Įkraunama...
Įkraunama...

Aš jau beveik trečiaklasis :)

QUOTE(san @ 2013 05 07, 10:41)
eik tu sau doh.gif tai gal ir aš sužinosiu po visko, kad rašė "itin svarbų testą" lotuliukas.gif
Nes lyg antrokai šiemet turi rašyti matematikos ir lietuvių tuos "svarbius testus" g.gif

oj pasigirsiu blush2.gif parašė šiandien tą "svarbų testą" (baigiamąjį matematikos). Testas iš viso mokslo metų kurso, 3 lapų, galima surinkti 32 taškus, tai maniškė tiek ir surinko, mokytoja džiaugėsi ir pagyrė smile.gif rytoj rašo lietuvių diktantą, tai su juo bus prasčiau rolleyes.gif daug žioplų klaidų padaro.
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2013 05 07, 16:04)
Dar kartą gavau patvirtinimą, kad kišenpinigiai pasiteisina, kai vaikas pats parodo poreikį. Gi mano antrokas kol kas pinigų ar kažko jam reikalingo (o man beprasmiško) prašo itin retai... Ir tiems tėvų nepildomiems norams įgyvendinti visiškai užtenka dovanojamų/uždirbamų pinigų. Bet net neabejoju, kad laikas kišenpinigiams irgi kada nors ateis...

thumbup.gif Susikalbejom
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2013 05 07, 17:30)
oj pasigirsiu  blush2.gif parašė šiandien tą "svarbų testą" (baigiamąjį matematikos). Testas iš viso mokslo metų kurso, 3 lapų, galima surinkti 32 taškus, tai maniškė tiek ir surinko, mokytoja džiaugėsi ir pagyrė smile.gif rytoj rašo lietuvių diktantą, tai su juo bus prasčiau  rolleyes.gif  daug žioplų klaidų padaro.

thumbup.gif as kolkas apie toki testa negirdejau unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(astukas @ 2013 05 07, 09:41)
Musu mazius gauna kisenpinigius nuo 6 m. Duodam po 3 lt., o jei atostogos tai po 2 lt.

QUOTE(astukas @ 2013 05 07, 15:34)

Savaitei.

as gerai supratau g.gif ? 3 lt savaitei blink.gif ?
Atsakyti

QUOTE(Germinė @ 2013 05 07, 09:18)
Mamos,pasipasakokit apie antrokėlių mokslus.Kokie įvertinimai laukiami šį pusmetį?  bigsmile.gif

Maniškiui sekasi neblogai. Tikiuosi, kad antro pusmečio įvertinimai nebus prastesni nei pirmojo. Tuomet visi dalykai buvo aukščiausio lygio, išskyrus lietuvių k. ir anglų. Jie pagrindinio lygio.
QUOTE(raganieška @ 2013 05 07, 09:28)
1. O iš kokio miesto jūs važiuojate?
2. Ar noriai antrokėliai skaito? Gal kas galite įmesti rekomenduojamų knygų sarašą atostogoms, nes maniškė ruošiasi per vasarą perskaityti tik 2 knygas  doh.gif

1. Mes iš Telšių. Šiauliai yra pašonėje, tad ir ekskursijos kaina nebus labai didelė. Jei liks pinigų, juos atidės į klasės kasą.
2. Maniškis skaityti nemėgsta verysad.gif Retkarčiais iš bibliotekos parsinešą knygų. Jas perskaito, bet "neužsikabina".
QUOTE(astukas @ 2013 05 07, 14:34)
Pas mus reikalai tik pasitaise kai pradejom skirti pinigu. Iki to laiko tai kasdien budavo prasymai, mama duok lita, tete duok du........

Maniškis nėra prašęs, išskyręs tuos atvejus, kai pinigų reikia spektakliui, nuotraukoms ar pan.
QUOTE(Baltike @ 2013 05 07, 15:04)
Gi mano antrokas kol kas pinigų ar kažko jam reikalingo (o man beprasmiško) prašo itin retai... Ir tiems tėvų nepildomiems norams įgyvendinti visiškai užtenka dovanojamų/uždirbamų pinigų. Bet net neabejoju, kad laikas kišenpinigiams irgi kada nors ateis...

drinks_cheers.gif Pas mus analogiška situacija.
QUOTE(raganieška @ 2013 05 07, 16:30)
oj pasigirsiu  blush2.gif parašė šiandien tą "svarbų testą" (baigiamąjį matematikos). Testas iš viso mokslo metų kurso, 3 lapų, galima surinkti 32 taškus, tai maniškė tiek ir surinko, mokytoja džiaugėsi ir pagyrė smile.gif rytoj rašo lietuvių diktantą, tai su juo bus prasčiau  rolleyes.gif  daug žioplų klaidų padaro.

Šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 05 07, 14:36)
Jūra,sąrašas gal labai senas?Nes Lindgren, Astrida. "Nykštukas Nilsas Karlsonas " ieškau sau,nors nebe trečiokė  ax.gif ir nerandu.Jos neperleido kol kas.Man tai gražiausias ir liūdniausias Lindgren kūrinys  wub.gif

Sveiki,
turiu irgi antroką, tad kartais paskaitinėju šią temą. Tik jau negalėjau neparašyti, kad ši knyga tikrai išleista 2012 metais
http://www.knyguklub... karlsonas.html
Atsakyti
QUOTE(saulėteka @ 2013 05 08, 14:30)
negalėjau neparašyti, kad ši knyga tikrai išleista 2012 metais
Ačiū labai 4u.gif ieškosiu nusipirkt,nes tai knyga,kurią noriu turėti.Aišku,senas leidimas džiugintų labiau,bet kai ne viršelis svarbiausias,tai... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 06, 12:39)
dar klausimas iskilo man smile.gif kiek Jus vaikam duodat kisenpinigiu  g.gif ? nes maniskis ziuriu vis viena drauga apipirkineja, nes jam tevai niekad pinigu neduoda.
man negaila, as visada sakau, kad jei perki sau ledu ar atsigert, tai perki ir draugui ( jei draugas pats negali nusipirkt) arba nusiperki ir mini namo suvalgyt, o ne vienas valgai, o draugas ziuri, tik keista, kad tas draugas niekada neturi pinigu. tai ir klausimas iskilo kiek kiti vaikai gauna kisenpinigiu  g.gif ? ir ar apskritai gauna?

o nemanai, kad to draugo tėvams darai meškos paslaugą? tu juk nežinai, kodėl tas vaikas nesinešioja pinigų. Gal tėvai nenori, kad vaikas išmoktų švaistyti, gal paprasčiausiai alergiškas.

tokių draugų vaišinimai maniškei išeina bėrimais, ji alergiška maisto priedams, tad visi geri kaimynų et ctr norai man parneša didesnes vaistų sąskaitas. Kai ką perspėjau, pakalbėjom, o kai kas.... už nugarų girdžiu aptarinėjimus, kad esu žiaura.... nes gailiu vaikui skanesnio kasnelio - jų supratimu - gumos, čipsų ir kitokio š. O man tokiu atveju tenka nutraukti ir vaiko priešpiečius mokykloje (tenka dėti natūralių produktų sumuštinį - namuose kepta duona, virta mėsa ir šalta arbata iš žolelių) ir kraštutinai sumažinti perkamų maisto produktų racioną, buvo, kad netgi duoną namuose kepiau - ne todėl, kad norėjau, o todėl, kad niekaip negalėjom įveikti alergijos priepuolio.

Šiaip gauna 2 ar du su centais litus bandelei mokykloje. Dabar padidinau sumą, nes pradėjo likučius dėti į taupyklą thumbup.gif Iki tol - išdalindavo gudresniems "draugams". Dabar, kai pradėjo pasidėti - galima galvoti ir apie dienpinigius ar savaitpinigius.
Ledų perku arba siunčiu vaiką pirkti ir taip.

QUOTE(Baltike @ 2013 05 06, 15:27)
Be to, geriausiems mokiniams ekskursiją (šiemet į Jūrų muziejų) dovanoja ir mokykla.

o va toje vietoje man kyla abejonių.....
paprastai tokie dalykai yra apmokami iš tų 2 prc. kuriuos perveda tėvai.
Pirmūnų tėvams buvo koncertas muzikiniame teatre, mokslo metų gale - ekskursija. o mano vaikui kas? iš mano pervestų pinigų?
aš sutinku, kad mokykla gali apmokėti kelionę į olimpiadas ar konkursus, netgi labai gerai... bet visa kita.... ypač kai mūsų mokykloje vadovėlius pradinukai turi ne visus....
va tada pradedu galvoti apie prasmingesnį tų 2 proc. panaudojimą. nors vėl stropiai pervedžiau mokyklai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 11 gegužės 2013 - 15:24
QUOTE(Karusia @ 2013 05 11, 15:18)
va tada pradedu galvoti apie prasmingesnį tų 2 proc. panaudojimą. nors vėl stropiai pervedžiau mokyklai.

Sūnaus mokyklai niekada nepervedu, nes jo klasės nepasiekia turbūt nė centas. Šiemet pervedžiau sporto klubui, kurį lanko maniškis. Bent jau žinau, kur tie pinigai būna panaudojami.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2013 05 11, 19:08)
Sūnaus mokyklai niekada nepervedu, nes jo klasės nepasiekia turbūt nė centas. Šiemet pervedžiau sporto klubui, kurį lanko maniškis. Bent jau žinau, kur tie pinigai būna panaudojami.

kai pervedinėjau darželiui - žinojau kas daroma - tvarkoma aplinka, remontuojamos grupės. Gal konkrečiai mūsiškei ir neteko, bet bent jau naujos sūpynės lipynės kieme tikrai stovėjo..... ir abar būčiau nieko prieš, jei žinočiau, kad neišskiriamos vaikų grupės, kad 'finansuoju: ir savo vaiką, ne iven pirmūnus ir jų tėvus.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 05 11, 16:18)
o nemanai, kad to draugo tėvams darai meškos paslaugą? tu juk nežinai, kodėl tas vaikas nesinešioja pinigų. Gal tėvai nenori, kad vaikas išmoktų švaistyti, gal paprasčiausiai alergiškas.

nemanau. ne karta vaikas vaziavo su mumis kartu i soda, prie ezero ir pan. maciau ka mama deda jam i kuprine uzkasti.
nereikia duoti po 10 lt kasdien ir nesisvaistys. vaikas, gaudama kasdien + - 3-4 lt svaistytis neismoks. kur jau cia uz tokia suma prisisvaistysi, kai ledai normalesni kainuoja apie 2-3 lt. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 13, 08:15)

nereikia duoti po 10 lt kasdien ir nesisvaistys. vaikas, gaudama kasdien + - 3-4 lt svaistytis neismoks. kur jau cia uz tokia suma prisisvaistysi, kai ledai normalesni kainuoja apie 2-3 lt.  g.gif

tai jos reikalas, ką ji deda užkandžiams, kiek įdeda....

jo, žinok už 4 litus išeina 2 pakeliai kramtomos gumos. Praktiškai - ligos priepuolis.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 05 13, 10:07)
tai jos reikalas, ką ji deda užkandžiams, kiek įdeda....

jo, žinok už 4 litus išeina 2 pakeliai kramtomos gumos. Praktiškai - ligos priepuolis.

tai aisku jos, ar as sakau, kad mano g.gif ?

nezinau as ka Jusu vaikai perkasi ir kodel Jus taip bijot jiem duoti kisenpinigiu, bet maniskis nera nusipirkes 2 pakeliu gumos ir iskart sukramtes. yra prisipirkes, bet tu gumu uzteko menesiui turbut biggrin.gif ir dar man liko biggrin.gif kita karta 2 pakeliu gumos nebepirko, nes pamate, kad nelogiskas pirkinys. kitaip jis ir neismoks. zino ko pirkt negalima ( energetiniai gerimai, visokie purskalai saldus ( tipo skystas saldainis) ir panasiu nesamoniu). savo vaiku as pasitikiu ir zinau, kad jis ju ir neperka. o kad nusiperka ledu, atsigert, bandele kokia, galu gale kartais tu paciu cipsu, as nematau tragedijos.

dalis pinigu keliauja i taupykle.
Atsakyti