Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba II

QUOTE(Akutee @ 2013 05 09, 09:01)
Ir aš nebesuprantu..ar pieno produktų reikia atsisakyti ar ne? g.gif  MAn irgi jau susipainiojo Primal..paleo.. doh.gif

Vakar vakare irgi apsivalgiau, salotų bliūdą + du karbonadžiukus (taip džiuvesėliuose..o kaip jūs pakeičiat ir kuom?),

kazi svajones dideles pildosi? hihihi.gif

- as neprofe bet atsakysiu cool.gif pieno produktu menesi atsisakoma tam, kad paskui juos ivedus i mityba paziuretume, kaip toleruoja organizmas mirksiukas.gif as nzn ar maniskis toleruoja, tiesiog nevalgau, nes niekada man nebuvo butini pieno pr. Ai, pamelavau doh.gif vakar gi salotas su grietine kapojau blush2.gif nu va, reiskias kartais valgau biggrin.gif

-o ant ko jus kepat apskritai? zinot kad aliejus netinka? o del dziuveseliu, tai nevolioja i jokius dziuveselius, gal pakaktu tik kiausinio? as isvis karbonadu sau nekepu, tai nzn...

-svajones zinoma pildosi 4u.gif jeigu daznai ir su uztikrinimu svajosit -tikrai issipildys mirksiukas.gif minties galia labai didele 4u.gif
Atsakyti
VArnike, as ir negaliu nusirengt, nors man visu smetu skarstas, karsti smusa, prakaitas..i rsvorio DAUG..nu bet nieko..veidrodin beveik neziuriu, nebent kas i aky ikrenta... lotuliukas.gif MAnau mes cia visos kaip nors po biski padedamos, palaikydamos, susitvarkysim ir busim gazelės, ka? friends.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 05 09, 09:17)
VArnike, as ir negaliu nusirengt, nors man visu smetu skarstas, karsti smusa, prakaitas..i rsvorio DAUG..nu bet nieko..veidrodin beveik neziuriu, nebent kas i aky ikrenta...  lotuliukas.gif MAnau mes cia visos kaip nors po biski padedamos, palaikydamos, susitvarkysim ir busim gazelės, ka? friends.gif

Varnike ne del svorio, del odos problemu, kaip suprantu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 05 09, 10:01)
Ir aš nebesuprantu..ar pieno produktų reikia atsisakyti ar ne? g.gif  MAn irgi jau susipainiojo Primal..paleo.. doh.gif

Lieka mėsa, žuvis, daržovės, oj dar kiaušiniai ..biski vaisiu ir sėklų..?
O kepiniai š migdolų ir kokosų miltų tik leidžiami, taip supratau (o tokių miltų yra pirkti?) ? ax.gif

dar dėl tų batatų-saldžių bulvių, jos man per saldžios..nebent kokį desertą gaminti.. ax.gif

MAn paskutiniu metu labai norisi saldaus, ko niekad gyvenime nereikėjo, tiesiog durnas noras nežinau dėl ko kylantis.. doh.gif

Vakar vakare irgi apsivalgiau, salotų bliūdą + du karbonadžiukus (taip džiuvesėliuose..o kaip jūs pakeičiat ir kuom?), tada pomidorų ne naminių sulčių su pipiriukais..ir dar vytinto kumpiuko..ir vieną rūkytą ausytę.. Nu kaip norisi man sūraus, kažko va tokio.. žodžiu nesąmonių privalgiau..

Šiandien, pietums bus, karbonadziukai du su salotomis, vakare zadu pasikept sonines (kazkodel ziurint receptus taip krito į akį..) taip norisi jos traskios, skanios, apskrudusios.. ir kiausinienes labai noriu.. + darzovytes.

Tik nebezinau apskritai ka gamint, kad sociau ir vaikams butu, nebent jiems atskirai virti makaroniuku kokiu dar plius.. g.gif

O kas jums suteikė abejonių dėl pieno produktų? Juk vis tiek, rinkdamasi vieną ar kitą dietą, turite priežastį, kodėl taip renkatės, o ne vien "nes taip merginos iš SM liepė". Tad jei manote, kad pieno produktai jums tinka, jūsų neberia, nėra žarnyno diskomforto, virškinimo problemų dėl jo, tai galite jį naudoti toliau. Tačiau PALEO MITYBOJE PIENO PRODUKTŲ NĖRA. Aš nesakau kategoriškai, kad jums negalima jų valgyti, nes visi turim sugebėjimą priimti sprendimus patys. "Voresta" ar Silver79 tam tikrus pieno produktus (grietinę ir pan.) valgo, tad jų dieta labiau į Primal panaši (kuri yra tokia pati kaip paleo, tačiau leidžia pieno produktus). Tačiau, jei skaitėte, turbūt matėte, kad Silver79 autoimuninė liga ėmė gyti tik atsisakius pieno produktų. Reiškias jie nėra labai jau geri mūsų organizmui.

Kepiniams galite naudoti migdolų miltus ar kokoso miltus, taip pat kitų riešutų miltus. Tačiau kepiniai tik retkarčiais turėtų pasirodyti (max porą kartų per mėnesį) kaip didžiausias skanumynas. Ne veltui juos kai kas vadina cheats - sukčiavimais. Kokoso miltų ar migdolų miltų galite rasti sveikų produktų parduotuvėse, internetinėse parduotuvėse, o paprasčiau - susimalti pati kavos malūnėliu.
Kokoso miltais ar migdolų miltais galite pakeisti džiūvėsėlius, tačiau juk tą karbonadžiuką ir be džiūvėsėlių kepti galima.

O jūs manot, kad vaikams sočiau nuo makaronų bus? Ten juk rafinuoti angliavandeniai, kurie per pusvalandį jau bus suvirškinti ir jokio sotumo nesuteiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 09 gegužės 2013 - 09:27
QUOTE(pumpica @ 2013 05 09, 10:16)
- as neprofe bet atsakysiu  cool.gif pieno produktu menesi atsisakoma tam, kad paskui juos ivedus i mityba paziuretume, kaip toleruoja organizmas mirksiukas.gif as nzn ar maniskis toleruoja, tiesiog nevalgau, nes niekada man nebuvo butini pieno pr. Ai, pamelavau  doh.gif vakar gi salotas su grietine kapojau  blush2.gif nu va, reiskias kartais valgau biggrin.gif

-o ant ko jus kepat apskritai? zinot kad aliejus netinka? o del dziuveseliu, tai nevolioja i jokius dziuveselius, gal pakaktu tik kiausinio? as isvis karbonadu sau nekepu, tai nzn...

-svajones zinoma pildosi 4u.gif jeigu daznai ir su uztikrinimu svajosit -tikrai issipildys  mirksiukas.gif minties galia labai didele  4u.gif

supratau..as ir per daug nevaryoju, kartais, labai retai grietine i salotas..kefyro, jogurta, varske- dar reciau.. tik vieninteli sman megstamas dalykas KEfyras i saltibarscius (jie tai pasaka), ir LEDAI (mano silpnybe..).. bet as laikaus.. blush2.gif

* as kolkas kepu apskritai ant aliejaus.. nes neradau dar tauku ( o gal kas turit parduoti naminių)?, ieskosiu GHI.. blush2.gif Vien kiausinyj epavolojus, kazi ar nesusitrauktu ismusti gabaleliai..na as kepta labai megstu.. nors ir prie troskiniu pratinuos..

* minties gali asvarbi, bet uz viska stipriausias Dievulis, jei jau duos tai duos..o svajot nedraudziama... hihihi.gif
Aš tiesiog kailyje nesitveriu, kai vaziuoju i darba, ir ziuriu i sodybas,miskelius.. atrodo griuk, mirk, noriu- negaliu..sprogineju... karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2013 05 09, 10:05)
oi, kam minusas svarstyklese, o kam vaizdas veidrody stimula suteikia arba rankas nukerta. Man vakar jau lyg grazesnis vaizdas buvo, o siandien vel uzraude, niezti  cray.gif ir vel abejones, per riebu, kepenys apkrautos ar dar kas netinka. Net nusirengt vasara negalesiu, depresuoju

Ot, ta oda... Mhm, nenuleiskit rankų, pirmas kelias savaites gali būti sunkiau, nes organizmas valosi ir taikosi prie naujos mitybos. Tačiau į mėnesio pabaigą tikrai turėtų pagerėti. Saulutėj pasistenkit pabūti nors truputį kasdien, tai ir organizmas džiaugsis, ir oda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 09, 10:19)
Varnike ne del svorio, del odos problemu, kaip suprantu  mirksiukas.gif

zinau kad del odos, bet pamaniau kad ir del svorio (bent jau kompanija palaikysiu.. blush2.gif )

QUOTE(Elata @ 2013 05 09, 10:21)
O kas jums suteikė abejonių dėl pieno produktų? Juk vis tiek, rinkdamasi vieną ar kitą dietą, turite priežastį, kodėl taip renkatės, o ne vien "nes taip merginos iš SM liepė". Tad jei manote, kad pieno produktai jums tinka, jūsų neberia, nėra žarnyno diskomforto, virškinimo problemų dėl jo, tai galite jį naudoti

Kepiniams galite naudoti migdolų miltus ar kokoso miltus, taip kad kitų riešutų

* supratau Ačiū. 4u.gif Dėl pieno esu ir seip skaicius, i r malachova, ir Brega- kad jo gaminiai tik gleives organizme sukelia..ir nieko gero neduoda. KAd pienas - tik jaunikliams reikalingas, o ne suaugusiems zmonems..

*o apskritai, kuom juslaikote uzkandeles? Tarkim kartais pasiimdavom kazka pagrauzt sau, vaikams (kol atvaziuosim iki vietos, kol pagaminsiu kazka rimtesnio..), dabar juk nei baronkos, nei trapucio, nei...nezinau gal turit kokiu sveiku patarimu? KAd ir sendien vesim pa sgydytoja, nespes ji epavalgyt, ka nusipirkt pardej, kad jie valgyt nepraystu.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 05 09, 10:27)
zinau kad del odos, bet pamaniau kad ir del svorio (bent jau kompanija palaikysiu..  blush2.gif )
* supratau Ačiū.  4u.gif Dėl pieno esu ir seip skaicius, i r malachova, ir Brega- kad jo gaminiai tik gleives organizme sukelia..ir nieko gero neduoda. KAd pienas - tik jaunikliams reikalingas, o ne suaugusiems zmonems..

*o apskritai, kuom juslaikote uzkandeles? Tarkim kartais pasiimdavom kazka pagrauzt sau, vaikams (kol atvaziuosim iki vietos, kol pagaminsiu kazka rimtesnio..), dabar juk nei baronkos, nei trapucio, nei...nezinau gal turit kokiu sveiku patarimu? KAd ir sendien vesim pa sgydytoja, nespes ji epavalgyt, ka nusipirkt pardej, kad jie valgyt nepraystu.. doh.gif

Tai va va, kad pienas nelabai tinka daugumos organizmui.
O apskritai užkandėlės... nežinau, aš pagal whole30 taisykles stengiuosi mažiau užkandžiauti. Ir vargo mažiau, kai nereikia kas dvi valandas vis valgyti smile.gif Valgau tris kartus dienoje ir džiaugiuosi smile.gif
Na, o jei vis tik norite kažko užkąsti, tai gali būti vaisiai (ar daržovės) riešutai ar sėklos (tarkim naminiai riešutų batonėliai), virtas kiaušinis, plonai pjaustyta mėsytė (pvz., būna kalakutiena pjaustyta jau pakuota, nors ir nelabai ji gera, tačiau kai valgyti norisi ir tik parduotuvėj galiu įsigyti, tai tinka man ji ), kiaušinių keksiukai (t. y. į keksiukų formelę priberi pjaustytų daržovių, mėsytės ir užpili plaktu kiaušiniu bei pakepi orkaitėje - voila, kiaušinių keksiukai/keptas omletas) ar kotletukai.
Aišku, problema, jog visko reikia turėti pasiruošus iš anksto, o parduotuvėje nebent kokį bananą ar obuolį vaikams nupirksit smile.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Aciu Elatai uz failiuka, labai smagiai susiskaite darbe 4u.gif Skaitau angliskai, bet lietuviskai zymiai maloniau, kazkaip kitaip pasieka mane informacija blush2.gif Matyt sulietuvejau y UK isvaziavus lotuliukas.gif
Varnike, uzjauciu del odos, bet nenusiminkit, stresas mums ne draugas 4u.gif Galbut pasidarykit excelyje lenteles ir kasdien rasykit, ka suvalget. Ir kaip oda ta diena atrodo, ryte ir vakare g.gif Juk pvz. angliavandeniai kokie pamaisyti su mesa skrandy ir 72 val. stovi doh.gif Butu y ka pasiziuret tiesiog, gal kokiu sasaju atrastumet g.gif
Akutee - as skydliauke gydaus ir svory metu, tai draugausim drinks_cheers.gif
As irgi deja megstu kepta mesyte doh.gif Ypratau kept orkaitej su GHEE, o jei keptuvej, tai apvolioju tiesiog kiausinyje ir riesutu miltuose. Bet ir be nieko puikiai iskepa. Tik kaip mano sunenas sako - su skuryte skaniau biggrin.gif Kaip uzkandele galima padaryt bounty vadinamus - kokoso drozles su GHEE sviestu blush2.gif Arba rutuliukai is migdolu sviesto ir kokosu drozliu. Uzsieny jie daro proteinu batonelius su mesa, bet man kazkaip britkiai pasirode blush2.gif Ateis tie receptukai su laiku 4u.gif Arba kad ir bananu blynu iskept ir dezutej veztis 4u.gif
pumpica - saunu labai, matyt tiek ir tereikejo, kad ysibegetu organizmas 4u.gif Sveikinimai thumbup.gif Kaip merginos minejo, mityba del sveikatos, o svorio kritimas yra malonus salutinis poveikis biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus išsamius.. 4u.gif

Ir aš nebesuprantu..ar pieno produktų reikia atsisakyti ar ne? g.gif MAn irgi jau susipainiojo Primal..paleo.. doh.gif

Lieka mėsa, žuvis, daržovės, oj dar kiaušiniai ..biski vaisiu ir sėklų..?
O kepiniai š migdolų ir kokosų miltų tik leidžiami, taip supratau (o tokių miltų yra pirkti?) ? ax.gif

dar dėl tų batatų-saldžių bulvių, jos man per saldžios..nebent kokį desertą gaminti.. ax.gif

MAn paskutiniu metu labai norisi saldaus, ko niekad gyvenime nereikėjo, tiesiog durnas noras nežinau dėl ko kylantis..

1. Sveikam organizmui pieno produktai neturetu buti problema. Bt reiketu issaiskinti kaip organizmas ji toleruoja. Pabuti 30 be pieno padetu.
2. Kepniams rinkciausi tik kokosu miltus. Migdolu miltuose, kad ir ne daug,bet vis del to like riebalu ir jau daug kalbejome apie polinesociuosius ir ju zala. O tokiu riebalu kaitinimimas orkaiteje 170-250 laipsniu temperaturoje ... nezinau, nezinau ... kad sveikatos neprides, tai 100%
3. Saldziosios bulves tikrai daznam vartojimui netinka. Kaip sudetine medziaga i saldesius gal ir nieko.
4. Jei mirsti kaip nori saldumo, siulau isigyti gero ekologikso juodojo sokolado (85-90%) ir per tuos savotiskus saldumo priepolius atsilausk gabaleli, uzdek ant liezuvio , uzsimerk ir megaukis ta akimirka. Jokiu budu neimk antro ir trecio ... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 09, 09:55)
Sveikinimai thumbup.gif Kaip merginos minejo, mityba del sveikatos, o svorio kritimas yra malonus salutinis poveikis biggrin.gif

dekui 4u.gif taip, mityba del sveikatos, tik kadangi noriu pamesti svorio, tai vis dvejojau -gal geriau su tuo dukanu pasiekt norima svori, o tada jau pereit ant paleo visam gyvenimui. Bet dabar turbut bandysiu toliau likt su paleo smile.gif
Atsakyti
as kolkas kepu apskritai ant aliejaus.. nes neradau dar tauku ( o gal kas turit parduoti naminių)?, ieskosiu GHI.. blush2.gif Vien kiausinyj epavolojus, kazi ar nesusitrauktu ismusti gabaleliai..na as kepta labai megstu.. nors ir prie troskiniu pratinuos..

Na, as galiu parduoti/padovanoti koki 1 kg jautienos tauku (Beef tallow). AS visad gaminu po 2-3 kg, tad saldiklyje turiu keksiuko formelese prisisaldes dideli maisa.
Labai patogu - issitrauki gabeleli ir iskart i keptuve ar troskintuva. Kadangi as naudoju daug riebalu tai man tas gabalelis pats tas. Retai atskeliu puse.
Kvapas ir skonis nerealus smile.gif
Atsakyti