QUOTE(Baltike @ 2013 05 07, 12:34)
Tada man pasidarė įdomu, kaip Jūs aiškinate vaikui, kam reikalingi pinigai. Ir kam apskritai skirti kišenpinigiai, pvz. 7-8 metų vaikui, jei jis viską gauna iš tėvų.
Kadangi vos pradėję duoti kišenpinigius, susidūrėme su problemomis, tai skaičiau ta tema tikrai nemažai
.
Vaikai ir be musu zino kam yra skirti pinigai (jei bendraja prasme). O kisenpinigius naudoja savo norams. Pvz. vaikas nori sautuvo. Namuose jau kokie 9 guli, tai mes tikrai nepirksim. Vaikas pats nusprendzia kad jam to 10 reikia ar norisi. Jei veliau supranta kad visai nevertejo pirkt jis koreguoja savo norus. Arba uzsinori dar kazko o mato kad pinigu nebera, pradeda gailetis kad bereikalo pirko 10 sautuva. Kita karta pagalvoja ir pasitaupo. Arba, i mokykla visuomet idedam vandens atsigerti, bet jis nori sulciu. Tai ir perka is savo, nes mes nemanom kad jam butinai mokykloje reikia sulciu. Bet pietus mokykloje, ekskursijos ar transportas yra tevu pareiga aprupinti tais dalykais. Tai jau yra jo butinasis islaikymas ir jis uz tai moketi neturi.
Pas mus reikalai tik pasitaise kai pradejom skirti pinigu. Iki to laiko tai kasdien budavo prasymai, mama duok lita, tete duok du........ Turi pastoviai klaust kam reikia. O dabar nerupi. Davei, tegul tvarkosi su savo norais.
Aisku seima seimai nelygu. Kiti tevai isvis neturi is ko duot. Visada yra isimciu, savu taisykliu ir svarbu kad tai seimai su tom taisyklem gyvenasi gerai. Bet sioje diskusijoje jus pasakete savo nuomone, as savo ir viskas.
QUOTE(Germinė @ 2013 05 07, 13:24)
Nelabai supratau apie atidavimą
Paaiškinkit ir galėsim baigti tą temą
Dienai tiek,ar savaitei?
Jusu zodziais, anksciau visus pinigus atiduodavot mamai, o dabar neatsakingai paskolinat (tai tas pats kaip atidavimas).
Savaitei.
Jei mano gyvenimas bevaisis, tai jokio skirtumo, kas mane giria;
o jei mano gyvenimas vaisingas, tai man nesvarbu, kas mane kritikuoja.