Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba II

gal galit pasakyti,kaip isideti ta faila i savo el.pst? ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Minejote saldzias bulves, kiek as zinau ir maciau tai tikrai jas naudoja ir desertams ir salotoms. As snd darbe sukramsnojau puse riekes rudos duonos su sviestu, nu po keliu valandu , kad sukilo rugstys , kad taip buve tik per nestuma ;( viauk ! Vakarienei po sporto prikapojau saldziu bulviu pure ir du kiausinius, ai dar tryni sumaisiau su bulve, pabandymui- nu skanu wink.gif dar vakaryksciu marinuotu burokeliu .
Atsakyti
Labas rytas!

Ačiū, Elata už vertimą. Šiandien įniksiu į skaitymą. smile.gif
Man prasidėjo dešimta whole30 diena. Na, ką, įtariu kad tas saldumynų drakonas jau apsigyveno manyje. Kelias paskutines dienas jaučiausi apsnūdus, lyg galvos viduryje kažkokia migla nusėdus. O vakar jau net gi svajojau kaip ką nors saldaus suvalgius. Bet, atsilaikiau. thumbup.gif
Kas neramu - maitinimosi grafikas labai nereguliarus ir dažnai su per dideliais tarpais. Alkio jausmo visą dieną nejaučiu, bet dažnai grįžus namo apsiryju per daug. Riešutų ir vaisių džiovintų dar nenoriu pradėti. Tai reikia sugalvoti ką nors ''vidurdienio perkandimams''.
Kitas labai įdomus dalykas - miegas. Nieko sau. Iš savęs to nesitikėjau! 22.00 tvarkingai pasikloju lovytę, max pusvalandis paskaitymui pusiau užmerktom akim, ir labanakt. lotuliukas.gif O iš tiesų aš gi esu pelėda, kuriai malonuma bent iki 01.00 panaktinėti. Tiesa, keisti sapnai buvo pirmom dienom. Dabar nieko!
Svoris - nuo svėrimosi dar neišgijau. Sveriuosi du kartus per dieną. Bet svoris stipriai nekrenta, ir svarbiausia - nepriauga. Per dešimt dienų gal koks 1 kg nukrito.

Tai gi, galutinė išvada, WHOLE30 bent pirmas dešimt dienų YRA NUOSTABU! thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 09, 07:53)
Labas rytas!

Ačiū, Elata už vertimą. Šiandien įniksiu į skaitymą.  smile.gif
Man prasidėjo dešimta whole30 diena. Na, ką, įtariu kad tas saldumynų drakonas jau apsigyveno manyje. Kelias paskutines dienas jaučiausi apsnūdus, lyg galvos viduryje kažkokia migla nusėdus. O vakar jau net gi svajojau kaip ką nors saldaus suvalgius. Bet, atsilaikiau.  thumbup.gif
Kas neramu - maitinimosi grafikas labai nereguliarus ir dažnai su per dideliais tarpais. Alkio jausmo visą dieną nejaučiu, bet dažnai grįžus namo apsiryju per daug. Riešutų ir vaisių džiovintų dar nenoriu pradėti. Tai reikia sugalvoti ką nors ''vidurdienio perkandimams''.
Kitas labai įdomus dalykas - miegas. Nieko sau. Iš savęs to nesitikėjau! 22.00 tvarkingai pasikloju lovytę, max pusvalandis paskaitymui pusiau užmerktom akim, ir labanakt.  lotuliukas.gif O iš tiesų aš gi esu pelėda, kuriai malonuma bent iki 01.00 panaktinėti. Tiesa, keisti sapnai buvo pirmom dienom. Dabar nieko!
Svoris - nuo svėrimosi dar neišgijau. Sveriuosi du kartus per dieną. Bet svoris stipriai nekrenta, ir svarbiausia - nepriauga. Per dešimt dienų gal koks 1 kg nukrito.

Tai gi, galutinė išvada,  WHOLE30 bent pirmas dešimt dienų YRA NUOSTABU!  thumbup.gif

O kaip rytais keltis sekasi? Nes Whole30 žada, kad į mėnesio galą atsikelti anksti bus vieni niekai. Bet man tai ir vakarais anksti miegoti norėdavosi ir rytais keltis nesinorėdavo visai biggrin.gif
Man tas carb flu po savaitės kažkoks keistas atrodo... nes šiaip per pirmas kelias dienas turėtų praeiti, o po to jau geryn viskas. Tačiau žinau, kad per pirmą whole30 mano pirma savaitė buvo normali, o antros metu mirinėjau nuo nesuprantamo nuovargio. Galvoju, kad gal tiesiog organizmas tuo metu pradėjo mokytis energiją gauti ne iš angliavandenių, bet iš kitų medžiagų.
Et, reikia gal ir man whole30 iš naujo pradėt... Dabar visokių šviežių produktų tik daugėja, pasirinkimas bus didesnis, pats tas laikas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 09, 00:09)
gal galit pasakyti,kaip isideti ta faila i savo el.pst? ax.gif  blush2.gif

radot jau kaip?
Viršuje kairėje pusėje yra rodyklė žemyn, ant jos paspaudus, galėsite failą įsirašyti į kompiuterį.
Norėdami persiųsti el. paštu, spauskite File - Email as attachment ir siųskit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 08, 22:04)
Trumpai mamai aprašiau apie autoimuninių ligų atsiradimą ir pralaidų žarnyną bei psoriazę,

aciu, tu auksas 4u.gif vakar vakare taip miego norejau, bet perskaiciau vienu prisedimu
Siandien 18 diena, kaip nevalgau saldumynu ir miltiniu, ir 3diena kaip atsisakiau autoimuninems nedraugisku produktu. Odos pagerejimo jokio nematau verysad.gif kazkaip nujauciu, kad kiausiniai man netiko labiausia, o as juos kiekviena ryta po 3 valgydavau tas dvi savaites, plius su pomidorais zaliais ir kepintais.mama sake, kad kai buvau mazyte, mane kiausiniai berdavo, o as jau ir pamirsus buvau. Gali buti, jautrumas jiems likes iki siol, o as net nesusimastydavau. Nu ziuresim kaip eisis ju atsisakiu, viliuosi geriausio, juk labai svarbu tiketi tuo ka darai.
Dar apie ta zarnyno pralaiduma. Ji nebutinai gali sukelti grybeliai? Ar sukelia grybeliai, tik tuos grybelius itakoja ivairus faktoriai, tokie kaip antibiotikai, stresas, saldus maistas....
Tarkim pas mane yra ta kandida, tai as:
*atsisakau saldumynu ir kruopu (bakterija badauja)
*valgau riebu gyvulines kilmes maista (Jo sudety yra kapriline rugstis, zudo kandinda?, riebus maistas gydo esancius zarnu itrukimus)
*karta per diena i burna purskiu sidabruota vandeni
*geriu ramuneliu ir karciojo kiecio arbatas

Kalastaja, rasai kad atejo saldumynu drakonas. Ar taip turi but visiems besilaikantiems? Man kazkaip dar nebuvo tokio potraukio, gal del to, kad valgau ne mazai morku, kurios pakankamai saldzios ir tu angliavandeniu man pakanka. Bet gal daug morku negerai. Prisiskaiciau apie ta rupke kandida, ir dabar isivaizduoju, kaip ji sedi pas mane pilve ir laukia saldesnio kasnelio biggrin.gif reiks mest tas morkas.
Atsakyti
labas rytas
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 09, 07:53)
Labas rytas!

Ačiū, Elata už vertimą. Šiandien įniksiu į skaitymą.  smile.gif
Man prasidėjo dešimta whole30 diena. Na, ką, įtariu kad tas saldumynų drakonas jau apsigyveno manyje. Kelias paskutines dienas jaučiausi apsnūdus, lyg galvos viduryje kažkokia migla nusėdus. O vakar jau net gi svajojau kaip ką nors saldaus suvalgius. Bet, atsilaikiau.  thumbup.gif

man tai tie blynai su bananu labai gerai pramuša saldumą,ir jokių neleistinų produktų smile.gif

QUOTE(Elata @ 2013 05 09, 08:34)
radot jau kaip?
Viršuje kairėje pusėje yra rodyklė žemyn, ant jos paspaudus, galėsite failą įsirašyti į kompiuterį.
Norėdami persiųsti el. paštu, spauskite File - Email as attachment ir siųskit smile.gif

ačiū
Atsakyti
Siom dienom stenguosi valgyt kuo riebiau. Prisiviriau saltienos, kaulu sultinio (mesos nedaug bet nekudai taip gavosi) norisi kad sotu butu ir to baltymo nepadaugint, sudyti dzukiski lasinukai, daug darzoviu ir ivairios zoleliu arbatos, vanduo. Gerti norisi nemazai, tai as ir nesivarzau, bet jauciu reiks pagerti koki kalci su magniu, nes blauzdos rauneny nemalonus jausmas atsiranda, kazko truksta. Kavos irgi atsisakiau, jau 3 dienos kaip negeriu. Tik nesuprantu, kur nezmoniskas galvos skausmas. Kiek esu bandzius atsisakyti kavos, tai pora dienu galva plysdavo, o dabar nieko. Net negalvoju apie ja, jokio potraukio.
Papildyta:
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 09, 09:05)
labas rytas

man tai tie blynai su bananu labai gerai pramuša saldumą,ir jokių neleistinų produktų  smile.gif

Stengiuosi net nevartyti tokiu receptu kol negalima, labai megstu saldumynus, tai tik susierzinu pamacius biggrin.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif as siandien svarstyklese pamaciau minusa, tad metu abejones sonan ir lieku prie Paleo (o gal prie whole, nes nevalgau pieno pr? g.gif jau nebezinau pati biggrin.gif )

Vat su tuo miegu mane irgi nervas ima. Nu as visada turejau miegot 8 val, ir nebuvau peleda, bet dabar....nu tooks luzimas vakare, migdau vaika, luztu pirma, vyras ateina lovon, zmona parpia wacko.gif tuoj skyrybu paduos blush2.gif ir rytais nepasakyciau kad soku is lovos anksti ir zvali biggrin.gif
Saldumynu netraukia, kaip ir niekad netrauke...

Elatai dekui uz vertima 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumpica: 09 gegužės 2013 - 08:15
QUOTE(varnikė @ 2013 05 09, 08:48)
aciu, tu auksas  4u.gif  vakar vakare taip miego norejau, bet perskaiciau vienu prisedimu
Siandien 18 diena, kaip nevalgau saldumynu ir miltiniu, ir 3diena kaip atsisakiau autoimuninems nedraugisku produktu. Odos pagerejimo jokio nematau  verysad.gif kazkaip nujauciu, kad kiausiniai man netiko labiausia, o as juos kiekviena ryta po 3 valgydavau tas dvi savaites, plius su pomidorais zaliais ir kepintais.mama sake, kad kai buvau mazyte, mane kiausiniai berdavo, o as jau ir pamirsus buvau. Gali buti, jautrumas jiems likes iki siol, o as net nesusimastydavau. Nu ziuresim kaip eisis ju atsisakiu, viliuosi geriausio, juk labai svarbu tiketi tuo ka darai.
Dar apie ta zarnyno pralaiduma. Ji nebutinai gali sukelti grybeliai? Ar sukelia grybeliai, tik tuos grybelius itakoja ivairus faktoriai, tokie kaip antibiotikai, stresas, saldus maistas....
Tarkim pas mane yra ta kandida, tai as:
*atsisakau saldumynu ir kruopu (bakterija badauja)
*valgau riebu gyvulines kilmes maista (Jo sudety yra kapriline rugstis, zudo kandinda?, riebus maistas gydo esancius zarnu itrukimus)
*karta per diena i burna purskiu sidabruota vandeni
*geriu ramuneliu ir karciojo kiecio arbatas

Kalastaja, rasai kad atejo saldumynu drakonas. Ar taip turi but visiems besilaikantiems? Man kazkaip dar nebuvo tokio potraukio, gal del to, kad valgau ne mazai morku, kurios pakankamai saldzios ir tu angliavandeniu man pakanka. Bet gal daug morku negerai. Prisiskaiciau apie ta rupke kandida, ir dabar isivaizduoju, kaip ji sedi pas mane pilve ir laukia saldesnio kasnelio  biggrin.gif reiks mest tas morkas.

Joa, su tais kiaušiniais, tai man irgi neramu. Sakau reik gal pabandyti kurį laiką jų nevalgyti smile.gif Bet po to nebežinau, ką valgyti biggrin.gif
Žarnyno/plonosios žarnos pralaidumą daug kas gali sukelti, tiek ir bakterijų disbiozė, tiek ir antibiotikai, išžudantys viską, saldus maistas, kuris maitina bakterijas, taip pat ir netinkamas maistas. Na, daug tų faktorių. O candida sumažinti, kiek teko domėtis, tai esmė yra valgyti kuo mažiau cukrų ir krakmolo (starches), tai gal tų morkikių ir reiktų privengti.
Yra tokia The Body Ecology Diet, kuri iš esmės skirta toms bakterijoms žudyti. Panašiai kaip paleo, bet kažkuo man jie nepatiko... ar kad mėsos neleidžia ar pan. Na, bet turi įdomių straipsniukų candida tema smile.gif
Beje, ne į temą: candidą ir vandenilio peroksidas žudo... biggrin.gif biggrin.gif Na, atseit candida negali pernešti deguonies ir žūva nuo jos, tad vandenilio peroksido molekulė skyla į vandenį ir deguonies atomą ir deguonis nužudo candidos bakteriją. Labai įtikinamai skamba, bet tai dabar gerti tą peroksidą... kažkokios pievos biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 05 09, 09:14)
sveikos smile.gif as siandien svarstyklese pamaciau minusa, tad metu abejones sonan ir lieku prie Paleo (o gal prie whole, nes nevalgau pieno pr?  g.gif jau nebezinau pati biggrin.gif )

Vat su tuo miegu mane irgi nervas ima. Nu as visada turejau miegot 8 val, ir nebuvau peleda, bet dabar....nu tooks luzimas vakare, migdau vaika, luztu pirma, vyras ateina lovon, zmona parpia  wacko.gif tuoj skyrybu paduos  blush2.gif ir rytais nepasakyciau kad soku is lovos anksti ir zvali  biggrin.gif
Saldumynu netraukia, kaip ir niekad netrauke...

Elatai dekui uz vertima  4u.gif  4u.gif

Valio, sveikinu su minusu biggrin.gif
Whole30 yra 30 dienų griežtesnio paleo, tad iš esmės ir paleo, ir whole30, o su pieno produktais jau yra primal dieta smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Ačiū už atsakymus išsamius.. 4u.gif

Ir aš nebesuprantu..ar pieno produktų reikia atsisakyti ar ne? g.gif MAn irgi jau susipainiojo Primal..paleo.. doh.gif

Lieka mėsa, žuvis, daržovės, oj dar kiaušiniai ..biski vaisiu ir sėklų..?
O kepiniai š migdolų ir kokosų miltų tik leidžiami, taip supratau (o tokių miltų yra pirkti?) ? ax.gif

dar dėl tų batatų-saldžių bulvių, jos man per saldžios..nebent kokį desertą gaminti.. ax.gif

MAn paskutiniu metu labai norisi saldaus, ko niekad gyvenime nereikėjo, tiesiog durnas noras nežinau dėl ko kylantis.. doh.gif

Vakar vakare irgi apsivalgiau, salotų bliūdą + du karbonadžiukus (taip džiuvesėliuose..o kaip jūs pakeičiat ir kuom?), tada pomidorų ne naminių sulčių su pipiriukais..ir dar vytinto kumpiuko..ir vieną rūkytą ausytę.. Nu kaip norisi man sūraus, kažko va tokio.. žodžiu nesąmonių privalgiau..

Šiandien, pietums bus, karbonadziukai du su salotomis, vakare zadu pasikept sonines (kazkodel ziurint receptus taip krito į akį..) taip norisi jos traskios, skanios, apskrudusios.. ir kiausinienes labai noriu.. + darzovytes.

Tik nebezinau apskritai ka gamint, kad sociau ir vaikams butu, nebent jiems atskirai virti makaroniuku kokiu dar plius.. g.gif

Oj kiek man klausmų kyla, ypač prieš užmiegant..o ateinu ir pamirštu..Ir sorry už padrikumą, nes čia prisėdu rašyt, čia- nubėgu, vėl prisėdu..

O kaip mane kankina mano svajonė, išsitrenkt ku rtoliau nuo gatvės, žmonių, į mišką, į pievą, i maza jauku namelį gamtos apsuptyje.. basai ant zolytes..sviezias susildytas saulės rytinės oras.. zoleliu kokteilis.. sava darzove, sava mesyte... (seiles tysta kaip Voresta apraso savo vytinimus...).. kad galeciau uzsiimti megstama veikla, auginti ramiai vaikus, tapyti, peisti..dirbti soduose.. MMh.... wub.gif kazi svajones dideles pildosi? hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 09, 09:14)
sveikos smile.gif as siandien svarstyklese pamaciau minusa, tad metu abejones sonan ir lieku prie Paleo (o gal prie whole, nes nevalgau pieno pr?  g.gif jau nebezinau pati biggrin.gif )
Elatai dekui uz vertima  4u.gif  4u.gif

oi, kam minusas svarstyklese, o kam vaizdas veidrody stimula suteikia arba rankas nukerta. Man vakar jau lyg grazesnis vaizdas buvo, o siandien vel uzraude, niezti cray.gif ir vel abejones, per riebu, kepenys apkrautos ar dar kas netinka. Net nusirengt vasara negalesiu, depresuoju
Atsakyti