Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pažeidimai, smurtas, įžeidinėjimai

QUOTE(gudruteg @ 2013 05 23, 16:43)
po gimdymo lietuviškuose gimdymo namuose gautumėt depresiją. rolleyes.gif

Oj, as tuo ne neabejoju! Labai dziaugiuosi kad teko gimdyti ten, kur i gimdyves norus neziurima kaip i "uzgaidas", ypac kai planas yra paremtas moksliniais faktais. O mano plana taip pat perskaite tik atvykus i ligonine jau gimdymo metu ir isivaizduokit sau - laikesi praktiskai kiekvieno punkto, o kai prireike kai ka daryti ne pagal plana paklause "Ar galime...?". Nu stebuklai visai, juk daktarai GERIAU zino, tai kam dar gimdyves klausti? lotuliukas.gif
Atsakyti
ilgai galvojau ar rašyti čia, nes kai turi puikų "rezultatą" t.y. sveiką vaiką, visi tie gimdymo niuansai nublanksta gerokai.
Bet visgi:
*neleido gerti vandens nuo pat atvykimo, o troškino žiauriai nuo kvėpavimo per burną ir itin šiltos gimdyklos... dabar gerčiau ir nesukčiau galvos, o tada gi neveikia smegenys taip kaip turėtų ir pasikliauji mediku, kuris turėtų lyg ir rekomenduoti tai kas geriausia...
*neleido ilgai būti duše (ne daugiau kaip 40 min doh.gif )
*nors ir gimdžiau naujagimiui palankioje ligoninėje, vos pabuvęs sūnelis 5-10 min ant mano pilvo, buvo paimtas apžiūrai. Man sakė, kad dėl to, kad gimė anksti reikia atidžiau apžiūrėt (pagal echo 38 sav ir 2 d. pagal mm datą 37 sav ir 3 d.) aš nežinau ar tai tiesa ir nepatikrinsiu, bet toje ligoninėje kitos gimdymo istorijos irgi tuo pasižymėdavo. Apžiūrėt tai galėjo, bet nenorėjau nei kad svertų, nei kad praustų, nei kad rengtų dar nepažindytą...o šito ir neklausė, atidavė "sutvarkytą" (ps. balai 9/10, tai tikrai klausimas dėl tos būtinybės apžiūros) ir vėl, jei medikas sako, kad reikia, tai reikia.

Kaip ir sakiau, čia tik niuansai. Rezultatas puikus, šiaip visi kad ir be pinigų buvo labai malonūs ir paslaugūs. Tai apskritai vertinant buvo daugiau teigiamų dalykų negu neigiamų. Bet tema ne apie tai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydinti: 23 gegužės 2013 - 21:57
Nezinau ar jau buvo ankciau ikeltas, bet LABAI issamus straipsnis lietuviu kalba sia tema:

Zmogaus teisiu pazeidimai ir smurtas akuserijoje
Papildyta:
QUOTE(Žydinti @ 2013 05 23, 20:54)

*neleido gerti vandens nuo pat atvykimo, o  troškino žiauriai nuo kvėpavimo per burną ir itin šiltos gimdyklos...

As kaip tik geriausiai prisimenu kaip vyras tarp saremiu duodavo atsigert vesaus vandens, taip gaivina. O ka jeigu gimdymas uztrunka 12 ar 18 val? Taigi nuo dehidratacijos gali sveikatos sutrikimai prasidet.

Gal kas zinot kuo Lietuvos medikai paaiskina draudima gerti vandeni gimdymo metu?
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 05 24, 14:27)
Nezinau ar jau buvo ankciau ikeltas, bet LABAI issamus straipsnis lietuviu kalba sia tema:

Zmogaus teisiu pazeidimai ir smurtas akuserijoje

O dieve mano, na ir straipsnis doh.gif Puse nesamoningu intervenciju ir smurto doh.gif Jei atsizvelgti i visas rekomendacijas ir punktus, tai puse gimdymo gydytojai turetu ne dirbti savo darba, o vis klausineti gimdyves ar nepazeis jos orumos, ar gali padaryti ta ana ir pan.... doh.gif Na nemaciau as gydytuoju mesininku. Jei esi jau tokia jautruole ir vienuole, bei pazeidizama, tai gimdyk namuose viena. Gydytuojai atlieka savo darba. Kartais jie kazko nepasako, nes cia ju darbas, kuri jie atlieka diena is dienos. Del epiduru, laselines, skatinamuju praso rastisko sutikimo. Ir atrodo dejau parasa, kad sutinku su visomis butinomis intervencijomis. Is kur man zinoti ar ta intervencija butina ar ne???? Nesu medike doh.gif Man atrodo, kad dabartiniai medikai ir akuseres (Klaipedoje tai tikrai) visi geri, malonus ir net neisivaizduoju, kad galetu smurtauti ar kazka tycia daryti neigiamo.Mums gi tai pirma patirtis,gimdymas mums vienas reiksmingiausiu pasaulyje. Ir atrodo, kad ir visam pasauliui jis turi buti vienas reiksmingiausiu. O gydytuojui tai eiline darbo diena. Todel kartais gal jie pamirsta apie tai ir kazko nepaaiskina. Kai kurios pacientes tikrai isveda, kai pradeda diktuoti savo salygas. Gimdyme tikrai daug skausmingu ir gan nemaloniu proceduru, bet reiketu tam is anksto pasiruosti, o ne svajoti, kad pagimdysi kaip kokioje pasakoje doh.gif

Tikrai per gyvenima pamaciau, kad yra dalis zmoniu kurie megsta ieskoti problemu visur ir tos problemos man atrodo kaip tik tokiems ir atsiranda. Atsipuskite ir lengviau ziurekite i pasauli ir pasaulis, bei aplinkiniai JUms nusysipsos smile.gif Jei zmogus kiekviename zmoguje mato priesus, tai tokius jam gyvenimas ir siuncia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 05 24, 14:40)
Gal kas zinot kuo Lietuvos medikai paaiskina draudima gerti vandeni gimdymo metu?

Man aiskino tuo, kad gymdymo eigoje gali prireikti CP, todel kaip ir pries kiekviena operacija negeriama ir nevalgoma. Kadangi gimdymas buvo po CP, tai gydytojas tiesiai sviesiai pasake, kad bandome naturaliai, bet turi zinoti, kad visko gali buti ir gimdymas gali baigtis operacineje. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ejau_pro_sali @ 2013 05 24, 15:33)
Man aiskino tuo, kad gymdymo eigoje gali prireikti CP, todel kaip ir pries kiekviena operacija negeriama ir nevalgoma. Kadangi gimdymas buvo po CP, tai gydytojas tiesiai sviesiai pasake, kad bandome naturaliai, bet turi zinoti, kad visko gali buti ir gimdymas gali baigtis operacineje. ax.gif

Tai, jei prireiks bendrines nejautros - teks plauti skrandi (kaip baisu lotuliukas.gif)... Bet jie vistiek visais atvejais turetu aspiruoti skrandzio turini, nes neaisku, ar ten tuscia, net jei nevalgei negerei kelias kelias valandas...
Idomu, ar tas nutroskintas gimdyves, kurioms visgi prireikia cezario, taip ir uzmigdo neaspiruodami (neplaudami skrandzio)????

Nuosirdziai gaila zmoniu, kurie galvoja, kad gydytojui galvojant apie pacientes oruma jam nebelieka laiko dirbti savo darba... Pagarba yra darbo dalis, o ne bonusas...

Yra puikiu gydytoju, kuriems tokiu dilemu nekyla, ir Lietuvoje, aciu Dievui.

Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 05 24, 13:53)
O dieve mano, na ir straipsnis  doh.gif Puse nesamoningu intervenciju ir smurto  doh.gif 

Ksesanko,

O kurios iš straipsnyje paminėtų intervencijų norėtumėte, kad būtų atliktos jums? Nesant medicininei būtinybei, nepaaiškinus rizikų ir negavus jūsų sutikimo?

T.y. ką jūsų manymu su jūsų kūnu gali daryti medicininis personalas, jeigu jūs su tuo nesutinkate ir tai nėra būtina jūsų arba kūdikio gyvybei išgelbėti ?

Gal aš ir kitos moterys, suvokiančios kodėl čia kalba eina apie žmogaus teisių pažeidimus, tikrai viską per daug sureikšminame?
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 05 24, 17:24)
Idomu, ar tas nutroskintas gimdyves, kurioms visgi prireikia cezario, taip ir uzmigdo neaspiruodami (neplaudami skrandzio)????

Turėjau 2 cp, nė vienu neplovė skrandžio, abu buvo ekstriniai

QUOTE(MarijaMagdalena @ 2013 05 24, 18:43)

O kurios iš straipsnyje paminėtų intervencijų norėtumėte, kad būtų atliktos jums? Nesant medicininei būtinybei, nepaaiškinus rizikų ir negavus jūsų sutikimo?

T.y. ką jūsų manymu su jūsų kūnu gali daryti medicininis personalas, jeigu jūs su tuo nesutinkate ir tai nėra būtina jūsų arba kūdikio gyvybei išgelbėti ?

Gal aš ir kitos moterys, suvokiančios kodėl čia kalba eina apie žmogaus teisių pažeidimus, tikrai viską per daug sureikšminame?

Skaičiau ilgai jūsų diskusijas, sutikite, kad kaikur per jautriai reaguojate ir tikrai galbūt nevisada gimdyvė teisi.
Kalbu daugiau iš savo patirties, nes su pirmuoju cp kai pasakė, kad gulk ant ratukų lekiam į operacinę, vaiko širdis stoja. Ištiko šokas, isterija ir dar galai žino kas, verkiu, kad pati pagimdysiu (atsidarymas 1 cm). Gydytojai argumentai pasibaigė mane įtikinėt, rankas nuleido ir pasakė vyrui- palieku jums spręst. Praėjo po 5 min. šokas ir gerai kas gerai baigiasi.
Kad kartais pasako pakeltu tonu ar su "bajeriais" (kurie ne visiems priimtini), juk jie gydytojai, ne psichologai, kad viską perteikt kaip jums priimtina.

Palinkėsiu pamiršt nuoskaudas, sustiprėt ir jei bus noro planuot dar vieną kūdikį, kurio gimimas jums būtų šventė su šiltais prisiminimais 4u.gif

O gydytojų yra visokių, kaip ir bet kurios profesijos darbuotojų .

Dabar laukiu gimdymo ir tikiuosi gimdyt pas gydytoją kuriuo pasitikiu, važiuosiu su nuostata, kad darytų viską kas būtina, kad tik kūdikiui viskas būtų gerai, o aš jau kaip nors ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rugsėjė @ 2013 05 24, 18:00)
Kalbu daugiau iš savo patirties, nes su pirmuoju cp kai pasakė, kad gulk ant ratukų lekiam į operacinę, vaiko širdis stoja. Ištiko šokas, isterija ir dar galai žino kas, verkiu, kad pati pagimdysiu (atsidarymas 1 cm). Gydytojai argumentai pasibaigė mane įtikinėt, rankas nuleido ir pasakė vyrui- palieku jums spręst. Praėjo po 5 min. šokas ir gerai kas gerai baigiasi.

Kalbate apie atvejį, kai intervencija buvo būtina tam, kad išgelbėti kūdikėlį. Straipsnyje kalbama apie intervencijas, kurios nėra būtinos. Ir aš kaip tik tokią patyriau su tuo nelemtu kateteriu.

Kaip man nesmagu kaskart ant pirštų moterims aiškinti, kodėl kokio nors daikto kišimas man tarp kojų, kai prašau to nedaryti, yra kažkaip nenormalu..

Ar tai taip sunku suvokti? Ar tai atrodytų normalu bet kokiomis kitomis aplinkybėmis? ar tiesiog akušerinė kėdė ir baltas chalatas iškart padaro tokį elgesį pateisinamu?

P.S. Ačiū už gerus palinkėjimus.

Atsakyti
QUOTE(MarijaMagdalena @ 2013 05 24, 19:23)
Ar tai taip sunku suvokti?

Nei smerkiu, nei kažką blogo parašiau apie jūsų patirtį, tiesiog parašiau tai su kuo pati susidūriau, savo pziciją.
Ir esu linkus prisimint gražius dalykus. Čia jūsų patirtis. Juk žmonės skirtingi, skirtingai priima tuos pačius dalykus.
Tik kaip rašė keletas, kad depresijos prasideda ir t.t. Va čia , kad palengvint sau - patariu susikaupt ties gražiais dalykais, gerom emocijom 4u.gif Tikrai manau, kad tarp virtinės problemų būna ir gražių dalykų
Atsakyti
QUOTE(gudruteg @ 2013 05 23, 18:43)
Visi gimdymai normalūs, net mirtis yra normalus reiškinys. doh.gif

Kai kurie punktai užgaidos, kai kurie ir be plano įgyvendinami.

ne, mano gimdymas nebuvo "normalus" ta prasme, kad gydytoja ant manes gimdymo metu kaip generolas ant kareivio reke, liepe stumti be saremio, visaip komandavo, spaude man pilva, o placenta isplese i bamba suvariusi kumsti... Gal man reikejo ant gimdymo stalo jai priestarauti ir pasiusti ja velniop, o gal i veida is kojos spirt..? Turejau toki nora.. verysad.gif Gal ir reikejo - jegu nebeturejau... Bet gavau "dovanu" - suplesytas akiu kraujagysles ie slogius prisiminimus.. Niekas man neirodys, kad tai normalus gimdymas ir kad gydytoja mano atveju geriau zinojo, ka daryti... Tiesiog NENOREJO kitaip dirbti, o taip, kaip jai patogu ir kaip greiciau..

Tai gal galetumete pasakyti, kurie LasiukesUK punktai yra uzgaidos? Nes man ne vienas neatrodo uzgaida tikraja ta zodzio prasme..
Atsakyti
Skaitant mano kyla tokios mintys, kad jie neleidzia nei gert, nei valgyt, kad sanitarems butu maziau darbo, nes na reikia gi valyt jei kazka padarysi, na tikrai is sono ziurint susidaro toks ispudis, mano gydytojas man patare pavalgyti, kad tureciau jegu! O jaiu apie vandeni net kalbos nebuvo, geriau kiek man reikejo ir niekas man nieko nesake, na aisku viskas buvo proto ribose smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnies_liepsna: 24 gegužės 2013 - 20:39