QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 06, 12:39)
dar klausimas iskilo man
kiek Jus vaikam duodat kisenpinigiu
? nes maniskis ziuriu vis viena drauga apipirkineja, nes jam tevai niekad pinigu neduoda.
man negaila, as visada sakau, kad jei perki sau ledu ar atsigert, tai perki ir draugui ( jei draugas pats negali nusipirkt) arba nusiperki ir mini namo suvalgyt, o ne vienas valgai, o draugas ziuri, tik keista, kad tas draugas niekada neturi pinigu. tai ir klausimas iskilo kiek kiti vaikai gauna kisenpinigiu
? ir ar apskritai gauna?
o nemanai, kad to draugo tėvams darai meškos paslaugą? tu juk nežinai, kodėl tas vaikas nesinešioja pinigų. Gal tėvai nenori, kad vaikas išmoktų švaistyti, gal paprasčiausiai alergiškas.
tokių draugų vaišinimai maniškei išeina bėrimais, ji alergiška maisto priedams, tad visi geri kaimynų et ctr norai man parneša didesnes vaistų sąskaitas. Kai ką perspėjau, pakalbėjom, o kai kas.... už nugarų girdžiu aptarinėjimus, kad esu žiaura.... nes gailiu vaikui skanesnio kasnelio - jų supratimu - gumos, čipsų ir kitokio š. O man tokiu atveju tenka nutraukti ir vaiko priešpiečius mokykloje (tenka dėti natūralių produktų sumuštinį - namuose kepta duona, virta mėsa ir šalta arbata iš žolelių) ir kraštutinai sumažinti perkamų maisto produktų racioną, buvo, kad netgi duoną namuose kepiau - ne todėl, kad norėjau, o todėl, kad niekaip negalėjom įveikti alergijos priepuolio.
Šiaip gauna 2 ar du su centais litus bandelei mokykloje. Dabar padidinau sumą, nes pradėjo likučius dėti į taupyklą
Iki tol - išdalindavo gudresniems "draugams". Dabar, kai pradėjo pasidėti - galima galvoti ir apie dienpinigius ar savaitpinigius.
Ledų perku arba siunčiu vaiką pirkti ir taip.
QUOTE(Baltike @ 2013 05 06, 15:27)
Be to, geriausiems mokiniams ekskursiją (šiemet į Jūrų muziejų) dovanoja ir mokykla.
o va toje vietoje man kyla abejonių.....
paprastai tokie dalykai yra apmokami iš tų 2 prc. kuriuos perveda tėvai.
Pirmūnų tėvams buvo koncertas muzikiniame teatre, mokslo metų gale - ekskursija. o mano vaikui kas? iš mano pervestų pinigų?
aš sutinku, kad mokykla gali apmokėti kelionę į olimpiadas ar konkursus, netgi labai gerai... bet visa kita.... ypač kai mūsų mokykloje vadovėlius pradinukai turi ne visus....
va tada pradedu galvoti apie prasmingesnį tų 2 proc. panaudojimą. nors vėl stropiai pervedžiau mokyklai.