Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pažeidimai, smurtas, įžeidinėjimai

Na taip, pasiskaitai ir plaukai pasisiausia... doh.gif Man tai pasiseke, keitesi pamaina,bet gydytojos buvo geros, ilgai su manim tasesi, bet nei viena neburbejo.Gimdymo metu palatoj trynesi 5 gydytojos ir vyras dar jom padedinejo, vaistus i laseline leido, nes sesele kazkokia trenktoka pasitaike ir nelabai suprato ka daryt.Tik vienu momentu gydytoja pakele balsa, nes niekaip neisejo stumti, vis oro per mazai ikvepdavau, tai po jos audringu paskatinimu isperejau savo mazule. lotuliukas.gif Niekam nemokejom, is anksto irgi nesitarem tongue.gif
Atsakyti
Vienu metu, kai jau buvo tie skausmingiausi paskutiniai sąrėmiai o aš jau nesavu balsu ten orą gaudžiau akušerė atsistojo prie lovos ir kalba ''tai o kai su vyru gulėjai kaip - gerai buvo? Reikėjo galvoti kai su juo gulėjai (ar tai kai darėt). O dabar kentėti reikia.....'' Beje, man irgi gavosi taip, kad mano pavardė -aitė, o vyras nespėjo į gimdymą atvažiuot. Tai ko gero ta akušerė galvojo, kad kokia paleistuvė čia antrą jau vaiką gimdo ax.gif Na išklausyt nemalonu, buvo, nes tas mano vaikis netyčiukas išėjo, tai pataikė ant mozolio man su savo replikom tokiom. Bet nepykstu aš ant jos cool.gif Vėliau su dar dviem savo draugėm, kurios irgi pas ją papuolė, išsiaiškinau, kad čia jos topiniai ''bajeriai'' - joms irgi panašaus kažką užmetus buvo.
Atsakyti
Jus pamirstate, kad gydytojais tampa zmones, ivairiu charakteriu, turintys kai kurie net labai savotiska poziuri i pasauli. Kaip ir pardavejos ar buhalteres, vieni is ju buna piktoki, kiti nuolat juokauja, treti apskritai tylus... Aisku, jei vyksta tycinis izeidinejimas, reketavimas kysio, tai yra nepateisinama, bet vienaip ar kitaip izeisti savo klienta jums irgi turbut pasitaike.
Tai va...
O del uzsienio... Jei cia apmokejimas ir darbo salygos butu tokios, kaip ten, manau gydytojai issibalintu dalis, prisiklijuotu sypsenas ir taptu saldus kai medus.
Nors sovietinio kirpimo gal jau ir niekas nepakeis. g.gif
Atsakyti
Kai gydo dantis gerklę... grubumą galima pakentėt - visi mes žmones. Gimdymo metų aplinka ir saugumas yra kritiški - nuo jų priklauso gimdymo sekme. Tiesiog gali išsigasti arba susijaudinti ir gimdymo eiga sustos sad.gif
Atsakyti
Jokiu būdu schmoll.gif
Ir iš viso - manau, kad gimdymo metu įžeidinėti moterį mažų mažiausiai neetiška - taip elgiasi tik nepraustaburniai kažkokie doh.gif Fu... verysad.gif Negerai, kad dar vis pasitaiko tokių atvejų...
Atsakyti
savo mažuli gimdžiau VGN, jau gulejau patologiniam ir nakti labai greitai prasidejo gimdymas. kai pagimdžiau savo spirguli wub.gif gyditoja parode ta siurbtuka su vandenimis ir pareiške maždaug pažiūrek kokie žali vandenys. toks jausmas kad aš pati laikiau kojas sukryžiavusi kad tik mažulis mano negimtu blink.gif
Atsakyti
abu vaikus gimdziau "Mazylyje", tai ispudziai dar po tiek metu neisbleso.. lotuliukas.gif
Pimaji karta gimdziau visai jauna, dar roziniais akiniais i viska ziurejau, nezinojau kas kaip kur ir kiek. Na ir pinigu ne fontanai buvo, tad.. Ginekologe nesugebejo visa nestuma nustatyt normaliai kada man gimdyt laikas, tai is akies taip nusrende ir atseit gerai.. Atejo laikas, o pas mane 1cm, pagulde, nusprende,kad nea ko laukti - skatins. Nuleido vandenis, pastate laseline skatinanciu ir paliko.. Klausiu kada orientuotis, tai sako po 6val. turetu but viskas.. rolleyes.gif nei as pagimdziau nei ka.. uzkilo temperatura, saremiai tai isvargino, kad gulejau prispangusi pusplike ir kreciama drebulio, galu gale vyras priprase akuseres kazka daryt su temperatura, tai bambedama atnese paracetamolio tablete, kuria po keliu minuciu isvemiau tiesiai ant saves, nes kai pasakiau, kad vemsiu, sake issigalvoju - nedave jokio dubenelio unsure.gif vyras apvale su ta pacia pala, kuri tarp koju buvo.. kai jau stumt reikejo - nebeturejau jegu. Gydytojos tai ir nemaciau per visa ta laika.. Akusere klyke nesavu balsu, kad stumciau, nes vaikas uzdus, per pilva vaika stume ir tase mane, o man jau vos ne angelai akyse, nesugebu net stumt ar ranka pakelt.. siaip netaip po 16val. kankyniu atejo i si pasauli dukryte. Pagulde i 4-iete palata, maniske klyke nakti, sesele pasisaukt - nepaeinu del issekimo ir dar siuta, guliu salia vaiko ir verkiu.. ir pries kaimynes nesmagu, kad miegot jos negali ir isterija, kad nezinau kas vaikui blogai.. paryciais atejo sesele apsimiegojusi, isbambejo, kad rikdau vaika ir issinese valandai.. neisivaizduojat kokia ta valanda stebuklinga man buvo blush2.gif kaip vaika maitint - nieks normaliai nieko nepasake schmoll.gif
Antraji vel ten vaziavau, vel skatinimas, nes atsibodau.. doh.gif na, si karta is karto paprasiau epiduros. Ziu - vel ta pati akusere lotuliukas.gif na maniau vel klyks.. isivaizduojat - atrodo kitas zmogus butu.. maloni, paslaugi.. viska tiksliai paaiskino ir kuo puikiausiai sunu pagimdziau thumbup.gif
Atsakyti
Pirmą sykį gimdžiau dar tada buvusioje šv. Jokūbo ligoninėje, o antrą vaiką gimdžiau VGN. Su niekuo nesitariau, važiavau tiesiai ir likau viskuo labai patenkinta. Niekas ant manęs nešaukė, jokių įžeidžiančiūų žodių nesakė, visi dirbo savo darbą profesionaliai. Esu visiems labai dėkinga. Pirmą vaiką kai gimdžiau, gal paveikė seseles ir gydytojus mano pomėgis sportui, nežinau, nes kaip tik tą dieną vyko pasaulio futbolo varžybų finalas, o man reikėjo gimdyti, tai labai prašiau seslės, kad mane vis informuotų apie varžybų eigą biggrin.gif Vyras dar pyko ant manęs, na nieko jos tau nesakys ir nelakstys. O vieną tokia pagyvenusi seselė ar kaip jos ten vadinasi, nežinau, vis pas mane lankėsi ir pranešinėjo kaip ir kas biggrin.gif Vienu žodžiu, su manimi elgėsi visi labai gražiai. Tikiuosi ir trečias kartas nemeluos, o tai jau visai ne už kalnų smile.gif
Atsakyti
As net isivaizduot negaliu, kad kas nors gimdyvei gali taip ka nors kalbeti ! As net bijau isivaizduot kas butu jeigu man taip pabandytu lepteleti biggrin.gif Pasisodinau MB ir parodziau sias istorijas biggrin.gif Sako, vargse ta akusere, kuri pabandys tau ka nors ne taip pasakyt biggrin.gif Siaip mano charakteris ir taip yra bjaurus. Niekad niekam nenusileidziu, tvirtai ginu savo nuomone ir isitikinimus. Tikrai nepakesciau jokiu uzgauliojimu, o jei jie dar gimdymo metu...!!! Nu siaubaz biggrin.gif Kodel man taip niekad nenutinka ? smile.gif As net noreciau, kad kokia vista pabandytu man taip prilelekint smile.gif Uj grazos gautu biggrin.gif
Atsakyti
Aš prieš gimdymą lankiau Šemetos kursus. kai atėjo laikas gimdyt , jau gimdykloj akušerė kelis kartus užmetė, tiksliai nepamenu, bet maždaug "tai ką prilankiai kursų tai dabar erelį vaidinsi ar gimdymas palengvės" maždaug aš dėl kažko kalta turių būt, nes norėjau žinot kaip gali būt. Laimei gydytojas labai taktiškas ir rūpestingas buvo. O kai gulėjau po gimdymo, visur skersvėjis koridoriuj buvo ir peršalau matyt, pradėjo skaudėt gerklę, pakilo temperatūra. Prižiūrinti daktarė pareiškė, va kitam pastate yra vaistinė, nusipirk vaistų ir praeis. O taip jau buvo, kad giminių arti kauno neturiu, o vyras dirbo nuo 7 iki 20 val. tai ką aš mažių palikus pati eisu? gal jei būčiau davus pinigų gal kitai būtų buvę. bet po gimdymo kelias dienas kaip trenkta buvau, o ir nemačiau už ką duot. schmoll.gif
Atsakyti
nieko izeidziancio neisgirdau, akusere esu net labai patenkinta biggrin.gif
Atsakyti
Na ir istorijos...as tai pataikiau ant labai fainiu akuseriu thumbup.gif nieko izeidzencio ar baisaui tikrai neisgirdau ax.gif tik palaikomus ir padrasinancius zodzius thumbup.gif
Atsakyti