man gimdymas buvo super...jokiu izeidinejimu is akuseriu ar ginekologo...na as tariausi ir mokejau
tik viena dalykas mane sunervino...po gimdymo manes atejo pogimdyvines palatos seseles..turejo nuvezti i mano palata...tai va gal jos galvojo kad miegu ..nes buvau visiskai issekus...ir tarpusavyje zodziu pasikalbejo...tipo pysau as ar ne..paziurejo man istolo ten ir sako..nea turbut buvo kirpta atsiprasau bet pyyyypt...gaila ju neisidemejau veidu viskas pro migla buvo...bet ir pamainos astunta keitesi..taigi as ju nebesutikau...o tai buciau per visa gimdykla isrekus ka as manau....ir ant ausu jas pastacius
Su manim tai pat gerai elgesi visi, tai tikrai malonu, nes jai suktu, tai savijauta butu nekokia
na vilniuje suneli ,kai gimdziau,tai tikrai ir pati bijojau ,ir skausmai atrodo labai skausmingi tuomet buvo,ir gal nerviskai pradejao siurpas eiti,na salta pasidare,tai girdejau:ziurek kaip vaidina,tada kakleleli kai apziurinejo ir kazkaip na pasimuisciaU:tai pasake,kad vyro ..... ddesnis,ko cia sokineji.arba pasakymas myletis tai nebijot,tai ir gimdyt nera cia ko bijot . na praleidau viska pro ausis,nes tuomet ne tai svarbiausia buvo.bet pasikeite pamaina ir atvaziavo vyras,tai pabaiga gera,buvau ir dukra ir mazute,jau kai siuvo tai jokio skausmo nejauciau.na dukra kai gimdziau tai viskas labai greit buvo tai nieko pasalinio.kas man nepatiktu ir negirdejau
Jo tos replikos dėl vyro dydžio tai Manau tik kokios senmergės taip gali kalbėti, juk jei moteris pati yra gimdžiusi ji niekada taip nekalbės. Na jei tai vyras tada nežinau ,ką ir pasakyti. Man pačiai gimdymo metu ar po gimdymo nieko panašaus neteko išgirsti, gal dėl to kad vyras buvo šalia? Tik priėmime bobulytės ne pirmops jaunystės bandė gąsdinti kad pati nepagimdysiu, nes siauras dubuo ,tada tikrai netokių komentarų norėjau išgirsti
Kitose salyse, na aisku, kur uz gimdyma moketi nereikia , yra normalu, kad gimdyve pasipraso kitos akuseres jei jaucia,kad esancioji jei nepatinka, ir niekas del tokiu dalyko nesipiktina, nes kai gimdymo palatoja vyrauja harmonija, tada tiek paciai gimdyvei tiek akuserei buna lengviau dirbti.
Na pasiskaiciau as cia tikrai kraupiu istoriju ir didele uzuojauta visoms, kurioms teko iskesti nemalonu gydytoju aptarnavima taciau kartais manyciau, kad netik gydytojai buna kalti. Manau, kad gydytoju darbas yra kalbeti su gimdyve griezciau, jei jis mato kad gimdyve praranda kontrole ir pradeda panikuoti, ko pasekoje ji nesusikoncentruoja stumimui ir t.t., nes kaip ten bebutu visos norime pagimdyti sveikus vaikucius. Aisku, as nekalbu apie izeidinejimus, asmeniskus komentarus ir t.t., tokiems gydytojams ligoninese nevieta!
Ir is kur Lietuvoje vyrauja tokia nuomone, kad uz gimdyma atsidekoti visiems reikia? Pati jau 10 metu negyvenu Lietuvoje ir mane tokie pasisakymai sokiruoja, tuo labiau turiu draugiu, kurios gimde, niekam nemokejo, o prieziura liko labai patenkintos. Pacios islepinate Lietuvos gydytojus, o poto skundziates! Jei visos prades moket, tai ir kainos prades kilt, tai po poros metu turbut pora tukstanteliu uz gimdyma turesite moketi...
Ir dar norejau paklausti, kai vaikas paaugs ir prades eiti i darzeli ar mokykla, tai irgi leksi su pora simteliu darzelio virejai, kad skanesnius pietus vaikui pagamintu, pora simtu aukletojoms/mokytojoms, kad su vaiku grazei elgtusi ir neduok Dieve blogesnio zodzio nepasakytu, kal ir grupioku tevams susimokesi, kad prigrasintu savo vaikus su tavo vaikuciu graziai zaisti ir neskriausti????
Na pasiskaiciau as cia tikrai kraupiu istoriju ir didele uzuojauta visoms, kurioms teko iskesti nemalonu gydytoju aptarnavima taciau kartais manyciau, kad netik gydytojai buna kalti. Manau, kad gydytoju darbas yra kalbeti su gimdyve griezciau, jei jis mato kad gimdyve praranda kontrole ir pradeda panikuoti, ko pasekoje ji nesusikoncentruoja stumimui ir t.t., nes kaip ten bebutu visos norime pagimdyti sveikus vaikucius. Aisku, as nekalbu apie izeidinejimus, asmeniskus komentarus ir t.t., tokiems gydytojams ligoninese nevieta!
QUOTE(egilis @ 2007 03 11, 01:42)
manau jei laiku atsiskaitytumet su gydytoja,anesteziologu,akusere ir pogimdyvines palatos seselem(sitom tai minimaliai reikia ) -viskas butu OK.taupote merginos ne ten kur reikia.sveikata brangiausias turtas P.S. pas mus viskas buvo normaliai
Ir is kur Lietuvoje vyrauja tokia nuomone, kad uz gimdyma atsidekoti visiems reikia? Pati jau 10 metu negyvenu Lietuvoje ir mane tokie pasisakymai sokiruoja, tuo labiau turiu draugiu, kurios gimde, niekam nemokejo, o prieziura liko labai patenkintos. Pacios islepinate Lietuvos gydytojus, o poto skundziates! Jei visos prades moket, tai ir kainos prades kilt, tai po poros metu turbut pora tukstanteliu uz gimdyma turesite moketi...
Ir dar norejau paklausti, kai vaikas paaugs ir prades eiti i darzeli ar mokykla, tai irgi leksi su pora simteliu darzelio virejai, kad skanesnius pietus vaikui pagamintu, pora simtu aukletojoms/mokytojoms, kad su vaiku grazei elgtusi ir neduok Dieve blogesnio zodzio nepasakytu, kal ir grupioku tevams susimokesi, kad prigrasintu savo vaikus su tavo vaikuciu graziai zaisti ir neskriausti????
Vieną gimdžiau susitarus, o kitą ne ir nei pirmą nei antrą kartą joių įžeidinėjimų nebuvo
as tariausi pries gimdyma su daktaru,kad pas ji gimdysiu ir apziuredavo jis mane pries Ta Didziaja Diena.as taip pat pagimdziau jauna -19metu ir per gimdyma mane daktaras vadino mazyle buvo labai miela,kaip tetis jis man buvo labai geras
manau daktaro elgesys su gimdyve priklauso nuo jo issilavinimo,tolerancijos ir mandagumo,juk visokiu moliu pasitaiko
manau daktaro elgesys su gimdyve priklauso nuo jo issilavinimo,tolerancijos ir mandagumo,juk visokiu moliu pasitaiko
O man iš viso gulėjimo ligoninėje lanbiausiai užkliuvo sanitarės, kurios iš intensyvios terapijos (po cezario) pervežinėjo į palatą. Labai džiaugiausi, kad po operacijos vyrui liepiau tašę išvežti (pragulėjau patologinoame skyriuje 4 dienas tai ir tašę nemenką turėjau), o sau pasilikau tik kuklų maišelį su būtiniausias daikčiukais. Tai net dėl to maišelio pabambėjo. O greta kaimynė su taše buvo, tai atklausė, kad joms nepriklauso daiktus vežioti.
QUOTE(Kristine @ 2007 05 22, 18:05)
Matai, uz gimdyma dazniausiai mokama tokiu atveju, kai tu tariesi su konkreciu gydytoju, kuris atvaziuos pas tave ar nakti, ar savaitgali... ir visai ne savo darbo laiku. Tai negi tu manai, kad tas gydytojas turetu vaziuoti uz aciu...
visu pirma tai labai nepatiko,kad liepe uzsiciaupti kai susukau .galima ir zmoniskai paaiskint.paskui apsiskaiciavo cm ir leido kankintis ilgai ir nuobodziai .dar viena sesele atlekus aiskino,kad galejau ir maziau svorio priaugt (pilvas kaip su dvynukais buvo ).ir dar supyko,kad neuosciau juoko duju ir baliono neuzsukau,o leidau dujoms teket .del sukavimo nieko nesakiau,uztilau.del duju tai vyras mestelejo zodi.o seselei i akis paziurejau kai pagimdziau 5kg vaika....kiek reik tiek ir auga pilvas,ka as jam galiu padaryt
as dar tik ruosiuosi gimdyti, tai nusprendziau paskaitineti, kad zinociau ko tiketis. Na, jei pasitaikys kokia tarybine atlieka, tai bus baisu, bet as manau, kad atsikirsiu tokiai. be to, vyrui paskaiciau, tai sake visas surikiuos jei reikes, tai pasijuokiau, kad isvaikys visa personala, tai kaip as gimdysiu
ojojoi,draugė pasakojo,kad kai gimdė prieš 9 metus tai ją gydytoja net karve vadino...sakė-vaikų prisidirbti mokėjai,tai dabar kentėk.Gal todėl,kad jie su vyru dar nesusituokę buvo...antrą kai gimdė-kartu vyrą vežėsi.