Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pažeidimai, smurtas, įžeidinėjimai

QUOTE(LasiukeUK @ 2013 05 24, 14:40)
Gal kas zinot kuo Lietuvos medikai paaiskina draudima gerti vandeni gimdymo metu?

man tai paaiškino, kad GALBŪT reikės cezario (gimdžiau kaip pagal vadovėlį šiaip, kaklelis atsidarinėjo puikiai) smile.gif
Atsakyti
Jei vadovautis visais 'galbūt', tai ir į automobilį sėstis geriausia nevalgius ir negėrus g.gif ir su kateteriu, tiek rieše, tiek šlapimo pūslėj. O užvis geriausia- dar ir testamentą surašius, vietą kapinėse išsipirkus ir su visais atsisveikinus..
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 05 24, 14:53)
O dieve mano, na ir straipsnis  doh.gif Puse nesamoningu intervenciju ir smurto  doh.gif  Jei atsizvelgti i visas rekomendacijas ir punktus, tai puse gimdymo gydytojai turetu ne dirbti savo darba, o  vis klausineti gimdyves ar nepazeis jos orumos, ar gali padaryti ta ana ir pan.... doh.gif Na nemaciau as gydytuoju mesininku. Jei esi jau tokia jautruole ir vienuole, bei pazeidizama, tai gimdyk namuose viena. Gydytuojai atlieka savo darba. Kartais jie kazko nepasako, nes cia ju darbas, kuri jie atlieka diena is dienos.  Del epiduru, laselines, skatinamuju praso rastisko sutikimo. Ir atrodo dejau parasa, kad sutinku su visomis butinomis intervencijomis. Is kur man zinoti ar ta intervencija butina ar ne???? Nesu medike  doh.gif Man atrodo, kad dabartiniai medikai ir akuseres (Klaipedoje tai tikrai) visi geri, malonus ir net neisivaizduoju, kad galetu smurtauti ar kazka tycia daryti neigiamo.Mums gi tai pirma patirtis,gimdymas mums vienas reiksmingiausiu pasaulyje. Ir atrodo, kad ir visam pasauliui jis turi buti vienas reiksmingiausiu. O gydytuojui tai eiline darbo diena. Todel kartais gal jie pamirsta apie tai ir kazko nepaaiskina.  Kai kurios pacientes tikrai isveda, kai pradeda diktuoti savo salygas. Gimdyme tikrai daug skausmingu ir gan nemaloniu proceduru, bet reiketu tam is anksto pasiruosti, o ne svajoti, kad pagimdysi kaip kokioje pasakoje  doh.gif

Tikrai per gyvenima pamaciau, kad yra dalis zmoniu kurie megsta ieskoti problemu visur ir tos problemos man atrodo kaip tik  tokiems ir atsiranda. Atsipuskite ir lengviau ziurekite i pasauli ir pasaulis, bei aplinkiniai JUms nusysipsos smile.gif Jei zmogus kiekviename zmoguje mato priesus, tai tokius jam gyvenimas ir siuncia  doh.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Aš taip pat manau, kad pačios gimdyvės išprovokuoja tokius medikų elgesius. Tik peržengusios GN slenkstį tuoj puola aiškinti ir vadovauti kaip ką kur kada turi medikas daryti. O kai elgiesi žmoniškai, tai ir su tavimi taip elgsis. Aš gimdymą prisimenu su šypsena veide. Abu su vyru esam be galo dėkingi visam personalui. Visi buvo malonūs ir labai rūpestingi. Nors komentarų apie tuos GN yra baisių.
Atsakyti
QUOTE(vj @ 2013 05 25, 13:14)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif Aš taip pat manau, kad pačios gimdyvės išprovokuoja tokius medikų elgesius. Tik peržengusios GN slenkstį tuoj puola aiškinti ir vadovauti kaip ką kur kada turi medikas daryti. O kai elgiesi žmoniškai, tai ir su tavimi taip elgsis. Aš gimdymą prisimenu su šypsena veide. Abu su vyru esam be galo dėkingi visam personalui. Visi buvo malonūs ir labai rūpestingi. Nors komentarų apie tuos GN yra baisių.

dziaugiuosi, kad jums gimdymas kelia tik geriausias emocijas 4u.gif

neprovokuoja gimdyves tokio elgesio, nemanau tikrai schmoll.gif Mes su vyru buvom pavyzdingiausi gimdyviai lotuliukas.gif - nieko neprasem, nieko nereikalavom, tyliai sau saremiavom palatoj su akusere, kol ponia gydytoja PASIRODE... Geriau butu visai nepasirodziusi..

Antrakart - nuo atvykimo i ligonine iki vaikui uzverkiant ligonineje praleidau 9 minutes tongue.gif ka galima buvo isprovokuoti per tiek laiko? Nesakau, kad nebuvo sikart malonus ir rupestingi - bet jie vis tiek VISISKAI neklause manes, ka jiems dar sugebejau sakyti..

Man atrodo, kad beda yra ne gydytoju kompetencija (tikrai nesutikau ne vieno nekompetetingo akuserio-ginekologo - bet sutikau keleta tikrai grubiu ir piktu, ar jie pavarge, ar siaip tokios asmenybes - cia jau, kaip sakant, ne buratinus i ekskursijas vezioti - negali nedirbk), o kartais net priesingai - sveikiausia ir fiziologiskiausia gimdyma sugeba paversti medikalizuota rutina..
Atsakyti
QUOTE(vj @ 2013 05 25, 13:14)
Aš gimdymą prisimenu su šypsena veide. Abu su vyru esam be galo dėkingi visam personalui. Visi buvo malonūs ir labai rūpestingi. Nors komentarų apie tuos GN yra baisių.

Vienu žodžiu logika tokia : mano gimdymas buvo geras, o jei kas skundžiasi kad buvo kažkas negerai - pačios kaltos? g.gif
O vat man teko kitokia patirtis. Galiu pasakyt kad atėjus gimdyt, jokių reikalavimų nekėliau, nieko nereikalavau ir nesu iš tų kur visur priešus ir problemas mato. A vat gimdymo patirtys - kardinaliai priešingos. Turėjau gimdymą su šypsena, o po pusantrų metų teko patirti tokį kaip čia aprašo. Kaip suprast? Staiga netikėtai super jautruole, problemų ieškančia, pasidariau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2013 05 25, 13:29)
dziaugiuosi, kad jums gimdymas kelia tik geriausias emocijas 4u.gif

neprovokuoja gimdyves tokio elgesio, nemanau tikrai schmoll.gif Mes su vyru buvom pavyzdingiausi gimdyviai lotuliukas.gif  - nieko neprasem, nieko nereikalavom, tyliai sau saremiavom palatoj su akusere, kol ponia gydytoja PASIRODE... Geriau butu visai nepasirodziusi..

Antrakart - nuo atvykimo i ligonine iki vaikui uzverkiant ligonineje praleidau 9 minutes tongue.gif ka galima buvo isprovokuoti per tiek laiko? Nesakau, kad nebuvo sikart malonus ir rupestingi - bet jie vis tiek VISISKAI neklause manes, ka jiems dar sugebejau sakyti..

Man atrodo, kad beda yra ne gydytoju kompetencija (tikrai nesutikau ne vieno nekompetetingo akuserio-ginekologo - bet sutikau keleta tikrai grubiu ir piktu, ar jie pavarge, ar siaip tokios asmenybes - cia jau, kaip sakant, ne buratinus i ekskursijas vezioti - negali nedirbk), o kartais net priesingai - sveikiausia ir fiziologiskiausia gimdyma sugeba paversti medikalizuota rutina..

Na, būna tokių, kurios tikrai pačios išprovokuoja. Teko girdėti, kaip gimdyvė atvažiavo gimdyti ir iškart pareikalavo, kad CP darytų. Bet medikai nematė tam komplikacijų, tai gimdyvė pradėjo aiškinti, kad jie privalo elgtis taip, kaip nori gimdyvė ir t.t. Tai nenuostabu, kad ir medikai pratrūksta tada. Jie taip pat žmonės smile.gif

Aišku, labai skaudu, kai medikas savo blogą nuotaiką išlieja ant gimdyvės. Tas nepateisinama jokiais būdais, bet jei gimdoma kartu su vyru, tai vyras turėtų netylėti ir nuraminti įsisiautėjusį mediką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vj @ 2013 05 25, 12:14)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif Aš taip pat manau, kad pačios gimdyvės išprovokuoja tokius medikų elgesius.

Yra manančių, kad kai kuriais atvejais išprievartautos moterys pačios išprovokuoja nusikaltėlį (trumpais sijonais, iškirptėm, dar kuo nors..) Ar dėl to seksualinė prievarta prieš moteris tampa pateisinama ??

Aš ligoninėje pamenu prašiau tik poros dalykų:
* kad budinti gydytoja ar akušerė (nežinau, neprisistatė) ne taip grubiai apžiūrinėtų mano gimdos kaklelį
* kad leistų gimdyti ne ant stalo
* kad nekištų kateterio

Niekam mano norai nebuvo įdomūs..

Užteks iš manęs nuolankumo ir pasitikėjimo. Kitą kartą, jei teks važiuoti į ligoninę, tai gimdymo planą pridėsiu prie tų blankų apie sutikimus, kur reikia pasirašinėti tik atvažiavus. Gimdyme dalyvaujantys medikai su juo turės susipažinti pasirašytinai. Pasiimsiu kokią doulą, su notaro patvirtinimu, kad ji gali atstovauti mane tuo metu, kai man ne kalbos ir ne derybos bus galvoj ir duosiu vyrui filmuoti visą procesą, kad paskui atsakytų medikai už savo elgesį.

Gal tada elgsis kaip su žmogum o ne kaip su mėsos gabalu.
Atsakyti
QUOTE(MarijaMagdalena @ 2013 05 25, 13:51)
Yra manančių, kad kai kuriais atvejais išprievartautos moterys pačios išprovokuoja nusikaltėlį (trumpais sijonais, iškirptėm, dar kuo nors..) Ar dėl to seksualinė prievarta prieš moteris tampa pateisinama ??

Aš ligoninėje pamenu prašiau tik poros dalykų:
* kad budinti gydytoja ar akušerė (nežinau, neprisistatė) ne taip grubiai apžiūrinėtų mano gimdos kaklelį
* kad leistų gimdyti ne ant stalo
* kad nekištų kateterio

Niekam mano norai nebuvo įdomūs..

Užteks iš manęs nuolankumo ir pasitikėjimo. Kitą kartą, jei teks važiuoti į ligoninę, tai gimdymo planą pridėsiu prie tų blankų apie sutikimus, kur reikia pasirašinėti tik atvažiavus. Gimdyme dalyvaujantys medikai su juo turės susipažinti pasirašytinai. Pasiimsiu kokią doulą, su notaro patvirtinimu, kad ji gali atstovauti mane tuo metu, kai man ne kalbos ir ne derybos bus galvoj ir duosiu vyrui filmuoti visą procesą, kad paskui atsakytų medikai už savo elgesį.

Gal tada elgsis kaip su žmogum o ne kaip su mėsos gabalu.

Na, Jūsų atveju, tai aš būčiau tikrai skundą parašiusi. Gi galėjot pavardės paklausti personalo. Yra budėjimo grafikai ir tikrai būtumėt sužinojusi kas ta beširdė buvo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 05 24, 12:53)
Gimdyme tikrai daug skausmingu ir gan nemaloniu proceduru, bet reiketu tam is anksto pasiruosti, o ne svajoti, kad pagimdysi kaip kokioje pasakoje  doh.gif

Normaliam naturaliam gimdyme be komplikaciju jokios proceduros (ypac skausmingos ir nemalonios) nereikalingos (temperaturos matavimas ar tonusu tikrinimas su nesiojamu matuokliu nera nei skausminga nei nemalonu, dazniausiai ne nepastebi kaip tai atliekama). Pati pagimdziau kaip kokioje pasakoje ir tikrai zinau kad tai yra imanoma. Ar tai butu imanoma Lietuvos ligonineje - kitas klausimas.
Papildyta:
QUOTE(Selva @ 2013 05 25, 10:30)
Jei vadovautis visais 'galbūt', tai ir į automobilį sėstis geriausia nevalgius ir negėrus  g.gif ir su kateteriu, tiek rieše, tiek šlapimo pūslėj. O užvis geriausia- dar ir testamentą surašius, vietą kapinėse išsipirkus ir su visais atsisveikinus..

lotuliukas.gif Aciu! Pralinksminot!
Bet tiesos jusu zodziuose tikrai yra.
Papildyta:
QUOTE(ejau_pro_sali @ 2013 05 24, 13:33)
Man aiskino tuo, kad gymdymo eigoje gali prireikti CP, todel kaip ir pries kiekviena operacija negeriama ir nevalgoma. Kadangi gimdymas buvo po CP, tai gydytojas tiesiai sviesiai pasake, kad bandome naturaliai, bet turi zinoti, kad visko gali buti ir gimdymas gali baigtis operacineje. ax.gif

Man tai isvis toks poziuris i gimdyma nepatinka - kai dar normaliai nepradejus gimdyti jau tikimasi cezario... blink.gif Anglijoj netgi rekomenduojama gerti ir valgyti gimdymo metu kad jegas palaikyti ir organizmas neissektu, juk sunkus ir ilgas darbas tas gimdymas. Bet vistiek kazkaip sugeba isoperuot kai iskyla ekstra situacija... g.gif
Atsakyti
QUOTE(vj @ 2013 05 25, 13:42)
Aišku, labai skaudu, kai medikas savo blogą nuotaiką išlieja ant gimdyvės. Tas nepateisinama jokiais būdais, bet jei gimdoma kartu su vyru, tai vyras turėtų netylėti ir nuraminti įsisiautėjusį mediką  smile.gif

na, mano vyras tuo metu i mane koncentravosi ir bande man padeti nugara laikydamas stangos metu (nors aiskiai buvo sunku isstumti - is cia suplesytos akiu kraujagysles, "ne ten" stumiau, nes stumimas pagal komanda vyko). Pirmas gimdymas ir man, ir vyrui lotuliukas.gif - siandien tokia pasiustume toli toli...

Bet siaip, jei rimtai kalbeti - reikia versti po gimdymo planu pasirasineti - o jei gydytojas nenori, kviesti kita gydytoja ar pamainos virsininka (toks visada yra).. Kietai ir be isvedziojimu.. Gal tokia gimdyti atvaziuojanciu seimu pozicija taptu aiskesne personalui... g.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2013 05 25, 13:46)

Bet siaip, jei rimtai kalbeti - reikia versti po gimdymo planu pasirasineti - o jei gydytojas nenori, kviesti kita gydytoja ar pamainos virsininka (toks visada yra).. Kietai ir be isvedziojimu.. Gal tokia gimdyti atvaziuojanciu seimu pozicija taptu aiskesne personalui... g.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2013 05 25, 15:46)
na, mano vyras tuo metu i mane koncentravosi ir bande man padeti nugara laikydamas stangos metu (nors aiskiai buvo sunku isstumti - is cia suplesytos akiu kraujagysles, "ne ten" stumiau, nes stumimas pagal komanda vyko). Pirmas gimdymas ir man, ir vyrui lotuliukas.gif  - siandien tokia pasiustume toli toli...

Nenorėčiau su tuo sutikti schmoll.gif Gimdymo planas turi būti aptartas ir suderintas su medikais. Negalima medikų versti pasirašinėti po bet kokiais gimdymo planais.
Atsakyti