Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pažeidimai, smurtas, įžeidinėjimai

QUOTE(LasiukeUK @ 2013 05 25, 14:19)
Man tai isvis toks poziuris i gimdyma nepatinka - kai dar normaliai nepradejus gimdyti jau tikimasi cezario... 

o dar kokią žinią tai duoda pačiai gimdančiai? gerai kai aš ne kokia jautruolė, tai neišgasdino toks pasakymas, bet kitai ir veikla sustot gali nuo tokio GAL, nes juk nežinai, gal tie medikai rimtai ten kažkąąąą tokio mato kas jau prognozuoja tokį rezultatą doh.gif

Selva thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rugsėjė @ 2013 05 24, 19:00)
Turėjau 2 cp, nė vienu neplovė skrandžio, abu buvo ekstriniai

Gal atsiurbė, įvedę zondą. Aišku, kad valgymas nėra kliūtis operacijai, tačiau kai kam patogiau tokia "taisykle" terorizuoti moteris.
Paskui dar gliukozės lašelinę pastato, atseit nusilpai, vargšele... spėju, kad labai daug gimdyvių gauna tokį "pamaitinimą".

kai rengiausi gimdyti JAV, mane prieš gimdymą instruktavo, kokios artimiausios maitinimo įstaigos ir kur ko galima užsisakyti (jie mažuose centruose nevalgydina ir virtuvės neturi).

"Kad vyras turėtų apginti nuo įsisiautėjusio mediko" - tai jau nebe norma, netoleruotina... Vyras gali ir apginti, aišku, tačiau iš esmės matyti ir kalbėti apie nepagarbą būtina, o ne gintis individualiai.

Gydytojai neįpareigoti pasirašyti dokumentų atneštų pacientų - nemanau, kad toks reikalavimas padėtų (greičiau suerzintų). Filmavimas geras būdas. Tik įtemptais momentais jie dažnai "pašalinius" išprašo arba kameras išjungti paprašo...
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 05 25, 22:37)
"Kad vyras turėtų apginti nuo įsisiautėjusio mediko" - tai jau nebe norma, netoleruotina... Vyras gali ir apginti, aišku, tačiau iš esmės matyti ir kalbėti apie nepagarbą būtina, o ne gintis individualiai.

Gydytojai neįpareigoti pasirašyti dokumentų atneštų pacientų - nemanau, kad toks reikalavimas padėtų (greičiau suerzintų). Filmavimas geras būdas. Tik įtemptais momentais jie dažnai "pašalinius" išprašo arba kameras išjungti paprašo...

zinoma, kad neipareigoti. Bet kaip suderinti ta gimdymo plana su mediku, kai atvaziuoji gimdyti nesusitares, o i tavo gimdymo plana ne tai, kad nereaguoja, bet dar ir popiergaliu pavadina arba kreivai sypteli g.gif
na, as plano ne karto nepateikinejau, bet zinodama musu sistema ir patyrusi 2 ne "visai tokius" gimdymus, treciaji karta susitariau is anksto, vaziavau i kita miesta - zodziu, padariau viska, kad apsisaugociau nuo to, kas man nepatinka.

Bet zinot ka - man NEPATINKA saugotis!!... Noriu pasitiketi, noriu, kad butu dialogas, noriu buti isgirsta, noriu buti pilnaverte dalyve tuose procesuose.. Ar tikrai labai daug noriu? Juk gimdome tik vos keleta kartu gyvenime ir tai yra kertine moters patirtis.. wub.gif
Atsakyti
Įdomi statistika:

JAV atlikta didžiulė moterų gimdymų patirčių apklausa ir analizė parodė, kad 9% moterų pirmais metais po gimdymo galima diagnozuoti potrauminio streso sutrikimą.
Palyginimui po rugsėjo 11 įvykių JAV apklausus Manheteno gyventojus paaiškėjo, kad potrauminio streso sutrikimą galima būtų nustatyti 7,5% gyventojų..

Išvada - gimdymas moterims JAV yra labiau psichologiškai traumuojanti patirtis, nei nuosavame mieste įvykęs didžiulis teroro aktas.

Įdomu, koks procentas būtų pas mus..
Atsakyti
Skaitancioms angliskai:

Instead of amazing memories of bringing a precious baby into the world, I will never forget feelings of utter powerlessness and disrespect. The environment did not lend itself to discussion about alternatives or my choices. I did not feel I could express myself or that I had an informed opinion. Non-informed consent and blind trust have been institutionalized for so long that no-one even notices this hospital culture. Now I see that my rights were utterly disregarded. I still cry when I think about it.

Three breech births

Atsakyti
QUOTE(MarijaMagdalena @ 2013 05 03, 16:18)

O ką jau kalbėti apie atvejus, kai su gimdančiom moterim elgiamas nemandagiai, jos gąsdinamos, pajuokiamos arba ant jų rėkiama..

Skaiciau jusu istorija ir siurpas krecia, kad tokie dalykai tebevyksta. Tikrai labai uzjauciu del tokios patirties. Dar blogiau skaitant kitu moteru pasisakymus, kai jos patyre panasu elgesi, bet neizvelgia tame nieko blogo. Nors gimdysiu UK, vistiek baisu, bet Lietuvoj bijociau labiau...
Atsakyti
Mano gimdymo patirtis Lietuvoje buvo tragiska, nors gimdziau VGN, kur kaip ir neblogaituretu buti.
Kadangi pernesiojau ir buvau paguldyta i patologini, kasdien susidurdavau su palatos gydytojos kazkokia neigiama reakcija i ta laukima, kiek apziuredavo pakomentuodavo kad "oi, eik miegot ramiai, niekas cia tau nesidaro". O kur jau ramiai miegosi kai lauki antra savaite po termino.
Zadeta buvo skatint - apziurejo ir persigalovojo, kad nera prasmes, nes "vistiek nepagimdysi". Pakiso popierius del CP, TUSCIUS. pareikalavau uzpildyti priezastis ir visa kita. Susiraukus, bet uzpilde neva gimdymo takai nepasiruose gimdymui. Pati buvau visiskam strese, pries pasirasant paprasiau laiko pagalvot ir pasitart su vyru, tai visu akivaizdoj buvau apsaukta kaip nesavarankiska, neatsakinga, kad sutraumuosiu vaika jau jis ir taip 2 savaites gal kankinasi, o dar didelis bus, nepralys, uztsrigs ir tt..
Vias naktis laukimo, CP paskirtas buvo ryte, prasidejo saremiai nakti i kuriuos numojo ranka - neefektyvus, nes gimdos kaklelis aukstas, kietas ir paskutine diena po termino kai galima laukti, taip kad popieriai pasirasyti - ir i operacine. Dar sakiau kad lyg prasidejo ta veikla, tai sako - neturim teises ilgiau laikyt - nenori - israsom.
Tokiu spaudimu ir padare CP.. Baisu baisu buvo.. Dar rankas pririso blink.gif

Kita leliu gimdziau uzsienyje, pasitaike tokia galimybe ir nedvejojau, Lietuvoj vel bijojau tokio poziurio. Norejau bandyt naturaliai. Nors ir nepavyko, bet tikrai buvo atsizvelgta i mano nora bandyti, ir skatino ir lauke ir viska aiskino: kas ir kodel daroma, kokios vienokiu ir kitokiu veiksmu pasekmes, jokiu bauginimu, jokio skubejimo. Per CP sypsojaus ir nekantriai laukiau kada pamatysiu leliu, o ne drebejau is baimes.

Atsakyti
QUOTE(1000 @ 2013 09 28, 16:45)
Tokiu spaudimu ir padare CP.. Baisu baisu buvo.. Dar rankas pririso  blink.gif

Kokios baisios patirtys... Sunku patikėti, kad tokie dalykai vyksta verysad.gif Kaip prisiskaitai tokių dalykų, tai staiga atsiranda noras tartis su savo gydytoju, mokėt pinigus, kad tik nematyt tą dieną tokių surauktų "snukių"... O kaip suprast pririšo rankas???? blink.gif
Atsakyti
Manasis gimdymas irgi buvo kosmaras. Viskas prasidejo kad tyciojosi jog neveikia epiduras ir kad apsimetineju, Pacio gimdymo metu buvau ir aprekta, vaikas tiesiogine zodzio prasme ispaustas lauk faktatares uzsiremusios mane, kol kol kita kirpo. Placenta istrauke ir poto paliko gulet 2 h mane gimdykloj, gerai kad vaika nuo stalo padave man. Daktare apxouret musu atejo gal po 3 h kai vyras jau trecia karta teiravos kur gydytoja....Jis beja irgi buvo isvadintas bejausmiu ir kad sedi kaip kino teatre. Tikriausiai daktarems buvo ilga pamaina, sake gimde jau 14 gimdyve ju pamainoj.
Atsakyti
QUOTE(Charizma85 @ 2013 10 16, 01:55)
Manasis gimdymas irgi buvo kosmaras. Viskas prasidejo kad tyciojosi jog neveikia epiduras ir kad apsimetineju, Pacio gimdymo metu buvau ir aprekta, vaikas tiesiogine zodzio prasme ispaustas lauk faktatares uzsiremusios mane, kol kol kita kirpo. Placenta istrauke ir poto paliko gulet 2 h mane gimdykloj, gerai kad vaika nuo stalo padave man. Daktare apxouret musu atejo gal po 3 h kai vyras jau trecia karta teiravos kur gydytoja....Jis beja irgi buvo isvadintas bejausmiu ir kad sedi kaip kino teatre. Tikriausiai daktarems buvo ilga pamaina, sake gimde jau 14 gimdyve ju pamainoj.

Siaubas! Ir dar namu gimdymo temoj komentatores stebisi kodel visos nesiverziam i ligonine... blink.gif
Atsakyti
http://www.bestdaily...-as-pandas.html

Bet mes gi moterys, o ne gražutės pukuotos pandos doh.gif Su mumis galima bet kaip doh.gif

"In the case of Tian Tian the panda, no human would dare to disturb her as she bonds with her newborn – she would probably kill them".
Atsakyti
QUOTE(Charizma85 @ 2013 10 16, 03:55)

matau tik vieną problemą, kad tyčiojos, jog epidūras neveikia. Jei viskas būtų buvę gerai, kažin, ar būtų gydytoja pilvą spaudus.
po gimdymo gi palieka porai valandų gimdykloj g.gif nebent paliko jus nesutvarkyta, t.y. nesiūta, jei plyšot/kirpo g.gif
Mane į palatą supakavo irgi po 2,5 h, nors turėjo po 2. Nesureikšminu smile.gif
Atsakyti