Įkraunama...
Įkraunama...

tashe tashe rankinės

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif na as be zodziu smile.gif))
Atsakyti
Skundas apie nieką.

Laba diena,

Norėčiau ir kitokią nuomonę išsakyti apie tuos visus nepasitenkinimus dėl "Tashe tashe" bendravimo.

Pirmiausia tai, koks žmogus turi būti susireikšminęs, kad viešoje erdvėje imtų skųstis, jog jam, pamanyk, spalvos nepadėjo išsirinkti, už rankytės nepalaikė? Net straipsnis apie tai parašytas. Gal dar ir psichologinę konsultaciją suteikti turėjo?
Atvyko neapsisprendusi mergaitė. Nežinojo nei kokio modelio nori, nei kokios spalvos. Sugalvojo, apsisprendė. Grįžo namo - persigalvojo: "apniko abejonės, nuoskauda" biggrin.gif
Visuomet esu linkusi išklausyti ir antrąją pusę. Šiuo atveju, panašu, kad "Tashe tashe" nenusileis iki tokio lygio verkšlenimų ir nesiaiškins viešoje erdvėje. Kiekvienas pasidarys savo išvadas pagal savo makaulės virimo laipsnį.
Visiškai suprantu dizaineres. Įsivaizduoju, kiek per dieną tokių nuskriaustų mergaičių ateina, rašo, skambina ir sprendžia būties ir nebūties problemas: oranžinis pamušalas ar visgi žydras? O gal samanų spalvos? Ir tai turi nuspręsti kas? Dizainerė ar pirkėjas? Ok, galima patarti, bet ką čia patarti? Čia skonio, tavo stiliaus, tavo charakterio, įvaizdžio reikalas. Jeigu patars geltoną pamušalą rinktis, tai dar nereiškia, kad neapsisprendėlė šimtus kartų nepakeis savo nuomonės. Tokiems vis tiek neįtiksi.

Tinklalapyje, FB paskyroje aiškiai parašyta: visais klausimais (kainų, užsakymo, pagaminimo termino) prašome kreiptis tokiu ir tokiu el. paštu. Ir ką? Po nuotraukomis vien tik klausimai, kaip koks varnų kvarksėjimas: kiek kainuoja, kiek kainuoja, kiek kainuoja, kokia kaina, kokia kokia kokia... kar kar kar biggrin.gif Kiek galima? Čia auksinės kantrybės reikia būti. Ir net aukščiausios prabos kantrybė nepadės, nes vis tiek visi aplinkui kranksės kiek kainuoja, gal girdėjot, kokios kainos, gal girdėjot, koks pagaminimo terminas šiuo metu? Negi sunku el. laišku kreiptis, kaip ir prašo gamintojas?

Iš kitos pusės, taip, bendraujant su žmonėmis tikrai reikia mokėti išklausyti, gerbti, būti kantriam, bet mes situacijos nematėm ir, jeigu atsisakė bendrauti ir grąžino pinigus, tai reiškia taip jie nusprendė ir ne be pagrindo. Net jeigu ir be pagrindo taip nuspręstų - jų valia.

Parašiau el. laišką, nurodžiau, kokio modelio, kokių spalvų noriu, pervedžiau avansą ir laukiu sau rami. Jokių problemų nekeliu, nes visada žinau, ko noriu. Neprašiau nei kavos, nei arbatos, nei paglostyt biggrin.gif
Laukiu savo The Birds ir neieškau problemų ten, kur jų nėra.

"Tashe tashe", jeigu už šį mano postą sugalvosite man padovanoti rankinę - prašau rašyti AŽ lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snobė: 20 kovo 2014 - 13:25
O negi sunku nurodyti kainas ir pagaminimo terminus prie rankinės? Juk kaina nesiskiria ir netaikoma pažiūrėjus į žmogų. Taip kūrėjos sutaupytų laiko ir sau, ir perkančioms. O jei man patinka ne viena rankinė? Tai visų kainų ir klausinėti? O gal jos reikia skubiai ir kažkuris modelis pagaminamas greičiau? Apskritai, tai susidaro toks įspūdis (iš atsiliepimų), kad va mes gaminam, o jūs norit pirkit, norit ne. Gerai, kad daikto vertė palyginus nedidelė ir klientų ratas gausus, bet koks architektas ar dizaineris savo klientų taip nepašokdintų. O tašių gamintojoms galima. smile.gif
Atsakyti
micefee, laba diena 4u.gif

"Tashe tashe" yra privatus verslo subjektas, ne kokia valstybės įmonė, todėl jie patys sprendžia, kokiu būdu prekiauti (nori - nurodo kainas, nori - nenurodo). Nežinau, kodėl jie taip apsisunkina sau gyvenimą ir nenurodo tų kainų, bet, manau, tam yra argumentų (galbūt kainos nėra pastovios, galbūt jūs pageidausite ko nors papildomo ir kaina keisis, pavyzdžiui, norėsite papildomo perskyrimo rankinės viduje arba kažko "nestandartiško").

Aš dirbu kitoje srityje, tačiau lygiai taip pat renkuosi su kuo bendrauti ar nebendrauti. Jeigu kam nors nepatinku - prašau, ieškok kitur ir geriau. Nesutampa bangos ir išsiskiri, kam prasidėti su konfliktiškais ir psichologinių problemų turinčiais asmenimis, jeigu matai, kad daugiau bus nervų negu tu norėtum?
Atsakyti
QUOTE(Snobė @ 2014 03 20, 13:39)
micefee, laba diena  4u.gif

"Tashe tashe" yra privatus verslo subjektas, ne kokia valstybės įmonė, todėl jie patys sprendžia, kokiu būdu prekiauti (nori - nurodo kainas, nori - nenurodo). Nežinau, kodėl jie taip apsisunkina sau gyvenimą ir nenurodo tų kainų, bet, manau, tam yra argumentų (galbūt kainos nėra pastovios, galbūt jūs pageidausite ko nors papildomo ir kaina keisis, pavyzdžiui, norėsite papildomo perskyrimo rankinės viduje arba kažko "nestandartiško").

Aš dirbu kitoje srityje, tačiau lygiai taip pat renkuosi su kuo bendrauti ar nebendrauti. Jeigu kam nors nepatinku - prašau, ieškok kitur ir geriau. Nesutampa bangos ir išsiskiri, kam prasidėti su konfliktiškais ir psichologinių problemų turinčiais asmenimis, jeigu matai, kad daugiau bus nervų negu tu norėtum?

o Jūs jų atstovė spaudai? ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Tylene @ 2014 03 20, 13:55)
o Jūs jų atstovė spaudai?  ax.gif

Tikrai ne, bet teisę į nuomonę turiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Snobė @ 2014 03 20, 13:57)
Tikrai ne, bet teisę į nuomonę turiu  4u.gif

turi turi 4u.gif tik taip viską išsamiai aprašei, su detalėm, todėl ir iškilo klausimas smile.gif

nors aš vis tiek nesutinku su tuo, kad nuėjus užsisakyti rankinę-turėčiau pati sudėliot spalvas, faktūras ir visa kita. Manau tai dizainierių darbas. ax.gif
Tarkim yra moterų, kurios tvirtai žino ko nori ir moka derinti spalvas-jos gali pačios pasirinkti viską, o yra tokių, kurios žino ko maždaug norėtų, bet derinti nemoka-va joms dizainerės turėtų padėti ir patarti smile.gif Tokia mano nuomonė. 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi manau, kad dizainerio darbas yra padėti žmogui apsispręsti, tikrai ne visi gimėm mokėdami derinti spalvas ir detales. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2014 03 20, 14:31)
O negi sunku nurodyti kainas ir pagaminimo terminus prie rankinės? Juk kaina nesiskiria ir netaikoma pažiūrėjus į žmogų. Taip kūrėjos sutaupytų laiko ir sau, ir perkančioms. O jei man patinka ne viena rankinė? Tai visų kainų ir klausinėti? O gal jos reikia skubiai ir kažkuris modelis pagaminamas greičiau? Apskritai, tai susidaro toks įspūdis (iš atsiliepimų), kad va mes gaminam, o jūs norit pirkit, norit ne. Gerai, kad daikto vertė palyginus nedidelė ir klientų ratas gausus, bet koks architektas ar dizaineris savo klientų taip nepašokdintų. O tašių gamintojoms galima. smile.gif

Tai terminai, kiek suprantu yra kintantys- priklausomai nuo užimtumo. Parašys- 3 savaitės, o kas, jei bus pagal grafiką tuo metu bumas ir bus 6 ar 7? O dėl kainos- kainos gali skirtis, nes opcijų daug ten yra, ką gali pasirinkti- papildomos kišenaitės, užsegimas, diržas, gal medžiagos. Aišku, galima rašyti, kad kainos nuo 500 lt (kaip bazinė), bet irgi labai niekas neapibrėžta, o gali ir klaidinti - kaip ir nuolaidas pas mumi mėgsta skelbti- IKI 50 procentų- realiai gauni 2 maikes su 50 proc nuolaida ir kitą asortimentą su 10 proc biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tylene @ 2014 03 20, 15:11)
nors aš vis tiek nesutinku su tuo, kad nuėjus užsisakyti rankinę-turėčiau pati sudėliot spalvas, faktūras ir visa kita. Manau tai dizainierių darbas.  ax.gif
Tarkim yra moterų, kurios tvirtai žino ko nori ir moka derinti spalvas-jos gali pačios pasirinkti viską, o yra tokių, kurios žino ko maždaug norėtų, bet derinti nemoka-va joms dizainerės turėtų padėti ir patarti smile.gif Tokia mano nuomonė.  4u.gif

Teisybė, bet kita vertus, primečiau, gal jau buvo tokių atvejų, kuomet moteriškaitė neapsisprendusi paprašė patarimo, o pamačiusi galutinį variantą nusprendė, kad "žinote, nea, man kažkaip nepatinka, blogai patarėte, nenoriu tokios". slidus toks reikalas gaunasi.
Atsakyti
Paliekant aptariamą "skundą" ramybėj dar norėčiau sugrįžti prie temos:
Paimkime bet kuriuos rankinės modelius ir, kad būtų paprasčiau, tinklalapyje nurodytas spalvas. Pavyzdžiui, šią Milk.

Tai dabar man pasakykit, merginos, bent vieną pamušalo spalvą, kuri nederėtų prie rankinės.

Netgi, pavyzdžiui, šios rankinės pamušalas gali būti koks tik sugalvosi - žydras su gelsvais dryželiais. Kodėl gi ne? O kodėl negali šios rankinės rankena būti raudona?

Tai visiškai individualu, labiau derinama prie turimų drabužių ansamblių spalvinio tipo. Ar dizaineris turi atlikti psichologinį kliento testą, kad nustatytų jo asmenybės tipą ir pagal tai parinktų jam rankinės spalvas? Aš manau, kad mes smarkiai perlenkiame lazdą, kai prašome atsakymų į klausimus, kuriuos galėtume sužinoti tik mes pačios.
Atsakyti
QUOTE(Snobė @ 2014 03 20, 14:59)
Paliekant aptariamą "skundą" ramybėj dar norėčiau sugrįžti prie temos:
Paimkime bet kuriuos rankinės modelius ir, kad būtų paprasčiau, tinklalapyje nurodytas spalvas. Pavyzdžiui, šią Milk.

Tai dabar man pasakykit, merginos, bent vieną pamušalo spalvą, kuri nederėtų prie rankinės.

Netgi, pavyzdžiui, šios rankinės pamušalas gali būti koks tik sugalvosi - žydras su gelsvais dryželiais. Kodėl gi ne? O kodėl negali šios rankinės rankena būti raudona?

Tai visiškai individualu, labiau derinama prie turimų drabužių ansamblių spalvinio tipo. Ar dizaineris turi atlikti psichologinį kliento testą, kad nustatytų jo asmenybės tipą ir pagal  tai parinktų jam rankinės spalvas? Aš manau, kad mes smarkiai perlenkiame lazdą, kai prašome atsakymų į klausimus, kuriuos galėtume sužinoti tik mes pačios.

tai leiskite paklausti- už ką šitoms dizainerėms pinigus mokėt? už medžiagas ir pasiuvimą? tai tikrai neturėtų kainuoti 600 lt už rankinę....
Apie pamušalą nekalbam- aišku gali būti bet koks. Kalbam apie rankines kelių spalvų. Ir tikrai nesąmonę pasakėt, kad galima sudėti bet kokias norimas spalvas ir bus gražu. Galbūt pamačiusi daiktą, aš suprasčiau, kad būtent tokio man ir reikia..bet pati nesugalvočiau, kad tos spalvos gali derėti...tam reikia žmonių, kurie išmano tokius dalykus. Ir šitoj situacijoje tais žmonėmis turėtų būti dizainerės.

Atsakyti