Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba II

QUOTE(cushy @ 2013 05 08, 14:42)
Čia kokosų aliejus, įtariu merginos apie kitokį kokosų sviestą kalba. O Ghi sviesto prekybos centruose yra, Maximoj ir Prismoj tikrai, kitur nežinau

ane g.gif nu gal biggrin.gif is manes kol kas tokia spece biggrin.gif GHI sviesto maximoj yra? g.gif kur konkreciai ieskot? prie visu sviestu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 05 08, 15:42)
Čia kokosų aliejus, įtariu merginos apie kitokį kokosų sviestą kalba. O Ghi sviesto prekybos centruose yra, Maximoj ir Prismoj tikrai, kitur nežinau

Ghi ir namie galima pasidaryti, prie manęs kavinukė pati gamina ir pardavinėja, tai aš ten dažnai perku.
Yra ne tik Maximoj, bet ir IKI, RIMI. Paprastai prie pieno produktų stovi tokia gelsvai žalsva skardinė smile.gif
O kokoso aliejus skirtas kepimui arba taip, kaip sviestelis, valgymui, į kavą ir kt. Kokoso aliejus tai iš kokoso išspausti gryni riebalai. Kokoso sviestas yra kokoso minkštimas sumaltas iki sviesto, t. y. kokoso riebalai + kokoso minkštimas (na, ląsteliena). Kokoso sviestu galima pagardinti vaisių ar įdėtį į kokį patiekalą, tačiau ant jo NEGALIMA kepti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 08 gegužės 2013 - 14:50
labas
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 08, 09:32)
Labas rytas 4u.gif

Atsiras visada "protingesniu" patart. Ypac tu, kurie isvis jokiu sveikatos bedu neturi, net nebuvo su tuo susidure, tad uzsiauginkit stora oda Doroteja, tiek jums, tiek vyrui jos reikes 4u.gif

Oi kokios jus greitos, kol rasiau, aplenket visos blush2.gif  doh.gif  biggrin.gif

svarbiausiai,kad patarinėja pagal zinias neaišku iš kur doh.gif o man imponuoja,kad žmonės čia savo ,,kailiu" išbandę ir turi teigiamus rezultatus,tai yra geriausias pavyzdys ir įkvėpimas

QUOTE(pumpica @ 2013 05 08, 14:10)
:

Kad tuos vertimus paskui cia mum paviesintum , butu super  rolleyes.gif  biggrin.gif

tą patį norėjau paprašyti ax.gif
QUOTE(jautiena @ 2013 05 08, 15:12)
laikau pirstus sukryziuotus, reik islaukt kazkaip iki tos pabaigos, geros ar blogos  doh.gif
viena yra kai nusiperki gyvuniuka is parduotuves, o kita kai pats uzsiaugini nuo mazo bambliuko. sita radau begiodama stadione, taip netycia kazko zemyn i zole paziurejau, o ten toks "slykstukas", matyt sarku vogtas is lizdo ir pamestas, atrode negyvas, bet is arciau paziurejau - kvepuoja! tai parsinesiau namo, 2010m:

dievuliau,koks fainas,kad tik išgyventų,o tai kokia ar koks narvo kolega?

Silver,ačiūūūūū,už blynų su bananais receptą ,na,kaip man skanu buvo,dievškas maistas,aš tik įdėjau pora šaukštų migdolų miltų,nors nieko man jie labai nesutirštino,kepiau ant kokoso aliejaus,visas butas pakvipo,užbėriau šaldytų aviečių,kokoso drožlių,avokado gabaliukų ,kaifas wub.gif galėčiau kasdien valgyti,dukra irgi valgė , daugiau nei aš sulapnojo ir pareiškė-,,žinai,mama,labai skani ta tavo dieta" biggrin.gif
prisiroviau vakar kiaulpienės lapų,reiks vakare išbandyti pirmą kartą,kažkaip nelabai man jie patraukliai atrodo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 05 08, 15:33)
Sveikutės,

Dėkoju už kantrybę ir atsakymus, aš visada mėgstu, dar kartą perklausti, ar tikrai gerai supratau.. ax.gif

Klausykit, saldžio sbulvės pas juos dominuoja, tai kodėl nelabai gerai mūsiškos bulvės? Man tos saldžios nelabau..
o klausimas dar kilo dėl to, kad dažniausiai bent dvi minimalias bulvikes metu į sriubą, o ją turiu dažnai virti savo guciams? Ar išvis valgote sriubas?

Ar jūs tik viską su daržovėmsi valgote?

Dėl svorio dar kalbėjote, aš stengiuso dažnai nesisverti..bet numesti turiu KĄ i rnemažai..pradžiai užtektų bent 10 kilų..(skamba kaip iš fantastikos srities..)

Ar labai neteršiu eterio, jei kasdien parašysiu (tikiuos kasdien) koks mano meniukas.. ? hihihi.gif

Tiesa, ieškojau vakar pardėj taukų maximinėj, neradau nė vieno..
Dabar ieškosiu ir GhI..ir kur Vilnietės perka kokosų sviestą (brangus zaraza.. biggrin.gif ) gal sakau urmu ar siųstis kur pigiau būtų?

Gal žinote kaip pakelti geležį? MB mėsą valgo, daržovių net daugiau už mane, bet labai žemas, ir gerą pusmetį nekyla.. jau ėmėm lakstyt per daktarus, baisu daros, jam silpna..  unsure.gif ir kame čia problema gali būti..

Šiandien kolkas valgiau: daaaug vandens ryte su citrina..sugriešyjau su kapučinu.. paprastai kavos išvis negeriu, tik kartais užsinoriu kažko panašaus.. Kotletukai troškinti su daržovėmia ir grikiais (sakėt kartais ir jūs valgot, be to pabaigt reikia)...vakare bus bliūdas salotų ir karbonadas..pomidorų sultys..  blush2.gif

Mūsiškose bulvėse mažiau vertingų medžiagų, iš esmės jos bevertės. Ir saldžiosios bulvės turi nemažai angliavandenių ir krakmolų, bet taip pat turi ir vitaminų, maistinių medžiagų.
Sriubas ir mes valgom, tik mūsiškės labiau daržovinės, nebalintos. Mhm, kaip kažkas nurodė, net labiau primena troškinukus.
O vietoj bulvių juk galit į sriubą dėti morkų ar moliūgo.

Mes viską su daržovėmis? Na, aš tai viską su daržovėmis valgau, nes man taip patinka, o kaip kitos, tai nežinau. Bet daržovės yra gerai ir reikalingos, dėl to, manau, niekam klausimų nekyla.

Aišku, viską rašykit, ką tik norit, mes juk čia tam ir esam, kad pasidalintume naujais atradimais, receptais, sėkmėm ir dar viskuo biggrin.gif

O jūsų vyras grūdus, pupeles valgo? Na, juose yra tokių piktų anti-maistinių medžiagų, kaip fitatų/fitinės rūgšties, kuri neleidžia įsisavinti geležies, tad tarkim, net jei ir valgysit daug mėsos, tačiau kartu su duona ar pupelėm, tai tie fitatai grūduose prisikabins geležį prie savęs ir organizmas jos negaus.
Dar gali būti bakterijų perteklius žarnyne, tuomet jos irgi neleidžia geležies įsisavinti, o viską pačios sunaudoja. Reiktų probiotikus vartoti, kaulų sultinį, organų mėsą, fermentuotas daržoves.
Man pernai buvo mažakraujystė, tai iš pradžių dar bandžiau savo veganizmą tęsti ir grikiais maitintis, bet po to spjoviau ir ėmiau jautieną su brokoliais ir granatais kasdien valgyt biggrin.gif

Mhm, na, grikius naudoja tos, kurios neturi problemų su svoriu. Bet pabaigti tai aišku, kad reikia. Pas mane irgi žalių grikių maišas didžiulis stovi jau metai laiko, net nežinau, ką man su jais reiks daryt smile.gif Kotletukuose batono/džiūvėsėlių nebuvo dėta? Nes dažnai pasimiršta, jog dešrelėse, kotletukuose būna slapta tvirtinimo medžiaga - duona ar batonas biggrin.gif O vietoj pomidorų sulčių siūlau geriau pomidorą prie karbonadžiuko sukirsti smile.gif Sorry, kad čia mokinu biggrin.gif Šiaip, šaunuolė Jūs smile.gif
Atsakyti
o kur Lt perkate saldžiąsias bulves?
beje,o kaip su druska?nes kituose psl.apie paleo,raso,kad druska draudziama g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 08, 16:21)
o kur Lt perkate saldžiąsias bulves?
beje,o kaip su druska?nes kituose psl.apie paleo,raso,kad druska draudziama  g.gif

Saldžiųjų bulvių yra didžiuosiuose prekybos centruose, Vilniuj esu BIG'o maximoj mačius, kitur neieškojau, o savo mieste tai RIMI perku smile.gif
Na, druska piktnaudžiauti nereikia, tačiau, kad druska draudžiama, tai man naujiena. Gal galima link'ą?
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 08, 13:53)
dievuliau,koks fainas,kad tik išgyventų,o tai kokia ar koks narvo kolega?
is tiesu, tai koleges ir net dvi, bet jos tokios ramios, nepuolancios, net nzn kaip cia taip atsitiko. veterinare pasake, kad jeigu istemps pirmas 24val, tai sansai geri, tai tempiam - girdau svirkstuku po lasiuka, kas pora val.

saldzias buves as nulupu, supjaustau tokiais didesniais siaudeliais ir paverdu kokia 10min gal, jos kazkaip greit isverda, reik ziuret kad nepervirtu, nes ne tokios skanios pasidaro. su sviestu - apsiedimas!
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 08, 13:20)
Nu bet po to visi gudrūs darbo biržose stovėti ir nemokamo mokslo, nemokamo gydymo reikalauti, tikėtis, kad už dyką bus sutvarkomi keliai, gatvės, miestas, organizuojami renginiai, vykdomas teisingumas ir palaikoma tvarka. Nenori būti gyvuliu? Nebūk!
Sorry, pykdo mane toks siaurumas žmonių ir vienpusiškumas smile.gif

drinks_cheers.gif
Bet labai keista kad daug protingų žmonių pasineša į tą ''sistema valdo mus'' valstybė plešia mus'' ideologiją. Čia mada kažkokia, ar propaganda kokia veikia? Arba jie patys yra tos pačios sistemos padariniai, nes per daug išlepinti ir per saugūs jaučiasi. smile.gif

Pumpica, valytą (lydytą) sviestą tikrai pati gali pasidaryti, ypač jei savų karvyčių turi. Aš nuo šito varianto pradėjau - šitą receptą man LumiLumi nurodė. smile.gif

LumiLumi - man patinka tokius pokštus krėsti. Linnkiu užsiauginti šaunią paleo-cave-girl-style šukuoseną biggrin.gif

Jautiena, pasimelsiu Šv. Pranciškui už tavo paukštelį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kalastaja: 08 gegužės 2013 - 16:26
QUOTE(Elata @ 2013 05 08, 14:49)
Ghi ir namie galima pasidaryti, prie manęs kavinukė pati gamina ir pardavinėja, tai aš ten dažnai perku.
Yra ne tik Maximoj, bet ir IKI, RIMI. Paprastai prie pieno produktų stovi tokia gelsvai žalsva skardinė smile.gif
O kokoso aliejus skirtas kepimui arba taip, kaip sviestelis, valgymui, į kavą ir kt. Kokoso aliejus tai iš kokoso išspausti gryni riebalai. Kokoso sviestas yra kokoso minkštimas sumaltas iki sviesto, t. y. kokoso riebalai + kokoso minkštimas (na, ląsteliena). Kokoso sviestu galima pagardinti vaisių ar įdėtį į kokį patiekalą, tačiau ant jo NEGALIMA kepti.

Aciu uz info, dabar aiskiau smile.gif o del ghi sviesto tai geras, niekad nepastebejau jokiu itartinu skardiniu, reiks pasidairyt biggrin.gif
As siandien a la balandeliu prisidariau-apsiviriau kopusta ir i inda sluoksniavau -kopustas, kiaulienos/jautienos farsas, morkos, kopustas, -ir i orkaite. Apsirijau tongue.gif ir sotu, kazin ar vakarienes bereiks...
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 08, 17:26)
LumiLumi - man patinka tokius pokštus krėsti. Linnkiu užsiauginti šaunią paleo-cave-girl-style šukuoseną biggrin.gif

va va, mes turim du pasirinkimus: kaip Wilma Flinstone arba Betty Rubble šukuosenos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 08, 16:26)

Pumpica, valytą (lydytą) sviestą tikrai pati gali pasidaryti, ypač jei savų karvyčių turi. Aš nuo šito varianto pradėjau - šitą receptą man LumiLumi nurodė. smile.gif

Jautiena, pasimelsiu Šv. Pranciškui už tavo paukštelį.

Nu reiks gal pabandyt kada g.gif bet pirma nusipirksiu paragaut blush2.gif

O paukstelis koks fainuolis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 08, 17:35)
va va, mes turim du pasirinkimus: kaip Wilma Flinstone arba Betty Rubble šukuosenos biggrin.gif

Šiaip su Wilma ir Betty susipažinau tik paauglystėje. O vaikystėje man vienas iš moters idealų, kokia norėčiau būti buvo šios istorijos moteris - KATINAS KURIS MĖGO VAIKŠČIOTI VIENAS. Na, ir tikrai man ji ir dabar pažiūrėjus super moteris! biggrin.gif
Atsakyti