Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pažeidimai, smurtas, įžeidinėjimai

QUOTE(Vitulka @ 2013 10 17, 10:26)
matau tik vieną problemą, kad tyčiojos, jog epidūras neveikia.

O kad gimdymo metu buvo aprėkta - čia norma?
O kad placentą traukė per jėgą - čia norma?
O kad vyras buvo apšauktas"bejausmiu" - ?
O kodėl ką tik pagimdžiiusi (ir dar - komplikuotai pagimdžiusi) moteris turi gulėti viena porą trejetą val gimdykloje? Motyvas koks?

Jei jums tai norma, jei jūs pripratusi , kad su jumis aplinkiniai būtent taip elgtųsi - tai dar nereiškia, kad kitoms irgi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 17 spalio 2013 - 09:33

QUOTE(flight @ 2013 10 17, 10:31)
O kad gimdymo metu buvo aprėkta - čia norma?
O kad placentą traukė per jėgą - čia norma?
O kad vyras buvo apšauktas"bejausmiu" - ?
O kodėl ką tik pagimdžiiusi (ir dar - komplikuotai pagimdžiusi) moteris turi gulėti viena porą trejetą val gimdykloje? Motyvas koks?

Jei jums tai norma, jei jūs pripratusi , kad su jumis aplinkiniai būtent taip elgtųsi - tai dar nereiškia, kad kitoms irgi...

ką aš žinau, kodėl turi gulėt. Aš gulėjau ir kitos manau guli g.gif gal pogimdiniu laikotarpiu taip ir turi būt.
o dėl visa kito pasakojimo gali būt stipriai perspausta. Ga akušerė tiesiog balsą pakėlė, todėl gimdyvei pasirodė, kad ji rėkia. "Ištraukė placentą", gal tiesiog skambiai parašė, nes užtenka visai mažo stūmimo, kad ji iškristų, tai kam ją traukt. Ką mes žinom, kaip vyras ten elgės, gal emocijų nevaldė.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2013 10 17, 21:46)
Ga akušerė tiesiog balsą pakėlė, todėl gimdyvei pasirodė, kad ji rėkia.

o kam jai kelti balsą? g.gif
"Ištraukė placentą", gal tiesiog skambiai parašė, nes užtenka visai mažo stūmimo, kad ji iškristų, tai kam ją traukt.

kad ilgai nesicackinti g.gif

Ką mes žinom, kaip vyras ten elgės, gal emocijų nevaldė.

taigi 'sėdi kaip kino teatre', vadinasi- kaip tik be emocijų biggrin.gif
Atsakyti
Suprantu kad nuomoniu yra ir bus visokiu.Papasakojau savo ispudzius ir tikrai nieko nepagrazinau, taciau suprantu jus, reikia tiesiog savo kailiu patirti, kad nekiltu abejoniu del tikrumo. Taciau mergaites, jei nuosirdziai, tikrai Jums to nelinkiu.
Atsakyti
Matai, jeigu skubom, nepaklausant, nepaaiškinant viskas daroma moteris jaučiasi kaip mesos gabalas su kurio elgiamasi kaip norima. Čia atėjo, iš mamos pasišaipė, tėtį apšaukė, kūdikį išstūmė (šiaip nesveika praktika, kai kur pasaulyje net uždrausta), moterį vieną paliko nieko nepaaiškinus nei kas nei kaip nei kodėl nei kada grįš... Žinoma mama jausis nekaip, kaip manipuliojamas daiktas, o ne asmenybė... o dar tokiu jautriu momentu kaip gimdymas...
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2013 10 19, 19:39)
Matai, jeigu skubom, nepaklausant, nepaaiškinant viskas daroma moteris jaučiasi kaip mesos gabalas su kurio elgiamasi kaip norima. Čia atėjo, iš mamos pasišaipė, tėtį apšaukė, kūdikį išstūmė (šiaip nesveika praktika, kai kur pasaulyje net uždrausta), moterį vieną paliko nieko nepaaiškinus nei kas nei kaip nei kodėl nei kada grįš... Žinoma mama jausis nekaip, kaip manipuliojamas daiktas, o ne asmenybė... o dar tokiu jautriu momentu kaip gimdymas...

pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Va butent, mergaites, tame ir beda buvo. o kad si praktika uzdrausta, ne veltui, nes ir skausmas ziaurus ir jauciu kad komplikaciju galejo buti. Aciu dievui, gyju geraisu ir viskas pasimirsta. Svarbisusia dabsr musu mazute.
Atsakyti
Dvi valandas laiko gimdykloje kaip suprantu dėl galimų komplikacijų (placentos likimo, gimdos nesivalymo ir panašių dalykų) g.gif Po paskutinio gimdymo atėjo jau manęs išsivesti akušerė, bet pamačius kad ne taip valosi gimda, dar paliko gulėt gimdykloj (iškvietus gimdymą priimusį personalą, kad apžiūrėtų). Kai įsitikino, kad jau bus gerai - išleido (prieš tai pamasažavę gimdą, kad gerą pusmetį net ir žarnyną skaudėjo cool.gif ).

Aš daug priekaištų turiu ligoninei, priėmusiems gimdymus medikams. Jei būtų galimybė, net negalvodama gimdyčiau namie.

Nežinau nei kur gimdyt dabar, nes kažkokia nesveika baimė kankina sad.gif Nepasitikiu juodai medikais. Aišku, čia mano bėda, turbūt per daug noriu unsure.gif O noriu tai visumoj turbūt ramybės ir kuo mažiau lindimo prie manęs.

Beje, mano visus vaikus "išspaudė" iš manęs. Viduriukei nepasisekė dėl to, nes lūžo raktikaulis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 29 spalio 2013 - 16:34
Alekto - o kur gimdei ir ar tareisi su gydytojais, ar važiuodavai nesitarus?

...Man irgi baisokoka..
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 10 29, 18:58)
Alekto - o kur gimdei ir ar tareisi su gydytojais, ar važiuodavai nesitarus?

...Man irgi baisokoka..

Visas tris gimdžiau Kaune II ligoninėje. Pirmus du kartus tariausi, trečiąji ne. Mano patirtis susitarus daug baisesnė. Tiesiog tuo metu kaip ir nesidomėjau apie gimdymą, o ir medikas "pasitaikė" kuris turbūt visoms iš kart skatinamuosius lašina cool.gif Na, turi savo stiliuką. Bet nekraupinsiu labai biggrin.gif Tokie tik įstrigę yra žodžiai giniaus "čia aš su tavim nesicackinsiu iki 3 nakties" cool.gif Ir dar pareikšta, kad per mažai pinigų bigsmile.gif

Trečiąją kai gimdžiau, aš kaifavau nuo normalių sarėmių be jokių lašelinių. Va tada ir supratau daug dalykų, kurie su manim vyksta ir kas nuo manęs priklauso. Kuo puikiausiai vyko veikla, atsidarymas buvo 8cm kai nuvažiavau į ligoninę. O ten iš kart puolė guldyt ant lovos. Ir veikla tiesiog sustojo. O tada viskas vėl savam stiliuj doh.gif nuleidinėt vandenis, statyt skatinamuosius doh.gif Ir niekam neįdomu ką aš prašau. Tikrai nesu akiplėša, bet įsiklausius į savo kūną daug daugiau galima nuveikt nenaudojant tų visų medikamentų.

Aš suprantu, kad daugumai mano tokios sapalionės atrodo kvailos, nes atrodo vos ne svajonių gimdymas. Bet va ta pabaiga man asmeniškai patampa niūri, nes net neleidžia bandyt pačiai be jokių įsikišimų ax.gif

Juokais kažkam sakiau, kad norėčiau iš vis priimamąjam pagimdyt, kad nespėtų su savo tom lašelinėm prie manęs prisikabint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 10 29, 18:33)

Juokais kažkam sakiau, kad norėčiau iš vis priimamąjam pagimdyt, kad nespėtų su savo tom lašelinėm prie manęs prisikabint biggrin.gif

Musu dula pasakojo, kad UK daznai geresnis gimdymas i namus greitaja issikvietus negu i ligonine nuvaziavus. Greitosios gydytojai yra apmokyti nesikisti i gimdyma, nebent kazkas ne taip butu. Sake jos viena pazistama negalejo namie gimdyt (berods buvo akuseriu trukumas ar kas), tai vistiek gimde namie tik pries pat uzgimima greitaja issikviete biggrin.gif Sake liko labai patenkinta gimdymu smile.gif
Atsakyti
Grazus straipsnis (anglu k.) apie gimdymo trauma ir potrauminio streso sindroma.
Atsakyti