja atmintis,susilpnėjo koncentracija,net vyras juokiasi,sako ,tu man kažkokia kaip kreko apsirūkiusi (nors aš net nežinau ,nerūkiau biggrin.gif).Na,tarkim vakare parduotuvėjė prie kasos išsiėmiau nuolaidų kortelę,pasidėjau ant prekystalio,vyras kažką užkalbino,ir apsimokant knisuosi ieškau nuolaidų kortelės piniginėje,ir jo klausiu,ar nepaėmei doh.gif ir panašių situaciju ,,n" unsure.gif na,suprantu,kad gal dar ,,nepersijungė" gliukozės padavimas,neperdirba gal dar iš riebalų,bet jau žiauriai užknisa tokia būsena,gal sakau,vaisių daugiau pavartoti?vis natūralus cukrus,nes aš vieną,du maximum per dieną suvalgau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaspadine:): 09 gegužės 2013 - 19:39
Buvo, apie pietus pasidarydavau kaip zombis, plaukdavo vaizdas, nesukoncentruodavau zvilgsnio. Is pradziu galvojau, kad liga kalta, bet matomai organizmas persitvarkyt turejo.
Atsakyti
aš tokių dalykų išvis nepajutau, tačiau mano vyras sakė, kad jis "plaukiojo" porą mėnesių.
Matyt, kiekvienam kitaip. Gaspadine, viskas praeis.
Atsakyti
Gal tai diabetologei paciai smegenys nuo cukraus susisuke??? blink.gif As kai turejau II tipo diabeta, man buvo pasakyta, kad jei nenori nueiti y diabetine koma, tai buk gera ir 1800 kcal dietoje suvartok ne daugiau 150 gr angliavandeniu blink.gif O cia sitoks kiekis..Ar ta moteris suvokia, ka ji sneka??? Oi kaip gerai, Doroteja, kad jus cia - baisu net pagalvot, kad jei nezinotumet ir pasivadovautumet tokiais nurodymais..Baisu tikrai.. Ir kaip tie zmones darbus tokius gauna???
Zodz, tai taip ir nesupratau, ar as anabolike, ar katabolike biggrin.gif Siaip visa gyvenima sveriau 60-64 kg 180 cm budama, dabar aisku nutukus iki 82 kg doh.gif Autoimuninis skydliaukes pazeidimas - norejau pagert ryt visa diena tik sultiny, pravalyt truputy zarnyna kaip gapsdiet. Galima man ar ne? blink.gif Issiviriau sultiny is 700 gramu vistos sparneliu, 6 svogunu, 2 morku, siek tiek prieskoniu, gavos gal kokie 2-3 litrai. Gal nieko nenutiks g.gif Va ir dabar ka tik puoduka isgeriau patikrint, kaip skrandukas reaguos rolleyes.gif Na, blogiausiu atveju tada suvalgysiu sparnelius ir darzoves, o sultiny uzsisaldysiu biggrin.gif
Labai patiko straipsnis thumbup.gif Numete kilogramus turbut tik todel, kad vegetare patapo. Aisku ne todel, kad sportuoja 6 kartus per savaite po valanda-dvi, ne todel, kad nustojo cukru est, ne, todel, kad mesos atsisake thumbup.gif Saunu thumbup.gif Galbut kai as svory numesiu, teks parasyt straipsny, kad numeciau svorio, nes pradejau valgyt..mesa ir riebalus biggrin.gif thumbup.gif Bus ka veikt troliams ir Sauliui thumbup.gif
Kalastaja - na Dukano dietoje ta coca cola pavadinciau salutiniu, krastutiniu ekstrymu. Taip, jei leidziama, bet realiai, nes padeda y tualeta nueit pirmoje fazeje, kai viskas uzstringa. Bet tai nera ytraukta y kasdieny meniu. Kas po litra geria, kas stikline, kas nieko - kiekvieno pasirinkimas thumbup.gif Smagu, kad is tos dietos pasiemete, kas naudinga, kad pamatete kazka, kas jums padeda thumbup.gif
jautiena - kumstukus ir vezliukai spaudzia del paukstuko 4u.gif
Sedindriuke - welcome back 4u.gif
Gaspadine - gal per to vaisiaus ar dvieju per diena tai ir vyksta? Ziurint kokius valgot Rekomenduociau kelioms dienoms ismest ir isgert po morku sulciu stikline ryte pries valgy, po 20-30 min. tada pusryciaut - gal padetu g.gif
Atsakyti
ačiū,paguodėt smile.gif ,tik jau nervina,kad pamirštu tikrai svarbius dalykus doh.gif dabar jau susivedu i mob.priminimus ir ant šaldytuvo lapą su dienotvarke(tenka anytą prižiūrėti,pas gydytojus vežioti,vaistus jai pirkti,sekti kada kokie baigėsi,kada papildyti)
Egliukasz,pagrinde valgau obuolius,labai retai kokį bananą ar kivi.
Atsakyti
vargšas tas Saulius po straipsniu, kur LumiLumi nurodė...tik jo komentarą susiradau paskaityt, nes baisu kitus beskaityti - koks išmanymo lygis... ir tikrai tunka visi nuo becholesterolinės mėsos ir nuriebintų jogurtų ir išvis COOL bulkos, nes jos ne riebalai... blink.gif net šalta pasidarė savo moliūginius ledus bevalgant...

grįžus puoliau šaldytas daržoves kept su kiaušiais..apsiputau... kadangi jose buvo žirnelių, biškiuką žalių pupų ir kukurūzų, tai pilvui nefaina nes pasipūtė... bet kaiušiaiiii kaip skanu buvo... eina sau... biggrin.gif

Ačiū už balionus mergaitės! smile.gif)

Skaitau ir kaifuoju nuo entuziazmo smile.gif smagu skaityt smile.gif
Atsakyti
Nu tai lai daugeja tu vegetaru, mums mesos daugiau liks lotuliukas.gif ir daktarai darbo tures...
As baisiai skaniai kiaule pasidariau, istroskinau gabaliukus su grybukais, cukinija, svogunu, niam niam... t.y. kvyyyy laugh.gif
Vis dar stogas ciuozia, siandien baisiai geros nuotaikos, zandai suplis nuo sypsenos, reikia gal kokios muzikos paklausyt, apsiraminsiu truputi... arba ne bigsmile.gif
Energijos lygis labai pakiles, jau pamirsau ir savo alpha lipoine rugsti gerti, nu gal jau uzkuriau savo mitochondriju varikliuka ir gaminu daugiau ATP thumbup.gif
Atsakyti