QUOTE(Akutee @ 2013 05 09, 10:01)
Ir aš nebesuprantu..ar pieno produktų reikia atsisakyti ar ne?
MAn irgi jau susipainiojo Primal..paleo..
Lieka mėsa, žuvis, daržovės, oj dar kiaušiniai ..biski vaisiu ir sėklų..?
O kepiniai š migdolų ir kokosų miltų tik leidžiami, taip supratau (o tokių miltų yra pirkti?) ?
dar dėl tų batatų-saldžių bulvių, jos man per saldžios..nebent kokį desertą gaminti..
MAn paskutiniu metu labai norisi saldaus, ko niekad gyvenime nereikėjo, tiesiog durnas noras nežinau dėl ko kylantis..
Vakar vakare irgi apsivalgiau, salotų bliūdą + du karbonadžiukus (taip džiuvesėliuose..o kaip jūs pakeičiat ir kuom?), tada pomidorų ne naminių sulčių su pipiriukais..ir dar vytinto kumpiuko..ir vieną rūkytą ausytę.. Nu kaip norisi man sūraus, kažko va tokio.. žodžiu nesąmonių privalgiau..
Šiandien, pietums bus, karbonadziukai du su salotomis, vakare zadu pasikept sonines (kazkodel ziurint receptus taip krito į akį..) taip norisi jos traskios, skanios, apskrudusios.. ir kiausinienes labai noriu.. + darzovytes.
Tik nebezinau apskritai ka gamint, kad sociau ir vaikams butu, nebent jiems atskirai virti makaroniuku kokiu dar plius..
O kas jums suteikė abejonių dėl pieno produktų? Juk vis tiek, rinkdamasi vieną ar kitą dietą, turite priežastį, kodėl taip renkatės, o ne vien "nes taip merginos iš SM liepė". Tad jei manote, kad pieno produktai jums tinka, jūsų neberia, nėra žarnyno diskomforto, virškinimo problemų dėl jo, tai galite jį naudoti toliau. Tačiau PALEO MITYBOJE PIENO PRODUKTŲ NĖRA. Aš nesakau kategoriškai, kad jums negalima jų valgyti, nes visi turim sugebėjimą priimti sprendimus patys. "Voresta" ar Silver79 tam tikrus pieno produktus (grietinę ir pan.) valgo, tad jų dieta labiau į Primal panaši (kuri yra tokia pati kaip paleo, tačiau leidžia pieno produktus). Tačiau, jei skaitėte, turbūt matėte, kad Silver79 autoimuninė liga ėmė gyti tik atsisakius pieno produktų. Reiškias jie nėra labai jau geri mūsų organizmui.
Kepiniams galite naudoti migdolų miltus ar kokoso miltus, taip pat kitų riešutų miltus. Tačiau kepiniai tik retkarčiais turėtų pasirodyti (max porą kartų per mėnesį) kaip didžiausias skanumynas. Ne veltui juos kai kas vadina cheats - sukčiavimais. Kokoso miltų ar migdolų miltų galite rasti sveikų produktų parduotuvėse, internetinėse parduotuvėse, o paprasčiau - susimalti pati kavos malūnėliu.
Kokoso miltais ar migdolų miltais galite pakeisti džiūvėsėlius, tačiau juk tą karbonadžiuką ir be džiūvėsėlių kepti galima.
O jūs manot, kad vaikams sočiau nuo makaronų bus? Ten juk rafinuoti angliavandeniai, kurie per pusvalandį jau bus suvirškinti ir jokio sotumo nesuteiks.