QUOTE(Akutee @ 2013 05 08, 15:33)
Sveikutės,
Dėkoju už kantrybę ir atsakymus, aš visada mėgstu, dar kartą perklausti, ar tikrai gerai supratau..
Klausykit, saldžio sbulvės pas juos dominuoja, tai kodėl nelabai gerai mūsiškos bulvės? Man tos saldžios nelabau..
o klausimas dar kilo dėl to, kad dažniausiai bent dvi minimalias bulvikes metu į sriubą, o ją turiu dažnai virti savo guciams? Ar išvis valgote sriubas?
Ar jūs tik viską su daržovėmsi valgote?
Dėl svorio dar kalbėjote, aš stengiuso dažnai nesisverti..bet numesti turiu KĄ i rnemažai..pradžiai užtektų bent 10 kilų..(skamba kaip iš fantastikos srities..)
Ar labai neteršiu eterio, jei kasdien parašysiu (tikiuos kasdien) koks mano meniukas.. ?
Tiesa, ieškojau vakar pardėj taukų maximinėj, neradau nė vieno..
Dabar ieškosiu ir GhI..ir kur Vilnietės perka kokosų sviestą (brangus zaraza..
) gal sakau urmu ar siųstis kur pigiau būtų?
Gal žinote kaip pakelti geležį? MB mėsą valgo, daržovių net daugiau už mane, bet labai žemas, ir gerą pusmetį nekyla.. jau ėmėm lakstyt per daktarus, baisu daros, jam silpna..
ir kame čia problema gali būti..
Šiandien kolkas valgiau: daaaug vandens ryte su citrina..sugriešyjau su kapučinu.. paprastai kavos išvis negeriu, tik kartais užsinoriu kažko panašaus.. Kotletukai troškinti su daržovėmia ir grikiais (sakėt kartais ir jūs valgot, be to pabaigt reikia)...vakare bus bliūdas salotų ir karbonadas..pomidorų sultys..
Mūsiškose bulvėse mažiau vertingų medžiagų, iš esmės jos bevertės. Ir saldžiosios bulvės turi nemažai angliavandenių ir krakmolų, bet taip pat turi ir vitaminų, maistinių medžiagų.
Sriubas ir mes valgom, tik mūsiškės labiau daržovinės, nebalintos. Mhm, kaip kažkas nurodė, net labiau primena troškinukus.
O vietoj bulvių juk galit į sriubą dėti morkų ar moliūgo.
Mes viską su daržovėmis? Na, aš tai viską su daržovėmis valgau, nes man taip patinka, o kaip kitos, tai nežinau. Bet daržovės yra gerai ir reikalingos, dėl to, manau, niekam klausimų nekyla.
Aišku, viską rašykit, ką tik norit, mes juk čia tam ir esam, kad pasidalintume naujais atradimais, receptais, sėkmėm ir dar viskuo
O jūsų vyras grūdus, pupeles valgo? Na, juose yra tokių piktų anti-maistinių medžiagų, kaip fitatų/fitinės rūgšties, kuri neleidžia įsisavinti geležies, tad tarkim, net jei ir valgysit daug mėsos, tačiau kartu su duona ar pupelėm, tai tie fitatai grūduose prisikabins geležį prie savęs ir organizmas jos negaus.
Dar gali būti bakterijų perteklius žarnyne, tuomet jos irgi neleidžia geležies įsisavinti, o viską pačios sunaudoja. Reiktų probiotikus vartoti, kaulų sultinį, organų mėsą, fermentuotas daržoves.
Man pernai buvo mažakraujystė, tai iš pradžių dar bandžiau savo veganizmą tęsti ir grikiais maitintis, bet po to spjoviau ir ėmiau jautieną su brokoliais ir granatais kasdien valgyt
Mhm, na, grikius naudoja tos, kurios neturi problemų su svoriu. Bet pabaigti tai aišku, kad reikia. Pas mane irgi žalių grikių maišas didžiulis stovi jau metai laiko, net nežinau, ką man su jais reiks daryt
Kotletukuose batono/džiūvėsėlių nebuvo dėta? Nes dažnai pasimiršta, jog dešrelėse, kotletukuose būna slapta tvirtinimo medžiaga - duona ar batonas
O vietoj pomidorų sulčių siūlau geriau pomidorą prie karbonadžiuko sukirsti
Sorry, kad čia mokinu
Šiaip, šaunuolė Jūs